Silvina:
ПРИЯТЕЛИ, ДОБРЕ ДОШЛИ! Приятно е, че сме тук. Някой от местата са празни, обаче съм сигурна, че на тези празни места са седнали Ангели, които са с нас и това е прекрасно. Странно е в такъв театрален салон, обаче това ми породи една мисъл за това интересно представление живота, което се разиграва. В което всъщност всеки един е участник, свидетел, за което е чакал, може би много, много години. Учителя казва: “ЧАКАЛИ СТЕ НА ОПАШКА, ЗА ДА СЕ РОДИТЕ В БЪЛГАРИЯ И ТО ТОЧНО В ТОЗИ МОМЕНТ“! Така, че ние сме наистина УЧАСТНИЦИ в нещо ИЗКЛЮЧИТЕЛНО. Дали си даваме сметка за това или не, но наистина е хубаво, че сме успели да се вредим с билети и да се включим в това представление. И така наистина ВИ ПРИВЕТСТВАМ и БЛАГОДАРЯ за това че сме тук. Взехме голяма зала с идеята, че дори първия път да не е пълна, следващите пъти да имаме тая възможност ВСЕ ПОВЕЧЕ ХОРА ДА СЕ СЪБУЖДАТ и да имат възможност за това. Надявам се да се чувстваме комфортно и приятно през тези три часа, в който ще сме заедно.

Георги:
ЗДРАВЕЙТЕ, ПРИЯТЕЛИ! Ще ви кажа, че КОЙТО ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ ТУК И ТРЯБВА ДА Е ТУК Е ТУК, включително и мухите в тая зала. Да знаете, че е така. ВСИЧКО Е ИЗЧИСЛЕНО ТОЧНО и НЯМА НИЩО СЛУЧАЙНО, заради това аз съм доволен. Значи отдавна МИНА ВРЕМЕТО НА КОЛИЧЕСТВОТО, ДОЙДЕ ВРЕМЕТО НА КАЧЕСТВО, най-вече след 2012 година. Човек наистина вече трябва да започне да гледа на ФИНИТЕ НЕЩА, на онези, които са малко по-скрити, но СА ПО-МОЩНИ и ПО-СИЛНИ! Заради това и днешната беседа ще бъде на три части. Силвина ги е сложила, а пък тя ми е шеф и в крайна сметка като ми казва такава беседа, такава беседа. Какво да правя аз, аз не избирам, аз съм един изпълнител.

Silvina:
Тука, ако мога да вметна нещо. ТЕЗИ ТЕМИ НЕ СА СЛУЧАЙНИ, повярвайте ми, идва като идея, тази идея не е случайна. Това е един ПРОЦЕС, който върви в ЧОВЕШКИТЕ ДУШИ и му е дошло времето. Това не е просто една лекция, една тема, поредния лектор, който да говори по дадена тема. Това е нещо, което НАИСТИНА ВНАСЯ ПРОМЕНИ В ДУШИТЕ НА ХОРАТА! Дали ще говорим за ПРОМЯНАТА и след това виждам при десетки приятели как изведнъж ЗАПОЧВАТ НЯКАКВИ ПРОЦЕСИ. Дали ще говорим за ВРЪЗКА С НЕВИДИМИЯ СВЯТ, дошло е времето за тази връзка, ХОРАТА ДА Я ПРИДОБИЯТ. Така че това са едни МНОГО ОСНОВОПОЛАГАЩИ и не са случайни тези теми.

Георги:
НЕБЕСНИ ЙЕРАРХИИ!
Второто е ОБЩЕНИЕ, ВРЪЗКА с НЕВИДИМИЯ СВЯТ!
И третото беше –  СМИСЪЛЪТ НА ЖИВОТА, за което ще отговоря само с една дума, ама накрая. Ще ви разкажа нещо и тогава.

А сега чисто и просто се сещам, една дама тук ми каза, че е впечатлена от моята книга “Шепа слънце” и аз се сетих, че съм поет и затова сега ще ви поздравя с едно две стихчета съвсем кратки от един много голям и много обичан от мен български поет. Аз имам двама, трима любими поети, той е един от тях.

 Отвънка ухае на люляк,
отвънка е синьо небе.
Приятелю, птиците чу ли?
Отвънка е пролет! Здравей!

Дори през бензинните пари,
през пласт от стоманни ята
тя иде. Вратите разтваряй
и бодър срещни пролетта.

Тя пита: „Стоиш ли на поста?
Не клюмна ли вече глава?“
И после те грабва и носи
на своите светли крила.
                                                  „Пролет“   Никола Вапцаров

 И както всяко едно нещо не само на теория, а и НА ПРАКТИКА трябва ДА ГО ПРАВИМ. Да се ЗАПОЧВА ВСИЧКО с една МОЛИТВА към ВСЕВИШНИЯ, поне да му споменаваме името и разбира се, така да ЗАВЪРШВАМЕ ВСЯКО ЕДНО ДЕЛО. Тогава ЩЕ НИ ВЪРВИ! Всемировия учител Беинса Дуно казва: “Ако така се започваше всяка работа, на всеки българин, на всеки отговорен, на всеки властимащ в тая България, на всяко едно ръководство и ръководител, БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА БЪДЕ МНОГО ПО-ДОБРЕ.

АРИЙСКАТА МОЛИТВА ще кажа, тя е КРАТКА, ЯСНА и МОЩНА наравно с ГОСПОДНАТА МОЛИТВА!

 АРИЙСКА МОЛИТВА

ГОСПОДИ, БОЖЕ наш, ТАТКО ВСЕДЪРЖИТЕЛЮ!
ТВОРЕЦО на Небето и Земята, на всичко Видимо и Невидимо!

СЛАВА на СЛАВАТА!
СИЛА на СИЛАТА!
СВЕТЛИНА на СВЕТЛИНАТА!
ЛЮБОВ на ЛЮБОВТА!

Приеми нашата ОБИЧ и БЛАГОДАРНОСТ!
И ни дари ТВОЯ СЪВЪРШЕН МИР, ХАРМОНИЯ И БЛАГОДАТ!
O LORD, ВОДИ ни и ни НАПЪТСТВАЙ, за да вършим съвършено
ВОЛЯТА ТИ  на Земята, според ТВОЯТА ВЕЛИКА ЛЮБОВ,
МЪДРОСТ, ИСТИНА, СПРАВЕДЛИВОСТ И ДОБРОТА!

Amen! Aum! Aumen!
Amen! Aum! Aumen!
Amen! Aum! Aumen!

Harum! Harom! Harim!

Слава тебе Господи!
Твоята Воля да бъде!

И така ще започнем първата част от днешната тема. Чудя се какво може да чуете и какво може да не чуете. Какво ми е разрешено да кажа и какво не ми е, защото и такова положение има, но някой общодостъпни неща ще ги кажа. Наистина, които сте в тая зала имате късмета да чуете. А онова, което се записва ще го чуете и другите, разбира се.

ЙЕРАРХИИТЕ СЕ РАЗДЕЛЯТ НА ТРИ според ТРОИЧНИЯ КОД на ВСЕЛЕНАТА, както е разделена и самата Вселена. Тя е БОЖЕСТВЕНА ВСЕЛЕНА, АНГЕЛСКА ВСЕЛЕНА или ДУХОВНА ВСЕЛЕНА и ЧОВЕШКА ВСЕЛЕНА – ПРОЯВЕНОТО БИТИЕ! Ако се чукна и се ударя в масата ще ме заболи, но ако съм ангел няма да ме заболи. ТРИТЕ ВСЕЛЕНИ ОТГОВАРЯТ на ТРИ ПРИНЦИПА, които са ОСНОВНИ и се крепят на тях ЛЮБОВ, МЪДРОСТ и ИСТИНА! След това тези абсолютни космически принципи се разделят и стават все по-надолу и по-надолу.

Ще кажа за БОЖЕСТВЕНАТА ЙЕРАРХИЯ за която не трябва да се говори много и още не му е дошло времето да бъде показвана в цялата си светлина, сила, яркост, мощ на земните жители. Аз знам защо и мога леко да ви открехна завесата да ви кажа. Защото когато САМО ГОВОРИМ ЗА НЕЯ, да не говорим, че СЪС СЛОВОТО СЕ СВЪРЗВАМЕ с мисъл, с чувство и с дело. ЕНЕРГИЯТА и нейната ЧЕСТОТА е толкова ВИСОКА, че за един средностатистически жител на Земното кълбо е АБСОЛЮТНО НЕПОНОСИМА! Значи, не му е дошло времето и аз бегло ще кажа някой работи и най-общодостъпно и най-простичко, защото има неща, които НЕ МОГАТ ДА СЕ ИЗРАЗЯТ по никакъв начин на Земята, дори и със най-съвършения език, който е нашия. Учителя го е казал, който може най-добре и най-точно да отрази Божествената мисъл и живото Божествено слово, което слиза на Земята под една или друга форма.

И така, ще спомена горе долу схемата на Вселената. От НАЙ-ВИСШЕТО надолу донякъде, ще спомена някой работи и после ще преминем вече на Духовната Йерархия, за която има много сведения, много работи и за нея ще кажа малко по-подробно и накрая за принципите, които са свалени и при Човешката Йерархия. ТОВА СА СЪЗНАНИЯ, всичко това е съзнания и има същества, които носят тази степен на съзнание. Обикновено тази СТЕПЕН НА СЪЗНАНИЕ Е ЧИСЛОТО 10!  Да, 9 е хубаво, 3 по 3, това е троичният код, но обикновено са 10.  И аз заради това съм написал и първата ми книга, когато ме посветиха беше – “Диамантената Десятка”. Дванадесетката е хубаво, дузина, 2 по 6 е 12, но тя вече леко отминава. Идва времето на Десятката, която се дава официално на земните жители.

БОЖЕСТВЕНАТА ЙЕРАРХИЯ

НАЙ-ВИСШЕТО СЪЩЕСТВО, СЛАВА ТЕБЕ ГОСПОДИ! Не бива да се занимаваме с него, това е ВСЕТВОРЕЦА на всичко Татко ни АБСОЛЮТА, който се е самосъздал от пустоща и от нищото така да се кажа, макар че то не е нищо и аз след малко ще се обоснова. И започва от там всичко, НАЧАЛОТО на ВСИЧКИ НАЧАЛА! СМИСЪЛЪТ на ВСИЧКИ СМИСЛИ! МИСЪЛТА на ВСИЧКИ МИСЛИ! СЛОВОТО на ВСИЧКИ СЛОВЕСА!

 Знай пустотата не е пустота преди Великото и Светло Сътворение.
Знай тъмнината не е тъмнина преди Великото и Светло Сътворение.
Знай самотата не е самота преди Великото и Светло Сътворение.
Знай тишината не е тишина преди Великото и Светло Сътворение.

Сега нито му е времето, нито му е мястото да говоря за открития космос т.е. онова, което има извън Вселената. И да говоря за ДУХА, който е ИЗВЪН ВСЕЛЕНАТА, може дори и името му да ви го кажа, защото го знам и ДУХА, който е ВЪТРЕ и СЪЗДАВА. Но след САМОСЪЗДАВАНЕТО на ВСИЧКО от нашия Татко АБСОЛЮТА, Слава Тебе Господи. Той е сам, създаден и вече има мислене – СЪЗНАНИЕ! И за да НЕ Е САМ СЪТВОРЯВА ОТЦА, който е отделен от него – Отца. На нас ни е разрешено да стигаме до Отца. ОТЦА вече се води ТВОРЕЦ и СЪЗДАТЕЛ на ВСИЧКО по-надолу. Нашият Отец. Обаче Отца се състой БОГ от ДВЕ ПОЛОВИНИ, които са едно неразривно ЦЯЛО! Мъжка и женска – да опростим нещата. МЪЖКАТА ЧАСТ действа направо, смело, упорито, неотразимо и безкомпромисно.  ЖЕНСКАТА ЧАСТ е фина, милосърдна, оттегля се, отказва се от много неща в името на някой друг и така нататък. Обаче нито едната, нито другата работейки така могат да постигнат една абсолютна хармония, защото трябва да има съвършенно и несъвършенното да се стреми да го достигне. И това несъвършенство, което е.. Слава Тебе ОТЧЕ, ти си АБСОЛЮТНО СЪВЪРШЕН, но казвам това за пример само..

Трябва да се постигне наистина ЕДНА ВИСША ХАРМОНИЯ, която да може да действа и тогава се ражда Синът ХРИСТОВОТО СЪЗНАНИЕ. Единица – мъжкият приницип на Бога, двойка – женският принцип на Бога. Омекотени, единицата е като стрела – твърда и непоколебима, двойката е мека, финна, милосърдна, щедра, ражда живот и тройката – е Синът или с други думи казано, Христовото Съзнание. СЛЕД ОТЦА Е ХРИСТОВОТО СЪЗНАНИЕ и сам Исус Христос казва, когато беше на Земята:
Никой не може да стигне до Отца, освен чрез мене. – Чрез неговото съзнание.

Христос е три, двете тройки една срещу друга правят осмица, съединяват се, обръщаме обратно става безкрайност и т.н. Това го оставям за моята скъпа съседка кака, баба Мара подробната да го прави, има го изписано сигурно на милиони страници и може да го откриете в Интернет, кое какво е, плюс нумерологията. Но аз казвам ТРЕТОТО Е ХРИСТОВОТО СЪЗНАНИЕ!

ИСУС ХРИСТОС може да наречем и символично има десет помощници, които са НЕГОВИ ДЕСЕТ СИНОВЕ. Десет са – това е десятката. Всички те са Божества и Господи, но не са Богове, макар че когато вършат работата на Отца се казват Господ Бог. Тези десет първи помощници на ХРИСТОС и НАЙ-ВИСШАТА ЙЕРАРХИЯ във БОЖЕСТВЕНАТА ВСЕЛЕНА, по-висша от тази няма – се казват ЕЛОХИМИ. Затова и БОЖЕСТВЕНИЯ СВЯТ често се нарича ЕЛОХИМЕН СВЯТ, макар че и останалите висши съзнание във Елохимния свят, всяко едно може да се нарече, че е Елохим. Както и в Ангелския свят има Йерархии, но всяка една от тях може да наречем, че е Ангел – да, след малко ще го говоря. Ако искате да бъда и подробен, мога да кажа, не пикантни неща, а по-подробни – имената, които са позволени да се чуят и много от посветените ги знаят на Земното кълбо, някои от имената, те са много. Всеки има много имена, да не говоря, че праведния Енох, който е един от старозаветните пророци, когато е възлязъл на Небето, в момента има седемдесет имена, това е само за сведение. Аз не искам подробности и не държа за подробности, побивам само жалоните. Човек трябва да започне да мисли, особено на шестата раса, аз да започна да вадя подробности и да им обяснявам е просто най-малкото казано е неестествено. Ето ги десетимата АДОНАЙ, ЕЛОХИЛ, ЙЕХОВА, РИН, ТИНК, СЪОТИНК, ВАСЕНА, ХАМОВАСЕНА, КОЛАФИЕ и ГОАНА. Чухте имена, от който ще говоря само за двама. Не говоря за Адонай, който е познат като Бог Адонис на Земята. Следващият е Елохил – нещо да ви говори на онези, който добре са чели, чули нещо за Всемировия Учител Беинса Дуно със гражданско земно име Петър Дънов, най-обикновено име. Елохимът Елохил – Господ Бог помазаник, пратеник и посланик в Материалната Вселена… И чухте името Йехова, познато е много, свидетели на Йехова, Йеховисти, ще ви кажа какво значение има Йехова.

Няма да говоря, че ВСЕЛЕНИТЕ са БОЖЕСТВЕНА, АНГЕЛСКА / ДУХОВНА и тази на която стоим в момента – ЧОВЕШКАТА / ФИЗИЧЕСКАТА, НАЙ-МАТЕРИАЛНАТА ВСЕЛЕНА. Тези три Вселени образуват тей наречената ВСЕВСЕЛЕНА, която се казва ХОЛИ ВСЕЛЕНА. Защо? Защото името на Татко ни АБСОЛЮТА, едно от имената му е ХОЛ. Я гледай ти, колко са си присвоили това хол – най-голямата стая е хол, holiday е неделята, почивен ден, все да е за хубаво. Значи, някой светнат им е казал нещо.

И така, ТОЙ е УПРАВИТЕЛ на ВСИЧКО ВИДИМО и НЕВИДИМО, макар че е прехвърлил всички прерогативи на Отца и Отца казва: “ДА , АЗ УПРАВЛЯВАМ в момента ВСЕВСЕЛЕНАТА”. Какво казва Исус? – като човек Исус Христос, който е слязъл като ядро отгоре и като син Божии е казал така: “Когато отида при Отца, аз ще седя от дясната му страна и заедно ще управляваме Вселената” и е точно така, затова ТОЙ е СЛЕД НЕГО. Значи, командват цялата Вселена – Божествената, Ангелската/Духовната и Материалната/ Физическата/ Битието/ Човешката Вселена. Още нещо ще ви кажа, за да го знаете много добре. За МАТЕРИАЛНАТА ВСЕЛЕНАУПРАВИТЕЛ на нея кой е? – ЙЕХОВА, правилно, има хора в час. ЙЕХОВА и преди да стигнем до ХРИСТОВОТО СЪЗНАНИЕ, до ХРИСТОС и ОТЦА, няма начин да не минем през ЙЕХОВА. Аз лично съм най-големия Йеховист, абсолютният, ненадминатият, защото знам.. Не се обръщам директно към ЙЕХОВА, мога да се обърна към Отца и към Абсолюта, но не може да се обърна към тях, казвам Господа, защото Господ към който се обръщаме ТОВА Е ИСУСА ХРИСТА, но точно ПРЕД НЕГО, понеже сме в Материалната вселена, ако съм в Ангелската Вселена мога да прескоча ЙЕХОВА, ама ТУКА няма начин да го прескоча. Просто няма начин, ТРЯБВА ДА МИНА ПРЕЗ НЕГОВОТО СЪЗНАНИЕ, колкото и да не ми се ще примерно, защото съм тука, но минавам през неговото съзнание. Йехова се казва още Йахве и е Йова, нищо, че са си го присвоили примерно евреите, юдеите, не са си го присвоили, те просто са били светнати и са знаели и се молят на него, т.е. на предишния Бог. А следващия е Христос и затова, когато слиза самият Христос тука като ядро и син Божии, за да мине през школата на Земята. През това велико училище на материалния живот. Разбира се е бил СЦЕНАРИЯТ ДА СЕ РАЗПЪНЕ, няма как, ТОВА Е ПРОГРАМАТА, която е спусната отгоре от Отца и ТОВА Е ВОЛЯТА НА ОТЕЦА, той самият го е казал.

Мисля си, дали не съм многословен. Така, горе-долу знаете кой е Йехова и как нежно българите са му викали Йова. ЙОВА ИР-е – Господ ще промисли. Йова, значи и българите са се обръщали към Йехова, макар че може и да са му слагали и разни други имена, като Тангра и Перун. Но и Йехова, защото ТОЙ е един от СИНОВЕТЕ и помощниците на ХРИСТОС и преди да стигнем, няма начин да не минем и през неговото съзнание, и през съзнанието на СВЕТИЯ ДУХ с който комуникираме. Да и по времето на Божият Син, ХРИСТОС комуникира със ОТЦА през СВЕТИЯ ДУХ, но не и през съзнанието на Йехова, защото ТОЙ е над него, нищо, че е слязъл като ядро на Земята и като проекция.

Така, знаете ли, че ДЕСЕТ ЙЕРАРХИИ има в БОЖЕСТВЕНИЯ СВЯТ, ДЕСЕТ в АНГЕЛСКИЯТ и ДЕСЕТ в ЧОВЕШКИЯ. И в Ангелския свят сега просто ще ги изброя, за да направя един паралел, една връзка, един мост между Духовния свят и Божествения. В Ангелския свят имаме десетте йерархии, много от вас ги знаят, само ще ги спомена – СЕРАФИМИ, ХЕРУВИМИ, ПРЕСТОЛИ, ГОСПОДСТВА, СИЛИ, ВЛАСТИ, НАЧАЛСТВА, АРХАНГЕЛИ, АНГЕЛИ и ПРАВЕДНИ ХОРА – напреднали човешки душидесетият чин, който сега се пълни. До сега, до 2000-ната година не даваха да се пълни, освен СВЕТИИТЕ, които минаваха, но ТЕ СА ПОВЕЧЕ от АНГЕЛИТЕ ЗЕМНИТЕ СВЕТИИ. А сега праведния човек взема десетия, ангелски чин. Същите, защото ги споменавам, са и на Небето, само че там ЕЛОХИМИТЕ вземат ролята на СЕРАФИМИ, след тях са ХЕРУВИМИТЕ.

Тука само ще спомена, че във РЪКОВОДСТВОТО НА ВСЕВСЕЛЕНАТА, защото има и КОЛЕКТИВНО РЪКОВОДСТВО, не само от управители, които са ГОСПОД БОГ и т.н. Има 24-те СТАРЦИ, за които много се говори. 24-те старци, които е видял  и Свети Йоан Богослов, след като е отишъл на Седмото небе. Той така смята, че е, вижда 24-те старци, големи бради, светещи, около престола на Бога, това са ХЕРУВИМИТЕ. Тяхното число може и да се увеличава, когато някой стигне до тяхното съзнание, но ЧИСЛОТО на Серафимите или на ЕЛОХИМИТЕ, които са ПЪРВИТЕ ДЕСЕТ нито се увеличава, нито се намалява. Но това не означава, че няма еволюция и в Божествения свят. НАЙ-МОЩНАТА ЕВОЛЮЦИЯ от волюциите Е ТУКА в човешкия свят. След това е в Ангелския свят. Има я и в Божествения свят. След ХЕРУВИМИТЕ също има чинове, ОЛТАРИ, ПРЕСТОЛИ, там се казват с разни по-други имена ЕЛОИЛИ, ЛОГОСИ, нам какви си.

Изпуснах много важно нещо САТАНАИЛИТЕ и САТАНАИЛИТЕ СА от ЕЛОХИМНИЯ СВЯТ и са ЕЛОХИМИ. Кой е шефа на Сатанаилите – ами нашият приятел, който е във сянка, много е тъмен, много е оплют, много е хулен, който е изпратен командировка на Земята. Казват че бил паднал ангел. ПАДНАЛИ АНГЕЛИ НЯМА Георги Изворски и се подписвам. ИМА ИЗПРАТЕНИ В КОМАНДИРОВКА! Истинското му име е, чакай да не спомена, че много ще се засили енергията, защото е ТУКА в НЕГОВИЯ СВЯТ – САТАНАИЛИУС. Другите като него се казват – от неговия чин САТАНАИЛИ. Когато излязат от Божествения свят, за да вършат някъде работа се казват САТАНИ, затова той, когато е дошъл тука са го нарекли САТАН, а ние му слагаме за благозвучие една буква отзад – САТАНА.

Ама не е сам, САТ е АБСОЛЮТНА СВЕЩЕНОСТ от БОЖЕСТВЕНИЯ СВЯТ САТВА. Така се моля САТВА АВЕРУМ! САТВА АВЕРУМ! САТВА АВЕРУМ! Знаете ли какво е това? СЛАВА, МНОГО ГОЛЯМА СЛАВА, СВЕЩЕНА СЛАВА НА СВЕТИЯ ДУХ!

Стига толкова за Божествения свят, че прехвърлям границата и бариерата. Не че съм казал нещо излишно, ЗА ДА СИ ПРОМЕНИТЕ МНЕНИЕТО към тъй наречената ТЪМНА СИЛА. Тъмните сили са от ХОРАТА. ДЯВОЛИТЕ СА В ЧОВЕШКИ ТЕЛА и ред други работи, които правят разни ЕГРЕГОРИ, разни нисши астрални същества и т.н. Но НЕ МОЖЕМ ДА ОБВИНИМ нито един СЛУЖИТЕЛ НА БОГА, АБСОЛЮТНО. Вие да сте чули някой от Абсолютно Просветените да каже една негативна дума, ама една негативна дума, за тъй наречените тъмни сили, или за шефа на тъмните сили? Няма такива работи. ВСИЧКИ ГОВОРЯТ С АБСОЛЮТНО УВАЖЕНИЕ и ПРИЗНАТЕЛНОСТ. АЗ поне съм признателен на тях, че вършат тази тъмна част от работата, която Слава Богу не се е паднала на мен. Казвал съм го неведнъж, аз съм водопроводчикът, те са каналджиите, ама този свят не може да съществува без ВИК и затова ТРЯБВА ДА УВАЖАВАМЕ ВСИЧКИ СЛУЖИТЕЛИ НА БОГА!

АНГЕЛСКАТА ЙЕРАРХИЯ

Така, преминаваме към Ангелската Йерархия, стига ви толкова, даже малко прехвърлих за Божествената, и казах може би нещо в повече. Прости ми Господи. Така, Ангелската Йерархия и свързването и с човешкия свят. Ще ви кажа още, че АНГЕЛИТЕ са по средата. Те са точно ТАЗИ СВЪРЗВАЩА СФЕРА, това СВЪРЗВАЩО СЪЗНАНИЕ, този МОСТ между Божествените светове и Божествената Вселена и Човешката Материална Вселена. Плюс това, те наистина са един прекрасен обслужващ персонал, ЧУДЕСНИ СЛУЖИТЕЛИ НА ВСЕВИШНИЯ. Преди малко изброих десетте Йерархии, които са в Духовната сфера, а сега ще кажа по няколко думи за всяка една от тях, които са важни от практическа гледна точка. От тази гледна точка ги гледаме, иначе включвате Интернет и за тези Йерархии говорят такива като мене, мой колеги – много, ще научите такива подробности, каквито искате. Но аз ще ви кажа някой неща, които може би няма да ги чуете там.

СЕРАФИМИСерафимите са БРАТЯ НА ЛЮБОВТА, СЛУЖИТЕЛИ НА СВЕТЛИНАТА – БОЖЕСТВЕНА! Приемат идеите от Божествения свят като ПЪРВИ АНТЕНА НОМЕР ЕДНО! И след това ги прехвърлят на останалите чинове надолу по Йерархичната стълбица, за да може всички останали да изпълняват добре службата си. СЕРАФИМИТЕ ОТГОВАРЯТ, понеже са най-близо до Божествения свят, за ГЛАВАТА, за генералният щаб и за НЕРВНАТА СИСТЕМА на човека. Ако СБЪРКАМЕ нещо в ОТНОШЕНИЕТО СИ С ТЯХ и настъпят някакви ПРОТИВОРЕЧИЯ. Тези противоречия почват да ни бият право в главата и в нервната система и от там се явяват тъй наречените СПИРИТИЧНИ, ПСИХИЧНИ И НЕРВНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ, да знаем от къде.

След тях са ХЕРУВИМИТЕ. Херувимите са БРАТЯ НА ХАРМОНИЯТА И СЛУЖИТЕЛИ НА ИСТИНАТА. ХЕРУВИМИТЕ ОТГОВАРЯТ за ДИШАНЕТО И ЗА БЕЛИЯ ДРОБ, много важно нещо, изключително. БЕЗ ЧЕСТНОСТ, ПОЧТЕНОСТ И ДОСТОЙНСТВО, ако ги нямаш, веднага влизаш в ПРОТИВОРЕЧИЕ с тези същества на хармонията и на истината. И тогава се явяват един милион БЕЛОДРОБНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ от които някога е била много развита туберколозата, по времето на Учителя, когато е бил преди повече от 100 години на Земята. Заради това туберколозата е заболяване на белите дробове. Защо? Защото хората много непочтено са се отнасяли и най-вече НЕ СА БИЛИ В ИСТИНАТА, затова и по онова време централния лъч на пентаграма се е казвал ИСТИНА, а сега се казва ЛЮБОВ.

Следващият духовен чин в тази йерархия са ПРЕСТОЛИТЕ. Престолите са БРАТЯ НА ВОЛЯТА на ЧОВЕКА и СЛУЖАТ НА БОЖЕСТВЕНИЯ РАЗУМ. Престол на Земята, от главата даже е по-важен орган  – СЪРЦЕТО. ПРЕСТОЛИТЕ ОТГОВАРЯТ ЗА СЪРЦЕТО на човека. И когато влизаме в ПРОТИВОРЕЧИЯ с техните принципи, закони и с тяхното съзнание, какво става? Ние си навличаме СЪРДЕЧНИ БОЛЕСТИ.

Наистина давам ви това за практика, за ДА ЗНАЕТЕ от КАКВО ЧОВЕК като започва да СТРАДА КАКЪВ ПРИНЦИП Е НАРУШИЛ. С кои от тези ВИСШИ СЪЩЕСТВА, тия ВЕЛИКИ ДУХОВЕ нещо не е наред.

След Престолите следват ГОСПОДСТВАТА. Господствата за какво отговарят? ГОСПОДСТВАТА СА БРАТЯ НА МЪДРОСТТА, СЛУЖИТЕЛИ НА ИНТЕЛИГЕНТНОСТТА. Интелигентност значи ДУХОВНОСТ, РАЗУМНОСТ, БЛАГОРАЗУМИЕ. За какво отговарят те? ОТГОВАРЯТ ЗА СТОМАХА на човека. Господствата, вижте, не може да му говориш на човека духовни неща, ако е гладен, когато човек е сит, все ще те чуе, иначе непрекъснато мисълта му е другаде. Стомаха е много важен и когато има СТОМАШНО-ЧРЕВНИ РАЗТРОЙСТВА, ние сме ПРЕКЪСНАЛИ ВРЪЗКАТА С ТЕЗИ СЪЩЕСТВА. НЕ МОЖЕ ДА ПОМЪДРЯВАМЕ, не може правилно да решаваме нещата и заради това имаме тези разтройства.

След Господствата са СИЛИТЕ. За какво отговарят Силите? СИЛИТЕ СА БРАТЯ НА ДВИЖЕНИЕТО И НА РАСТЕЖА. Силите също са много важни, защото те правят някак еволюцията на човека по-лека и по-добра. Точно другаде някъде в тази Духовна Йерархия вместо Сили пише ДОБРОДЕТЕЛИ, защото ТЕ СА СЛУЖИТЕЛИ НА ДОБРОТО, по-точно на ДОБРОДЕТЕЛНОСТТА и най-точно, карат човека на ДОБРОТВОРЧЕСТВО! За какво ОТГОВАРЯТ, с кой орган на човека са свързани? – С ЖЛЪЧКАТА. Защо със жлъчката? Ами КОГАТО ЧОВЕК Е ЖЛЪЧЕН, МНОГО МРАЗИ, МНОГО НЕНАВИЖДА в крайна сметка му се ПУКА ЖЛЪЧКАТА. Когато е намалил доброто у себе си от 50% на 49% махат му жлъчката, има много хора без жлъчка, включително имам двама по-близки познати, на които им е резната жлъчката. Защо? Ами защото ясно, че са НАМАЛИЛИ ДОБРОТО у себе си ПОД 50%, помислете за това, което ви казвам.

След Силите са ВЛАСТИТЕ. Какво е Властта? – ВЛАСТИТЕ СА БРАТЯ НА ВЪНШНИТЕ ФОРМИ И НА ИЗКУСТВАТА. Тази зала е за изкуство. Значи, те са СЛУЖИТЕЛИ НА КРАСОТАТА. Човек, който не забелязва красотата, не може да бъде нито радостен, нито спокоен, нито достоен човек. ВЛАСТИТЕ ОТГОВАРЯТ ЗА ЧЕРНИЯ ДРОБ на човека. Черния дроб е филтъра. “Красотата ще спаси света” казваше някога някой голям писател. Да, красотата е чудесно нещо. Красотата, който не я вижда и не я забелязва това е след 7-те смъртни гряха на църквата, ТОВА Е ОСМИЯТ СМЪРТЕН ГРЯХ, защото КРАСОТАТА те СПАСЯВА. Трябва да я забелязваш, а и трябва да се опитваш сам да я твориш.

Стигнахме до НАЧАЛСТВАТА. Началствата са също една много важна Ангелска Йерархия/чин, защото ОТГОВАРЯТ на СЪСТОЯНИЕТО И ТАКТА. Състояние и такт. ТАКТИЧНОСТ. ТЕ СА СЛУЖИТЕЛИ НА СПРАВЕДЛИВОСТТА И СВОБОДАТА. Само истински справедливият човек е свободен и само истински свободният човек е справедлив. За какво ОТГОВАРЯТ ТЕ? С кой орган са свързани, много важен? – ДАЛАКА. Далакът е изключително важен орган, само ще спомена малко нещо, а вие може да прочетете за него и в докторските книги и ще разберете. Макар че познавам един човек, който след катастрофа му махат далака и МНОГО НЕ Е  в час, не с ума си, с физическото си тяло, иначе го гледаш здрав човек. ДАЛАКЪТ ЗНАЕ ВИНАГИ СЪСТОЯНИЕТО, като се започне от главата, на гърдите, на дробовете, на стомаха, на отделителната система, на бъбреците, на черния дроб, на жлъчката. Той познава състоянието на ВСИЧКИ ОСНОВНИ ОРГАНИ и малко или много може да им ВЪЗДЕЙСТВА, затова е толкова важен.

И ето стигнахме до АРХАНГЕЛИТЕ. Архангелите са осмият чин в Йерархията от горе на долу и ОТГОВАРЯТ ЗА ОГЪНЯ И ТОПЛИНАТА.  Без топлина не може да съществуваме, топлината прави общуването между всичко и общуването между хората, затова архангелите са между нас. ТЕ НИ УЧАТ на какво? ТЕ СА СЛУЖИТЕЛИ НА ПРИЯТЕЛСТВОТО. Водят се БРАТЯ НА ОГЪНА И НА ТОПЛИНАТА, но са Служители точно на ПРИЯТЕЛСКИТЕ ВРЪЗКИ, НА ОБЩУВАНЕТО между ХОРАТА. Знаете ли каква им е връзката и с кой изключително важен орган, от който зависи наистина.. живота на човека зависи от всички органи, но ТОВА СА КОРЕНИТЕ НА ЖИВОТА. Това са БЪБРЕЦИТЕ. Сега тук ще отворя една малко скоба преди да стигнем до Ангелите, следващия, деветия чин и след това до Праведниците – десетия. БЪБРЕЦИТЕ ОТГОВАРЯТ ЗА ВСИЧКО, защото те са АКУМОЛАТОР и през целия си живот ако не ги пазим се изтощават и не могат да се възстановят, може би могат. Няма нещо, което да не може да се възстанови, нали, но с Божията помощ.  Иначе, ако живеем един средностатистически „Нормален човешки живот“. И непрекъснато си угаждаме и правим ред други глупости през целия си живот, в крайна сметка бъбреците започват да им отслабват. От 100%, както работи един нормален акумулатор до дупка, започва да намалява потенциала в него – 90..80..70..60..50.. Стигне ли ПОД 50% човек почва да пищи от БЪБРЕЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ.

След Архангелите са АНГЕЛИТЕ. Ангелите ОТГОВАРЯТ за ЖИЗНЕНИТЕ СИЛИ НА ПРИРОДАТА, т.е. за ЦЕЛОКУПНИЯ ЖИВОТ на ЧОВЕКА. Знаете ли, че и АНГЕЛИТЕ СА ПЪРВИЯ ЧИН, първата нишка, първата станция, която казва на Господа, първите посланици, след нашия Ангел Хранител. Значи ПЪРВИТЕ ПОСЛАНИЦИ, които КАЗВАТ НА ГОСПОДА, дали да удължи живота ни или да ни го съкрати, казвам ви честно, защото повтарял съм го 100 пъти, ще го кажа за 101-ви път:

ДАТАТА на РАЖДАНЕТО е ОПРЕДЕЛЕНА! ДАТАТА на СМЪРТТА от този свят е ПЛАВАЩА, ДВИЖЕЩА СЕ!

Датата на Раждането е определена до милисекунда, кога, къде, как, какво. Датата на заминаването, на леталния изход или смъртта от този свят е плаваща, движеща се. Може да се съкрати, може да се удължи, освен на БОЖИИТЕ СИНОВЕ, които им изтича командировката и нашия НЕБЕСЕН ТАТКО ги прибира, само те. За всеки един останал на Земното кълбо, затова казвам искаш  ли да си удължиш живота ЖИВЕЙ ПРИРОДОСЪОБРАЗНО, заради това казват, не за нещо друго. И така, живеем ли точно в УНИСОН, в ХАРМОНИЯ С АНГЕЛИТЕ, според Природните и Божествени закони, ние може да си удължим живота и на 300 и на 400 и на 500 и на 900 години. За сега в обозримото бъдеще, Учителя казва, че сега през този преход, живота моментално след 2000-ната година започва да става 120 години. Да, напълно реално, не 70-80-90-100, 120 ще бъде нормалното, едни ще станат 150, но много по-нисши съзнания, които не могат да си променят съзнанието, с остаряло съзнание ще си заминат млади да кажа, на 95 години, няма да могат да хванат до 100-ната. Значи, знайте, че млад човек според една окултна наука е до 72 години, от 72 до 120 е на средна възраст и от 120 вече нагоре влиза в третата възрастова група, според нашата статистика, затова бъдете спокойни.

Следващият чин е за НАПРЕДНАЛИТЕ ЧОВЕШКИ ДУШИ, които като станат ПРАВЕДНИ го вземат – десетият чин. А тези души, ако имат и направят някакъв ПОДВИГ пред ГОСПОДА. ИЗПЪЛНЯТ много добре ВОЛЯТА МУ, не само че са праведни, праведни са за себе си, праведни са и за Бога, но трябва ДА СЪРШАТ и някаква БОЖЕСТВЕНА РАБОТА. Да, примерно тогава стават СВЕТИИ, а СВЕТИЯТА минава МОМЕНТАЛНО към АРХАНГЕЛСКИЯ ЧИН като ПРЕСКАЧА АНГЕЛСКИЯ ЧИН! Разбира се, тези същества, които са ОТ ТАЗИ ЙЕРАРХИЯ, те са като човешките същества и могат да вземат нашият образ, да се материализират и дематериализират, ТЕ СА МИНАЛИ ТАЯ ЕВОЛЮЦИЯ, по която ние вървим преди милиони и милиони години.

ЧОВЕШКАТА ЙЕРАРХИЯ

И така ще кажа няколко думи и за ЧОВЕШКАТА ЙЕРАРХИЯ, тука, която е спусната. Тя не е човешка, тя е от Божествения свят, но е разпространена тука под формата на ДЕСЕТ СЪЗНАНИЯ. И тя е доста ВАЖНО НЕЩО, което е и което ще кажа за пръв път пред аудитория, за да може малко от малко да се светнат нещата. Тъй като това, което казвам сега има голяма връзка с общението и ОБЩУВАНЕТО НИ С НЕВИДИМИЯ СВЯТ. Сега започвам да говоря за тази Йерархия. Тая ЙЕРАРХИЯ са я знаели Посветените още трако-българи преди много и много години, преди хиляди. ТОВА СА БОЖЕСТВЕНИ СЪЗНАНИЯ, които са ВНЕДРЕНИ под формата на ЙЕРАРХИЯ НА ЗЕМЯТА и която ДЕЙСТВА ЧРЕЗ МИСЪЛ, ЧРЕЗ СЛОВО И НА ДЕЛО. Има функции на Земното кълбо и на човечеството специално. И разбира се от къде тръгва? От трако-българите. Тук само ще спомена нещо, което трябва да е ясно. Когато ВСЕВИШНИЯ иска нещо да даде на хората и на човечеството, за по-дълго време, иска нещо да остане постоянно в Човешкото Съзнание, Мировото Съзнание, тогава той прокарва своите идеи, неща, и своето съзнание ЧРЕЗ РЕЛИГИЯТА. Затова са създадени религиите, чрез вярата. Значи, човек държи за вярата, може да е фанатично, може да е полуфанатично, може да е слабо, ама ВЯРАТА МУ ВЛИЯЕ. Така примерно са направени постите, които и в момента текат, православните пости. Направени са с тази цел – за доброто на човека, за неговия природосъобразен начин на живот.

Второто нещо, което пак дава основни постулати на човечеството – чрез някаква ежедневна необходимост. И понеже ежедневно работи с това, ти го приемаш и няма начин как да се откъснеш от него, т.е. подчиняваш му се и правиш тия неща и по този начин се СВЪРЗВАШ С БОЖЕСТВЕНОТО СЪЗНАНИЕ. Именно от ТЕЗИ ДЕСЕТ ЙЕРАРХИИ ни СВЪРЗВАТ с БОЖЕСТВЕНОТО СЪЗНАНИЕ най-бързо, най-леко, най-точно, или с Невидимия Свят, затова сега правя този мост, този паралел.

И така, това са да кажа ДЕСЕТ БОЖЕСТВА, които са слезли, Божествени съзнания и при трако-българите. И  трако-българите са им дали съответните наименования, и за да не ги забравят са направили и календар, който е трако-български календар, който се състой от 10 месеца. И на всеки един месец са дали името на един такъв чин от тази човешка йерархия, или чин от Божественото съзнание, това са наредени месеци. Ще ви кажа още нещо за по-ясно да стане – Богомилите много са били посветени и много им е било ясно, са взели от трако-българите точно този календар и са направили своя Богомилски календар, който е същият от 10 месеца по 36 дни и са ги нарекли със същите имена. Обаче като минава време и казват, че те не са български, а те са трако-български, имена на Ватански. Те са ги сменили според тяхното мнение със българо-славянски имена близки до днешните месеци, ако се сетя ще ви ги кажа и тях.

И така, започвам, по месеците както са, те така са наредени и в този ред ще ги кажа и аз, защото ми е по-лесно, така съм ги запомнил.

Първият месец или ПЪРВАТА ЙЕРАРХИЯ, която е се казва Ар. Ар буквално означава една от стихиите, една от елементите – ЗЕМЯ, ТВЪРДТА с нея се започва. АР и до сега стой като земна единица за мярка, имаме декар, хектар и т.н., освен това винаги говори за нещо земно, само един лек пример ще ви дам, защото не искам..знаете, мога да говоря 24часа, 48, 56, ама не искам, не искам да съм подробен, но АР, тази частица е и при овчар и при цар, и при цезар, това са все земни длъжности, грънчар, хлебар. А вижте ГОСПОД, Господ е шеф от Ангелския и Божествения свят, а като слезне на Земята, на Земята как се викат шефовете? – ГОСПОДАР, слага се едно АР накрая. Е разбрахте го.

Следващият велик елемент, субстанция и стихия как е? – ВОДА, водата са я казали ШО.

А тука, изпуснах за АР, обърнете го обратно, защото аз го чета винаги от ляво на дясно, от дясно на ляво, от горе на долу и от долу на горе. Така чета всяко едно Слово и затова съм толкова умен, значи, харесвам, че съм и много скромен. И Словото винаги го чета обратно, като го прочета обратно става РА, ей, я гледай ти, от Бог РА, значи РАЗУМ, РАБОТА и т.н., много работи могат да се кажат за земята и за земните човешки неща.

Но ето стигаме до ШО, обратно какво е? – ОШ, е много е бил умен Ошо, че си е сложил хубаво име – “Аз съм като водата, а, аз ви оглаждам съзнанията”, сега ще говоря за това. ШО е вода, ОШ също е вода. Ш е оглаждане на нещата като шейна, върви и заравнява, като култиватор. О-то винаги е обществено, цялостно съзнания, работиш за Цялото, Колектив, хайде, казваме с най-простата дума, затова трябва да има О, има ли О – грешка няма, РАБОТИМ ЗА КОЛЕКТИВА. Значи, колектива изравнява тебе, твоето съзнание, но и ти работиш за колектива, значи ШО, ОШ. Водата какво прави? Колкото и милиони години да има, колкото и милиони години да минат, колкото и милиарди години да минат, тя ще обработи един камък, виждате ли камъните, всички са загладени. Значи, ВОДАТА това прави, заобля нещата, ТЯ е мекият ЖЕНСКИЯТ ПРИНЦИП, ТЯ е ВТЕЧНЕНА СВЕТЛИНА.

След водата има едно много важно нещо, на което са му казвали МУ, така, не е много благозвучно, но това е СЛЪНЦЕТО. Ама обърнете го обратно и ще разберете защо казвам Слънцето – УМ, ама УМА е СВЕТЛИНА, БОЖЕСТВЕНА СВЕТЛИНА, която СЛИЗА ОТГОРЕ. Значи, точно е дадено, ама толкова е СЪВЪРШЕНО СЛОВОТО, БЛАГОДАРЯ ТИ ГОСПОДИ. Просто се учудвам, впечатлявам се и често съм възхитен, ама ИСКРЕНО ВЪЗХИТЕН, нещата как са свързани по прекрасен начин – взаимносвързани и взаимнообусловени. Има и друго име Слънцето, ама при следващата Йерархия ще говоря. Слънцето – мощ.

Следващото е ХО. ХО в другото име на Слънцето, което е също много старо и е тракийско – Хо. Хот Дог, най-простия пример айде. ХО, ама ХО означава топлина, само топлина е дадено. Но топлината пак казвам, ТОПЛИНАТА е свързването, израстването, растежа и най-вече СВЪРЗВАНЕ ПО ПРИЯТЕЛСКА ЛИНИЯ, ПО СЪРЦЕ, ПО ВЯРА, ПО ОБИЧ, ПО ЛЮБОВ.

Силвина:
Обаче е свързано и със ОХ – СТРАДАНИЕ.

Георги:
Обратно като казваш ОХ, опарих се, или нещо става – помислете си и за това.

Стигаме до ЙО. ЙО буквално е СЪЗНАНИЕ,  което ни насочва. Работа, труд  усилие. ЙО. Като работиш, като се провалиш, като го обърнеш обратно става ОЙ, обаче аз ще уточня. ЙОЙ е СЛУЖИТЕЛ НА ДУХА, значи служиш на Господа и служиш на Колектива ЙО, докато И е СЛУЖИТЕЛ НА МАТЕРИЯТА, пак СЛУЖИ на БОГА, но чрез най-грубата материя, материята във физическия материалния свят. Само като гледаш и като виждам в думата и в името й и знам, ако има Й няма начин да не служи и на Светлината по някакъв начин, примерно славей, славея служи като пее такива хубави песни.

КО – обратно, ако го обърнем е ОК, но КO означава развитие, растеж, не точно еволюция, защото еволюцията гледа и миналото, но за бъдещето и СЪЗРЯВАНЕ, ПОМЪДРЯВАНЕ – КО. Сега K-то е отворено към бъдещето, има една черта, която не го свързва вече с миналото, ако от другата страна правим едно к обърнато,  какво ще стане? – Ж, ама Ж е жизнената сила. Вижте Ж вече това е миналото, настоящето и бъдещето. Докато К-то работи само за БЪДЕЩЕТО, затова е раждане, растеж, развитие. КО какво ОЗНАЧАВА? РАЖДАНЕ, РАСТЕЖ, РАЗВИТИЕ. ОК обаче какво е? Ж е цялата еволюция, тя е обърната назад и напред, но има една черта, която е една граница и трябва да се прескочи и затова мога цяла лекция да говоря, ама какво да се прави, нямам и толкова време. Значи, К-то, ОК какво е, знаете ли? ОК е една част, някога, понеже сега вече има само леки автомобили, ОК е една част от каруцата, която е изключително важна, СВЪРЗВАЩА ЧАСТ, тя се казва ОК, свързва животните дето теглят каруцата, ето свързва те и ВЪРВЕНЕ НАПРЕД, ДВИЖЕНИЕ.

И сега достигнахме до БЛАГАТА, КОИТО СЕ ДАВАТ ОТГОРЕ. Следващият месец, който е наречен или СЛЕДВАЩОТО СЪЗНАНИЕ, което ни води към БЛАГАТА се казва ЦО, това е много важно, внимавайте Ц-О. ЦО обратно е ОЦ. ЦО буквално означава БЛАГА, ЦЕННОСТИ, а като го обърнем обратно става ОЦ ОБЕДЕНИТЕЛЕН ЦЕНТЪР. Ей езика е ВЕЛИКО НЕЩО е СЛОВОТО. Кое е обединителен център, където има храна отиват животните, където има зърно отиват птиците, където имат просто нещо, което са някакви блага там се струпват и хората. Благата са да има хубава река, хубава почва, хубаво слънце, стават, всичко, те така са се заселвали. Значи ЦО са благата, ценностите отгоре, и които свързват нещата.

След ЦО беше РИ. РИ обратно прочетено е ИР или  Йова ИР-е ГОСПОД ЩЕ ПРОМИСЛИ. Значи РИ или ИР първото е промисъл, ВИСША ПРОМИСЪЛ, следващото кое е буквално? – РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА БЛАГАТА – РИ. И е служител на материята, а Р е разпределение, което идва от Бога, значи ПРОМИСЪЛА НА БОГА, ние трябва да го изпълним, това разпределение е вече беритбата на благата, пребирането на реколтата и разпределението.

До тук добре, следващото е СО, това е деветото, предпоследното – СО. И това има много голям смисъл. Съзнание, което ни насочва към какво?към обмяна на благата, размяна на благата, може да се каже не точно търговия. Бартер по точно се казва. Аз имам по-малко от това благо, не ми достига, някой ще ми даде или изобщо нямам от него, но аз имам от друго, ТОВА Е РАЗМЯНА, ОБМЯНАТА НА БЛАГАТА. И ако обърнем, СО обратно какво става? – ОС, е как не сме се сетили досега бе – ОС – значи в тази ос са свързани двете неща за ОБМЯНА, когато едно има повече, друго по-малко, или едното колело върти повече, другото по-малко, колата не върви направо. Трябва да се уравновесят – точно, ВЕЗНАТА ТРЯБВА ДА СЕ УРАВНОВЕСИ НА БЛАГАТА и тогава нашата каруца или нашата кола ще върви правилно. А това го правим вече ние самите, това са СЪЗНАНИЯ, КОИТО НИ ДАВАТ НАЧИНА НА ЖИВОТ. В тази Йерархия са включени те, ДА НИ ДАВАТ АКЪЛ и ние да ги слушаме и тогава нашият живот върви гладко и тогава сме здрави, богати и щастливи, ако не ги слушаме и не ги изпълняваме сме бедни, болни и нещастни. Не бива да го казвам това изречение, ама го казах.

И последното кое е? Последния месец, накрая, когато всичко това е привършено и да кажем добре сме се справили с нещата, той се казва ЗОН. Н-то е сложено, защото.. ЗОН буквално означава ПРАЗНУВАНЕ, ВЕСЕЛИЕ, РАДОСТ, БЛАЖЕНСТВО, ЩАСТИЕ.. Н-то е винаги СПИРКА, можели да го кръстят и ЗО, обратно е ОЗ, какво е ОЗ, знаете ли? – Пак ви казвам колко е СЪВЪРШЕН ЕЗИКА и СЛОВОТО, направо се възхищавам ГОСПОДИ! ОЗ е единица, мярка за количество, Оз и сега я има още някъде по Изтока, един Оз, два Оз-а, три Оз-а и съответно са направени според европейските мерки и теглилки – ОЗ. Ами ТРЯБВА ДА ИМА МЯРКА В ПРАЗНУВАНЕТО и затова е това Н накрая. Н е като бариера, то ни спира – ЗОН.

А сега ще се сетя да кажа и няколко думи за богомилите. Богомилите взимат този календар, защо? – за да действа при тях, обаче ето КАК МУ СМЪКВАТ малко или много ВИБРАЦИЯТА И ЧЕСТОТАТА. След като слагат и изместват абсолютните прекрасни думи, които са свалени на ВАТАНСКИ език и са дадени на трако-българите, те ги заместват със славяно-български, а те са по-прости, имената на месеците, те са близки. ЯР, ФИАР, МАР, РА, АРАР, ЮАР, ЖАР, ОКТАР, НОАР и ДЕКАР. Тези месеци с по 36 дни, една седмица е била от 6 дни, значи 6 седмици по 6 са 36 и е имало когато е завършвала годината 5 мъртви дни, а когато е била високосна, един мъртъв ден отделно. Богомилите имат чудесни неща, но и някой неща вече не вървят за сега, не вече. 99% НЕ ВЪРВЯТ ЗА СЕГА. 1% само върви и ще ви кажа кой, тъй като аз съм духовен диктатор и много ми харесва, какво е било при богомилите.

При богомилите, когато е говорил старея, маговете или съвършените, проповедника, никой не е имал право да стой прав освен той самия. Но е нещо, което още повече ми харесва и ще ви го кажа, никой след завършване на проповедта, не е имал правото да казва абсолютно нещо, нито да му опонира, нито да коментира. Нищичко. Разбрахте ли, свършва проповедта, край, всеки със затворена уста. И ред други работи мога да ви говоря за богомилите, затова съм поканен и на богомилския събор, обаче, ако отида ще им кажа и много други неща, които чисто и просто са безумно и безкрайно остарели. И за да не ми се разсърдят по-добре да не ходя и да не им ги казвам, честно казано. Но те си вършат добре работата, защото от там чрез богомилството  може леко полека да им извисяват съзнанието, да и си вършат своята работа. Ако аз отида и изведнъж да им счупя калъпа, ами с какво ще си нося вода, ами вода не ти трябва, ако си достатъчно умен, ще си утолиш жаждата със светлина, всичко се утолява, има 10-15-20 хиляди човека, които и вода не пият на Земното кълбо, да не говоря, че вече тези без храна са стотици хиляди.

Така, ами каквото имах да ви казвам за Йерархиите, дали сте доволни или не, не знам, ама беше до тука, първа част. Сега ще дам думата на Силвина, ако иска да каже нещо, да ме допълни, човек може да изпусне много работи, нали.

Силвина:
Ами за елементалите не каза.

Георги:
Това са подробности за елементалите, за съзнанията и така нататък, има ли смисъл да говоря. Елфи и Ундини – тези работи, които са тука дадени, тези Духове, които са на природата и т.н. Прочетете си го, вижте го в Интернет, то го има много, ако наистина започнем да се забиваме все по-навътре и по-навътре, защото думата дума отваря. И като почна да говоря за елфите аз трябва да говоря 3-ри, 4-ри, 5, 6 часа само за тях, без да споменавам никакви други духчета и духове. Така, имаш думата, малко да почина пет минутки и тогава минаваме нататък.

Silvina:
Само за Йерархиите ще вметна нещо и пак ще ти дам думата. Просто някакси не ми е удобно да говоря преди Георги за ВРЪЗКА С БОЖЕСТВЕНИЯ СВЯТ, защото смятам, че на никой не би му било удобно да говори преди Георги на тази тема, който и да е на моето място.

Значи, Георги го каза ясно, но просто искам да го подчертая. Има ДВЕ ПОСОКИ в МИРОЗДАНИЕТО ВЪЗХОДЯЩА и НИЗХОДЯЩА. Едната е която тръгва от материалната вселена, от човека и върви нагоре опирайки до ХЕРУВИМИТЕ от БОЖЕСТВЕНИЯ СВЯТ. Те са същества, които въпреки че са в Божествения свят са минали през еволюцията в Материалната Вселена и идват отдолу. Другата посока – низходяща, това, което Георги обясни подробно, от АБСОЛЮТА – ОТЦА – ХРИСТОВОТО СЪЗНАНИЕ, през ЕЛОХИМИТЕ. Много е важно това, аз лично, чак когато започнах да мисля за тази беседа някак си ми изкристализира, че двете неща, разбира се, се срещат, двете посоки. Много е важно ЧОВЕШКОТО СЪЗНАНИЕ.. Георги не искаше да говори за съществата, които са свързани с материята, които обслужват Земята, така да се каже, но всъщност ТЯХНАТА ЕВОЛЮЦИЯ се дава чрез ЕВОЛЮЦИЯТА НА ЧОВЕШКОТО СЪЗНАНИЕ. И това е един вид като отговорност. Човека, наистина в този смисъл, едно междинно звено, между СЪЩЕСТВАТА, които ОБСЛУЖВАТ ЗЕМЯТА като планета и вече ВИСШИТЕ АНГЕЛСКИ СВЕТОВЕ. Елфи, Ундини, Саламандри и Гноми са същества, които когато човек еволюира и те еволюират, защото има една теория, че когато ние сме благоразположени, когато работим с добродетелите и се фокусираме в една ябълка или в нещо материално, ние правим връзка със съществото, което отговаря за тази материя. Част от него ПРОНИКВА В НАС и СТАВА ЧАСТ ОТ НАС и ако нашият целият живот върви в този порядък нагоре към добродетелите, към доброто, това същество еволюира нагоре, чрез нашето съзнание. И обратно, когато НИЕ СМЕ НЕГАТИВНИ към каквото и да било, сега, нали дадох примера с ябълката, “ах каква е тази ябълка” или сме вечно недоволни или каквото и да било негативно проявление, тези същества стават част от нас, могат да започнат да ни правят дори золуми, да ни ПРЕЧАТ в еволюцията. Защото ние всъщност не им помагаме. Ние преминаваме оттатък чрез смъртта, когато се връщаме ТЕ ОТНОВО НИ ЧАКАТ И СТАВАТ ЧАСТ ОТ НАС във следващия ни живот. И отново трябва да минем през тяхното съзнание, през нещата, които те носят като идея, за да можем пък ние да еволюираме. Мястото на човека е много важно, не е случайно, че всички Йерархии всъщност са насочени към това възходящата линия на проявлението на живота да върви.

Георги:
Благодаря. Сега ще ви кажа само нещо, което е много КРАТКО и ЯСНО, но изключително ВАЖНО ЗА ОБЩЕНИЕТО НИ С НЕВИДИМИЯ СВЯТ и ще го проверите сами, за да не бъда голословен. А след това може, ако бъда в добро настроение, да ви кажа неща, които нито ще ги чуете, нито ще ги видите, нито ще ги прочетете. Сигурно не са казвани, поне тази информация ми идва до сега, или са казани по много заобиколен начин, не знам, ако има време.

 И така, ОБЩЕНИЕТО и СВЪРЗВАНЕТО НИ С НЕВИДИМИЯ СВЯТ и със всяко едно същество, защото невидимия свят е ДУХОВНИЯ СВЯТ, който КОМАНДВА ВИДИМИЯ. И ние като отидем да искаме нещо, аз викам на пъдаря, слушай: “Скъсай ми една диня и ми дай” и той вика: “Махай ми се от главата”‘ – Викам: “Ще то дам пет лева”, обаче ако си е точно на мястото, вика: “Не, тези дини са за пазара, отиваш  и си купуваш от пазара, няма да ти дам”. Обаче пак така срещам кмета и викам: “Кмете, кажи на бай Пешо пъдаря да ми даде една диня”, той вика: “Пешко, ела тука, дай на Георги една диня”, оня къса веднага. Значи, ТРЯБВА ДА СЕ ОТНЕСЕШ КЪМ КОГО?Към ШЕФОВЕТЕ, нищо друго, нищо друго. Така и понеже ШЕФОВЕТЕ СА НЕВИДИМИ за НАС, но това НЕ ЗНАЧИ не значи, че НЕ СЪЩЕСТВУВАТ. Сега ще ви кажа ШИФЪРА, КОДА, тънката тайничка, която е ДА КОНТАКТУВАШ и всички по-добре от мен да командват природата и силите.

Когато един ЧОВЕК Е ДОБЪР, СВЕСТЕН, ПРЕКРАСЕН ЧОВЕК и КЪМ ВСИЧКО СЕ ОТНАСЯ и ПОЧИТА ПРИРОДНИТЕ и БОЖЕСТВЕНИ ЗАКОНИ и ги СПАЗВА. Тогава природните сили, точно тези разумни СЪЩЕСТВА от НЕВИДИМИЯ СВЯТ МУ СТАВАТ ПРИЯТЕЛИ, защото го виждат колко е СВЕСТЕН. И тогава вече те започват да му ПОМАГАТ, цялата ПРИРОДА ТИ ПОМАГА. Значи, казвал съм го и пак го казвам, ако трябва да завали град, ама ЩЕ СПРАТ ГРАДА 10 минути, докато стигнеш да се подслониш под някое дърво или някъде, защото град може да пада като орехи. Да, така е. Само от приятелска гледна точка. Ама на Вуте – НЕ. Вуте само какъв език има Вуте, градушката го бие, орехите му падат по главата, той се пази, вика: “Ще ми счупят главата” и се чуди къде да се скрие. ДА, защото не са приятелски настроени към него. Да не говоря, че вече ПРАВЕДНИТЕ и които придобиват СВЕТИЙСКО СЪЗНАНИЕ ТЕ може да ги КОМАНДВАТ, защото те по принцип са АБСОЛЮТНО ЧИСТИ ДУШИ и тогава Духовете на природата им се ПОДЧИНЯВАТ. И  заради това казвам, че СВЕТИЯТА като стане СВЕТИЯ, той е прескочил цялата земна йерархия. А и ПРЕСКАЧА най-ниският, първият слой за праведните, значи десетата йерархия, деветата прескача и ОТИВА чак на ОСМАТА при АРХАНГЕЛИТЕ. И заради това, когато видим едно камъче, един храст, едно цвете, едно дърво, едно животинче, един човек, от която и да е раса, от какъвто и да е пол, професия, не знам какво, независимо каква религиозна принадлежност, какво образование има ДА СЕ ОТНАСЯМЕ ЧОВЕШКИ! С ЧОВЕЩИНА, а не получовещина. Защото сега много МАЛКО СА ЧОВЕЦИТЕ на Земното кълбо, наистина е така.

Значи ДА СЕ ОТНАСЯМЕ към ВСИЧКО С ЛЮБОВ! ДОБРОНАМЕРНО, ДОБРОЖЕЛАТЕЛНО и наистина у нас да личи това. Да не тъпчем цветето и тревата, ако не се налага много. Ние сме ВИСШАТА СЪЩНОСТ, ние сме РАЗУМНОСТТА, но ако не се налага и правим тези работи, тогава природата става към нас неприятелка. ТОВА Е В ОСНОВАТА НА ОБЩУВАНЕТО!

Направете следния опит – каквато и работа да свършвате, гледайте ДА НЕ КАЖЕТЕ нито една НЕГАТИВНА, да не кажа мръсна, долна дума, да ми прости Господ, но ИЗБЯГВАЙТЕ такива ДУМИ, такива МИСЛИ и такива ДЕЛА. Защото когато минеш покрай едно камъче, като го ритнеш и то отиде там, значи оня Духа, който е на камъчето, вика какво стана, той е изненадан. Но ако го вземеш внимателно и го принесеш и той ще ти бъде БЛАГОДАРЕН и всички наоколо ще ти бъдат БЛАГОДАРНИ, защото ти правиш някаква промяна. Казвал съм го и пак го казвам, може да правим промяна и да носим камък, който може да го вдигнем. Който не може или колектив трябва да го разчисти, ако е необходимо за пътя или да го оставим там, където го е оставила природата. Пратраките, техните жреци, старейшини и шаманите са знаели това и най-малко вмешателство има в природата, за да бъдат добре с природата.  Да бъдат добре с природните сили и с тези владетели на природата. Направете този експеримент – каквато и работа да вършите, да я вършите наистина със желание, както се вика с мерак, значи с тая добронамерност, ако не можете направо да я вършите с обич и с удоволствие. Отначало може така малко да се насилите, но след това ще виждате колко гладко и правилно протича всичко. И НАИСТИНА ЧОВЕК като си постави за задача да живее ПЕРФЕКТНО, БЕЗУПРЕЧНО поне СЕДЕМ ДНИ, ще види как живота някак започва да се ИЗМЕНЯ и около него много неща започват да се ОПРАВЯТ. Именно ТОВА Е ВРЪЗКАТА, значи да ОТДАВАШ ДЪЛЖИМОТО и НЕОБХОДИМОТО на всяка една СИЛА, на всяка една ЙЕРАРХИЯ и на всеки един ДУХОВЕН ЧИН, както на Земята, така и в ДУХОВНИЯ СВЯТ, така и в БОЖЕСТВЕНИЯ! Защото ВСИЧКО със ВСИЧКО е  СВЪРЗАНО. КАКВОТО Е В БОЖЕСТВЕНИЯ СВЯТ същата ПРОЕКЦИЯ я има и в ДУХОВНИЯ, същата ПРОЕКЦИЯ я има и в ЗЕМНИЯ, само че по-грубо. Така, за пример, как да кажа, както и да е груб един локомотив, ако е 100 тона, същият  локомотив в Ангелският свят ще бъде 50 тона, а в Божественият ще бъде 1 тон, ако го има де. Но примера е прост, давам го като пример, за да се знае как олекват нещата, но за сметка на това стават по-мощни.

Затова ние преминаваме сега.. Както ПЪТУВА ПЛАНЕТАТА и СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА и ГАЛАКТИКАТА от ЦЕНТЪР към ЦЕНТЪР! НИЕ ПРЕМИНАВАМЕ В НОВОТО и затова количеството не е толкова важно и не е толкова необходимо, колкото КАЧЕСТВОТО и НАШЕТО ПОВЕДЕНИЕ. Преди това са се ПРОЩАВАЛИ много работи – преди 100, преди 200, преди 300 години, нисшите съзнания, елементалите, живеели са си, но ВЕЧЕ ИДВА НОВОТО! Новото е съвсем различно. Досега, както казваше и Учителя Беинса Дуно, значи ДОБРОТО БЕШЕ СЛУГА НА ЗЛОТО. Но след 2000-ната година, 2012, 2020 и 2030-та ЗЛОТО започва да СЛУЖИ НА ДОБРОТО! НЯМА ДРУГ НАЧИН!

Тука, искам да кажа нещо, малко да ви понатисна егото на всички, включително и на себе си. СМИРИШ ЛИ СЕ МОМЕНТАЛНО ПОЛУЧАВАШ едно БОЖИЕ БЛАГОВОЛЕНИЕ, което те прави ПРЪВ между останалите, НАЙ-СМИРЕНИЯ ПРЪВ ПОЛУЧАВА БОЖЕСТВЕНИТЕ БЛАГА! Георги Изворски го казва и се подписва. Не се шегувам. Значи, ако не ги получаваме първи, не сме се смирили, другите ги получават, значи са по-смирени от нас. СМИРЕНИЕТО Е ПЪРВАТА СТЪПКА, това е да се научим на подчинителност. Една жена ми казва: “На едно духовно място съм и питам Господи, какво да направя и той почва да ми натиска главата, ама със длан, все едно усещам, че има длан, то няма никой, и почва да ми натиска главата, опитвам се, а егото ми казва: Не свеждай глава, пред никого не свеждай глава, ти си горда жена, ти си човек. И аз се опитвам да се изправя. Пак ми се натиска главата, все надолу, надолу, докато брадичката ми не опря в гърдите и ТОГАВА РАЗБРАХ ГОСПОД какво ИСКА ОТ МЕН – да ме научи на подчинителност, НА СМИРЕНИЕ! Това искаше, с навеждане на главата.” Ако не искаме да си научим сами урока, ще ни го научат по другия начин, който го казвам неведнъж – недоброволно.

Много хора идват при мен и казват: “Каква е мисията ми?”. МИСИЯ ИМАТ САМО ВИСОКОПОСВЕТЕНИТЕ! На един град един мисионер. На една страна един е мисионера, останалите всичките имаме задача, включително и аз имам задача, не знам дали имам мисия, може и да имам. Обаче задачата ми е това – ЖИВОТО БОЖИЕ СЛОВО ДА ГО РАЗНАСЯМ!  Номер едно, всичко останало вече е на втори план. Приоритетите са важни и НАЙ-ОТГОРЕ БОГ, всички останали работи.. Макар че ме смятат за сектант, нали, аз съм сектант, ама прекрасно – от сектата на Бога, не от някоя друга секта. Значи, щом си от сектата на Бога, парчето баница е пак баница със същите съставки и дори нещо по-важно от баницата и аз сега ще ви кажа. Без да иска, когато го отделят и като кажат, че е сектант. Той вече е личност, той е видимост, ако си към баницата никой няма да те забележи, ама отстрани се забелязва. И понеже завистта, злобата и ненавистта хорска е много висока искат да бъдеш като тях. И  затова казва и притчата, че в българския казан в ада НЯМА ПАЗАЧИ да го удря отгоре с лъжицата по главата, като излезе от катрана, защото отдолу другите го дърпат и никой не може да си покаже главата. Проста притча, ама е добра притча.

И така, значи, идва една жена при мене и казва: “Каква е моята мисия?”, викам: “Ти нямаш мисия, имаш ЗАДАЧА, ДА СИ НАУЧИШ УРОКА. И ДА РАБОТИШ ЗА БОГА по следния прост начин”, Значи кой съм, от къде съм и защо съм? Поне да знаем защо съм тук. Викам: “Какво работиш”, тя вика: “Готвачка съм”, “О, великолепно. Ще готвиш винаги като за себе си и даже НЕ КАТО ЗА СЕБЕ СИ, ЗА ДЕТЕТО СИ, ЗА РОЖБАТА СИ.  Всички клиенти във вашия ресторант са твой рожби. Значи нещо да не му сложиш друго, нали много внимаваш за децата си. Ами да, ТОВА ИСКА БОГ ОТ ТЕБ. От сега нататък като готвиш, ще готвиш всички манджи така, САМО КАТО ЗА РОЖБИТЕ СИ, не са ли добри – изхвърлят се. Това е твоята задача. Това е твоята велика мисия. Ако я изпълниш както трябва ДО КРАЯ НА ТОЯ ЖИВОТ, точно преди да минеш във вечността, един час Господ ще те направи СВЕТИЯ. Един час, не по-рано, ще станеш СВЕТИЙКА ОЩЕ ТУК! Ама цял живот само това може да работиш, но да го правиш така, както ти казах”.

Идват при мен пет човека поне и ми казват така: “Аз съм Васил Левски. Прероденият Васил Левски съм, ти знаеш ли, че тука още ме стяга въжето бе, боли ме”.  Да, викам: „Васил Левски“. Но какво казват мъдреците, внимавайте много в това, което ще кажа сега, надали сте го чули или сте го чели, но някъде в по-тесен кръг съм го казвал: Да! И Е ТАКА И НЕ Е ТАКА! Сега ще ви кажа защо. Наистина Васил Левски НЕ СЕ Е преродил и вече НЯМА да се прероди на Земята, но той е свързан със своята Духовна верига.  Следователно от точно неговия най-тесен духовен кръг, който да кажа най-малко са 20 хиляди души, има 50, 100, милион, но най-малко 20 хиляди души, те не са преродени тука на Земята. Някоя слиза на Земята и понеже опитността на тази душа, която е била Левски се предава на тези 20 хиляди души едно към едно. Само че другата душа има друг единен граждански номер, не е точно Левски, но може като слезе на Земята да каже: “Аз съм Левски”. От тази духовна верига, проекция не точно, но има опитността. И заради това мъдреците казват и аз казвам: И е така и не е така. Вика: “Аз съм Левски”. „Ама ти не си Левски“. Искам да кажа, има една улица, един блок и отпед има един вход. Улица Васил Левски номер 14, ама след това има следващият вход, на същото място, същият вход, същата кооперация – Васил Левски 14А, 14Б, 14В, тези 20 хиляди човека са така. Само истинският, който е слизал тука, останалите са проекции, има и колнонинги, много дълга е беседата и няма да се разпространявам.  Тогава хем си ти, но не си ти точно това.  Разберете ме, онези, които са били, НАПРАВИЛИ СА НЯКАКЪВ ПОДВИГ НА ЗЕМЯТА, дали са били СВЕТИИ, някакви герои, и т.н., те са си заминали и повече НЯМА да стъпват на Земята, но от ТЯХНАТА ДУХОВНА ВЕРИГА много има да слизат на земята и много има да казват: “Аз съм поета Вапцаров.”, “Аз съм Васил Левски”, “Аз съм Христо Ботев”. ДА! И Е ТАКА И НЕ Е ТАКА! Това исках да ви кажа.

И следователно, когато ние се бием в гърдите, НО КОЛКОТО ЧОВЕКА Е ПО-ИНТЕЛИГЕНТЕН, ПО-ИЗВИСЕН В ДУХА – ТОЛКОВА Е ПО-СКРОМЕН и толкова е по-подчинителен и толкова  е ПО-СМИРЕН!  Значи, колкото е по-посредствено и ЕЛЕМЕНТАРНО СЪЗНАНИЕ СЕ БИЕ В ГЪРДИТЕ, кълне се, че той е еди кой си, все са царе, все са императори. Да, хубаво е, все са Духове, все разни, кой знае какви длъжности. Ама искам да погледна твоя ЕДИНЕН КОСМИЧЕСКИ НОМЕР и веднага ще разбера, дали е истински или е прим. А, Б, В и т.н., защото може да слезе втори път. УЧИТЕЛЯ Е СЛИЗАЛ не много, но все пак доста пъти на Земята, говоря за Беинса Дуно. Значи, слиза, но той слиза като КОМАНДИРОВКА. Няма начин да не слезе, но сега аз да казвам, че съм Учителя Беинса Дуно, макар че мнозина казват: „Георги се прави на него. Да, ама не съм. По много работи може да си приличаме, много работи може да говорим и аз може да говоря едно към едно, както той е говорил и понеже всичко е от един източник, когато го цитирам, без да съм чел повече от една книга и съм прегледам една две лекции тук таме и някое изречение. А има 7 500 беседи и не знам милиони думи , но аз като го цитирам, аз съм абсолютно сигурен, че това някъде може да го прочетете, написано е черно на бяло. Така както го цитирам едно към едно, защото то калъпа слиза отгоре и ми го дават, аз не говоря от себе си, малко говоря от себе си, има нещо.

И така, Силвина е права. Отгоре има същества, които слизат. И отдолу, коренното население, което е чудесна и прекрасна думата – туземец, идеална дума. Да и аз съм туземец, защо не. Щом си на Земята не знаеш от къде си  ако не ти кажат кой си, от къде си, защо си. Обаче трябва да го откриеш.  И когато обаче дори и да си туземец, започваш да се ИЗДИГАШ В ДУХА. Ставаш все по-духовен и по-духовен, СПАЗВАЙКИ  всички неща в Йерархията. А когато те видят и ТЕ ВЗИМАТ НА ОТЧЕТ ТЕ ТЕ ИЗДИГАТ и може да се ИЗРАВНИШ направо със всички от ДУХОВНИТЕ ЙЕРАРХИИ. Ставаш АНГЕЛ, АРХАНГЕЛ. След това преминаваш нагоре към НАЧАЛСТВАТА, ВЛАСТИТЕ, СИЛИТЕ и стигаш до СЕРАФИМИТЕ. Като стигнеш до СЕРАФИМИТЕ вече, СЕРАФИМА също трябва ДА СВЪРШИ НЯКАКЪВ ПОДВИГ и много да се издигне, за да ПРЕСКОЧИ в БОЖЕСТВЕНИЯ СВЯТ.

ОТГОРЕ СА ДЛЪЖНИ ДА СЛИЗАТ СЪЩЕСТВАТА които са, за да преминат през ШКОЛАТА НА МАТЕРИАЛНИТЕ СВЕТОВЕ. И така, преминавайки тук, обаче, те получават.. Това е великото училище на живота, както пише на пентаграма на Учителя, получават след това ВИЗА, ПРОПУСК за да се издигат още по-нагоре. Следователно, знаете ли, че от ДЕСЕТТЕ ЕЛОХИМА, които да кажа, всичките имат чин полковник, кой става генерал?  Този, който е Е ПРЕМИНАЛ ПРЕЗ ШКОЛАТА НА ЗЕМЯТА получава едно З отпред да се знае и СТАВА ЗЕЛОХИМ И следователно сега са преминали СЕДЕМ ЗЕЛОХИМА още трима трябва да станат, след като преминат през школата на Земята или поне през един такъв абсолютно ненормален материален свят. Казвам го отговорно и не в кавички ненормален, той си е съвършен света, но ние се мислим за нормални и заради това. А ние сме изместени, СЪРЦЕТО Е ИЗМЕСТЕНО. ПЛАНЕТАТА ни седи още НА ЕДНА СТРАНА, сега се измества, Нормална ли е? Земята нормална ли е, след като е била изместена на 23 градуса от кометата Тифон? НЕ Е! Значи трябва да се ИЗПРАВИМЕ ТАКА, това вече е нормално положение, не може да ходиш така на една страна, нали. Добре, вижте, няма да се разпространявам повече. ВРЪЗКАТА С НЕВИДИМИЯ СВЯТ Е ДА УВАЖАВАМЕ ПРОСТО СВИЧКИ ЙЕРАРХИИ и тази ЧОВЕЩИНА ДА ЛЪХА ОТ НАС!

Ще ви кажа за една случка. Знаете ли, че човек като иска да бъде СВЕТИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ДЪРЖИ КАТО СВЕТИЯ, а не да бъде с полускотско, животинско съзнание и да се блъска в гърдите и да вика: “Аз съм светия”. Е ти се държиш точно като животинче и искаш да си Светия, е няма да стане тази. Сега ще ви кажа какъв човек срещнах вчера. Вървя аз пеша от парк хотел Москва към докторкста градина, само че вървя по Драган Цанков по тротоара, жива душа няма, от там обикновено не минават хора пеша, защото разстоянието е много голямо, най-малко 2-3 километра до долу, до стадиона. И аз вървя така, тротоара е абсолютно чист. Как вървя обаче? Новите бели маратонки, модерни дънки, ново бяло поло и едно чисто ново пролетно хубаво яке. Скъп часовник на ръката, пръстен на пръста и в едно пакетче ям хубави бадеми. Изкъпан, ноктите ми изрязани – чудо, кукла. Както си вървя и съм си наметнал якето, от гората излиза един човек с две тежки чанти, черно яке, черен панталон, черни обувки, небръснат, брада като моята, и върви точно срещу мен, виждам го. Спирам аз, човека спира и оставя чантите и вика така (поклон напред) и аз викам: “Здравей, колега, как си?” и той вика: “Добре съм.”, “Знаеш ли – казвам аз – някога на нас ни викаха просяци, сега ни казват клошари. Някак по-модерно, по-хубаво. Просяка проси нещо, а клошарят търси нещо да изкара и живее най-бедно, най-много лишения.” Казвам го без подигравка, защото аз се смятам за ДУХОВЕН КЛОШАР, а той ФИЗИЧЕСКИ. И той вика: “Знаеш ли, КАКТО ЩЕ ДА НИ КАЗВАТ ВАЖНОТО Е НИЕ ДА ЗНАЕМ, ЧЕ СМЕ ХОРА И ДА ЖИВЕЕМ КАТО ХОРА! БОЖЕСТВЕНАТА МЪДРОСТ говореше от тоя човек. Взе чантите, беше събрал сигурно от кофите за смет и тръгна нататък. Стоях една минута като зашеметен. ТОЗИ ЧОВЕК НЕ ВЪРВИ ПО ДЪНОТО, както ще помислят 999 999 999. Тоест почти един милиард, без един човек, един човек само ще мисли, че не е така. Останалите ще мислят, че този човек е на дъното, той е клошар, той е просяк! ТОЙ Е НИЩО! Мръсен, якето му като го погледнеш отгоре, но ТОЗИ ЧОВЕК ИМА ДУША – БЯЛА И ЧИСТА! Да, ТОЗИ ЧОВЕК ДВИЖИ ПО БИЛОТО на нещата, на живота и на Вселената. И НЕГОВОТО БИЛО Е ПО-ВИСОКО С ЕДНА ПЕДЯ ОТ МОЕТО!

ТОВА, което казах Е СМИСЪЛА НА БИТИЕТО И СЪЩНОСТТА НА БИТИЕТО. Казах ви го художествено. Когато попитали Учителя Беинса Дуно „ЗАЩО БОГ СЪТВОРИ ЧОВЕКА“? – И той казал: „ЗА ДА ИМА КОГО ДА ОБИЧА!“ – Най-простата максима, която е за СЪЩНОСТТА НА БИТИЕТО, не е нищо друго! А ДА СЕ ОБИЧАМЕ! ДА СЕ НАУЧИМ НА ОБИЧ! СЛЕД ТОВА ЩЕ СЕ НАУЧИМ НА ЛЮБОВ! Всичко останало, от колкото и кладенци и извори да ви донасят вода се покрива с това. Затова казвам БОГ Е ЛЮБОВ и ЛЮБОВТА Е БОГ! НИЩО ПОВЕЧЕ!

Не забравяйте богомилите!

Само ще кажем Молитвата за България, със ваше съгласие, разбира се, ако не ще кажа друга молитва – ЛЮБОВТА ИДЕ! И то ще бъде МАНТРА МОЛИТВА, която е изключително МОЩНА и изключително ВАЖНА и абсолютно осъвременена.

Силвина:
Може би да кажа все пак за връзката с невидимия свят, защото много хора си го представят като нещо, което е дадено само на определени хора. Повярвайте ми, ТОВА НЕ Е ТАКА. Всъщност ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС има тази връзка, всички НИЕ СМЕ ВОДЕНИ и РЪКОВОДЕНИ от НЕВИДИМИЯ СВЯТ, независимо дали го знаем, дали го осъзнаваме, дали го разбираме. И всъщност ОТ НАС ЗАВИСИ ТАЗИ ВРЪЗКА да се оякчава, ДА СТАВА ВСЕ ПО-СИЛНА. ЖИВОТА НИ ДА СТАВА ВСЕ ПО-ДОБЪР и все ПО-ЛЕК, именно чрез РАЗВИТИЕТО НА ДОБРОДЕТЕЛИТЕ! Това е НОВАТА ДУХОВНА ПЪТЕКА ЗА ЧОВЕКА В НОВАТА ЕПОХА! И тук, да говорим за хипнози, регресии, не че те нямат своето място, всъщност те имат място в това да вникнем вътре в себе си, в дълбочината на подсъзнанието. Но целта на днешния човек наистина е СВРЪХСЪЗНАНИЕТО и ХРИСТОВОТО СЪЗНАНИЕ, което се развива чрез това той да е ДОБЪР, да развива ДОБРОДЕТЕЛИТЕ! Видяхте колко простичко говори Георги за връзката с НЕВИДИМИЯ СВЯТ. КАК ЩЕ РЕАГИРАМЕ в различните ситуации, КАК ЩЕ СЕ ОВЛАДЯВАМЕ, там е тънкостта, там е нещото, което.. Всеки ден вървят ИЗПИТИ – ежеминутно и ежечасно.

Как вървят нещата? Случва се нещо негативно. Моментално човека реагира чрез своя емоция. Емоцията е първото, което се изявява. Най-често реагираме с негативна емоция. И когато тази негативна емоция като една мисъл почва да върви с нас и да мислим за това как е станало, що е станало, защо така сме реагирали. Тази емоция се превръща в негативно чувство, което се превръща с времето в негативна черта на нашия характер и като порок. И колкото повече ПОРОЦИ трупаме, толкова повече се свързваме с нисши същества и съответно ВИСШИТЕ ДУХОВНИ ЙЕРАРХИИ СЕ ОТДРЪПВАТ ОТ НАС и живота ни започва да изпада във едно зацикляне, да си повтарят едни и същи неща и ние да се питаме защо и да си казваме Абе някой друг ни е виновен.

Втори вариант – обратното, случва се негативно събитие, ние реагираме с негативна емоция, обаче в този момент се осъзнаваме и си казваме: „Абе аз защо така реагирах, аз НЕ СЪМ ТАКЪВ ЧОВЕК. АЗ НЕ ИСКАМ тази емоция да се развива в мен и да и давам път. И тогава се опитваме да погледнем на ситуацията по един друг начин и да възпитаме в себе си едно положително чувство към тази ситуация. Което положително чувство вече може да се развие и да се превърне в ДОБРОДЕТЕЛ, това е по-лесния вариант.

Най-трудния вариант е, когато има негативна ситуация, ние реагираме с положителна емоция, но затова са нужни много опити на Земята, за да се случи това, ДА РЕАГИРАМЕ С БЛАГОДАРНОСТ още в момента, в който се случва нещото. Това са малки неща, но понеже те са ежедневие мисля, че беше важно да го кажа. Всъщност КАК МОЖЕ ДА ВЪЗПИТАВАМЕ ДОБРОДЕТЕЛИТЕ В СЕБЕ СИ? Защото нали говорим си за добродетели, с вас сме хора, така, така, но ЕЖЕДНЕВНО СМЕ ИЗПИТВАНИ и много често, много често реагираме с негативна емоция, от която става негативно чувство и така нататък.

В миналото ВРЪЗКАТА ХОРАТА СА Я ИМАЛИ, тя е била естествена. Говоря за началната еволюция на човешката раса на Земята, която след това, знаете СЕ ГУБИ и тогава хората започват да опитват с различни халюцигени. Знаете за питите, които са вдишвали този метан. За различни гъби, които индианците използват и така нататък, за да успеят отново да имат връзката, защото това  е било наистина голямо благо за хората. В днешно време ние смятаме, че тези методи просто са остарели. НАИСТИНА ПЪТЯТ Е ЧРЕЗ ДОБРОДЕТЕЛИТЕ. Тогава наистина имаме хармонична връзка със съществата и дори да не ги виждаме, в един момент обаче идва момента в който ги виждаме.

Другото е ТРАНСФОРМАЦИЯ НА ЗЛОТО.  През нас понеже сме много хора на Земята, преминават мислите на другите хора, който също се материализират като същества. И тези същества, повярвайте ми, стават все повече. Трябва да се научим НЕ ПРОСТО ДА СЕ ПАЗИМ, да се ограждаме. Трябва да се научим това нещо ДА ГО ТРАНСФОРМИРАМЕ и колкото повече го трансформираме, така както е направил и ХРИСТОС, ПЪРВИЯТ, който е направил това, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ СЕ ИЗДИГАМЕ НАГОРЕ!

Question:
Как се трансформира злото?

Георги:
ВСЯКА ЛОША МИСЪЛ трябва да я ЗАМЕНИШ с една ДОБРА, всяка лоша ДУМА веднага ДА Я НЕУТРАЛИЗИРАШ с една ДОБРА или С МОЛИТВА или със ОБРЪЩАНЕ към СВЕТЛАТА СИЛА!

Silvina:
С ШЕГА, с ВЕСЕЛИЕ, Георги казва, че съществата от Ангелските Йерархии са много големи шегобийци. Ние тук много на сериозно се взимаме, докато отгоре нещата са много по-леки, не се задълбават толкова в негативното, както ние имаме склонност да правим.

Георги:
ВЕДНАГА ЗАМЕСТВАЙ ЕДНОТО С ДРУГОТО, защото природата не търпи празно.

Силвина:
Няма празно.

Георги:
Значи една ЛОША МИСЪЛ, ВЕДНАГА с една ДОБРА, ама колкото и да ти е неприятно, значи да наругаеш някого и след това казваш: „Абе той е прекрасен човек. Ти си наистина златна рибка.“ А то ти се иска да го хванеш за гушата, ама викаш златна рибка, ама трябва да се насилиш, като се насилите няколко пъти – 100, 1000 пъти, на 1001-ят път ще стане естествено, най-напред няма да ти вдигне кръвното.

Силвина:
Да, неговата енергия просто преминава през теб и заминава, не става част от полето ти.

Георги:
Само да те допълня, писал съм го някъде. Когато хвърлят камъни по един Посветен човек и Господ вика: “Синко, пази се”. Той се пази, от тука минава камък, от тука и недокоснат, защото и Господ го пази. Обаче какво прави СВЕТИЯТА? Ние сме на митинг, викаме за тази партия за онази партия. Аз съм ПОСВЕТЕН ЧОВЕК и ДУХОВЕН няма да отиде на митинг, в никакъв случай, ама да кажа, че маса хора. Като се пазиш, камъка отива и удря някой, не е съвсем невинен, камъка може и да го удари заслужено, нали. Но защо да удря другите? Какво прави Светията? Камъка лети, той може да се отмести, той нарочно застава тука, камъка го удря тука и моментално се превръща в цвете, семка, която се посажда и става цвете. ТАКА ПРЕРАБОТВА ЗЛОТО В ДОБРО. Светията нарочно си дава гръб, гърди, нарочно да го бият него, защото ТОЙ МОЖЕ ДА ПРЕРАБОТИ ТЕЗИ НЕЩА! Обикновеният човек докато не стане Светия трябва да се пази и МНОГО ДА СЕ ПАЗИ!

Силвина:
Да се пази, но и Учителя казва: „ НЕПРЕСТАННО СЕ МОЛЕТЕ“. Случайно ли е това?

Георги:
ЗА ВСИЧКО БЛАГОДАРЕТЕ!

Силвина:
За всичко благодарете, непрестанно се молете. Напоследък почти постоянно контакта ми с хората, АЗ СЕ МОЛЯ ВЪТРЕШНО, докато общувам с хората, за да може енергията на човека просто да не ме натовари, защото наистина понякога е доста натоварващо.

Question:
Г-н Изворски, извинявайте, казахте че до 2000-ната година доброто е служело на злото, а че 2020, 2030 вече злото ще служи на доброто. Означава ли това, че злото ще се концентрира в следващите години?

Георги:
Злото е необходимо зло и леко ще започва да се трансформира. То ще бъде една такава добронамерна и доброжелателна и прекрасна опозиция. НО В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ политическа, защото политическата опозиция какво иска? – ИСКА ДА СЕ КАЧИ НА МЯСТОТО НА ТИТУЛЯРА! Е НАМА ДА СТАНЕ, значи ЗЛОТО да се качи на мястото пак на ДОБРОТО! А ДОБРОТО ВЕЧЕ ЗАЕМА СВОЕТО ЗАСЛУЖЕНО МЯСТО! СТАВА ТИТУЛЯР! Всички останали са опозиционери. Заради това ще ви кажа случая с един старшина в армията, показва точно кое какво е.

Отива на младите войници вика ги и вика: “Вижте, вие разбирате ли от политика – той е имал час по политика. Едно време имаше в армията, вика: „Елате сега да ви покажа какво е политика”, защото той няма този дар слово като мен и отива да им покаже в свинарника. Влиза при прасетата и през това време идва точно на обяд идват да им изсипват храната. Сипват в коритата храната, обаче на коритото може да се наредят 10 прасета, а прасетата били 15 и за 5 нямало място. Трябва да избутат някое да отиде там, да се добере до копанята. (копаня се казва коритото за храна на  прасетата) и да хапне прасето. И тогава първите десет, които се уредили отиват ядат, останалите се бутат. И сега той казва: “Вижте какво момчета, ето тези са политическата партия, която е на власт, които се хранят, а останалите са опозиция.” Така, прекрасен пример, прекрасна притча.

Сега, ще кажа ЛЮБОВТА ИДЕ. Силвина държи да кажа Молитвата за България, макар че тази молитва мантра е достатъчно мощна и се отнася за Човечеството, едно към едно за цялата Планета, включително и за България. И нея ще я кажа. Ще се опитам да си я припомня.

ГОСПОДИ, ПАЗИ И ЗАКРИЛЯЙ БЪЛГАРИЯ!
БЛАГОСЛОВИ ДУШАТА И ДУХЪТ НА БЪЛГАРИТЕ!
БЛАГОСЛОВИ НИ ДА БЪДЕМ ПОЛЕЗНИ И ДОБЛЕСТНИ ХОРА, ДОСТОЙНИ ЗА СВОЯ СЛАВЕН РОД!
ВЛЕЙ ПОВЕЧЕ СВЕТЛИНА В УМОВЕТЕ НИ, ВЛЕЙ ПОВЕЧЕ ТОПЛИНА В СЪРЦАТА НИ, УКРЕПИ ВОЛЯТА НИ!
КАТО БОЖИИ ХОРА, БЪЛГАРИ ПО ДУХ, ДА ПРЕБЪДЕМ ВЪВ ВЯРАТА, НАДЕЖДАТА И ЛЮБОВТА!
ЗА ДА БЪДЕМ ДОСТОЙНИ СЛУЖИТЕЛИ НА ТВОЯТА СВЕТЛИНА И НА ТВОЕТО СЛОВО!
ЗА ДА ВЪРШИМ СЪВЪРШЕНО ВОЛЯТА ТИ НА ЗЕМЯТА, СПОРЕД ТВОЯТА ВЕЛИКА ЛЮБОВ, МЪДРОСТ, ИСТИНА, СПРАВЕДЛИВОСТ И ДОБРОТА!

ГОСПОДИ ДА ПРЕБЪДЕ ВЕЛИКИЯТ ТИ ПРОМИСЪЛ ЗА БЪЛГАРИЯ И ЗА СВЕТА!
ДА ПРЕБЪДЕ БЛАГИЯ ДУХ, БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В БЛАГА АРИЯ!
И ДУШИТЕ ПО ЦЯЛАТА ЗЕМЯ ДА ЗАПЕЯТ ТАЗИ ВЕЛИКА ПЕСЕН!

Amen! Aum! Aumen!
Amen! Aum! Aumen!
Amen! Aum! Aumen!

Харум! Харом! Харим!

 

БОЖИЯТА ЛЮБОВ НОСИ ИЗОБИЛНИЯ И ПЪЛЕН ЖИВОТ!
САМО БОЖИЯТА ЛЮБОВ НОСИ ИЗОБИЛНИЯ И ПЪЛЕН ЖИВОТ!
САМО ПРОЯВЕНАТА БОЖИЯ ЛЮБОВ НОСИ ИЗОБИЛНИЯ И ПЪЛЕН ЖИВОТ И ВЕЧНАТА РАДОСТ И ВЕЧНАТА МЛАДОСТ!

 

ЛЮБОВТА ИДЕ!
ЛЮБОВТА ИДЕ!
ЛЮБОВТА ИДЕ!

ЛЮБОВТА Е ТУКА!
ЛЮБОВТА Е ТУКА!
ЛЮБОВТА Е ТУКА!

ЛЮБОВТА Е В МЕН!
ЛЮБОВТА Е В МЕН!
ЛЮБОВТА Е В МЕН!

МЪДРОСТТА ИДЕ!
МЪДРОСТТА ИДЕ!
МЪДРОСТТА ИДЕ!

МЪДРОСТТА Е ТУКА!
МЪДРОСТТА Е ТУКА!
МЪДРОСТТА Е ТУКА!

МЪДРОСТТА Е В МЕН!
МЪДРОСТТА Е В МЕН!
МЪДРОСТТА Е В МЕН!

ИСТИНАТА ИДЕ!
ИСТИНАТА ИДЕ!
ИСТИНАТА ИДЕ!

ИСТИНАТА Е ТУКА!
ИСТИНАТА Е ТУКА!
ИСТИНАТА Е ТУКА!

ИСТИНАТА Е В МЕН!
ИСТИНАТА Е В МЕН!
ИСТИНАТА Е В МЕН!

Amen! Aum! Aumen!
Amen! Aum! Aumen!
Amen! Aum! Aumen!

БЛАГОДАРЯ ВИ от СЪРЦЕ, че бяхме заедно, че БОГ пак ни събра. ПРИЛАГАЙТЕ от теория НА ПРАКТИКА НЕЩАТА и наистина ЩЕ ВИДИТЕ, че може ЖИВОТА ДА БЪДЕ ПО-ДОБЪР, ПО-СВЕТЪЛ, ПО-ХУБАВ!

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound
Cart Overview