0

Беседи на плажа във Варна

 

Георги:
Kакво е истинският ариец? Не оня, който е бял, но има пороци, той, разбира се, пропада надолу. Това е посрещането на слънцето и на светлината, три минути, не го казвам аз, казват го всички гурувци за бялата раса.
Посрещането на слънцето е толкова, няколко минути. Хира Ратан Манек казва, че от 15 минути почваш със секунди до 45 минути, после се връщаш на 15 минути и започваш да се храниш със светлина, което се отнася за всички раси, но не точно и за бялата, макар че, много хора го направиха. Много хора посрещат слънцето като мен за една минута, обаче те нито се хранят, дори някои не пият вода. Значи не е трябвало целия този курс с години, за да стигнем до тези 45 минути. Той е казал нещо друго:„Това беше нагледен урок, колко трябва един бял човек да отделя сутрин и вечер, за да се нахрани с тази светлина”.
Има една астроформула се казва, космическа, небесна, която казва: „Посрещни първия слънчев лъч“. Първия слънчев лъч. Ами той е за две секунди, три, хоп. И когато ме питат защо посрещаш слънцето, мислят, че съм слънцепоклонник, идолопоклонник.
Учителят казва така: “Аз ви дадох посрещането на изгрева и на слънцето, за да бъдете здрави и да имате един природосъобразен начин на живот, вие го превърнахте в идолопоклоничество”. Казал на Бялото братство. Идолопоклоничество. И започвате дълги ритуали, четене, работи, с часове.
Да, изнасял е тъй наречените „утринни беседи“, защо? Защото е най-чисто съзнанието на човека и като говори на учениците си, всичко могат да попият. Но обикновено им е изнасял най-точните и най-мощните беседи в 12 часа, нула, нула, на обяд. Тогава е пиковия момент. Сутрин поглеждаме слънцето, то веднага изпраща на всеки един от нас количеството светлина, която е необходима за тия 24 часа, таяхрана.
И понеже мен ме питаха в планината, защо всеки ден посрещам, една скала има, „Големия бял аз“ се казваше. И посрещам на нея изгрева. Ама дали има слънце или не, няма никакво значение. Вали дъжд, намъквам ботушите, шубата и викам на Небето:„Ама, няма слънце, как, за какво да ходя горе?” Земни ум. “А, синко, слънцето там ли е, зад облаците?” “Там е.” Отиваш, качваш се горе и го посрещаш, и ще си го визуализираш. И ще видиш точно как изгрява за днешния ден“. Докато те научат на подчинение и на рабиране на нещата.
Значи, като ме питат долу в селската кръчма, какво правя аз ненормален горе, защо ходя? И аз викам: “Момчета, тука вие сте на хубава трапеза. Всяка сутрин аз ям по една печена агнешка плешка и пия два литра вино. Толкова енергийца, две шопски салати, с две гроздови ракии, толкова мощ имам, толкова сила”. “Ей, сериозно ли?” “Да, бе – викам – за една минута посрещам слънцето, това е енергия”. Така се говори в пристанищната кръчма.
Добре, да не ви изнасям пак цяла беседа. Да дадем думата на Силвина, да направи вече медитацията, защото тя наистина е хубава и оздравителна, и прекрасна. 

Силвина:
А така, както сме се събрали, вчера Калин разказа нещо.

Калин:
Ами, това беше преди години още, дали случайно или неслучайно се хванах за края на кабела, един малък жак, който е в апаратура, нали. И чух звук, вибрация, такъв, нисък. Извиках сестра си: „Сестра ми, хвани ме за ръката”. И звука доста се промени, стана по-уплътнен, по-дебел, даже по-силен малко. Извиках и жена си, просто трима човека. Звукът се промени и си казах: „Ако се хванем още трима или петима човека, сигурно тази апаратурка малка ще изгърми. Тотално ще изпуши“. Бях почти сигурен в това.
В смисъл, че като се хванат хората, като се обединият и особено, ако са обединени от някаква идея, така по-свещенна, свята, по някакъв начин се мултиплицира и може да се докаже чисто материалистически с звук.

Георги:
Така в тибетските манастири обикновено съживяват, значи винаги на една такава общност винаги старейшината, ръководителя е посветен, така съживяват, но само съживяват млади хора, възрастен – не, който, дори си е заминал изобщо. Нареждат се в кръг около него и правят ритуал със специални слова и молитви. И наистина, чел съм го това, разбира се, не съм ходил там, не знам. И следователно го съживяват този младеж, но не всички. 

Силвина:
Да започнем с Ом и всеки го пее в тази тоналност, в която му е удобно, нали.Мъжете по базово, жените може и по-високо. Може да си сменяме тоналността, да екпериментираме, да видим какво ще се получи.

Георги:
…им говори на учените, само че, тя няма термини и вика: “А бе, нещо виждам в ядрото”. Влиза в ядрото на атома и казва за какво става въпрос. Това има вътре, това има вътре, това. Четете нейната книга и ще разберете, стига ви толкова засега.
Но да знаете за Златната сфера, че не е шега. Тя е много мощна, много силна и който работи, стотици хора са ми се обаждали, че работи безпогрешно и са оздравили себе си и близките си. Тя служи за всички видове болести и за психически, и за спиритически разстройства, няма нещо, което да не лекува. Обаче трябва да знаеш как и да имаш, разбира се, Вяра, Надежда и Любов.

Силвина:
Последователност, не да го пробваш веднъж и да кажеш: “А ясно, хубаво е” и да го оставиш.

Приятел:
Колко често?

Силвина:
Ами през ден.

Георги:
През ден. Може и всеки ден, ако човек наистина не е добре, известно време. Но иначе се прави през ден, дори и лечебно, за да може организма да свикне с новата Програма.
Значи, има си разни тънкости, които ги знаят лечителите, разбира се, и посветените. Те са следните: организма, когато ние го лекуваме, му даваме нова Програма. Трябва да изчистим старата и с тази нова Програма той свиква обикновено за 24 часа, за едно денонощие. и затова всички лечители казват: “Ще ти направя сеански, ама през един ден”.
Те не ти казват, но ако наистина човек не е добре, може да му правиш всеки ден сеански. Лично аз съм ги правил тези неща, три, четири дни по ред, но повече не. Ипосле започва през ден, може и през два, и пред три дена.
Примерно, ако е на скелета, на основните неща, на костната система, сеансите могат да се правят и един път седмично, за да може с новата Програма, костите се наместват най-трудно, знаете. Значи, за да може новата конфигурация на костите да свикне са 6-7 дни, после пак леко, леко и така става 5-6 седмици, примерно. Това са Закони на Природата. Природата все пак иска време, като направиш нещо…

Силвина:
Но Златната сфера, тя не е само за оздравяване. Тя е за повишаване на вибрациите. Сега казват, че едновременно паралелно на нашата среща,  има и друга среща. Но тази машина или съоръжение, което е нещо от рода на като пирамида, което човек заплаща, използва по не знам си какъв начин и му се повишават вибрациите. Исе пошегувахме така по този повод, но е хубаво, че го има и това, разбира се, за по материалните хора.
Но разбира се, за хората на Духа, има толкова много практики и неща са дадени, просто човек наистина трябва да ги използва, да експериментира, не чак толкова смело както този човек, за който Георги разказа. Тази медитация, аз бях 7 дена на воден пост, с Георги изкарахме на бунгалото, там, където той кара отшелничество. Итогава я видях в пълната й дълбочина, и я преживях.
Просто човек с всяка една, дори наглед обикновена, съвсем простичка практика, може да влиза все по-надълбоко и по-надълбоко. И това може би, ще го усетим.Днешната медитация ще видите как ще бъде. Утрешната ще бъде малко по-различна, ще влезем малко по-надълбоко. Така всъщност човек може с един простичък инструмент, виждате дори в паневритмията, колко са леки упражненията, чу-гуна по същия начин. Един приятел се шегуваше: “Ей този чи-гун ми харесва. Много е мързеливо, точно като за мен”. Но пък невероятна енергия, аз през цялото време, даже леко така нещо ми изстръпна главата и Бисер го показа, даже без да говори видях. Аколко по-надълбоко може да се влезне, ако се включи и звука, и гласа, и въобще всеки ден може да се надгражда, нали.
Та, значи тази медитация ще започне с една молитва, аз ще я казвам… 

Георги:
С майка ми и с децата тръгваме на Задушница, излизаме, и един приятел, с който си пия кафето. И аз с колата излизам на пряката, прозореца ми е отворен, то топло, хубаво времето. Той поглежда и вика, а то беше или есенната задушница или пролетната, тая дето викат черешовата, не си спомням точно. Той вика: “А, честита задушница”, (смее се). Толкова много му се смях. Дали беше изтрязнял или не, не знам, вечерно време си подпийва човека. Обаче това ми направи голямо впечателение и го запомних, че всичко може да се честити, дори и задушницата. Аз му викам:“Здравей Ице, къде си тръгнал?” Той тръгнал да пие кафе, нали. Той поглежда и вика:“А, днеска е празник, честита задушница”.

Приятел:
Днес е Ден на Независимостта.

Георги:
22-ри наистина е празник и той е национален, и би следвало да е почивен ден.

Приятел:
Аз да не честитя празника, а днешния ден, защото за мен всеки ден е празник.

Георги:
Точно така, наистина. Хемингуей даже е написал една… като отишъл в Париж икато видял как живеят, написал книгата “Безкраен празник”.

Силвина:
Искате ли пак с Ом да пробваме или с Чи-гун, както беше вчера? Вчера хареса ли ви как беше? Обаче да опитаме всички да пеем.

Георги:
…простата истина. Знаеш ли, Калине, как контактуваме ние? Винаги трябва да помниш и да знаеш, че дори колкото да сме любими и да имаме една аура със Силвинка, винаги между нас е Бог. Aз казвам,  минава през Бога отива у нея, минава през Бога, отива. Ние си мислим, че… няма. Винаги всичко минава през Бога, разбери ме. Сутринта пак ми го спомена. Значи, идва от Него, значи някакъв импулс, чрез Него и пак е за Него. Виж какво става, значи всичко е от Бога, чрез Бога и за Бога. Всичко е от Любовта, чрез Любовта и за Любовта. Значи това е абсолютната дефиниция на всички светии и всички посветени.
Значи, Бог е Любов. Или казваш от Бога, чрез Бога и за Бога, запомни. И Учителя го цитира неведнъж, от Любовта, чрез Любовта и за Любовта. На български най-добре звучи. Значи всичко идва от Бога.
Защо? Защото Той е между нас, каквато връзка Той се съгласи. Ние не може да контактуваме без да мине през него, дори самия Иисус е контактувал. Аз питам: “А бе,Тате, имам директна връзка с тебе”. “Не, синко. Ние контактуваме винаги чрез Светия Дух, не може да направим връзка… ако Светия Дух го няма, ние с тебе няма да имаме връзка”. “Ама как?“ Той е тука, разбираш ли. Светия дух е между нас и тука седи. Но ето контактуваме и понеже е негова волята, контактуваме. Иначе той спира веднага да контактува. И заради това, когато казваме този с този, ние сме близки, ние сме любими.Това е Божията Воля. Не е ли Божията Воля нищо няма да стане. И Трите Воли на Бога, ти слушал ли си ми беседата?

Силвина:
Ами кажи за Еволюция, Революция, Синволюция.

Георги:
А чакай сега да ти кажа за това, за да знаеш. Онова, което зависи от нас, трябва да си го правим, макар че всичко все пак идва и ние сме водени, нали. Ние имаме избор, ама нямаме свободна воля, ето какво е.

Първото е Еволюция. Еволюцията е бавно, стабилно изкачване на всяка една разумна същност нагоре. Обикновено е праволинейно и спираловидно. Праволинейно е, значи вървим към Безкрайността, това са в тези светове, твърде материалните такае посоката, нали. Обаче леко е нагоре. 

Инволюцията е, „ин“ обикновено го смятат, че е надолу, но това не е толкова слизане, това е зацикляне и слизане към ядрото. Ядрото е долу, това е в ниското, нали.Ето тука има ядро, а електрона или протона се върти около него. И като тръгнеш ти, струва ти се, че слизаш, а фактически ти вървиш към „ин“, към ядрото. „Ин“ е женската същност, защото ядрото е там.
Така, но през това време ти наистина слизаш, защото ставаш все по-материален и по-различен, или оставаш на същото ниво на развитие.
Значи по този начин са се създали расите. Когато започва месоядството вече, значи расата, която е била най-висша в момента, започва да слиза надолу и стига до маймуна. Обаче след това Господ решава, човека да не слиза до маймуната.Маймуната е произлязла от човека, нали? Да не слиза, в животинско тяло – не, може да се внедри и в животно, но това са редки случаи.
Продължава да държи расите само, защо? Защото те са стъпала за изкачване.Като премине от свещеното животно крава, Душата, тя не може да дойде. Тя отива най-напред при черната раса. Отива в едно туземно общество, племето и вожда командва.Тя там отива и тогава получава име, и получава говор. Това са двете основни неща на самосъзнанието, нали. И после оттам почва да се изкачва през всички раси, задължително е. Дали пет пъти ще ходи при черната, зависи от бързото й издигане. Ако бързо се издига, минава по-бързо. 10 пъти е при черната, след това минава при червената, жълтата, оранжевата. Имало е и синя. Докато стигне до бялата. Това е пътят на Еволюцията.
А пътя на Инволюцията е слизане обратно. Сега, кой ще инволюира? Инволюират американските президенти, от бели отиват при бушмените, Буш затова е „буш“. Отива при бушмените, за да се научи на човещина. Не да изпрати там армията и да се бие за американско общество, да печели долари и пари, а да се научи на подчинение в племето. И фактически инволюира. Бил е на пето авеню, в Белия дом, сега там обратно. Но може да изпрати до последната степен, нашия Татко изпраща, нацветнокожите, на расите. За наказание, някои ги изпраща в жълтата раса, някои в червената, някои в мургавата. Мургавата е най-много, мургавата раса е, да кажа,арабите, индийците и не знам какво. Жълтата раса е друга. Аз мургавата, тия тъмните ги слагам под един знаменател. 

И какво става, Еволюция, Инволюция, стигаме до Революция. Революцията е много бързо изменение на нещата, ликвидиране на нещата. Тогава се внушава на цели общества, народи, чрез революция са изчезнали лемурийците и атлантите.Всичко изчиства. Това е Революция. Изчиства се бързо и се започва на ново. Но Революцията също е силов и много такъв метод, който не е много приятен, нали.Революция става, ей както в Русия, милиони заминаха и така нататък, но е доста бърз метод.

Силвина:
Като някакъв катаклизъм в съзнанието на човека.

Георги:
Духовен, да. Сега ще ти кажа за Синволюцията. Синволюцията, подобна е на Еволюцията, само че, Еволюцията… Да кажем, имаме един небостъргач 50 етажа.Еволюцията се изкачваш по стълбището. Знаеш ли кое е Синволюцията? Асансьора.Сега вече ме разбра, Синволюцията е с асансьора, а още по-бързо, обаче вече, когато ти ставаш Син Божий и съзнанието ти е толкова бързо, Господ те взима на ръце, както съм го описал в „Десетия етаж”. Той те издига по-бързо от асансьора, жжт, до последния етаж и там те слага, за да му вършиш работа. Разбра ли сега какво е Синволюция? „Син“ е прекрасна дума.

Стилиян:
„Еvolve“ означава „израстване“, на английски, от латински идва. „Sinergy“ означава „връзка“. Това са два термина свързани в едно, синтеза, това означава събиране в едно.

Георги:
А и „син“, значи той става Син на Бога, за да го дръпне, а това са волюции, волюциите са тези четири основни.

Силвина:
На гръцки „син“ означава „заедно“.

Георги:
A всичко е на трако-български. Чете се и отсам и отсам, и е много интересно, да ти кажа, когато обръщаш и отсам и отсам думите. Защото „син“, обратно е „нис“. Ако сложиш – „ко“, от низост, от ниско се качваш нагоре, от самото ядро, от същността.
Сега те ме питат как ми е името Атабха Ола Чано. И ако Ола Чано, двете, второто и третото име, вземат да го обърнат, какво става? Ако го прочетеш обратно, „начало“.„Отначало“, ама „т”- го няма, защото е изпуснато, отначало. „Т“-то в много неща се изпуска, за да стане по-гладко. Отначало почвам тука, значи от тази степен до където е стигнало Съзнанието след Учителя, просто го продължавам нагоре и заради това.
Аз съм го описал в книжката, нали знаеш, „Златната сфера”, съм си написал имената, ама не съм си написал първото Атабха. Атабха означава Лидер на Светлината. „Ат“ е баща или лидер, а „Абха“ е светлина. „Абхазия“ е Страна на Светлината. Ами, виж абхазия, това е Страна на Светлината. Сега ако го обърнеш обратно „ахба“. „Ах“ има специално значение също, „ба“ е състояние на душата.
„Атма“ е и баща, и майка. „Ша“ е слава, „шала“ – слава на душата, която е стигнала до ла. И оттам идва „Аллах“. „Ла“ е най-висшата степен. „Ла“ означава: „л“-Любов и „а“-то е Светлина винаги. Любов и Светлина. Светлината е Любов и Любовта е Светлина и се затваря. А Атабха Ола Чано – трите имена, които сега съм познат на Земята де, Атабха само обичам да си…

Силвина:
Ама ти не ги използваш тези неща.

Георги:
Аз не ги използвам, само Мирвсем Абха ми е горе-долу добре. Мирвсем обратното като го обърнеш е „всемир“, мир всем, мир на всички. Абха е Светлина. Значи Мир на всички и Светлина на всички. Това ми е другото, дето се подписвам и дето Стефан Калайджиев ме подписва.

Силвина:
А пък Филип като видя хороскопа…

Приятел:
Георги, би ли се подписал тука тогава?

Георги:
Аз ще се подпиша с космическия подпис.

Приятел:
Да, ей тука, това е свещенния подпис на Учителя. Тука някъде, ти си прецени къде, това е моя завет.

Георги:
Разбира се, а ти сигурно знаеш подписа на Учителя космическия какъв е. Той е на чешмата. Това не му е космическия. Знаеш ли колко е прост? Дай ми една химикалка, да ти покажа неговия и моя. Пълният подпис на Учителя, макар че той използва само това – „водене към бъдещето и към знанието“. Това е Космическия Амин, който казва – „Ще бъде!“, това е според Космическата Таблица. А това е неговия подпис, а моя е само това. Това означава „Извор на Космическата Азбука“. А той, нали знаеш, как е дадено горе на чешмата, така, лека чертичка, това е река, пак е извор. Бъдете като този извор, който прави река. Но това ми е подписа, това е половината на осмицата, половината на вечността и безкрайността.

Няма същество в цялата Вселена, което като ми види това, да не каже, че съм Георги Изворски. Няма ангел, архангел, божество… вижда го това и казва: „Това е подписа на Георги Изворски“. И ако го обърнеш това обратно, и го удължиш, и леко му сложиш тука накрайници, и му сложиш едно въженце какво става? Котва, именно. Защо е котвата, никой ли не ти е казал до сега? Разбра ли защо котвата стои там (в Братството), той им го е дал по най-простия начин, обаче какво от това. Разбра ли.Искам нещо да ти кажа, ненапразно тази нашата приятелка Ники вика: „Без жив учител не може да научиш работите”, защото ти можеш да четеш, четеш, ама няма подробности.

Силвина:
Не е само подробност, няма Дух.

Георги:
Сега, когато съм си сложил там подписа, когато се разписвам по книгите и има някой много закъсал, и някое детенце, и тази книга той я взима специално за медицински цели, за оздравяване. И аз правя от време на време, на който трябва и на който вече му е минало, изтекла му е присъдата, слагам си подписа. Тази книга има такъв оздравителен ефект. Но жената не знае, обикновено на жени съм слагал и досега на един мъж, те не знаят, че аз им правя един такъв жест. И после се чудят откъде им идват чудесата и се излекуват, а то е точно поради тази причина, защото съм си сложил подписа.
Искам сега нещо да ти кажа, този подпис какво иска да каже, това е моя подпис…Значи Учителя е бил символ на Светата троица – Отца, Сина и Светия Дух. Нали на Отца е триъгълен, на Духа е кръга, нали Отца, Сина и Светия Дух, те са с кръгли аури, с кръгли ореоли. Така, на Отца е триъгълен, на Сина е кръгъл, а подписа е на Учителя.
Той е Елохима Елохил, от помазаните, втория от братята. Вторият след Адонай. Духа се води на Истината, но той е бил и Духа на Мъдростта, защото тука е слязъл 7 500 беседи да налива акъл. А иначе у него е Любовта, Мъдростта и Истината. Но той е смятал на първо място Мъдростта, за да може да приемат нещата, на второ място Истината и на трето Любовта. Докато при Иисус на първо място е Любовта, второто е давал Мъдрост, ама те колко са могли да хванат тогава, онова съзнание преди 2000 години. И на трето място Истината, защото те най-малко са работили с Истината. Сега вече Истината взима…, сегашния месия работи Истина, Любов и Мъдрост.
Сега хората са мъдри, те от малко разбират, от половин дума разбират, разбираш ли. Tе са помъдрели, имат много знание, обаче кое им липсва? Липсва им най-вече Любов. Затова пентаграма, горната част е Любов. Второто нещо е Истината. Те трябва да се държат за Истината и особено сега.
Значи, Истината и Любовта сега са равнозначни. Ама така е, Любов, Истина и чак тогава им трябва Знание. Знание не им трябва, Учителя е казал: “Малко да знаете, ама много да прилагате”. Истината я прилагате.

Силвина:
Георги, искаш ли да ти прочета какво ми се падна?
Седемте Духове, Седемте Лъча, Седемте Съзвучия, в пълнота на Божието Единство. Пречистени седем пъти, възлюбени, сега сме чеда Божии, причастници на Божието от Божественото естество. 

Георги:
По-ясно послание от това, здраве му кажи.

Силвина:
А какво значи причастници?

Георги:
Значи съучастници. Съучастник звучи много грубо, а причастник, сътворец.Причастник си, защото участваш.

Стилиян:
При частта си, при тази част.

Калин:
А пък вижте аз с какво си пълня, приятели, това дето от Плевен ги раздавахте тези работи, всичко на този свят е медитация.

Георги:
Ти, в Плевен ли беше първия път? А бе, аз се чудя в кой голям град беше първо.

Калин:
Разбира се.

Силвина:
Какво ти се падна?

Калин:
„Всичко на този свят е медитация, мисъл, чувство и дело. Най-великата медитация – собственото ни пречистване от неканени гости“. На мен големи проблеми, много гости тази година, лоши мисли, лоши чувства и лоши дела имах колкото си искаш.

Георги:
Ей, евала. Аз това колко им казвам, всичко е медитация, целия им живот. А те ме чакат. Един път ме карат да им говоря за медитациите и мислят, че ще им кажа за 50-те вида медитация. Те са 50 вида и аз викам: „А бе, момчета, вие с акъла ли сте си? Аз да говоря две нощи, а тука са описани медитациите, от най-плитката медитация, успокояване на организма, до най-дълбоката, сомати медитация. Четете там, те са разбити, тези петте големи медитации са разбити на по 10 малки състояния“.
Те ме гледат и аз викам: „Аз сега ще говоря за прости неща“. И почвам съвсем различни неща. Онея почват да гледат и да слушат, интересно им е. Казвам притчи, това онова. Викам: „Ей, момчета, много ви благодаря, вие бяхте в много дълбока медитация“. „Ама как?“ „Вие медитирате с мен, аз медитирам с вас. Животът е най-голямата медитация. Животът е най-голямата медитация само защото дишаме, дишането е медитация, храненето е медитация, всичко е медитация на този живот, приятелстовото е медитация. Няма нещо, което да не е медитация“. „Ама как?“
Те пак се държат за Изтока: „Те така са го казали“. Викам: „Вижте какво, разберете ме, всичко е у човека и е направено за човека. Човекът не е направен за медитацията.Медитацията е впоследствие от него, следователно той е шефа“.
Много им говорих. Викам: „Вие знаете медитациите повече от мене, ама искате простичко да ви го кажат. Недейте да се подвеждате“.

bg_BG
Cart Overview