Водещ:
Георги, благодаря ти, че се съгласие отново за поредното ни интервю, беседа в този слънчев и прекрасен, февруарски ден. Днес нямаме възможност да се виждаме както сме свикнали с много хора на живо, на беседа, но мисля, че и този вариант през камерата пак е добър. За да отговаряш на някои въпроси, които са интересни за хората и знам, че са им полезни също със знанията които даваш. Темата на днешната ни беседа е СВОБОДАТА. Каква е Истинската Свобода? Да започнем от тук.

Георги:
Благодаря ти за хубавия въпрос и по принцип за хубавия контакт, който правим дори и чрез техническите средства с хората. Още Екзюпери е казал, че онова което ВСЕВИШНИЯ е дал на човека, това едно от най-прекрасните неща е КОНТАКТУВАНЕТО между ХОРАТА. Разбира се най-добре е ЖИВИЯ, прекия контакт с хората. Той е незаменим, нищо не може да го замени. Защото същностите са близо една до друга и могат да се усещат. Така, че това е чудесно.

Ще си помисля малко за Свободата, защото Свободата е много ЩИРОКО понятие и по различни начини от различните съзнания. – До къде е стигнало човешкото съзнание? – Т.е. от различните индивиди. За различните индивиди СВОБОДАТА Е РАЗЛИЧНА! За това има много свободи, обаче ЕДНА Е ИСТИНСКАТА, ЕДИНСТВЕНАТА, мога да кажа КОСМИЧЕСКАТА, НЕБЕСНАТА СВОБОДА, БОЖЕСТВЕНАТА СВОБОДА! Божествената Свобода ще говоря по подробно за нея. Защо казвам, че е Единствена, защото ТЯ произлиза от ВСЕМИРНОТО СЪЗНАНИЕ, ДИТЕКТНО от ТВОРЕЦА да го наречем. Както и да наречем това Всемирно, това Божествено Съзнание в прав текст може да се каже, че то е не само СЪЗНАНИЕ, а е ОСЪЗНАВАНЕ. Съзнание и Осъзнаване това е комплект от две думи, които са неразривно свързани. Защото Съзнание имат всички живи същества, включително и атомите и молекулите и последната клетка, най-нисшата в минералното царство, но ОСЪЗНАВАНЕ имат само НАЙ-ВИСШИТЕ. ИСТИНСКО ОСЪЗНАВАНЕ има само при СВРЪХ – СВРЪХ СЪЗНАНИЕТО.

Човека използва два вида съзнание – СЪЗНАНИЕ и ПОДСЪЗНАНИЕ – ТОВА Е МАСАТА от индивидите. Но, когато използваш съзнанието и подсъзнанието, а НЕ ВКЛЮЧВАШ  в него САМОСЪЗНАНИЕТО и СВРЪХСЪЗНАНИЕТО. Това са всички видове съзнания за които може да се говори . Тогава ти работиш с 50% от Човешката си същност. Когато ВКЛЮЧИШ и САМОСЪЗНАНИЕТО, това вече е 75% и в крайна сметка 100% вече, ако няма 100%, поне 95, 96%, когато ВКЛЮЧВАШ и СВРЪХСЪЗНАНИЕТО до там до където можеш да го РАЗБЕРЕШ и да СТИГНЕШ в него! Това ВЕЧЕ е ПЪЛНОТО ОСЪЗНАВАНЕ на индивида или ПРОБУЖДАНЕТО. Тъй като повечето от хората на Земята, Човешките индивиди са СПЯЩИ, те водят един СПЯЩ ЖИВОТ. Малко са ПРОБУДЕНИТЕ същества. Пробудените същества са когато Съзнанието им се ОТВОРИ НАПЪЛНО – САМОСЪЗНАНИЕТО и когато работят със СВРЪХСЪЗНАНИЕТО дори и от време на време.

СВОБОДАТА се ПОСТИГА само когато ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ СЪЗНАНИЯ ГИ ИЗПОЛЗВАШ! Това вече се казва ОСЪЗНАВАНЕ, но осъзнаване това е вече само на ВИСШЕ, МИСЛЕЩО СЪЩЕСТВО. За това казваме: Съзнание – Осъзнаване, че то е Комплект от две думи, който е, значи върви винаги заедно. Но, съществата които са на по-ниска фаза на развитие от човека те са в Съзнанието, но още не са в ОСЪЗНАВАНЕТО, защото САМО ЧОВЕК започва да ОСЪЗНАВА, че е индивидуалност, че е личност, че е нещо и някого. Може да викаме на кончето, че е Камен, кравата да и казваме Пенка, но тя нито си знае името, нито знае и може да употребява личното местоимение аз. Докато човек работи вече с тези неща и освен това има тоя дар СЛОВО да обясни за какво става въпрос, докато кравата или което и да е животно може да даде сигнал. Мучи така, когато и се пие вода по един начин или кучето лае по един начин, когато е гладно по втори, а когато пази къщата по трети. Когато обаче му е тежко и се измъчва по четвърти начин, скимти. Но това е физическата проява на инстинктите, но не е изразяване на нещо повече, макар че и животните имат някакво подобие на чувства.

И така сега ще направя един паралел, за да се разбере ИСТИНСКАТА СВОБОДА между Религията и Истинската Духовност – БОЖЕСТВЕНАТА! Преди това само ще уточня, че такива термини, които са създадени от ЗЕМНИТЕ Служители на РЕЛИГИИТЕ, тези термини НЕ ВАЖАТ ГОРЕ и НЕ СЕ УПОТРЕБЯВАТ! И дойде време да се каже ИСТИНАТА в прав текст. Чудесно е когато хората казват: “В името на Отца и Сина и Светия Дух“. И аз съм го употребявал много пъти и може би ще разочаровам някого, когато кажа, че просто това е изразяване на ЕДНО И СЪЩО ВСЕМИРНО СЪЗНАНИЕ. Изразяване на едно и също нещо в различни АСПЕКТИ, а така са го кръстили Земните хора, за да бъде малко по-добре, ДА СЕ ВЪЗПРИЕМА. Религията си е свършила работата понеже е направила една система за по-леко възприемане на ХОРАТА С РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ СЪЗНАНИЕ, на НЕВИДИМОТО, неизвестното което е, ТАЙНСТВЕНОТО може да се каже, КОСМИЧЕСКОТО, НЕБЕСНОТО! И тя е била много полезна ДО СЕГА. Но сега човешкото съзнание е ИЗРАСНАЛО много и е отишло доста напред, така, че ТОВА повече НЕ МУ Е необходимо. ТО трябва да знае КОЙ е ИЗТОЧНИКА на неговото съществуване? ИЗТОЧНИКЪТ, от КЪДЕ е ДОШЪЛ или може да се каже по земному КОЙ ГО Е СЪТВОРИЛ, КАК Е РОДЕН? Трябва да знае, защото този източник, това е ПЪРВАТА  ЖИЗНЕНА ПРИЧИНА и е тъй нареченото ВСЕМИРНО БОЖЕСТВЕНО СЪЗНАНИЕ, което е пропито във всичко Видимо и Невидимо във Всички Светове и в цялата Вселена. ТО Е САМОТО ПРОСТРАНСТВО И ДВИЖЕНИЕТО В ТОВА ПРОСТРАНСТВО и ВСИЧКО КОЕТО Е! Ако го сравним с атома, то е самия атом, пространството вътре в атома и пространството извън атома. Много трудно може това да се схване цялостно от един наистина Земен ум, особено тука на земята. И ако наистина тая Човешка същност, ако не е слязла от ГОРЕ и НЕ Е МИНАЛА ПРЕЗ ТЕЗИ СТЕПЕНИ И СТЪПАЛА на ДОЛУ. Или пък от Земята ако е РОДЕН, да мине на ГОРЕ, НЕ МОЖЕ правилно да РАЗБЕРЕ онова, което КАЗВАМ в момента.

На това ВСЕМИРНО СЪЗНАНИЕ, ние му даваме различни имена. Може да се казва Бог, може да се казва Аллах, може да се казва Йахве, Год, Дио. Може да се казва Безкрайност, Вселюбящия, Всемъдрия, Всесилния, Вседържителя. Това е едно и също. Това чисто и просто е едно АБСОЛЮТНО ВЕЛИКО, КОСМИЧЕСКО, БОЖЕСТВЕНО СЪЗНАНИЕ. ПЪРВАТА ЖИЗНЕНА ПРИЧИНА, това е нашата ОСНОВА, която прави и нашата РЕАЛНОСТ на СЪЩЕСТВУВАНЕ. Няма нищо друго. ТО е в НЕПРЕКЪСНАТ ПОКОЙ И РАВНОВЕСИЕ, но от него ПРОИЗЛИЗАТ ВСИЧКИ ПРИНЦИПИ, като се започне :

ПРИНЦИПА на СИЛАТА, която е, казваме някъде Енергия, но то е СИЛА. Тук само ще отворя една скоба – ЕНЕРГИЯ Е ВИНАГИ когато ПОЛУЧАВАМЕ! СИЛА Е когато ДАВАМЕ И ПОЛУЧАВАМЕ! – Това е ОСНОВНОТО във Вселената.

СИЛА, ЛЮБОВ, МЪДРОСТ, ИСТИННОСТ където се дава, СПРАВЕДЛИВОСТТА от където излиза. Стремежът към СЪВЪРШЕНСТВОТО, СЪЗИДАНИЕТО и всички останали ОСНОВНИ ПРИНЦИПИ на Вселената. ТЕ ПРОИЗЛИЗАТ от тоя ПЪРВОИЗТОЧНИК на ЖИВОТА, на ЛЮБОВТА и на СВЕТЛИНАТА! Няма друго. И понеже в различните народи и раси, и етноси е наречен тоя ДУХ, ако можем да го наречем ВСЕЛЕНСКИЯ РАЗУМ с РАЗЛИЧНИ имена, но това е АБСОЛЮТНО ЕДНО И СЪЩО.

И така, религията си е изпълнила тая основна причина, основната позиция и основната задача, която и е било наложено. Да преведе някак КОСМИЧЕСКИТЕ неща, да ги принизи, да ги изравни със Земните и след това е започнала да украсява толкова много нещата, да ги дегизира или козметични промени да им прави, че вече самата ОСНОВА, самото ЯДРО, самия ФУНДАМЕНТ Е ЗАБРАВЕН! И сега се отдава повече въпрос на РИТУАЛИТЕ, на разни ДОГМИ, на разни КАНОНИ, които НЕ МОГАТ ДА ПРЕМЕСТЯТ ЕДИН МИЛИМЕТЪР, ЕДНА ЙОТА НАПРЕД ЧОВЕШКОТО СЪЗНАНИЕ! В никакъв случай, затова се подписвам с едната и с другата ръка и даже с двата крака ще се подпиша. НЕ МОЖЕ ДОГМАТА, НЕ МОЖЕ КАНОНА ДА ГО ИЗВЕДЕ НАПРЕД! В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ, защото всичко е променливо. Да, има НЕИЗМЕНИМИ ПРИНЦИПИ, но това са АБСОЛЮТНИТЕ КОСМИЧЕСКИ ПРИНЦИПИ, които ВЪНШНО изглеждат НЕИЗМЕНИМИ, но те въпреки всичко ЕВОЛЮИРАТ! Защото НИЩО във Вселената, не е в абсолютен покой, макар че ВСЕМИРНОТО СЪЗНАНИЕ изглежда, че е в ПЪЛЕН ПОКОЙ и РАВНОВЕСИЕ ВИНАГИ! Но от НЕГО идва ВСИЧКО до нас. И за това когато казвам, че има ЕДНА СВОБОДА, това е СВОБОДАТА НИЕ ДА ГО РАЗБЕРЕМ и да ЖИВЕЕМ ТОЧНО ПО ТИЯ ПРИНЦИПИ и ЗАКОНИ. Съобразявайки се с тях, да имаме тоя Дар на РАЗЛИЧАВАНЕ. Да разберем кое е СВОБОДА и кое НЕ Е. А кое е от многото Материални и Физически Свободи, които са направени на Земята, но те са направени от ЕГОТО.

Сега ще кажа един пример, който съм го казвал някога, сега ще го повторя, за да се знае как ЕГОТО държи Човека. Егото е най-прекрасното нещо докато Човек стане Личност, стане Индивидуалност. То му дава индивидуалността. Без Его човек НЕ МОЖЕ да стане Индивидуалност, да има СОБСТВЕНО МИСЛЕНЕ и за това казвам, тая степен на мисленето до къде е достигнало и това ОСЪЗНАВАНЕ! ЕГОТО ГО ДЪРЖИ В СЪЗНАНИЕТО и НЕ ИСКА да го ПУСНЕ към СВРЪХСЪЗНАНИЕТО! Точно поради тая егоистична причина, защото самото ТО като субстанция, може човек когато стане твърде КОСМИЧЕСКИ, с Космическо мислене, работи със Свръхсъзнанието, той чисто и просто направо може да се каже, че САМОВЗРИВЯВА, УНИЩОЖАВА, УБИВА ЕГОТО СИ. А Егото е МИСЪЛ- ФОРМА която е направена от нас самите, тя е засилена! Колкото човек е по-елементарен има толкова по-силно Его. И за това се казва, че има по-голяма простотия да кажем, малко улично. Аз обичам да употребявам улични изрази, защото те много по-ясно и ярко изразяват нещата.

И така, има едно малко врабченце, което си живурка в едно кафезче, но само може да си маха крилцата вътре, защото ТОЯ КАФЕЗ Е МНОГО ТЕСЕН. Толкова, прави си гимнастика с крилата, не може, не знае какъв е полета, не може да лети. Обаче научава, че може да се излезе от тоя кафез, казват му други които са отвънка и той вика: „Как тези са отвън“? Усеща, че има някаква рамка, има някаква килия, има някакъв затвор. В крайна сметка успява да излезе в по-големия, а ПО-ГОЛЕМИЯ също е КЛЕТКА, само че е по-голяма.

Да кажа в соята клетка врабчето НЕ МОЖЕ ДА ЛЕТИ, обаче в клетката на гълъбите, където са една друга общност, по-големи птици, ТО ВЕЧЕ ЛЕТИ. Макар, че пак не знае, че е в клетка, докато разбере, че е в клетка, ако иска ДА ЛЕТИ и да ТЪРСИ НОВИ ХОРИЗОНТИ. Лети, удря се тука в мрежа. Лети нагоре пак, надолу няма къде. Макар че клетката на гълъбите е точно 1000 пъти по-голяма от клетката на врабченцето. Все пак врабчето чува, ако иска да слуша и да ВНИМАВА, да се РАЗВИВА, че някъде имало още по-голяма общност на едни по-големи птици, където били СВОБОДНИ. Непрекъснато чува за СВОБОДА. И първото НЕ Е Свобода и второто НЕ Е Свобода. И третото като влезе в клетката на орлите ПОСЛЕ РАЗБИРА, че и това НЕ Е Свобода, но му казват, че е Свобода.

И то почва да лети, лети дълго, клетката на орлите е 1000 пъти по-голяма от клетката на гълъбите, врабчето казва: „Ей, тук вече мога да си летя, уморявам се даже от полети, въртя се“. Изведнъж идва една друга птица, която е с крила, но не е точно птица, с човешко лице е, т.е. Ангелче. Седи отвънка покрай мрежата, вътре е врабчето и казва: „Искаш ли синко да излезеш от тука и да летиш в небето? То е безкрайно“. „А тука е прекрасно – казва врабчето – как, къде ще летя там, ако стане опасно нещо, а и няма друго, това е най-голямото, което може да има“. Значи ДО ТУКА СПИРА ЧОВЕШКОТО СЪЗНАНИЕ и ЕГОТО МОЖЕ ДА ЗАДЪРЖИ В ТАЯ КЛЕТКА макар и ГОЛЯМА ЧОВЕКА. А може и ТОЙ ако ПРОДЪЛЖАВА ДА ТЪРСИ и ДА СЕ СТРЕМИ НАГОРЕ към СВЕТЛИНАТА, към ЛЮБОВТА, към БОГА, както го казвам накратко, сме го приели. Тогава вече МОЖЕ ДА НАПУСНЕ КЛЕТКАТА. Само че какво му казва Ангела с крилата / и едното е крилато и другото /: „Виж какво моето момче, вътре някъде има някъде КЛЮЧЕ. То седи, някъде е скрито в тая огромна клетка 1000 пъти по-голяма от на гълъбите и 100 000 пъти от твоята клетка. / в която е било врабчето първоначално /. Намери го ключето, има и един отвор, ЕДНА ВРАТИЧКА – ОТКЛЮЧВАШ и ИЗЛИЗАШ“!

ТОВА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТРУДНО!

Сега ще говоря точно за това и за тая СВОБОДА. Това беше само прелюдието, само увода.

Започва ДА ТЪРСИ, да полага УСИЛИЯ нашето врабченце, нашия възпитаник, ТЪРСИ, полага усилия. И аз ще кажа ТОЧНО КАКВИ УСИЛИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ПОЛОЖАТ, за да може човек ДА НАМЕРИ КЛЮЧЕТО и ВРАТИЧКАТА за ИСТИНСКОТО НЕБЕ, при ИСТИНСКИТЕ НЕЩА, т.е. при ИСТИНСКАТА СВОБОДА и ИСТИНСКАТА БОЖЕСТВЕНОСТ! ДА СЕ СЪЕДИНИ с ПЪРВОИЗТОЧНИКА от където ИДВА.

Ако НЕ СЕ съгласи, ОСТАВА си в САМСАРАТА. РАЖДА СЕ ПАК, може и да се роди следващият път не врабче, щом е стигнало до орлите, ще се роди може би като гълъб, след това може да се роди като голяма птица, но ПАК ЩЕ БЪДЕ В КЛЕТКА, докато НЕ РАЗБЕРЕ, ЧЕ ТРЯБВА ДА НАПУСНЕ КЛЕТКИТЕ! Макар, че клетките му предлагат: ПОЗЛАТЕНИ КЛЕТКИ, ХУБАВИ С БИСЕРИ, С ДИАМАНТИ. Дават му хубава храница, водица, отбрани семенца, ВСИЧКО е МАТЕРИЯ. И то се ЗАЛЪГВА и вика: “Къде ще ходя? Тука ми е великолепно.

ТРИТЕ СТЕПЕНИ на СВОБОДАТА са ТРИТЕ КЛЕТКИ за които говорих. По-ясно да се изразя, значи ПЪРВАТА –  това е ЛИЧНАТА, МОЯТА, ЕСТЕСТВЕНА СВОБОДА, която е АБСОЛЮТНО ЕГОИСТИЧНАТА СВОБОДА. СВОБОДАТА НА ЕГОТО. Аз съм врабченцето в малката клетка, това е. И най-интересно, че всички които са свързани с МАТЕРИЯТА МНОГО СИЛНО, ТЕ са в тая, в тоя раздел на Свободата. В тия клетки са и той се чувства защо непрекъсната не е добре, нещо му липсва, нещо има. Защото като си разпери крилата ги удря и го боли. Удря ги къде? В РЕШЕТКИТЕ.

Когато човек премине към някаква Духовна общност или започне СЪЗНАТЕЛНО да работи към някаква Религия. Няма нищо лошо в това, защото има много хора, които НАИСТИНА СА ЧИСТИ, ЧЕСТНИ, ПОЧТЕНИ и са привързани, прилепени към някаква Религия или към някаква Духовна общност. Но и те НЕ МОГАТ да се измъкнат, те са или в клетката на гълъбите или в клетката на орлите. Защото и това е клетка. Ти си привързан към някакво общество. НЕ, трябва да имаш АБСОЛЮТНОТО ЧУВСТВО и СВОЙСТВО което е ДА ОСТАВИШ ВСИЧКО ТОВА, ВСИЧКИ ОГРАНИЧЕНИЯ! ВСИЧКО!

Ще прочета нещо което е съвсем близо. Това е постулата от тая хубава книжка за Молитвата. Вътре пише ето тези неща, които са ВОДЕЩИ за онова, което искам да кажа, че трябва човек да счупи всички калъпи и всички граници.

МОЛИТВА без истинска ВЯРА, Убеждение и Воля е чешма без вода.   (Молитвата е нашия пътеводител, нашия фар, който ни води на горе, нашата връзка.)

Не се моли така! Отправи и заяви реални, конкретни намерения и желания към НЕБЕТО, Вярвайки с целият си ДУХ, ДУША, УМ И РАЗУМ, СЪРЦЕ И ВОЛЯ, че те ще бъдат ЧУТИ! НИКОГА НЕ СЕ СЪМНЯВАЙ, че точно на време и на място ще получиш подходящ и полезен отговор и БЛАГОДАРИ на ВСЕЛЮБЯЩИЯ преди заявката и след заявката!

(Но, следващата половина на тоя постулат е по-важна.)

Но помни: Молитвата ще има не 100, а 1000% ефект, когато не само е ИЗПЪЛНЕНА с Вяра, Убеждения и Воля, но и ПОДКРЕПЕНА ВИНАГИ с Добри, Човечни ДЕЛА!

(Искаме разни лъскави неща, материални от Господа, но нищо не сме направили.)

СЧУПИ КАЛЪПА! РАЗБИЙ МАТРИЦАТА! ИЗХВЪРЛИ РАМКАТА! ИЗГОРИ БАРИЕРАТА! ПРЪСНИ БУТИЛКАТА на ЧОВЕШКИТЕ ОГРАНИЧЕНИЯ и СТАРОТО СЪЗНАНИЕ (което те води към материята) И ЗАПОЧНИ ДА ЖИВЕЕШ В СЕЛЕНИЯТА НА ДУХА! Там с Невъзможното, с Невероятното, с Немислимото, с Нелогичното, но това е ИСТИНСКОТО!

Знай, В името на ВЕЛИКИЯ ВСЕЛЕНСКИ РАЗУМ, а това е ВСЕЛЮБЯЩИЯ ни Баща, Може да се Реализира ВСИЧКО, ТУК и СЕГА! Заживей така ВЕДНАГА!

И понеже АЗ СЪМ в ТОЯ ЖИВОТ и виждам Чудесата, които мога да кажа вече за последните 20 години, от както служа на Бога, даже 22, са Безброй. Само да има човек очи да ги види и да знае, че това Наистина е ЧУДО.

Сега пристъпваме към подробностите. За да постигне човек, това което току що казах. ДА УСПЕЕ ДА ИЗЛЕЗЕ В Голямото, Светло, Прекрасно НЕБЕ. Да лети където иска и да Усети АБСОЛЮТНАТА, ПЪЛНАТА СВОБОДА на ДУХА трябва ДА ПОЛОЖИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МНОГО УСИЛИЯ и НАИСТИНА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТРУДНО, НО НЕ И НЕВЪЗМОЖНО! Защо? Защото непрекъснато ТРЯБВА ДА ВНИМАВА и да се държи непрекъснато за ИСТИНАТА, защото: „Истината ще ви направи СВОБОДНИ“! А Истината се държи за Мъдростта и за Любовта. А тези трите са ЕДНО ЦЯЛО. ЛЮБОВ, МЪДРОСТ и ИСТИНА! Без тези неща НЕ МОЖЕШ да ВЪРВИШ изобщо по ПЪТЯ – ДА ТЪРСИШ КЛЮЧЕТО. И като НАМЕРИШ КЛЮЧЕТО, започваш да търсиш ВРАТИЧКАТА. НИКАК НЕ Е ЛЕСНО! НАИСТИНА! И много които са намерили ключа мислят вече, че са Абсолютно Духовни. Те са стигнали едни големи Висоти и т. н., но се установява: ДА, ама НЕ!

И така, значи човек е истински Здрав, Богат и Щастлив, когато хем намери КЛЮЧА, хем намери ВРАТИЧКАТА! А за това е необходимо да се направят следните ПРОСТИ и достъпни неща, но те трябва да се направят с ПОСТОЯНСТВО, с ВЯРНОСТ и с ПОЛАГАНЕ на УСИЛИЯ! Кои са те?  Да станем и да РАЗБЕРЕМ , че ВСЯКО ЕДНО СЪЩЕСТВО – Мравката, Калинката до Слона и до Човека ИМА ЕДИН ПРОИЗХОД и от ЕДНО МЯСТО! Или както съм написал в „Златните Завети“:

„ДУХОВНОТО СЪВЪРШЕНСТВО ЗАПОЧВА ТОГАВА, когато Човек стане способен да ВИЖДА РАВЕНСТВОТО и ПРАВОТО на ЖИВОТ на ВСИЧКИ ЖИВИ Същества“!

Няма войни! Няма лов! Няма риболов! Няма месоядство! Няма ред глупости, които се правят! Няма наркотици! Няма проституция! Няма хазарт!

ИМА един ПРОСТ, ЧИСТ,СВЕЩЕН и СВЯТ ЖИВОТ! Това Е!

И така, тогава когато ние разберем, че сме ЕДНО ЦЯЛО с ВСИЧКО, Никога човек СЪЗНАТЕЛНО не може да настъпи червейче, мравчица, дори и гъсеница и каквото и ще да е и да нарани някакво живо същество. Да, без да иска може. Включително комарът и мухата. И когато човек тръгне по тоя път, той тогава РАЗБИРА. ТОГАВА ЗАПОЧВАТ ДА МУ ВРЪЩАТ НА НЕГО, така да се каже „топката“, когато направи нещо НЕГАТИВНО, той пати 10 пъти повече, а по някой път и 100. ПЛАЩА за тоя ГРЯХ, който е ИЗВЪРШИЛ, тази грешка с Живо същество. Дали го е наранил, дали го е убил, дали го е огорчил, независимо по какъвто начин да е постъпил Негативно към едно същество ЖИВО, то му се връща на него. Но, на онзи вече, който върви по пътя му се ВРЪЩА МНОГО ПОВЕЧЕ ЗА ДА ГО подсети още повече, че трябва ДА ПОЛАРА ПОВЕЧЕ УСИЛИЯ и да ВЪРВИ ПРАВИЛНО ПО ПЪТЯ! Когато човек се сприятели и ЗНАЕ, че всичко това е така, той УСЕЩА как цялата ПРИРОДА – СТАВА ПРИЯТЕЛ С ЦЯЛАТА ПРИРОДА! СТАВА ПРИЯТЕЛ С ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА! СТАВА ПРИЯТЕЛ С ВСИЧКИ РАЗУМНИ и НЕРАЗУМНИ Същества! Дори и камъка няма да ти падне на главата, ако трябва да падне ще си измести траекторията, защото и него го командва Вселенския Разум!

Аз имам доста примери за това и мога да кажа в оная буря, Силвина е свидетелка, когато отивахме към колата. Когато видях, че идва и се разразява, от двете страни на пътеката на 5, 6 метра бурята вилнееше и се чупеха и падаха дървета големи в диаметър по 40, 50 см, като клонки. На пътеката по която вървяхме ние, четирима човека бяхме, един след друг по пътеката, от време на време вятъра донасяше някоя суха шишарка и падаше там. Капка дъжд, зърно градушка и пълна тишина, докато не излезем!

Да, освен това, няма същество както като е свирил Орфей, те са го заобикаляли и са го слушали, имали са му доверие. Защо? Защото Орфей е бил Посветен, не е ял месо, не е бил ловец да ги избива. Те знаят отношението си.

Аз още преди да получа каквото и да е Посвещение работих в една конна база. Понеже много обичам конете и животинките там, бях общ работник, ниско заплатена работата, един приятел ме назначи, защото не можах да си намеря работа. И той вика: „Карай тука, временна работата, карай, да получаваш нещо“. Поливаме плаца, обаче те другите, където бяха общи работници и конегледачите, започваха да си пият алкохол от 12 часа, говорят си, правят това онова. Аз предпочитах да яздя някое кротко животно, така, излизам на плаца и си въртя. Обикновено избирах женски кон, но съм яздил всякакви и винаги си имах у мене по едно захарче, да дам на кончето и имаше едни ситни бонбони, които си вадех, имаше и други – кръц, кръц. Кончето обича малко, но сладко и винаги давам му преди да го яхна и след това пак му давам бонус като свърши.

Минаха доста години от тогава, може би 5, 6 или 7 и с двама приятели пресичаме конната база на Банкя. Тя е много голяма и за да не обикаляме километри от където е заградена, минаваме през оградата и трябваше да минем точно от другата страна. Вътре срещу нас, свободни пуснати коне, три коня идват по алеята. Значи, вижда се, че средния е водач, другите два с половин, един метър отстрани, дават му предимство, той е напред, И аз виждам, че той е водача, другите два са в страни. И аз най случайно съм в средата, а двамата ми приятели от страни и отиваме да видим мястото на един приятел, което е до оградата. На дядо му нивата, бяха вече върнали местата, при реституцията, тъй наречената. По едно време както си вървим и аз викам: „Да отстъпим, така, да им дадем място, кончетата да си минат“. Ние сме по-висшите, по-разумните същества. И най-интересно, че се отбихме така отстрани и спряхме, обаче кончетата вървят и водача идва и се насочва право към мен. Идва и си слага муцунката тука отпред и ме гледа в очите и чака. Не съм ги познавал тези коне, нищо от никъде, само искам да кажа КАК Е СВЪРЗАН ЦЕЛИЯТ СВЯТ и ЖИВОТИНСКИЯ, и ЧОВЕШКИЯ, и РАСТИТЕЛНИЯ! АБСОЛЮТНО ВСИЧКО! ИСКАМ това да ме РАЗБЕРАТ ХОРАТА, колкото могат!

И то чака и аз понеже нямах абсолютно нищо у себе си. Аз разбрах, че то иска, бонбонка иска, само на мене и то водача. Другите изобщо все едно че не ги вижда. И аз викам: „Нямам, моето момче“. Какво направи кончето? Хвана ме леко с устни за ризата, подръпна я така, подръпна я няколко пъти, с това каза: “Не ми даваш нищо“. И си тръгна. И те моите приятели гледат, какво стана? Викам: “И да ви кажа, надали ще разберете“? Така, това е един от случаите.

Друг случай имам, всеки ловец знае, дивите гълъби, гривяците, как не допускат никога ловеца на един изстрел. Ловджийската пушка 70, 80, 100 метра, зависи ако е малокалибрена може и далече да гръмне, но нищо не допускат. Веднага летят, бягат, правят си гнездата по много високи дървета, недостъпни места и така нататък. На морския бряг съм и посрещам слънцето сутринта, изведнъж гледам долетяха два гълъба и кацнаха така на десетина метра от мене. И започнаха да търсят нещо така по пясъка, по брега за кълване. Аз гледам сивички, нормални, гледам така и като ми мина посрещането на слънцето, те така на десетина метра от мене пак ги погледнах и видях белия пръстен около гушките им – „гривяци“ – диви гълъби, където трябва да бягат от човека, когато го видят. По едно време дойдоха още двама души, разходка си правиха край морето и птиците отлетяха. Имат ти ДОВЕРИЕ!

Значи, трябва ДА ЗАСЛУЖИШ ДОВЕРИЕТО НА ПРИРОДАТА! Пак казвам ДА СЕ ОТНАСЯШ С УВАЖЕНИЕ и към КАМЪЧЕТО. Към камъчетата в ручея и към ВОДАТА, и към ТРЕВИЧКИТЕ, и към ЦВЕТЕНЦАТА. ДА НЕ НАНАСЯШ НИКАКВА ВРЕДА! НИКАКВА ЩЕТА на ПРИРОДАТА! ДА Я ЧИСТИШ където имаш възможност и да се ГРИЖИШ за НЕЯ! Това я цялата философия. ЧОВЕКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ СТОПАНИН и тогава СЕ СВЪРЗВА АБСОЛЮТНО С ВСИЧКИ СЪЩЕСТВА! И мравката и слона ще те УВАЖАВА.

Не знам дали съм го казал официално, но този случай ще го кажа, защото е изключителен, изключително фрапиращ и много хора не са го разбрали. Аз го разбрах че е така и изглежда тези които са написали тази история са били доста Посветени хора и доста вътре в нещата.

В началото на миналия век един англичанин отива на сафари в Африка и убива слон, прибира са, нищо, убил слон. Минават 50, 60 години след това, не неговия син, а неговия внук, пак става ловец като дядо си и отива на сафари в Африка. Много години вече са минали и там водачите ги водят в Саваната – тигри, лъвове, не знам какво има и разбира се има и слонове, има биволи Африкански, не знам какви животни още. И трябва да пренощуват, много се отдалечили от лагера, имат палатки, имат джипове, имат всичко. Разпъват палатките и влизат да спят вътре. По едно време идва от някъде един слон, през входа на палатката си мушка хобота, хваща един. Вътре са били 5, 6 човека, които спят еди до друг, хваща само ЕДИН от тях, ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕН, ИЗКАРВА ГО НАВЪН, СМАЧКВА ГО, УБИВА ГО и си заминава! Това става за нула време, за една минута, две. Така, интересно е било, че ако Е ИСКАЛ ДА УБИЕ ВСИЧКИТЕ – СЛОН – щеше да МИНЕ КАТО ТАНК през палатката. Те са вътре, знае, че вътре има хора и приключват курса, но НЕ, само ЕДИН, ОПРЕДЕЛЕН.

Започва едно изследване да се види защо слона ТОЧНО ЕДИН е измъкнал. Иначе те са били няколко палатки с вътре по няколко човека. Да кажа 20 човека и повече и Той, САМО ЕДИН – еди- кой си! Какво се установява? Това е абсолютния пример, че СМЕ ЕДНО ЦЯЛО с ЖИВОТИНСКИЯ, с РАСТИТЕЛНИЯ СВЯТ, с ЧОВЕШКИЯ т.е. с ВСИЧКИ ЦАРСТВА. Като се започне от Минералното Царство, Растителното Царство, Животинското Царство и Човешкото Царство. От това се състои ЦЕЛИЯТ СВЯТ! ЖИВАТА СЪЩНОСТ на ВСЕЛЕНАТА!

Така и се установява, че дядото на тоя – това е внука.  Слона, ВНУКА на оня СЛОН УБИВА ВНУКА на оня ДЯДОТО ЛОВЕЦА, който е убил дядото на слона. Нали са животни? Значи ПО-ЯСЕН пример от тоя, че ВСИЧКО Е ВЗАИМОСВЪРЗАНО и ВСАИМООБУСЛОВЕНО, аз не мога да кажа. Мога да дам още редица примри.

За човек, който си ОБИЧАШЕ кончето, един наш съсед. Казва: „За дърва отивам, напълнил съм каруцата, обаче изведнъж ми става лошо и аз се хванах отстрани за каруцата, не мога да седна, да се кача. Викам на коня: „Тръгвай“. – И аз нямам сила, но върва до него трябва да се прибирам. Животното върви, обръща се и ме поглежда и когато вижда, че … НА ВСЕКИ 100 крачки СПИРАШЕ ДА СИ ПОЧИВАМ. То като усети, че намаля ход, НЯКАК ИМАХМЕ НЯКАКВА ВРЪЗКА“. Защото той много го ОБИЧАШЕ наистина КОНЧЕТО, аз гледах как се отнасяше с него, как ЧОВЕШКИ, дори и братски да се каже, пак е така. Но ПРИЯТЕЛСКИ и ЧОВЕШКИ, изключително много се грижеше за него, много го гледаше и много го ОБИЧАШЕ, то си личеше. Не го преуморяваше, никога не го е бил, само му говореше. И съществото го разбираше.

И вика: „Така се прибрахме. Казвам на сина ми, че не мога, качват ме с жена ми в колата, закарват ме в болницата и там казват: „Пред инфарктно състояние, щял си да заминеш“. А аз се прибрах, бавно, бавно. Коня на спиране ме заведе до вкъщи , аз не мога да го командвам. Той сам спира, даже спрях да говоря, защото не ми стига дъх“. Това е пак един от примерите, които казвам.

И заради това ПРИРОДАТА СЛУША НЯКОИ – ЧУДОТВОРЦИТЕ, СВЕТИИТЕ, АДЕПТИТЕ, АВАТАРИТЕ, понеже ЗНАЕ и е БЛИЗКА с ТЯХ! Това е ПЪРВОТО условие да се СПРИЯТЕЛИШ с ПРИРОДАТА за да ТРЪГНЕШ към БОЖЕСТВЕНАТА СВОБОДА! След това вече идват доста други неща! Трябва да ПРИЛОЖИШ много силна ВОЛЯ, за да НЕ БЪДЕШ като останалите и на всяка една подигравка, всяко едно огорчение да се опитваш да върнеш. НЕ! Наистина когато е казано, ИСУС е казал: “Да обичаме враговете си“. Аз казвам: ДА ОБИЧАМЕ и ВРАГОВЕТЕ СИ и ПРЕДАТЕЛИТЕ СИ. ВСИЧКИТЕ“! Най-напред ще бъдеш доброжелателен към тях, добронамерен или най-напред неутрален. Но след това свикваш, с минаването на дните виждаш как ЗАПОЧВАШ ДА СЕ ПРОМЕНЯШ и наистина тия хора ги разбираш и ЗАПОЧВАШ ДА ИМ ИЗЛЪЧВАШ ОБИЧ. Като се стигне до това, вече ТОВА Е ВЪРХОВНАТА ФОРМА на ОБЩУВАНЕ между ХОРАТА! И тогава ВЕЧЕ СИ ТРЪГНАЛ по ПЪТЯ на СВЕТЛИНАТА, на ЛЮБОВТА и НА ЖИВОТЪТ! Към Вселената!

НЯМА ДРУГ ПЪТ!!!
НЯМА ДРУГА ИСТИНА!!!
НЯМА ДРУГА СВОБОДА!!!

Тогава вече започваш да ПОЛУЧАВАШ СВОБОДАТА и да Я усещаш В СЕБЕ СИ, но ти си толкова РАЗУМЕН, че никога няма да направиш нещо неразумно, както останалите хора!

Един приятел ми казва така: „Георги, аз реших да прилагам воля навсякъде като тебе и понеже знам тая Истина, трябваше в отношенията си между мъжете и жените, аз исках да приложа това. Да ПРИЛАГАМ САМО СВЕЩЕНАТА ЛЮБОВ“! –  А Свещената Любов или има малко секс или никакъв, но да е ДОРАСЪЛ и другия човек, защото имам доста примери. Един приятел ми казва: „Знаеш ли, моята приятелка е много Духовна. Водехме си нормален, приятелски и семеен живот да се каже. Секс си правихме редовно. Приятели сме повече от 15 години. Последната година тя, някак започна, да става друг човек, друго излъчване да има и не иска. Може да се целунем, да се прегърнем така“. Вика: „Добре ми е само като се държим за ръце“. – Това е вид Велика Ангелска любов. Тя е Космическа Любов и тя е доволна от това, но той не е. Вика: „Заглеждам се по всички млади, хубави жени, нещо ме подкарва от вътре“. Какво го подкарва? Страстта, Егото, ясно, че го подкарва. Две мнения няма, защото той не се е извисил толкова Духовно и фактически вика: „Накрая се разделихме. На мен ми трябва всичко пълноценно“.

Още един пример ще дам с този моя приятел, който каза така: „Аз реших това да го пробвам и Георги живеех с една хубава, млада, интелигентна, прекрасна, много я обичах и тя ме обичаше. Това е самата истина. Но аз реших да прилагам тоя начин, защото съм тръгнал по пътя на Светлината и реших. Да много сме си близки, много сме си добри, но да не правя секс. И за три години ще ти каже, че първата година три пъти правихме секс, втората година пак три пъти, третата година два пъти“. И аз му казвам: „Осем пъти за три години“. „Да – вика – ще ти дам ето това календарче, където съм писал даже на коя дата сме правили, за да ги преброиш, че те са осем пъти“. И аз викам: „Ти шегуваш ли се нещо, на подбив ли ме взимаш“? „Не, но на четвъртата година тя ме напусна и каза: „Виж, аз искам един пълноценен, дори и приятелски живот, докато ти не ми даваш това. Какво ти става, млад си, здрав си, можеш“?

Виж сега, какво искам да им кажа точно. Искам да им кажа как да се отнасят един към друг, разбираш ли? Защото БЕЗ УСИЛИЯ, БЕЗ ПОЛАГАНЕ НА МАКСИМУМ УСИЛИЯ, чак сега Силвина разбра какво значи да полагаш максимум усилия. Когато и се струпа на нейната глава и вика: „То никак не е леко да Служиш на ВСЕВИШНИЯ“. Е, КАК ЩЕ Е ЛЕКО! То ако беше ЛЕКО и свещениците щяха да служат, но НЕ СЛУЖАТ. Те служат на себе си, служат на епархията и служат накрая на Светия Синод. Но за малко от тях може да се каже, че Служат Наистина Точно на ВСЕВИШНИЯ. Ако спазват тези МОРАЛНО-ЕТИЧНИ норми на Вселената за които говоря в момента!

Това са Морално-Етичните норми, да се отнасяш към Природата като към приятел. Като Добър СТОПАНИН към всичко! Ако НЕ СЕ отнасяш така, КРАЙ, две мнения няма за това, така е положението! И затова се изискват МНОГО, МНОГО УСИЛИЯ и ЕЖЕДНЕВНИ и МНОГО, МНОГО ВРЕМЕ и МНОГО ГОДИНИ! И понеже ХОРАТА НЕ МОГАТ ДА ИЗДЪРЖАТ и се ОТКАЗВАТ, а това НИКАК НЕ Е ЛЕСНО! АЗ СЪМ ГО ИЗПИТАЛ, но ДОКАТО НЕ ИЗПЕПЕЛИШ ЕГОТО У СЕБЕ СИ!

ТРЯБВА да го ИЗПЕПЕЛИШ НАПЪЛНО и тогава вече ПОЛУЧАВАШ МОМЕНТАЛНО ВРЪЗКА С ВСЕЛЕНСКИЯ РАЗУМ!!! ВЕДНАГА!!!

И ТОГАВА ВСИЧКО ТИ СЕ НАРЕЖДА В ЖИВОТА, защото ТОЙ ти ДАВА, но ТОЙ ИСКА РЕД и ЗАКОННОСТ! И НИКОГА НЯМА ДА ДАДЕ НЕЩО НА ЕГОИСТА! А към ЕГОИСТА този СВЯТ е ТВЪРД  и ДИАМАНТЕН!!!

На Земята може да МУ ДАДЕШ нещо, МОЖЕ да МУ направиш ДОБРО!

НЯМА МЕКУШАВОСТ ГОРЕ! ЩОМ Е ЕГОИСТ, ТОЙ БИВА ТОРМОЗЕН ДО ДУПКА, докато НЕ СИ ПРОМЕНИ АБСОЛЮТНО МИСЛЕНЕТО! Значи, ОТ ГОРЕ така се ОТНАСЯТ към НЕГО, но понеже хората са толерантни и виждат, че това НАХАЛСТВО на едно обикновено ПРОСТАЧЕ, което задминава всичко останало. На тоя НАХАЛНИК, той понеже НЯМА НИКАКВО ПРАВО НА НИЩО ИСКА НА СИЛА ДА ГО ВЗЕМЕ! Е ТОВА НЕБЕТО НЕ МОЖЕ ДА ГО ДОПУСНЕ, но Хората го ДОПУСКАТ! ЕТО ТОВА Е! И за това той върви тука и като го допусне – един път, два пъти, три пъти, пет пъти. За това се казва: „И ПРЕКАЛЕНОТО ДОБРО СЕ НАКАЗВА! И ПРЕКАЛЕНИЯ СВЕТЕЦ НЕ Е ДРАГ БОГУ“!

Но ето всички тия работи ТРЯБВА ДА СЕ ЗНАЯТ и ДА СЕ КАЗВАТ, защото ОТ ТАМ ТРЪГВАТ НЕЩАТА! И когато направиш вече една ЯКА, СТАБИЛНА, НЕРАЗРИВНА ВРЪЗКА С НЕБЕТО, а ти трябва ДА ДОКАЖЕШ, че си ВЕРЕН, ПОСТОЯНЕН и никога не ти омръзва и не те мързи да ПОЛАГАШ УСИЛИЯ! НИКОГА! ВИНАГИ В ИМЕТО НА НЕБЕТО! И ГО слагаш НА ВИСОТА! Дали ще му казваме БОГ, дали ще му казваме АЛЛАХ, дали ще му казваме ВСЕЛЕНСКИЯ РАЗУМ, ВСЕМИРНОТО СЪЗНАНИЕ или БОЖЕСТВЕНОТО СЪЗНАНИЕ, дори и ХРИСТОВОТО СЪЗНАНИЕ. Това са на етапи, значи, ВИНАГИ ТРЯБВА ДА СМЕ ГОТОВИ – ВСИЧКО ТОВА ДА ИМА ПРИОРИТЕТ пред другото! И да не си правим забежки и да си мислим, че може по ДРУГ НАЧИН ДА ЖИВЕЕМ! НЕ! ВЕЧЕ ЖИВЕЕШ ГОРЕ В СВЕТЛИНАТА и дори и да слезеш при Хората НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕШ като ТЯХ! Трябва да бъдеш ПРИМЕР за ТЯХ!

И така, ВСЕМИРНОТО СЪЗНАНИЕ се разделя на ВСЕМИРНО – Най-Висшето където е, БОЖЕСТВЕНО СЪЗНАНИЕ  и ХРИСТОВО СЪЗНАНИЕ. Разбира се има Съзнание на ЙЕХОВА, на ЙАХВЕ още му казват и ЙАВЕ или ЙЕОВА го викат Евреите, Х-то го изпускат мисля. И така, това е Отговорника, който е УПРАВИТЕЛЯ на Материалната Вселена. Той е ГОСПОД, който е и Той е ДУХ ВЕЛИК. Така че ВСИЧКО ПРЕМИНАВА ПРЕЗ НЕГО и затова се казва, че СВЕТИЯ ДУХ Е чисто и просто СВЪРЗВАНЕТО на ВСИЧКИ ТЕЗИ СЪЗНАНИЯ. Това се казва СВЕТИЯ ДУХ, не е нещо друго! Свързването на всички тези Съзнания, когато са свързани и ти имаш Връзка с тях, имаш връзка със Светия Дух. А НЕ Отца, Христос като беше на земята, го е нарекъл Отца, за да бъде по-ясен. А това са фактически Двата  ВЕЛИКИ Принципа – Мъжкия и  Женския  Принцип, който се ИЗРАЗЯВА чрез Божествено Съзнание. Разбира се и чрез Христовото Съзнание. ВСИЧКИ НЕЩА ИДВАТ от ТАМ, НЯМА ДРУГО! НЯМА!

Както са наречени тези същества. ВСИЧКИ Същества са В ЧОВЕШКО ТЯЛО и когато ние казваме, че са ДЯВОЛИ, Караконджоли, Таласъми, Вампири, Джинове, Шейтани, каквото и ще да кажем. ТЕ СА ЧОВЕШКИ ДУШИ, при всички положения, които МОГАТ ДА ТИ НАВРЕДЯТ и от ГОРЕ и от ДОЛУ.

Човечеството е ДРЪПНАЛО МНОГО НАПРЕД, защото СМЪРТНАТА ПРИСЪДА вече в много страни е ОТРЕЧЕНА ТОТАЛНО. Това на мен ми харесва, както НАСИЛИЕТО и ВОЙНИТЕ трябва да СПРАТ ТОТАЛНО!

Ако един престъпник е осъден на СМЪРТ, би следвало да си отиде след 50 години живот, на 80 години, те го осъждат на 30 години и МУ ИЗПЪЛНЯВАТ ПРИСЪДАТА. Добре е, че има осъждане на доживотен затвор, Да СИ ОТИДЕ по естествен начин, това е НАЙ-ДОБРОТО! НО, ако си ОТИДЕ – МУ СЕ ВЗВМЕ така ЖИВОТА – ТОЙ става толкова ЗЪЛ и ОТМЪСТИТЕЛЕН ДУХ ГОРЕ, че ЗАПОЧВА ДА ВЛИЯЕ при ВСИЧКИ ПОЛОЖЕНИЯ на МНОГО ХОРА на ЗЕМЯТА, това е! Докато иначе по НЕ МОЖЕ в ЧОВЕШКА ФОРМА ДА НАПРАВИ НЕЩО ПО-ЛОШО. Особено ако човека е пазен, изолиран или на съвсем друго място, недостъпно и това е.

Водещ:
Да, това е когато се отнема на човек да кажем Материалната Свобода, но аз те чук тук да споменаваш и други термини. Знам, че имаш беседа ДУХОВНАТА СВОБОДА, а днес спомена и за БОЖЕСТВЕНАТА СВОБОДА. Това означава ли, че СВОБОДАТА Е ЕДНА, но в същност НЕ Е точно така?

Георги:
ДА, значи ТОЧНО ТОВА ОЗНАЧАВА. СВОБОДАТА по принцип е ЕДНА ЕДИНСТВЕНА. Това е БОЖЕСТВЕНАТА СВОБОДА, която е дадена, но КАК Я ИЗПОЛЗВАТ тази СВОБОДА вече е по друг начин. Защото всеки един независимо какъв е, става въпрос каква професия има, какъв пол има, какво социално положение има, какво образование има, от коя партия е, НЕ! ВАЖНОТО Е ДО КЪДЕ МУ Е ДОРАСЛО СЪЗНАНИЕТО и заради това ИМА толкова МНОГО СВОБОДИ,  може да се каже, колкото има и хора на Земното кълбо. Ако са 7 милиарда – 7 милиарда свободи, защото те имат 7 милиарда видове съзнания, ако са 10 – 10 милиарда свободи, защото всеки мисли си, че това е неговата свобода, значи ето това са ДРЕБНИТЕ СВОБОДИ. Това са Дребните Свободи на Материята. ДРЕБНИТЕ Свободи на ЕГОТО.

Когато, както този мой приятел вече получи след това ДИРЕКТНА връзка с КОСМОСА и сега е много радостен и щастлив от тая гледна точка, защото викам: „Ти издържа. Кой щеше да издържи? Млад, здрав мъж, а да не се подчини на тялото си и на страстта си. Абсурд, такива като тебе се броят на пръсти на Земното кълбо“. Наистина на пръсти. Значи, имало е едно време такива монаси – аскети, нали, които са издържали. Така са издържали и Богомилите. И за това Богомилите са получавали много бонуси, от тази гледна точка. Но, ако човек се остави да преживее нещата на страстта си, той си мисли. Значи, може да се оставиш на Страстта, ако НЯМАШ НИКАКЪВ ОПИТ, това е, искам да кажа от кухнята вадя тези примери. А, ако имаш опит, при всички положения, трябва да започнеш, така да се каже ДА ОПИТОМЯВАШ, да обучаваш СЕБЕ СИ, ДА ОВЛАДЯВАШ ТАЯ СТРАСТ – А ТОВА Е ТВОЕТО ЕГО! И тогава вече всичко си идва на мястото, чак тогава, но не да правиш един УСПОКОИТЕЛЕН СЕКС. Скарат се мъжа и жената, семейството и викат: „Ей, всичко се оправя“. Както казваше една баба: „Георги, всичко се оправя довечера в леглото с булката“. И аз викам: „Бабо и е така и не е така“. Така казват мъдреците. За нейното време е било така, нали, тя доволна и оня доволен, мъжа, излиза работи и т.н.. „СЕГА – викам – НЕ Е ТАКА! СЪЗНАНИЕТО е съвсем ПО-РАЗЛИЧНО и това става НЕ един ОЗДРАВИТЕЛЕН СЕКС, НАПРОТИВ УНИЩОЖИТЕЛЕН! Защото след това става ВСЕ ПО-ЗЛЕ и ВСЕ ПО-ЗЛЕ! Те дори и да правят някаква любов за момента са добре, след това СЕ НАМРАЗВАТ още повече и още повече! Защото всичко започва да се задълбочава! И в крайна сметка СЕ РАЗДЕЛЯТ! За това са разводите.

Водещ:
Вчера имах един такъв казус, жена, която така съвестна, гледа си семейството, много добра, много отдадена на децата си, на всичко което прави. Моли се за здраве, моли се за децата си, за мъжа си, за семейството, но казва: „Да, не мога да си представя, че ще кажа на колежките, че се моля и че споменавам думата Бог. Не мога да си представя, че ще кажа на мъжа ми, че толкова обичам животните, че ще спра да ги ям. Тоест има някакво зрънце на Духовност, на Вяра, на упование в Бога, но всъщност я няма тази свобода да изразиш Духовността си.

Георги:
Другото име на тази Свобода е СМЕЛОСТ, ДОБЛЕСТ и наистина ИСТИНСКА ОБИЧ към Морално-Етичния Кодекс на Вселената, който е в основата на БОЖЕСТВЕНОТО СЪЗНАНИЕ. Тоест към Бога, ИСТИНСКА ОБИЧ към БОГА!!! Който НАИСТИНА ОБИЧА БОГА, Той веднага е готов ДА СИ ДАДЕ фактически ЖИВОТА, а не само да даде тъй наречената Свобода.

Тя НЕ ИСКА да СИ ДАДЕ, НЕ СВОБОДАТА, А СПОКОЙСТВИЕТО,  защото ИСКА ДА БЪДЕ ДОБРЕ с децата си, с мъжа си, С ВСИЧКИ иска да направи. Значи НЕ МОЖЕ, ТЕ са такива Съзнания, които НЯМА ДА Я РАЗБЕРАТ, следователно ТЯ ТРЯБВА ДА ДЪРЖИ за своето, ако иска ДА ВЪРВИ ПО ПЪТЯ. Ако иска да си гледа просто в нейната малка черупка и нейното гнездо е права. Тя пак е права, но така продължава да се върти Самсарата, раждане – прераждане, раждане – прераждане, слизане – качване и това е ВЕЧНО, докато наистина НЕ ЗАСТАНЕ И НЕ КАЖЕ: „Виж, не ме интересуваш, много те обичам, но ще те оставя, ще се разведа с теб“. „Ние имаме деца, това-онова“. Децата НЕ МЕ РАЗБИРАТ – значи НЯМАМ НИЩО ОБЩО с Роднините си и с Децата си, и с Мъжа си, и с Майка си, и с Баща си. Щом НЕ МЕ РАЗБИРАТ, А ти усещаш, че си ПРАВИЯ и ВЪРВИШ ПО ПЪТЯ на СВЕТЛИНАТА. ДА, ИМАШ НЯКАКВА ДУХОВНОСТ, но тая Духовност ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЩИТАВА всеки един момент. Аз не искам чак такава отдаденост, както Богомилите сами са се качвали на кладата и са казвали: „Не ме връзвайте за кола, аз ще се хвана сам за него и ще изгоря, няма да избягам от огъня“. Те нали са ги връзвали на кола на кладата, на мъчението.

Значи, като нямаш ТАЯ СИЛА на ВОЛЯТА и ТАЯ ВЯРА – НЕ СЕ и ОПИТВАЙ ДА ВЪРВИШ ПО ТОЯ ПЪТ, защото ако го правиш НАСИЛА, ТОЙ ТЕ ВОДИ В ДРУГАТА ПОСОКА! Трябва да имаш АБСОЛЮТНАТА УБЕДЕНОСТ, АБСОЛЮТНАТА ВЯРА, че онова което правиш е ИСТИННО и ВЯРНО – няма начин тогава да нямаш ПОДКРЕПАТА на НЕБЕТО! Няма начин и ако ИМАШ ТАЯ СМЕЛОСТ. Тя да откаже месото, след време мъжа й също ще го откаже, защото тя е по-висша в Духа и по-нисшия взима пример от по-висшия ВИНАГИ. А, не както казват: „С какъвто ходиш, такъв ставаш“. Това е старата поговорка. „С какъвто ходиш, такъв ставаш“.

И така, значи тая жена върви добре по пътя, но НЕ ВЪРВИ ЦЯЛОСТНО! Тя стига до КЛЕТКАТА на ОРЛИТЕ. Максимум, не може да излезе от нея. А, ИЗЛЕЗЕШ ЛИ от НЕЯ – ВЛИЗАШ В ГОЛЯМОТО НЕБЕ И СТАВАШ ЧАСТ ОТ НЕГО! Тоест ВЕДНАГА ПРАВИШ ВРЪЗКА С ВСЕЛЕНСКИЯ РАЗУМ! ВЕДНАГА ТОЙ ЗАПОЧВА ДА СЕ ГРИЖИ ЗА ТЕБЕ! ВИЖДАШ как ВСИЧКО се ПОЛУЧАВА. Онзи ден тук беше един юнак и вика: „Георги, откакто спрях месото, това-онова, така и тръгнах по пътя, моментално става точно както казваш пред мен върви Господ като снегорин и разчиства, сняг може да е и два метра пъртината. Аз вървя, така леко започнаха да стават нещата. Всичко ти е уредено. ДА, всичко ти е уредено, защото  ЛИЧНО ЗАПОЧВАТ ДА СЕ ГРИЖАТ ОТ ГОРЕ от НЕБЕТО. ИМАШ ПРЯКА ВРЪЗКА, но СПАЗВАШ НЕБЕСНИЯТ ЗАКОН и РЕД ВИНАГИ от А до Я! Най-напред ТОЙ и след това всичко останало. Това са МОРАЛНО-ЕТИЧНИТЕ ПРИНЦИПИ на ВСЕЛЕНАТА! МОРАЛНО-ЕТИЧНИЯ ПРИНЦИП на ВСЕЛЕНАТА, това може да се каже, че  Е САМ БОГА! ТОЙ е ИЗТЪКАН САМО ОТ ТАКИВА ПРИНЦИПИ! Тоест БОЖЕСТВЕНОТО СЪЗНАНИЕ!

Водещ:
Благодаря ти и може би да си пожелаем да имаме ВОЛЯТА и СИЛАТА ДА ОТКРИВАМЕ КЛЮЧА и от там нататък ПЪТЯ!

Георги:
ТОВА Е НАЙ-ВАЖНОТО И ВСИЧКИ, които ГО ОТКРИЯТ. Ще ти кажа, че има два пътя за спасението, макар че казват: „Пътищата са много, но единия път е към СВЕТЛИНАТА, който се състои от МНОГО ИНДИВИДУАЛНИ ПЪТЕКИ, но Е тоя пътя към СВЕТЛИНАТА! Другите пътища са, значи, мога да успокоя всички, не искам да говоря за живота след Смъртта и за самата Духовна трансформация наречена Смърт, която ЛИЧНО ЗА МЕН е ВЕЛИКО НЕЩО, ВЕЛИКО НЕЩО и ЧУДЕСНО, и ПРЕКРАСНО! Както са посрещали всички ВИСОКООСЪЗНАТИ ДУШИ СМЪРТТА, защото ЗНАЯТ за какво става въпрос. Но иначе пътищата са ДВА, човек дори и да си отиде от тоя свят, чрез болест някаква или друга, ТРЯБВА ДА СЕ СТРЕМИ ДА СИ ОТИДЕ ПРАВЕДЕН! ТОВА Е НАЙ-ХУБАВОТО НЕЩО, защото ТАЯ ПРАВЕДНОСТ, дори и в ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ ДА СЕ РАЗКАЕ. За това е когато идва, още на времето свещеника и казва: „Изповядай се“. Ако се ИЗПОВЯДАШ наистина от СЪРЦЕ и ИЗКРЕНО – ГРЕХОВЕТЕ ТИ СЕ ОПРОЩАВАТ, независимо КАКВИ СА, защото си ОЩЕ В ТОВА ЧОВЕШКО ТЯЛО. Още дишаш въздуха, макар, че можеш след един час или след един ден да си отидеш. И ВТОРИЯ е когато ти се ПРОЩАВАТ ГРЕХОВЕТЕ ВЕЧЕ И ОСТАВАШ ЖИВ ТУКА! НАПЪЛНО ИЗЧИСТЕН от КАРМИЧНИТЕ НАСЛОЯВАНИЯ, които са останали у тебе! Няма начин да не направиш разни дребни, но те са дребни нарушения, които правиш. Едрото –  ТИ ВЪРВИШ ПО ПЪТЯ! А ТОЯ ПЪТ, по Пътя на СВЕТЛИНАТА, на ЛЮБОВТА и на ЖИВОТА, значи КЪМ СЪЗНАНИЕТО ОТ КЪДЕТО НИЕ СМЕ ПРОИЗЛЯЗЛИ, НИЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИБЕРЕМ в крайна сметка. Когато ВЪРВИМ това е ПРИОРИТЕТ, ВИНАГИ ДА ГО ПОСТАВЯМЕ на ПЪРВО МЯСТО и ВИНАГИ ДА ИМА ЕДИН ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН МОРАЛ У НАС! ЕДНА НРАВСТВЕНОСТ, ЕДНА ЕТИЧНОСТ към ВСИЧКИ и ВСИЧКО –  ето това е! И с ДВАТА ДАРА: Единия на РАЗЛИЧАВАНЕ, Единия на СЪОБРАЗЯВАНЕ! ЧОВЕК вече чрез тези ДАРА, които ги е получил от ГОРЕ, само трябва да ги ДОРАЗВИЕ, МОЖЕ ДА ВЪРВИ ПРАВИЛНО ПО ПЪТЯ!

А ПЪТЯ, пак казвам се минава с ВЯРНОСТ. ВЯРНОСТ, НЕ ДА СЪМ верен, ако съм един обикновен поп, свещеник на Дядо Владика. Дядо Владика нали, ще бъда към него толерантен и много верен ще му бъда. А ДА БЪДЕШ ВЕРЕН ВИНАГИ на оная СВЕТЛИНА, на оная ВСЕЛЕНСКА СИЛА, на оня РАЗУМ, който е наистина ВСЕДЪРЖИТЕЛЯ, ВСЕМОГЪЩИЯ, ТВОРЕЦА, ВСЕЛЮБЯЩИЯ! ТОЙ НАИСТИНА НИ ОБИЧА ТАКА! И АЗ ПАК КАЗВАМ – повече трябва да имаме МОРАЛ, тоест при всяка една ситуация ДА ПОДХОЖДАМЕ от страна на ИСТИНАТА и на ЧОВЕЧНОСТТА, защото на Земята НЯМА ПО-ГОЛЯМ МОРАЛ от ЧОВЕЧНОСТТА. ИСТИНСКАТА ЧОВЕЧНОСТ, а НЕ ФАЛШИВАТА!

Водещ:
Благодаря ти много.

Георги:
И аз БЛАГОДАРЯ от СЪРЦЕ. ПОКЛОН на ВСЕВИШНИЯ, ВСЕЛЮБЯЩИЯ, на ВСЕМИРНОТО СЪЗНАНИЕ, на БОЖЕСТВЕНОТО СЪЗНАНИЕ и на ХРИСТОВОТО СЪЗНАНИЕ! БЛАГОДАРЯ ТИ ГОСПОДИ, че ме послуша! СЛАВА ТЕБЕ!

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound
Cart Overview