0

Промяната това съм Аз 

Линк към видео беседа: https://www.youtube.com/watch?v=mI9lTTZiNm0 

Приятел: Добре дошли в Пловдив, и в нашата йога зала, радвам се, че сте наши гости и това, което днес ще беседваме, ще бъде едно начало за новата година, където започваме нашето беседване из България. Радвам се, че със господин Изворски имаме стара дружба и днес специално този ден сме го отдали на вас, ако имате някакви въпроси и това, което ще чуете от неговите лекции, и аз ще бъда кратък, нещо да ви кажем и още веднъж добре дошли, радвам се, че сте тук и от тук нататък да бъдем все заедно, навсякъде, благодаря за вниманието. 

Искаме да ви поздравим с добре дошли, това е раковина, която е божествения инструмент възпроизвежда стотици, милиарди вибрации на звука Ом, предполагам, че няма кой да не знае какво значи Ом. Този звук след като го чуете, ще свиря три пъти, останете в това съзнание за няколко минути и след това, ще започне програмата. 

Силвина: сега ако сте съгласни ще повторим една формула като кратка медитация

Формулата “Любовта иде” под формата на медитация

Да си представим, че сме под един водопад на едно красиво място в планината и над нас тече водата и визуализираме розова светлина. Водопад във розова светлина ни облива и повтаряме думите: 

Любовта иде! Любовта иде! Любовта иде!
Любовта е тука! Любовта е тука! Любовта е тука!
Любовта е в мене! Любовта е в мене! Любовта е в мене!

По същия начин визуализираме жълта светлина, която като водопад ни облива и образува едно езерце, в което сме ние, което става все по-пълноводно и ние се сливаме с него. И повтаряме думите: 

Мъдростта иде! Мъдростта иде! Мъдростта иде!
Мъдростта е тука! Мъдростта е тука! Мъдростта е тука!
Мъдростта е в нас! Мъдростта е в нас! Мъдростта е в нас!

И сега да се свържем и с принципа на истината, представяме си този водопад от синя светлина, която ни облива.

Истината иде! Истината иде! Истината иде!
Истината е тука! Истината е тука! Истината е тука!
Истината е в мене! Истината е в мене! Истината е в мене! 

Амин! Аум! Аумен!
Амин! Аум! Аумен!
Амин! Аум! Аумен!

Приятел: Има думата господин Георги Изворски да ви разкаже беседата за здравето, за любовта и да бъдем ние заедно с него в това, което той ще каже. 

Георги: Благодаря! Е, приятели, слава на Небето, слава на Всевишния, слава на Всемогъщия, слава на Всесилния, който ни е събрал тука и ме радва, че наистина виждам все повече и повече отворени умове, сърца, души и тела към Новото, което иде, тука е и вече трябва да го пуснем у нас. Затова заглавието на днешната беседа е Промяната, това съм Aз.. Не специално Георги Изворски. Не. Просто всеки един от нас, като една разумна човешка същност и единица. 

Прошката и Смирението

Най-напред искам да ви поздравя, защото нищо не е случайно на днешния чудесен прекрасен ден, който знам, че се празнува в България и някъде около България, но не знам дали се празнува в целия свят. Аз го наричам Денят на Всеопрощениено. И това е най-точната дума, или прошка са му казвали, десетки, стотици, а вероятно и хиляди години, защото това е първото нещо, първата стъпка към Бога. Когато простиш, затова се казва Всеопрощение, на целия свят, значи не само на враговете си, но и на предателите си, на ближните си и в крайна сметка на себе си, ти се смиряваш и правиш първата духовна трансформация и правиш първото чудо като чудотворец, който ставаш. Простиш ли, ти вече си чудотворец, макар и чирак. Значи, смирението, след смирението идват вече търпението и така започва да се изкачва по стълбицата всеки един човек, всеки един дух, докато стане праведен и стане светия. Казвам светия, на земята символично, защото до тука е най-голямата степен и чин, до който може да се добере човешкото съзнание. Светиите са ни за пример. 

Ще кажа само, че днес е според религиозния календар и народния календар, казва се Заговезни. Първите заговезни са преди една седмица, месни заговезни, а сега  са сирни заговезни, около София и този район ги наричат Поклади. Ще кажа защо. Заговезни, това е говеене и заговяване, т.е. Нещо започваме да се лишаваме от нещо, значи да се смиряваме. Говеенето означава мълчалив пост. Когато някога, не знам дали е било, но до преди 50-60 или 100 години се е спазвало в България стриктно, когато младата булка се ожени и влезе невяста в едно семейство, в един род, тя трябва да говее три години, говеенето е пълно мълчание. В какъв смисъл? На нея свекъра и свекървата и говорят, тя няма право директно да се обръща към тях. Ако има нещо да си говорят, говори само чрез мъжа. Ако го няма мъжа и в момента, вечерта като се прибере от работа, казва на него, той казва на майка си и на баща си. Това е абсолютното говеене. Това е мълчанието. Защо? Не искам да удължавам беседата, но ще кажа, това е смиряването, което се учи. Каквото са ти казали, ти трябва да се смириш. Смириш ли се, ще простиш. Простиш ли, ще се смириш. Това са като скачени съдове. Заговяването е това, че почваме да се отказваме от нещо. Най-напред от храната, която ни изчиства, от там идва и нашето помъдряване и поумняване, защото тялото ни е наблъскано с токсини през зимните месеци. Това е най-дългият пост. Той е 56 дни. 7 седмици е от днес – 49, ама преди това има една седмица без месо. И понеже на времето съм било много религиозен, много пъти съм ходил на църква, големи свещи съм палил, много пъти съм се изповядвал, много пъти съм целувал ръка на дядо поп, следователно знам тези неща доста добре. И така, 56 дни пост, 49 без животински продукти, от миналата седмица до тази имаш право да се храниш с млечни произведения, от тази вече не,  от утре трябва да забравиш, че има мазнини. 

Мазнините са най-голямата опасност за човешкия организъм. На него не му трябват мазнини, той си ги произвежда и си ги натрупва. Няма зехтинче, няма олио от утре – една седмица, така е първата седмица на поста и последната се пости по този начин. Но няма да се разпространявам за това. Това е много важно, разбира се, за човек да го знае, но това е физическата страна на нещата. 

Дух и материя – Промяната 

А от тук започва така основното в днешната беседа, че на физическата страна на нещата трябва да се обръща една йота по-малко внимание, от колкото на духовната страна на нещата. Виждам много хора, които са изкарали 15, 18, 20, 25, 27 години на запад. Ами вика Канада, прекрасно е. Но те са изгубили.. Точно това, което се нарича вече Американски синдром, или западно-европейски ли, не знам какво. Да слагат духът след материята. Материята да я слагат на първо място, а има абсолютни приоритети. Това, ако го правиш, нито ще бъдеш здрав, нито ще бъдеш щастлив, може само горе-долу да бъдеш в материално отношение добре. 

Имам един прекрасен пример. Оня ден ми щукна на главата и снощи го казах така в един тесен кръг за какво е днешното време и какво се иска в тази промяна – да променим себе си. Вижте сега колко е прост този пример. Една хубава огромна топола, 20, 30 или 50 гнезда има, на свраки, на гарги, на гургулици по нея. Всеки един чифт си живее, т.е. Едно семейство свраки си живее в едно хубаво гнездо, другото в друго гнездо и така нататък. Да, и гледат само своето гнездо да е чисто, да е добре. Наоколо не ги интересува нищо. Обаче идва едно време, а това време вече дойде. Отдолу застава един разумен мъж с една хубава резачка моторна, поглежда тополата, и всички онези, които са в гнездата и се грижат за гнезденцата си, не виждат голямото, което идва, което ще бутне цялото дърво и той так, след половин или една минута тополата, двама души не могат да я обхванат, вече е изпопадала със всички гнезда. Точно това е в момента. Това се върши, заради това се говори за катаклизми и така нататък. Единственото какво е от нас? – да се променим, т.е. Да видим не само собственото си гнезденце и собствената си черупка и вътре да я държим, а да видим как стават нещата във света. Има ли значение, че ние ще продължаваме да имаме гнездото, което вече не е горе, и се е разпаднало. Ами то ще падне, защото всичко се поврежда, и ако продължаваме да слагаме материята над духа, това е коренно сбъркване на нещата. Досега можеше да бъде така, вече не може. Промяната става светкавично, много бързо и ние се променяме, не всяка минута, минута е много, не всяка секунда, секунда е много, ще ви кажа, че ние се променяме за една милисекунда, една хилядна от секундата, или това е миг. Всеки един миг става тази промяна, дали я усещаме, дали я разбираме, не знам, обаче тя става у нас. Но ние не искаме да и се подчиним. Ние искаме да се противопоставяме на нея. Противопоставянето винаги носи само негативи, само съгласието, консенсуса и компромиса те води напред и нагоре към светлината и небето и към истинския живот, и най-малкото, за да имаш добро здраве, ти не трябва да се противопоставяш. Всяко едно противоречие, е една адска машина, една бомба, която си залагаме и рано или късно гръмва и става на болести. Точно поради тази причина искам да се виждат нещата в тяхната цялост, а не ние да продължаваме в нашия тесен калъп да ги гледаме и да държим за някои неща. Разбира се, без материя не става и не може, но не изцяло. 100% вниманието ни да e насочено там. Пак казвам, доста от хората, има хора, които се връщат от запада, замогнали са, но те не са си променили мисленето, но има и хора, които са тотално променени, то няма нищо българско. 

Българин какво означава – човек на духа, който трябва да има четири прекрасни качества. Разбира се, не говоря духовните българи се раждат с тях. Това са честност, справедливост, разумност/благоразумие и доброта. Но недуховния трябва да си ги изработи, т.е. Този който държи повече за материята. Мина времето на материята – казвам го отговорно и се разписвам отгоре, и не се разписвам с химикалката  – лилавата, която ми е любима, а ще си набода пръста с една игличка, топвам игличката и се разписвам. Това разписване е на ангелите, на архангелите и съществата от по-висшите светове. Ето това е така да кажа кардиналната, основната, генералната грешка при тази промяна, която идва, и която ни напъва, защото ако не се съобразим с нея, чисто и просто продължаваме да си живеем по стария тертип и накрая може да платим и с летален изход и обикновено е така. Имам случай на много хора, които са се променили и от наистина доста и мога да кажа неизлечими болести, в крайна сметка чудото се е случило и те са се оправили. 

Лечение с мисъл вместо алтернативната медицина и лечението с билки

Искам сега тука да вметна само още нещо, за да ни стане ясно за какво става въпрос. Хубаво е да употребяваме тей наречената алтернативна медицина, която е така или иначе в основата – билки. Да, добре. Но една билка от преди 500 или 600 години сега се е променила и няма това въздеистие върху организма. Освен това новата висша вибрация, която е у нас, като пета и шеста раса, а след колко години ще дойде и седмата раса, тя има по-висока вибрация от лечебната вибрация на тези билки и те фактически стават безполезни за новият човек, особено този, който е от шестата раса. Значи, той може да се лекува само с мисъл и да се лекува в енергиен план. Как е било до сега и ние какво правим през цялото време до сега? Слагайки материята над духа, ние продължаваме да лекуваме материалното тяло, но това само са последствията и останалите енергиини тела. Не искам да ги изброявам, но три са основните – менталното, астралното и физическото, макар че има между тях други – междинни. Значи енергийното тяло като допусне вътре агресия, а агресорите са ментални, астрални и телесни. Като допусне тази агресия вътре, агресорите остават, изчистваме за момент физическото тяло с различни начини, обаче след време се възстановяват всичките тези неща, защо? – защото не сме почнали да метем стълбището отгоре надолу – да ги изчистим ментално, астрално, и физически. 

Поради тази причина, аз съм един заможен човек, богат, влизам в църквата и викам на дядо поп: “Дядо Попе, да направя тука 10 хиляди евро, сега идвам от чужбина, така ти ще изкажеш една молитва, да ми се простят греховете и така нататък.” и дядо поп вика добре, хубаво, това е идеално за него. Давам на църквата 10 хиляди евро, дядо поп ми чете под нос, чете за здраве, чете за щастие, чете за успех, чете за не знам какви работи, излизам си и аз мисля, че Господ ми е простил, всичко е опечено. Излизам отвънка и гледам наредили се просяци или дечица и аз не им купувам един геврек. Оо, какво като съм дал тези 10 хиляди евро, не ми е писано никакъв плюс, напротив пишат ми се само минуси. 

Прошката

Тука ще кажа притчата, която сутринта не съм я чул,  ама Силвина ме подсети, каза: “абе по радиото казаха една притча”, колко съм я запомнила, колко не, как един простил на слугата си, на роба си, но той не простил на другия. Ще я разкажа точно, защото знам евангелието като настолна книга. И така, тази притча Иисус я разказва. Един господар, заможен човек вика един от слугите си, на който е бил дал 10 хиляди жълтици и му вика: “кога ще ми върнеш дълга?”, и той вика: “моля ти се господарю, не мога, нямам сега”, и той вика: “да, добре”. Господаря е бил на кеф, може би и днешният ден да е бил – на всеопрощението и казва: “прощавам ти тези 10 хиляди жълтици, нищо не ми връщай”. Излиза този човек и среща един от своите длъжници, негов пак слуга такъв, който му дължал 10 таланта, 10 жълтици. Той го хваща, цитирам Евангелието, започва да го души, да го тръска и да вика: “Веднага ми върни парите. Искам си парите.”. Така ли, обаче гледат другите слуги, донасят на големия господар. Големият господар го вика и казва: “о, неблагодарни робе, след като аз ти простих 10 хиляди таланта, защо ти не прости 10-те таланта на своя служител. Хванете го, вържете го и го затворете във външната тъмница, където ще има плач и скърцане със зъби.” Коя е външната тъмница? – където няма дух, аа, вътрешната има дух. Всичко трябва да се тълкува във Евангелието, нямам време сега да ви тълкувам от А до Я, защото мога да го тълкувам и го тълкувам вярно, понеже съм много скромен, казвам просто. 

Така, продължаваме нататък. Ето какво значи да простиш. Тази неблагодарност, когато на тебе ти е простено – даром получихте, даром давайте. Той не е изпълнил и следователно, ясно какво се случва. Имах един, аз и сега си го имам, един много близък и казва: “на 30-40 човека съм раздал, на този 2 хиляди лева, на оня 5 хиляди лева, на един още повече”, може би 50 или 100 хиляди лева, и понеже е заможен и аз викам: “прости им и забрави”. Минава една година и го питам, вика: “трима души само ми върнаха парите, останалите 27, нито един не се е сетил поне да му каже”. А си спомням един случай, един беше взел от един 100 лева и звъни се на вратата, пием си вътре кафето и отваря и аз чувам стопанина вика: “кажи сега Пешко за какво дойде тука”, “Дойдох да ти кажа, че няма да ти върна 100-те лева”. Евала на този човек, напълни ми душата. И той вика: “аз не съм ги искал, аз съм ги дал когато имаш”, “не, изобщо няма да ти ги върна, дори и да имам, чао, довиждане”. Това мъжко момче ми легна на сърцето, викам да го стигна по стълбите долу да му дам още 100 лева, нямах 100 лева, ама колкото имам 10-20 лева. Значи, така ми напълни душата. Той има доблестта, смелостта, вижте много се ценят тези работи на Небето, какво мислите? Скоро пак един нещо беше не знам кой какво обидил и пред мен дойде без нищо, аз да му казвам да иска прошка от другия, който е. И вика: “мисля да искам прошка, че обиждам човека, така съм си помислил”, да, това е доблест, честност и почтеност. 

Нищо скрито няма да остане

Ще ви кажа още нещо. Напоследък какво забелязвам? Забелязвам напоследък един факт. Много хубав факт, за който съм говорил преди 5 години в Бургас на една хубава дама, която освен мъжа и, имаше още двама любовници – един основен и един запасен. Нали, и какво да прави: “аз ги обичам всичките еднакво, така”, “ама от мъжа ти имаш дете. Слушай – викам – до няколко години всичко, което е скрито, в Евангелието го пише, в Откровението на Йоан, прочети го бе моето момиче, оправи си отношенията, защото няма да бъдеш здрава и всички женски болести ще ти се струпат. Идваш при мен да те излекувам – как да те излекувам”. След една година пак я виждам. Тя вика: “аз оставих резервния любовник”, значи само любовник и мъжа си. А викам: “питай ги дали са съгласни. Болят ли те пак..”, “ами същите работи имам”, ама няма начин да ги нямаш. Значи, какво ми прави напоследък впечатление – прекрасно впечатление. Ако не си, както казвам винаги, живот на витрина и живот на длан, да те видят всичките, почват да излизат “най-случайно” тези работи. “Ама той мъжа ми разбра, че си имам любовник”. Така ли? Ами то цялото село, целия град, целият регион знае, само мъжа и не знаел до тогава. Ама то обикновено е така. Ама вече изведнъж най-случайно всичко излиза на яве. 

Промяната – това съм Аз

Просто ви казвам – Промяната това съм Аз. Да се променим ние. Първото нещо в промяната кое е? – Да си променим мисленето и да станем абсолютно… Това, което не искаме наистина на нас да се случва, да не го правим на друг. Викам на един “защо ходиш на приятел със жена ти, той знае ли?”, вика: “поназнайва нещо, ама май е съгласен”, “ама питай, питай го направо съгласен ли е, не е ли съгласен”, тези двама приятели мъже – с една жена, може да. Ако всички са съгласни, всички са доволни, всичко е справедливо – да. Може да си направиш харем, само че този харем ще го наречеш духовен харем. А, виж като сложиш едно духовен е много добре. И един ми вика: “А бе Георги, ти си ненормален.”, викам: “а бе, моето момче, искам пред това ненормален, може да ми казваш хиляда пъти ненормален, само сложи духовен ненормален, тогава моментално отивам и те черпя”, и той вика: “е що да не го слагам – духовен ненормален”, “ама ти сега го казваш, защото искаш да те почерпя бе мойто момче, а не го мислиш. Айде да го помислиш и да го кажеш. Георги Изворски е духовен ненормалник.” Да, великолепно, това е. 

Така, продължаваме за промяната. Първото нещо е да се разчупим – затова имам беседата черупковото съзнание, да започнем да виждаме, че дървото пада. Ами като пада, ние трябва да бъдем от първите, още като виждаме, че оня юнак, и аз съм срезал много дървета, нали, специалист съм в това, идва с машинката, той накрая на ливадата, на полето. Я да видим на коя топола ще спре. Право на нашата. Боже, викам на свраките, на гаргите: “да изчезваме момчета от тука”, те викат: “говориш глупости”, те не гледат не виждат, ти си светнат. Значи, едната гарга може да бъде светната и едната сврака, ама другите като не виждат караш ги вече, ама ще паднете с гнездата, ще ви затисне, това-онова. Не, те си стоят. Сега разбрахте ли този хубав пример. Значи, най-напред започваме да гледаме и да мислим за какво става въпрос и от далече да виждаме нещата. А това е само, ако си отворено съзнание, и да видим, че нищо материално, ама нищо материално.. Някой от вас искам да ме подкрепят.. Не струва, колкото здравето и живота в никакъв случай. Пак имам “Пет елмазени рози”, това ми е на мен, разбира се, на тренажора, на симулатора вкаран: двореца ли, или пчелата, кое струва повече? – викам Господи, живота на пчелата е по-скъп от този дворец, който струва десетки стотици тонове злато, вътре и той самия имаше, описал съм го добре от А до Я. Браво, моето момче, 6, не знам един или два плюса ми пишат, някой път ми пишат до три плюса съм имал 6-ци. Слава тебе Господи, благодаря ти, значи, много съм умен, много съм духовен, да ми пишат три плюса и на мен, не че някой път не са ме късали де. И така, значи първото нещо  е смяна стереотипа на мислене. 

След смяна стереотипа на мислене, започваме да сменяме стереотипа на чувстване. А това какво означава? – че досега не съм го обичал този човек, значи минавам, все имам някакви негативи към него. Обаче, когато си смениш стереотипа на чувстване почваш да го гледаш не от негативната страна, почваш да го гледаш от към позитивната страна и само, а бе само една добра черта да видиш у него, хващаш се за нея като за кол, спасително нещо и викаш: “да, този човек като излезе виж как храни котараците, чисти и тротоара пред къщата”, иначе е чепат, дето му викат проклет човек, ама има добри неща, почваш да виждаш само добрите неща. Това е стереотипа на мислене. Негативните неща ги оставяш за другите – защо? Когато си насочиш вниманието, ти отслабваш организма си по този начин, тей като където е насочено вниманието, там ти отива и енергията. Това е абсолютен закон и принцип на Вселената. И понеже ти отива енергията, отслабваш и първият грип – излизам, качвам се на трамвая, вдишвам, някой кихнал на другия край, край- слизам, носа ми тече, зле съм, температура, викам: А бе какво стана бе? Здрав, нищо. Ами да, моите негативи са ми вземали енергията и следователно щом са ми взели енергията, аз веднага съм с отслабена имунна система, хоп, всичко се настанява и всичко е точно. Значи, това не значи да не забелязваш нещата, оня ме изпреварил, този спрял така – негова си работа, да няма инциденти, станало, станало. Ставаш и заминаваш. Този като направил, но не мислиш повече от две-три секунди за това, което си видял, каквото ще да са направили. Значи, ако продължаваш ти да подхранваш този егрегор, в крайна сметка той почва да черпи от тебе. След това виждаш този човек, на когото си излъчвал негатив до сега, не ти е бил симпатичен, нещо сте се разправяли, кога е било, ама ти продължаваш, ето и това не бива да се случва. И така, постепенно след като си смениш стереотипа на мислене, си сменяш и стереотипа на чувстване. Ти виждаш вече хубавото в нещата, хубавото дори и на уличните котки и кучета, които те гледат с един по-умен поглед, от тези квалитетните, качествените животинки, домашни любимци, които си гледаме вкъщи, по-умен, или леко по-тъжен, значи по-разумен. Това животно някак почва, то понеже се грижи за себе си, не му е всичко поднесено на готово, както е и на българския народ, затова е най-духовен, то няма друг по-духовен, всички народи са божествени и са еднакви, аз не ги подценявам, но по духовност, най-изтормозения е най-духовен. Това е принципа. Значи, щом тези животинки са най-изтормозени и те гледат да оцелеят и следователно гледат, но имат една тъга у себе си, тази тъга ги прави по-висши от останалите. 

И у българина има една такава..то може да се..аз го казвам лека тъга, но би следвало да кажем, че то е една липса на самочувствие – е кои сме ние, и какво сме направили? Напротив, сега ще се види кои сме и какво сме направили. И света започва да усеща тези неща, защото винаги духа е командвал материята, но до 2000-ната година беше дадено на доброто да служи на злото, цитирам Учителя. След 2000-ната година, той казва: Злото ще започне да служи на доброто. Т.е. Материята да служи на Духа, преди това Духа е служил на материята. Да, всички съветници на милиардерите са духовни хора, нали, обаче милиардера работи с пари. 

Приятел: кои бяха тези милиардери, някой спомня ли си? 

Георги: не знам, имената не ги помня, a и не ме интересуват. Казвам само като количество пари натрупани. Но благодаря, че ме подсети. 

Качество и количество

Количеството приключи, само качеството вече се взима под внимание. Качеството. Защото вижте един качествен кон, който скача много и винаги излиза пръв от 10, 20 или 100 коне, които са по-слабички, по не могат, ами то те ни награди могат да спечелят, ни нищо, пускаш ги ей така у суматохата и това е. Значи един срещу 100, сега по този начин се раждат и децата. Аз съм го казвал. Едно дете от шестата раса отговаря на 100 деца от петата, а пък да не говоря за трета и четвърта и втора, тези, още, които са с по-нисше съзнание, по-елементарничко на земята, има и такива, още се раждат от расите, разбира се, нямам нищо против тях, обичам ги, но Господ по този начин е разделил света, и казвам, то се равнява на 1000. Значи, вижте едно срещу 1000, тогава защо пищим, че намалява тука и на България населението. Нека намалее бе, какво от това, че ще намалее. А и по света ще намалява, ами нека да намалява, ама да останат квалитетните, които ето като този кон елитния, арабски жребец, който всичко печели, всичко, той е един, той ще остави поколение. Може да не остави 1000 кончета, които ще теглят каруците и ще прекарват нещо, ще остави 10 елитни, които ще останат, ще се запомнят, ще се види. Ето това е цялата философия, няма друга философия. Но дойде време за качеството. Пак след 2000-ната година, а особенно след 2012-та година. 

Как да заобичаме един човек, който ни е бил враг или предател

И така, когато ние си променим съзнанието, мисленето, променим и чувстването към някой човек. Вижте, направете следния хубав опит. Насилете се, един човек, който е бил враг или предател. Няма значение, предателя нали е нещо повече от враг, защото близък човек те предава. Опитайте се отначало да бъдете добронамерни и доброжелателни към него, без като го видите първо да подскачате: “как ми иде на тоя да му ударя два” – не, опитайте се най-напред да ви бъде равен и след това да започнете да му излъчвате на него малко по малко, е по толкова, по една йота, добро и харесване и обич, симпатия поне  да му излъчвате, ще видите как той ще се промени към вас и ще дойде време дали един месец или една година, този човек по някакъв начин ще си говорите вече човешки, ще си контактувате и ще има съвсем друго отношение вече към вас, защото нашето отношение към нещата прави нещата, ние сме висшата разумност. А що остава за един духовен човек и особенно за вас, които сте дошли тука да ме слушате, значи вие сте много над много хора по съзнание и това съзнание обаче трябва да бъде подплатено с какво? – подплатено с практика, т.е. Нещо да се направи, да се действа в доброто направление, не само да си го говорим. Аз съм виждал много хора, които говорят хубави неща, о като ги слушаш, веднага тръгвам след тях. Един политик така ме омая, че викам “виж какво, ако не бях духовен човек, идвам и се записвам в твоята партия, ти ми взема акъла, ти отгоре така златен дъжд, златни планини наоколо, храна, пиене, всичко е наред, абсолютно, и накрая само ние ще веем байряците, без работа, без нищо, аз идвам и се записвам. Ама ето, казвам се Изворски и не мога да дойда да се запиша, защото служа на Господ, аз служа на духа, а ти тука искаш и на материята да се служи”, нали, всяка политическа партия малко или много служи на материалните неща и най-малкото на себе си. Може да служи и разбира се на държавата. Така. Значи, нашето мислене – ментала и астрала определя какво ще ни бъде физическото тяло и колко ще бъдем здрави. 

Промяната – това съм Аз – промяната на Цялото

Сега да обобщим за промяната. Промяната трябва да я виждаме навсякъде. Значи, вниманието ни ако бъде насочено, да бъде насочено как се променят нещата, а не да си живеем по стария калъп и стария тертип. Така ще живеем още известно време по инерция и после изведнъж дървото пада и всичко се разпердушинва, нищо не остава, а ние не сме взели никакви мерки, и тогава къде е вината? – пак у нас. Затова аз казах, Промяната това съм Аз. Тука ще ви кажа нещо. Когато се променим ние, започва да се променя постепенно Цялото, а ние казваме: Бог го променя. Да, Бог го променя, но то всеки един от нас като се промени..ще ви кажа, Небето и в момента ме чува, тука е пълно и с Ангели, не само видимите, и невидимите, знае за какво става въпрос. 

Няма маловажна работа! Аз съм го казвал и пак го казвам, не искам да кажа тривиалния пример, че мета пред  кметството, а кмета е горе в неговия офис, неговия кабинет. Не, значи мога да мета и пред президентството. Всяка една работа, която я свършвам, но свърша ли я съвършеннно, все едно, че управлявам най-малко тази държава, да не говоря този континент и тази планета.

 Когато идваш и утешаваш един човек, и идва при тебе наистина зле му е на този човек, ти си утешил една душа. Когато си нахранил една душа, когато си напоил. Иисус казва: когато нахраните един от тези, последните, изхвърляците на обществото, дали са клошари, просяци, вие сте нахранили мен. Когато напоите един такъв, вие напоявате мен. Значи, отношението дори и към тези, които са най-ниско долу на стъпалото, социално ли е, какво е, културно ли е, духовно ли е, не ме интересува, но отношението трябва да бъде добро и каквото може да им се помогне, ако те разбира се, искат тази помощ. При това положение, ние сме свършили работата на президента на Република България и на министър-председателя  и сме наравно. Господ вика: я да видя момчето, виж, значи Красимирчо, ами той е задминал президента, той е помогнал на пет-шест души да живнат, значи утешил ги е, нахранил ги е, напоил ги е. Президента ръководи една страна, ама Красимирчо е по-високо от президента пред Бог. 

Разбрахте ли къде трябва да гледаме, а мина времето, където да гледам аз дядо Владика ли е по-голям, президента ли е по-голям, министър-председателя ли. Преминаваме само към Човешките, истинските закони на човещината, преминаваме към Природните закони, така ги разделям и Божествените закони, които са най-висши. А това показва добродетели. Тези добродетели са, аз ги споменах, българин какво означава? 

Българин – носител на четири основни добродетеля – като се почне от благоразумието. Значи, благоразумието е това непрекъснато да сме разумни. Справедливостта е основен закон, който слиза сега отгоре, основен принцип. Добротата, която също трябва да е у нас и трябва да я показваме непрекъснато. И ако може да обичаме, любовта, разбира се, е най-висшия принцип – да обичаме другите – ближния, Иисус е казал така: “Да обичаме ближните си”, пред апостолите си е казал: “Да обичаме враговете си!”, нали, но то се е разчуло и сега ако беше тука щеше да каже: “Да обичаме предателите си!”, значи всички.

Помислете за това,  което казах и промяната почва от самите нас и всеки един каквото и да върши, ако го върши със сърце, съвършено и с човещина, аз пак казах, той е наравно най-малкото с ръководителите на тази държава, нито на йота не е по-ниско, напротив духа му може и да е на много по-високо ниво. И не се срамувайте от никаква работа, разбира се, и от нищо затова. 

Силата на формулата “Любовта иде”

И опитайте се да поживеете по следния начин. Имам примери, но аз ще кажа.. Одеве тази мантра, която я каза, този ключово словесен постулат, той е една трета от Учителя, аз малко съм го удължил – Любовта иде, повтаряйте си го всяка сутрин на изгрев слънце. Да, моите молитви аз съм ги казвал към Господа, да: “Добро утро, Господи”, “добро утро, Синко”, “лека нощ Господи”, “лека нощ Синко”, ако имам го питам още нещо или той ми казва, ако има, нали. Те трябва да бъдат кратки, но много мощни, защото трябва да се кажат с ума, със сърцето, с душата и дори тялото да излъчи мисъл, то почва да вибрира и започва да го побиват тръпки, защото и тялото, всяка една клетка е мислеща, само че едните мислещи са клетки като редници, ефрейтори и сержанти, другите са като офицери, и третите са полковници и генерали, най-висшите, но всичките мислят, следователно ето така почваме от генералния щаб, минаваме тука на цялата армия, минаваме през другия щаб, който е на другите армии и слизаме до тялото долу, което е на всяко едно поделение до командира. Говоря така военната йерархия, защото наистина е най-близка до Космическата. То каквото долу това и горе, каквото горе това и долу. Така пише в Евангелието. И Силви, ако искаш да кажеш нещо да допълниш. 

Силвина: за любовта иде само

Георги: Любовта иде! Мъдростта иде! Това е, само една седмица се опитайте да го казвате, ама сутрин обед и вечер, по три пъти и да забравите някой път. Любовта иде – три пъти, мъдростта иде и истината иде. Ще се почувствате съвсем по друг начин и ще започне да ви тече съвсем по друг начин живота. 

Скоро дойде един мъж и ми каза така: “От една година съм вегетарианец. Георги като чух ти какво каза за вегетарианците, че са много здрави и ред други работи и викам аз ще стана”, този човек е доста вече над 60-те, и той вика: “като станах вегетарианец, след един месец започнах да забелязвам, че не само ми е по-добре на физическото тяло и мога да работя, преди това 3-ри, 4-ри часа, каквото и да правя, лозето да режа и се уморявам, сега и моето и на съседа мога, цял ден, стъмни се, аз продължавам да имам енергия. Но не само това. Тръгнаха ми другите работи, всичко ми тръгна по вода, все едно Господ минава отпред, чисти, прави пъртини, аз вървя след него, ама така ми тръгна във всяко едно отношение.” Това го каза човека, ето Силвина беше свидетелка и го чу. Значи, той е направил една жертва, така да се каже, една саможертва, отказал се е от месото и вече край, но ето Господ му дава допълнителни бонуси, не само здравето, да е силен и здрав, но му дава вече в социума, с другите отношения, вика: “почнаха да ми се подреждат нещата, значи на всяко едно ниво, включително не само духовното, но и бизнес нивото, всичко ми тръгна, преди нещо като чели спъваше нещата като бариери, спящите полицаи, но сега вече съм много доволен като го разбрах”, и аз затова ви казвам, нещата са съвършенни, гениални, божествено прости и винаги на една ръка разстояние от нас, ама те са около нас, само трябва наистина да ги приложим и да повярваме, не става без вяра, но вярата трябва да бъде 50 + 1%, прехвърлим, всичко почва да върви. Ама вика: “аз го правя, ама толкова”, ама ти го правиш с 49% вяра, еми не може. Значи, 50 +1 %, даже и горе в парламента така се приемат законите. Ами сега ще отстъпя думата на Иван или на тебе (Силвинка), да продължите така, и ако трябва нещо накрая да обобщим. 

Силвина: Ще ми се за промяната да завършим темата 

Приятели, исках да кажа нещо за Любовта иде, защото е много важно това нещо и не случайно започнахме с тази формула. Учителя казва: “това е една свещена мантра, която прави такива чудеса, че вие не можете да си ги представите”, не е казал точно какво. Наскоро изкарах един курс по радиестезия и там измервахме енергииният статус на човека седнал върху геопатогенна зона, който естествено, че пада. Значи, когато човек спи и дълго време живее върху такава точка, статуса му пада за секунди и за минути. Обаче след това той казва: “мисли си на ум любовта иде” и човека почва да мисли, след което ние замерваме с махалото и виждаме, че статуса му не само се вдига, но дори задминава точката, от където е било първоначално, т.е. Разбира се, Георги допълни тази формула, и мисля, че тя стана в една съвършенна пълнота, спазвайки троичния код. Това го изпробвах лично, защото може би си нямате представа, нали всеки все пак живее в един ограничен периметър, ние общуваме с доста повече хора, не знам, така си мисля, но има един проблем, който е много сериозен и тази формула помага за това. Става въпрос за обсебване. Особенно в градовете, над 90% от хората имат някакво нещо в аурата, което е едно допълнително съзнание, един енергиен паразит или как ще го наречем, и когато човек си повтаря тази формула, това нещо изчезва, помага дори за магии и за по сериозни неща би могло да помогне, тей че сутрин, вечер, или когато усетите, че ви пада енергията, или когато около вас има някакъв човек, който усещате, че нещо не е наред с него, повтаряйте си на ум тази формула, наистина е вълшебна. 

Промяната – това съм Аз – излизане от блатото и влизане в бистрия поток; боголюбието; даването 

Говорейки за промяната. Промяната може да бъде и като еволюция, но и като инволюция, и като развитие, и като деградация, и от нас зависи и тук е нашия избор, на къде ще поемем, дали ще останем в блатото на стереотипите, на старите програми, на старото си мислене, на мисленето на нашия род и на това, което ни дърпа назад, или ще поемем напред, ще излезнем от това блато и ще влезнем в бистрия поток и в реката, която да ни води напред. Тази река всъщност е промяната и ние, най-доброто, което може да направим, не да се съпротивляваме, да се опитваме да вървим напред или назад, да се опитваме да излезем навън, защото какво е една риба, ако тя е извън водата, тoва е нейната среда, така и промяната е нашата среда и ние просто трябва да се оставим тя да ни води напред. Повечето хора обаче се съпротивляват и им се иска да се върнат малко назад, хващат се за нещо старо, което така ги закотвя в някаква степен, зациклят в даден проблем и не дават на Бог да ги движи и да ги води напред.  А тогава си в едно съзнание на лекотата. Повярвайте ми, това са вълшебниците, то просто всичко върви леко и добре, и в това съзнание на лекотата, но това е може би наистина висш пилотаж, или не знам защо е наистина толкова трудно. Аз-а е този, който се съпротивлява и му се иска все така както на него му се иска, не както Господ движи нещата напред, тей че това е много важно нещо. 

Другото като говорим за промяна е боголюбието. Наскоро попитах Георги какво е боголюбието? Защото Учителя казва “ако вие обичате Господ и това боголюбие на едната страна на везната, на другата страна са всички добродетели, които вие имате и искате да развиете, боголюбието винаги натежава повече”. Какво е боголюбието? И Георги отговори: Боголюбието е да обичаш всичко и всичко, това, за което той постоянно говори, защото Бог е навсякъде. В състояние ли сме обаче да обичаме всичко и всички, може да се стремим към това. Разбира се, чистотата, прошката, чистота на мисли, чистота на чувства, имали сме лекция специално за чистотата, има една вълшебна лекция на Учителя, Абсолютната чистота, която за мен е абсолютно основополагаща, наистина от там човек трябва да тръгне. 

Другото е даването. Това, което Георги говори за даването. Има един пример на Михаил Иванов, който много ми хареса. Казва представете си, че вие сте около една градина, която е затворена с много висок зид и в градината има дървета от портокали, ама пълно, изобилие. Вие обаче сте отвън и много ви се иска да получите от тези портокали, от градината на изобилието. Сред дърветата има и много маймуни. Какво трябва да направите? Казва, вие трябва да вземете от вашите собствени портокали и да започнете да замяргате маймуните с тях и маймуните, понеже те наподобяват това, което човека прави, имитират, всички портокали от всички дървета изведнъж ще започнат да идват към вас. Но първото, което трябва да направите е да дадете, защото ако човек само иска да получава и сам казва: “абе Господи, колко съм нещастен, ама няма ли да дойде при мен щастието и благополучието”, ами няма да дойде, какво си дал, какво си направил за другите, че да искаш за себе си. Това е висш егоизъм. 

Приятел: имам голямо нетърпение да кажа нещо, може ли? Значи, познавам господин Гарабитов в от около 35 години, и скоро се срещнахме с него, не се бяхме вижали много години и му казах следното. Той ме познава, аз съм бивш спортист, служил съм тук в Пловдив и му казах: “Батьо Иване, хич не ми пука въобще, вървя само напред и нагоре”, той ми каза “Слушай пич, забравил си нещо, трябва да тръгнеш навътре към себе си, да откриеш себе си”, и го направих бат Иване, знам кой съм, накъде съм тръгнал и как да стигна до там, ако някой иска да върви с мене, с двете си ръце го хващам и тръгвам напред. И още нещо, цял живот си блъскам главата пред една бетонена стена, блъскам тази коравата глава, блъскам, нямаше кой да ми каже, че на два метра има една широко отворена врата, трябва да мина само зад стената и да взема чувалите с парите.
Георги: символично слово

Споделяне от Иван Гарабитов за здравето

Иван Гарабитов: няколко думи искам да кажа за това, което г-н Изворски го каза, няма да го повтаряме. Говорим за здравето, което от нас зависи защо се разболяваме и какви са причините? Има няколко космически неща, които трябва да ги спазваме. Знаем много добре, първото, че трябва да се научим правилното дишане, след това идва правилното мислене, след това идва правилното пиене на вода, след това идва правилното хранене и правилното движение или вибрация. Живота, Космоса, Земята, всичко е вибрация и ние сме вибрация. Ако ние сутрин като станем и благодарим, че се събуждаме живи и здрави, и другото нещо преди да си измием зъбите, трябва да си пречистим езика. Имаме седем главни органа, центъра, седем главни чакри, трябва да ги държим в хармония, за да бъдем щастливи. Всички бактерии, всички отрови от вечерта, каквото сме се хранили, остават бактериите на езика, ако видим, че езика ни е посивял и побелял знайте, че ние  изхвърляме някакви отрови, които трябва да ги махнем. Това не значи, че всичко това.. Ние сме си измили зъбите, всеки зъб е свързан с вътрешни органи. От там първото нещо, развали ли се един зъб, започват да се развалят много неща в нашия организъм. Измиваме се, изчистваме си езика, изчистваме си зъбите, всички тези паразити, които имаме, ако знаете какви неща имаме  в стомаха си, бедна ви е фантазията, може би много хора го знаят. Но преди два дни говорих с един мой приятел в Канада и казва “преди една седмица даваха една жена с много силно главоболие и изкараха един червей 9 метра през носа – и казва – това е снимано и документирано”. Тези паразити, тези бактерии в нас, които ги имаме, трябва да ги чистим по някакъв начин. И това пречистване на организма, сега тези празници, които идват, трябва да пречистваме не само тялото, защото тялото е храма на нашата душа, за да сме в хармония със здрав дух в здраво тяло, трябва да бъдем и физически и духовно на едно божествено ниво. След това идва правилното мислене към себе си. Например човек още сутринта, когато стане трябва да си помисли – любовта към нас, обичта към нас, любовта към близките, обичта към близките, обичта към приятелите, любовта към приятелите, любовта към неприятелите и обичта към неприятелите. Стигнем ли това ниво ние сме пораснали и вътрешно и духовно и физически. Сутрин като станем можем да си повтаряме Благодарност – 7 пъти. Любов – 7 пъти. Искреност. Щастие. Вътрешен мир. По 7 пъти. Всички напрежения, които идват, те не са наши, ние си създаваме проблемите, ние си създаваме и напреженията. И всичкото това, ако ние се стремим, ще бъдем най-щастливите хора на Земята, които е дошла промяната, тръгнала е в много бързо темпо. 2012-та година, в 12 часа и 12 минути, в тази йога зала, се бяхме събрали горе долу толкова хора, колкото вас, и по време на медитация ни дойде една идея да направим едно движение за вяра, единство и хармония. Загубим ли вярата сме загубили много неща. Но загубим ли духа сме загубили всичко. И не напразно говорим за тази прошка. Прошката е едно от много важните неща, защото ние ако не можем.. Някой ни е обидил и ние всеки ден си мислим този как ни е убидил, как да му връщаме това, ние всеки ден се съсипваме и ставаме по-зле от вчера. Затова стремете се,колкото можем да бъдем благодарни към всички и за всичко това, което правим, защото Бог ни е дал всичко, но ние не го виждаме. Ние сме се затворили в един скафандър, в една тъмна стая, няма грам искра, светлина. Получим ли една искрица, ще има още по-голяма искра и ще светне, и ще светне Космоса и Слънцето и всички Слънца на Земята. Имаме за цел..нашите приятели, които с тях работим, имаме много пациенти, които идват при нас, последната спирка. Идва 276 килограма преди месец и половина един човек и казва “последната ми надежда е при вас, какво мога да направя”, викам “от вас зависи какво искате да правите, аз съм готов да ви дам всичко това, което вие искате, ако вие си го поискате, аз не знам на вас какво ви трябва”, “искам да сваля килограмите”, “добре, вие сте ги направили по някакъв начин и стигнали до 270 килограма, малко повече е разстоянието от тази зала, колкото е дълга, докато дойде този човек до мен, съм го чакал 45 минути, върви с него дъщеря му и жена му, носят един стол, направи една крачка, той седне, направи втора крачка и така пристигна за 45 минути при мен. 2 метра и 78 сантиметра му беше обиколката диаметър на корема, на стомаха, като го натиснеш на корема тропа като на дъска, една седмица и половина – две не е ходил в тоалетна. Нямате на представа тези отрови, човекът черен, сив, нещастен от всякъде. И казва: “аз по-хубаво този живот не искам да го живея, искам да си тръгвам от този свят”, викам “твой е този живот, как да си тръгваш, като на теб ти е дадено, ти имаш мисия на този живот, на тази земя, ти си тръгнал да си тръгваш. Който ти го е дал, той ще ти го вземе. Ама ако ти искаш да се промениш, ще помогнеш на 10 такива като тебе как да се променят.”, и веднага се обадихме до бърза помощ, отидоха, на другия ден не можаха да ги вземат веднага, изчистиха го, вече месец и половина, той е спаднал 81-82 килограма. И аз му казвам: “ние не правим отслабване, ние правим пречистване”, ако ние пречистваме тези отрови, това си нямаш напредстава какви токсини, само в дебелото черво може да имаме 5-6 килограма фиксални камъни, камъни в бъбреците, камъни в жлъчката, камъни в пикочния мехур, камъни в черния дроб, камъни в белия дроб, това всичко е от нарушение на обмяната, шипове във врата, шипове в ставите, шипове в цялото тяло. Вика ми това ме стяга, това ме стяга. Няма как да не ни стяга, защото ние не правим нищо за това наше физическо тяло и от тук нататък няколко упражнения, аз винаги ги давам, може да влезнете, да не ви губя времето, в нашите сайтове, garabitov.bg, garabitov.com, има достатъчно информация и за упражненията и за матрично-ритъмната терапия, как да правим това, което да бъде полезно за нас. Пак казвам няма ли вибрация, няма живот. Не може един човек заседнал и вика: “ами понеже не ми се ходеше до там, няма кога да отида, айде хапвам си, лягам да спя”, целият ден работи, връща се вечерно време и отваря хладилника, не ял през целия ден и яде като за последно. И много има от тях, които са били доста килограми и са се върнали на същите килограми, затова, че.. Вика: “ами едно пиленце ще си го похапна”. Една баба идва с едно детенце в 5-ти клас, то детето с гърди по-големи от момиче 8-ми, 9-ти клас, и викам “първо ми кажете с какво го храните”, “как да ви кажа, то много обича пържолки, пилешки пържолки”, “ами тези пилешки пържолки, бабо – викам, тя ми е набор, по-малко от мен даже – вие знаете ли, че едно пиле за 20 дена става 2 килограма. Това пиле, знаете ли какво е яло през това време. Тези хормони, тези неща вътре където ги слагат. Едно теле, едно прасе за три месеца ти става прасето 120-180 килограма. Телето същата работа, и ние отиваме, радваме се, че ядем.. Те не са и пресни, за разлика от другото. И много важно, тука мой гост беше, Свами Див Мурки, на 108 години, тази зала, говорихме с господин Изворски, беше пълно, не можеше да се съберат хората и казва: “каквото ти яденето, такова ти и мисленето. Каквото ти мисленето, такива са ти и деянията”, и казва: “ядеш пиле, мислиш като пиле, ядеш прасе мислиш като прасе, ядеш овца мислиш като овца”. Значи, затова много е важно. Бог е дал всичко и човек, доколкото аз съм се убедил от философията на йога, защото йога е най-висшата философия, е дадено да се яде божествените храни. Едно време човек не е бил месоядец, след потопа става месоядец, затова едно месо се смеля, една пържола от 5 до 6-7 часа, всичките други храни са смелят за половин час, час, час и половина. И така нататък. Сиропи – които ние предлагаме. Един сироп – личен мой се изнася в над 130 държави, приема се от 15-18 минути от организма. 

И ще бъда пак кратък, това ще го кажа запоследно да не ви отегчавам, дойде един наш, после стана ученик, наш личен – мой. Доведоха ми го, и една доцентка от медицинската академия, може би, сте слушали, той беше човека, който за три месеца постави чудеса с Божията воля, Божията благословия, който бедни му са фантазиите един човек как може за три месеца пред самоубийство с много тежка депресия да почне да бяга по 60 км на ден, за 10 дена на гребния канал в Пловдив, дадах му три упражнения и му казах: искам като стигнеш пет минути в една поза, 10 минути в една поза и 20 минути в една поза, ми се обади. Нищо друго не е правил през това време, но той вярваше в тебе и концентрацията тука(в сърцето), не тука, ума е този, който ни създава проблемите. И това момче, на гребния канал избяга 600 км за 10 дена, всички медии дойдоха и излъчването на неговото завършване на маратона, БТВ дойде, две коли дойдоха и предадоха обедните новини  и спортните новини, беше точно на 19-ти февруари, на обесването на Васил Левски, завърши 600 км за 10 дена с пулс 63. Ако тази зала си измерим пулса, поне ако има трима да са под 60 значи е добре. 63 пулс, кръвно налягане 129 на 90. От там замина три месеца на световно първенство за маратони, подадохме молба в Ню Йорк и стана от 174 участника, 2-ри в света, на 800 километра и избяга 1054 километра за 10 дена. Това момче вече бяга си за здраве, но няма това, което имаше – депресията пред самоубийство. Викам “чакай, кой ви е дал живота, на тебе, ти имаш майка, имаш баща, имаш сестра, брат имаш ли?”, “нямам”, “ами те твоите хора като сложат черната лента, нали ще я вдигнат някога докато са живи, как може ти да мислиш за такива негативни неща.” И затова казвам – на първо място, правилното дишане, без вода можем 5, 10, 15, 20 дена, без храна можем 20, 40, 50 дена и два месеца, ако се изгубим някъде, но без кислород 2-3-ри минути са много, има при духовни учители могат и много повече, и така нататък. Но остава следващото, правилното пиене на вода – водата, която я пием преди хрена е лекарство – 20 минути, 30 минути, по време на храна тя става отрова, понеже знаете всички много добре, че тези стомашни сокове на 33-ят път трябва да дъвчем, най малко от 21 до 41 път, да става тази храна каша, когато я приглъщаме. И тези стомашни сокове се отделят на 33-ят път, отделя се една слюнка, която има 33 компонента за храносмилането. И човек трябва да направи промяна. Ако искаме да се променяме, трябва да правим нещо три месеца, 7 дена, 7 часа, 7 минути. Това ако не се променим, една минута по-малко ако сме, може да се върнем на същото ниво. И затова тези мантри, не съм ги измислил аз, Бог ги е дал на Земята, и затова казвам обичта към нас, обичта към близките, към Бог и към всички останали. И само две-три думи да приключа. Едно време питат нашият духовен учител на един концерт: “вие като духовен учител какво вероизповедание изповядвате”, и той казва, ще бъда кратък, ще се стремя да бъда и точен, казва: “мисюлманите казват любовта към Бог, протестантите казват любовта към Бог, индусите казват любовта към Бог, християните казват любовта към Бог, аз казвам обичта към Бог, любовта към Бог, вие ме слагайте към които искате, всичко е едно.” Ако сме всичките, където сме се събрали, има генерали, адмирали, президенти, министри сме на плажа, като се видим и не може да кажем този е генерала, този е падара, този еди кой си, ние сме всички една, важно е какво носим тука. От това започва нашето аз и да свършим до най-висшето съзнание. И Любовта към Бог и любовта към нас. Беше ми приятно. Хубав, щастлив, светъл ден ви желая

Приятел: мога ли нещо да кажа

Иван Гарабитов: да

Приятел:  искам да ви кажа, че изкуството да бъдеш скучен е желанието ти да кажеш всичко. Ще бъда много кратък, искам да обобщя всичко това, което се изговори от вас. Започва нова епоха, това е 6 хиляди годишен цикъл, епохата на любовта. Женската енергия е силна. Но за да стане всичко ясно ще започна от цитирам Далай Лама: какво представлява човека. Човекът, който жертва здравето си, за да печели пари, после жертва парите, за да си върне здравето и притеснен за бъдещето, не живее в настоящето. Живее така сякаш никога няма да умре. И после умира без изобщо да е живял. И на тази база започва нова епоха. Тази епоха както всички казаха – трябва да си променим съзнанието. Съзнанието го променят няколко фактора. На първо място е любовта. Значи, любовта е енергията, която върши целия процес, целия процес го поддържа енергията на любовта. Да спрем да съдим. И какво ни предстои, най-съществено ще ви кажа, много неща, но ще бъда кратък, за да не бъда скучен. Значи, процеса е започнал, спиране няма. Този, който иска да приеме любовта, но не само да приказва, трябва да я разбере какво представлява, защото ще ви кажа само.. Значи, любовта е нещо като розата примерно, то не може да се обясни, отиваш до розата и миришеш, приятно ти става, но обясни по какъв начин, защо. Същото е и с любовта. Любовта трябва да се живее. Не утре, не в други ден, сега – в момента. Това са неща, които са много важни. Без любов нищо не се случва, нищо не се случва. И с няколко думи какво ни предстои да правим, какви са нашите задачи. Има много литература какво се случва от много велики, висши разуми. Има книги на Диана Мешкова пет книги са за светлината, това е едното, следващи книги са на Цара Кели, пет книги също. Значи, сега последната книга този Дейвид Уилкок, той е посветил.. 

Не трябва да има ограничения никакви, разберете, Бог е дал абсолютната свобода. Тези хора, измъчени трябва да чуят какво се прави, защото никой не знае какво се случва в държавата, разбирате ли, затова сме на този хал. Искам да ви кажа, че има хора вече които работят в много области, създали са университет на бъдещето, започнали да се сее храната, която променя съзнанието – лимеца. Всички знаят какво представлява. Сега имаме нов проект, който се базира на нашите предци богомилите. Искам да ги чуят хората, да знаят, че има.. Не сме обречени, че ние сме велики и никой не може да ни унищожи. И затова ще завърша, какво се иска от нас? – иска се да променим себе си, ние нямаме власт над други хора, имаме власт над себе си, всеки като промени себе си и нещата се решават. С какво предстой, какво се случва сега? – сега се задейства епифизата, която досега не работи и с тази божествена част, която я има във всеки човек, сега се задейства, сега се активира, така че очаквайте, започва нова епоха, приключвам. Но тези книги.. Само още нещо ще добавя. Значи противното на любовта не е омразата, противното на любовта е страха, а страха се появява от липсата на информация, когато ти не си информиран всеки може да те уплаши. Когато ти си информиран и се добереш до истината, истината те прави свободен. Сега ни предстой всички хора да променят себе си и да се обединим и тези господа, просто да им изиграем едно хоро, да ги освободим и съответно да си направим правилата, така както.. Ние, дали ще участваме в това нещо, или не, то ще се случи, но когато ние станем сътворци, ще стане по-бързо, тей че предстой ни обединение, работи се в много области, хора, българи са докарани от целият свят тука по невероятни причини.

Промяната – това съм аз – Как да си освободим съзнанието – да не се идентифицираме с всичко материално, което притежаваме

Георги: Искам и аз да кажа няколко думи, ще бъда по-кратък от него, обаче ме чуйте внимателно. Искам само 30 секунди да помислите върху това, което ще ви кажа, защото е фундаментално и ви давам тайна-шифър, разберете ме, не съм го казвал досега. Всичко е у нас, ще се научите да не се идентифицирате с колата БМВ-то, с джипа, с парите, с генералските пагони, с нищо. Всяка сутрин ставате като мен и казвате: “Господи аз съм гол пред тебе, ама гол и душевно и физически”, гол, значи нямам абсолютно нищо. Имам едно самочувствие, че аз съм човек и че мога да направя всичко. Следователно сутрин като станете, по този начин ви казвам практически как да си освободите съзнанието. Казваше ми: “аз не мога без любимия ми ДжиЕсЕм, о ама ако го изключа не мога, за 15 минути ще умра, без компютъра, не мога без компютъра”. Тя е компютър, тя е GSM, те си е опел корса, нали, че има такава кола, те я апартамента, тя със всичко друго се идентифицира, но не и със себе си. Промяната – това съм Аз. Всичко оставяте. Един приятел имам богаташ, милионер бивш, 12 магазина на главната улица в един град и вика: “Небето ми казва – говори с Небето, както аз говоря – слушай, искаме да останеш само с дрехите на гърба си. Ама как мога, аз съм свикнал с големия аршип, имам и по-малко от пет хиляди лева джобни пари у мене, аз не се смятам човек.”, “а, викам, скъпо момче, няма да му цитирам името, не се смяташ човече, ти си, погледни, къщата ти е замък – отпред точно като замъците, не искам да бъда подробен, 12 магазина, автомагазини не знам какво”. Значи, ставате сутрин и казвате как ще живеете, само за 5 минути си помислете, че нямате нищо, ама нямате компютър, ама нямате доходи, нямате нищо, чисто и просто само дишате. Когато станете същност, а това вече преминава от личност към монада, тогава чак, научете се това да го изоставите и тогава ще си отворите съзнанието за нула време и ще разберете какво ви говоря. Че няма да се плашите, колкото човек е по-духовен, толкова повече рискува. Колкото е с по-нисше посредствено съзнание, той не може да рискува, не иска, той е оставен на течението, както каза Силвинка, затова от все сърце искам, като мене като станете, а по-добри от мене сигурно ще станете в това отношение, да имате това отворено съзнание, да сте преминали рубикона, нищо да не ви задържа, ето я Вселената. Вие мислите, че няма.. Кристалният звук, който одеве беше тука от раковината, така звъни горе стъкленото море, което го е видял Йоан Богослов и е чул този звук като на много води, той го пише. Прочетете пак евангелието последните страници. Така, всичко е тука и е у нас. Научете се да се отваряте и ще разберете за какво става въпрос. Недеите да се притеснявате за нищо. Онова, което не можете да го промените, оставете се в ръцете на Всевишния, на Висшия Вселенски Разум, който знае и прави най-доброто за всеки един от нас. Разберете, излъчвайте любов, затова говорим, любов трудно, поне обич, поне харесване, поне доброжелателство, добронамерност, и така като погледнете, каквото и да погледнете цвете, човек, птица.. Както един приятел вика: “а бе ухапа ме пепелянката, нищо, аз и викам а бе върви си по-живо по здраво, аз ще се оправя”, е и какво, след един час му няма нищо, нали е пепелянка голяма, по средата на лятото, защо му нямаше нищо? – ами защото и е простил. Значи затова светиите не ги ловят тези неща. 

И така, благодаря от сърце. Най-напред се благодари на Най-Висшата Сила, след това, благодарността на светлите сили, на другите и така нататък, докато стигнем и накрая благодарим на себе си, че дишаме, че още имаме възможност да се променим, промяната ни чака, тя тече, Новото Небе е тука, Новата Земя и ще стават все по-явни и по-явни и просто трябва да бъдем човеци, хора, човещината, която я има и тази толерантност на българите и това разбирателство, тази търпимост и търпеливост, те са пословични, да ги запазим, да ги държим и ще вървим напред. Но не забравяйте Духът, коня тегли каруцата, каруца може да направим, но кон прави само Господ. Значи дръжте Духа отпред пред каруцата и не го впрягайте след каруцата. Благодаря ви от сърце, покланям се на всеки един и всеки един от вас го прегръщам по отделно. 

Иван Гарабитов: искам да ви благодаря, че бяхме заедно. Пожелавам на вас и на вашите семейства много здраве, любов, мир и светлина, да бъдем пак заедно много пъти. Хубав и светъл ден ви пожелавам

Георги: Благословен ден! 

Cart Overview