Събор на географския център на България – поляна Узана и изкачване на „Българския Кайлас“ – връх Исполин с Георги Изворски и Силвина
– дните на лятното слънцестоене – 19-21 юни 2015.
Кръг на Любовта.

В природния цикъл има само няколко момента с такава сила! Нека бъдем заедно точно сега, на най-подходящото място, с приятелите при-Ятото!
Кога, ако не в дните на слънцестоенето! Кой, ако не ние!
Семейството на Светлината отново се събира в сърцето
На Балкана, курорт Узана.
Да изкачим изключителния връх Исполин – „Българският Кайлас“
Да чудо-творим за формиране на поле на приятелство, единение, хармония и здраве! ЗаЕдно!
Да споделим преживявания и опитности и да обменим
енергия на ЛЮБОВ в приятелски разговори. ЗаЕдно!
Да помечтаем ЗаЕдно!
Да се пречистваме и трансформираме ЗаЕдно!
Да медитираме и зареждаме с целебна сила ЗаЕдно!
Да танцуваме, пеем, и се радваме на красотата и природата ЗаЕдно!

Поздрави и до нови споделени в радост срещи!
Силвина

Организатори:
Фейсбук група „Форум Здраве“, Силвина Белопойчева,
Теодора Иларионова

Местността Узана е високопланинска поляна с надморска висичина от 1220 до 1350 м, намираща се в сърцето на България на 22 км от гр. Габрово, по много добър асфалтов път. Там се намира географският център на България.
Връх Исполин (1524 м) е най-високият връх в Шипченския дял на Стара Планина.

ПРОГРАМА

19 юни (петък)
Настаняване
16.00 – 19.00 ч – Разходка по красивата Екопътека Узана

Тръгваме всички заедно, които са пристигнали, от х-л Прима. Маршрутът е много лек и около 1 час. Екопътека Узана се намира на голямата билна поляна на 1300 м.н.в. в курортна зона Узана. Пътеката започва между хотел Импулс и ресторант Трите мечки., като по самата пътека са построени много кътове за отдих, “класна стая”, “индиански кът”, множество стълби по скалите, тераси с хубави гледки, минава се и покрай входът на пещерата Леднишката. Пътеката предлага красиви гледки към върховете Шипка, Бузлуджа, Исполин (най-високият връх в Шипченския дял на Стара Планина), Триглав и Ботев (планинският първенец на Стара Планина). Изключително подходяща е за разходка с деца, като има и достатъчно информационни табели и маркировки.
19.30 Вечеря, лагерен огън на поляна Узана около х-л Прима

20 юни, събота
– 6.00 ч. Посрещане на изгрева
– 7.00 ч. Практика за освобождаване на енергийни блокажи, захранване с космическа и земна енергия и култивиране на енергията с чи-гун мастер Бисер Петров
8.00 -9.00 Закуска
9.30 – Изкачване на връх Исполин –тръгване от х-л Прима
Маршрутът е сравнително лек, час и половина в едната посока.
14.00 – 15.00 ч. Обяд
15.00 – 16.00 ч. Свободно време
16.00 – 17.00 ч. Дихателни практики на поляната
17.00 – 19.00 ч. Беседа на Георги Изворски и Силвина „“
19.30 – Вечеря, лагерен огън, танци и веселба – осигурили сме DJ и озвучаване.

21 юни, неделя
– магичен, най-дълъг ден на годината… Ще го изпълним с ЧУДЕСА.
– Наливане на мълчана вода – основна съставка в магическите рецепти, според традицията от три сладки извора, през нощта преди зори.
-Бране на билки и посрещане на новото слънце. Узана е царството на билките просто… Има много и най-разнообразни дъхави цветя.
-Изработване на венци от магическите билки.
-Ритуал за здраве с еньовденските венци.
-Самодивски танци” – Заловени за ръце, ще танцуваме най-древния от всички танци, хорото – символ на единството и приятелството.
– Кръг на Любовта 13.00 ч. Част от инициативите, започнали от 2014г – https://www.facebook.com/events/630007203721186/
Тръгващите си от Узана може да се организират и да посетят изключително красивия Соколски манастир – намира се на 12 км от Габрово.

Настаняване
– настаняване в тризвезден хотел Прима http://gap-tours.com/hotel_Prima-S-Uzana.html. Резервирали сме цялата хотелска база и ще бъде чудесно цялата да бъде на наше разположение.
Цена за 1 нощувка на 1 човек двойка стая – 20 лв, тройка – 18 лв., четворка – 17 лв. с включена закуска (цената е с отстъпка за група, а условията на хотела са доста комфортни). Всички стаи са със самостоятелна баня и тоалетна. Апартамент – 75 лева, – те са за двама, но има диван и възможност за трима да се настанят.
За нощуващите на палатка – всеки трябва да си осигури средствата за нощуване – палатка, спален чувал и шалте.
– свободно настаняване – по личен избор и предпочитание в хотелите и хижите на Узана

Резервация

За настаняване желателно е предварително да се регистрирате поради ограничеността на местата до 10 юни. Групата ще бъде около 70 човека.
Регистрацията става директно в хотел Прима – За контакти: Алекси Трифонов – 0888009001
Желателно е да потвърдите участието си и на нашия е-мейл: forumzdrave@gmail.com. Е-мейла да съдържа следната информация: двете имена и мобилен телефон за връзка.

Цена за участие в събитието –10 лв на човек – заплаща се на място като дарение.
Ако желаете, можете да оставите и по-голяма сума за дарение. Събираме средства за духовния център „Наш дОм“ за построяване на куполни къщи – „виделейки“.

Хотел Прима може да ни предложи вегетарианско меню
За обяд – супа и основно ястие – около 6 лв., за вечеря – салата и основно ястие – 7-8 лева. И понеже ще сме само ние можем да си изберем нещо, което ние искаме да ни сготвят, а иначе ще предложат 3-4 варианта и всеки да си поръчва, а може и от менюто който каквото иска.

За повече информация:
Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/1581790638755041/
forumzdrave@gmail.com
Теодора Иларионова – 0883 315269

Ще сме благодарни да споделите събитието, да го публикувате на стената си във фейсбук и да поканите приятели, за които мислите, че ще представлява интерес.
Благодарим ви!
Програма на всички събития с нас през юни и юли: https://georgiizvorski.com/events.html

Интересна информация за Еньовден и лятното слънцестоене

Денят на Рождеството на Св. Йоан Кръстител – 24 юни по нов стил е известен у българите като Еньовден. По стар стил обаче Еньов ден съвпада с лятното слънцестоене – магическата нощ тази година е на 20 срещу 21 юни. В този момент Слънцето достига най-високата точка по еклиптиката. Бележи най-дългия ден от годината – ден на светлина, мъдрост, прозрения и сила. Ден, който отдава почит на слънцето с огнени ритуали и извършване на слънчева магия, свързан с прастари култове към слънчевия бог. Сега слънцето е най-силно и всичко в света около нас е в най-активната си фаза. Празникът Лятно слънцестоене символизира слънчевото божество в цялото му великолепие и мощ. Празненство на страстта и успеха. Апогей на мъжката енергия. Време за празнуване на просперитета в живота ви.То ще ни огрява в своята висота в продължение на няколко дни и ще опложда със своята творяща енергия всичко в поднебесния свят. Това е най-дългия ден в годината символично отбелязващ победата на Светлината над Мрака и господството на Деня над Нощта. Нощта срещу празника, считат за най-силна и тайнствена. Тогава звездите слизат най-ниско над земята и даряват билките и цветята с лечебна сила. Вярва се, че преди да “тръгне към зима” слънцето се окъпва във водоизточниците и прави водата лековита. После се отърсва и росата, която пада е с особена магическа сила. Затова всеки трябва да се умие преди изгрев в течаща вода или да се отъркаля в росата за здраве. За лечение и гадаене, при залез слънце се взима от чист сладък извор „мълчана вода“ (налята при пълна тишина, за да не се погуби от човешки глас магическата ѝ сила). Появата на огненото светило на небесния свод, показва победата на доброто над злото. Затова, който посрещне изгрева на този ден считали за щастливец. Според народното поверие в еньовското утро потича „жива” вода от кладенци и реки и всеки трябва да се наплиска за здраве. Взирането в Слънчевия Диск в този пиков момент зарежда организма със сила. А когато всичко това е придружено от тайнството на молитва, ритъм, музика и танц, тоест – всеобщ творчески процес, то преживяването и резултатите са: Пречистване и Зареждане с Енергията на Любовта!
А Любовта е онова състояние, в което всички живи същества са щастливи и са в хармония по между си. Всички Древни Народи са имали отношение към този Момент. Прабългарите казвали, че „в нощта срещу Еньов Ден Звездите целуват тревите” и почитали Природата с празненства, Инките правели жертвоприношения, а Друидите го възпявали.
На Еньовден се берат билките, защото се смята, че те са придобили голяма магическа и целебна сила от празничната „игра” на слънцето. Точно по изгрев, всеки трябва да се обърне с лице към него и през рамо да наблюдава сянката си. Отразява ли се тя цяла, човекът ще бъде здрав през годината, а очертае ли се наполовина-ще боледува. А който се окъпе в еньовската роса, си изгражда преграда срещу болестите през цялата година. На този ден от лековитите треви се свива венец около черничева, крушева или ябълкова пръчка. Трябва да е кръгъл „като слънцето”, билките да са завързани с червен конец и всеки да се провре през него – за здраве.
В празничния венец непременно трябва да е вплетено Еньовче – царят на билките с най-чудотворна сила. Останалите почитани билки са невен, вратига, комунига, жълти бял равнец и вечно зелените бръшлян, чемшир, и здравец. А набраните Еньовски тръни се слагали на вратите на домовете, защото пазели от зли духове.

Мълчана вода – носи си при пълно мълчание до мястото, където ще се ползва, за да се запази магическата й сила. Силата на мълчаната вода се крие в нейната чистота, в съхранения неутралитет на енергийната й структура, който е основа за понататъшното й зареждане с желаната енергия.

0 75