Tainata Na Detskata Igra

Избрано от Словото на Георги Изворски и Силвина Бел Илали по повод първи юни, Деня на детето.

Да се пробуди детето в нас и да заработи детският Принцип..!
Да сме смели, весели и бързо прощаващи като децата!
Да приемаме всичко на шега и на игра!
Да ни е игриво, леко и вълшебно – в детския свят!
Аумен!

Не мислете, че всички деца, които се раждат сега са светлинни деца, тоест кристални, индигови, дъгови, слънчеви или както и ще да ги наречем. Сега има шеста раса с четири подраси. Но все още се раждат деца по цялото земно кълбо, включително и при бялата раса, деца в хубави човешки тела, но със съзнание на трета раса. Трета раса е много опасна раса. Жестока, немилосърдна, нещедра, алчна, завистлива и порочна. От четвърта раса, от пета раса с всичките подраси и от шеста.

Едно дете от шеста раса, истинско, замества сто деца от трета, четвърта и пета раса. Едно към сто по качество. Няма да гледате количеството!

Едно дете срещу сто. За какво ни е количество? За какво са ни тонове? Не! Малко, но абсолютно качествено. Златото е злато. Аз мога да направя сто или хиляда монети от мед, от бронз, от алуминий и само една монета златна и тя е по-скъпа от всичките останали, защото мога да я използвам за много работи. Горе-долу усещате накъде бия и за какво става въпрос.

Защо децата се държат агресивно?
Много добре знам, защото и в моята къща е имало това и ненапразно, като торнадо беше момчето. Понеже и аз бях такъв единствен на хиляда ученика – съвсем различен. Аз мислех, че всичките са като мен, а то не било така. И мислех, че другите нарочно се правят, че не могат да запомнят таблицата или едно стихотворение от четири куплета. Беше ми много чудно. Но измислях такива щуротии, че… Тогава боят си беше разрешен официално, биеха ме нон-стоп, от сутрин до вечер, кой както ме хване и то напълно законно и заслужено, защото никой друг не можеше да измисли тия палавости и дивотии, които съзнанието ми измисляше.

Всяко едно дете от шестата раса е огромен дух, който е вкаран в малко шишенце. Когато гледа тия несправедливости и дивотии, а той е честен, почтен, свестен, знае законите на Вселената, знае ги и е слязло тука. Неговото същество не може в никакъв случай да се примири. Гледа човека и го чете – тоя е лицемерен, тоя е алчен, тоя мошеник, тоя е измамник… Детето – сърцето му бие, не може да се съгласи с това и побеснява. Ще избие на агресивност, разбира се. Говоря на родителите, казвам им, те вдигат рамене.

Тая агресивност, понеже те са ВИП класата /шестата раса/ се предава на всички останали. Останалите са от трета, четвърта и пета раса, но и те стават подобни, защото според Закона за Подобието – подобното привлича подобното във Вселената, а Висшето съзнание командва всички по-нисши съзнания. Няма начин.

Докато тия деца не бъдат обградени само с обич и внимание от чисти учители, възпитатели, лели, дечица и родители, които не ги карат на сила!

Аз имам една детска градина под наблюдение. През последните 10-12 години се раждат деца, от който от десет, пет деца минимум са вегетарианци. Лелите, бабите, майките ги карат да ядат месо и те от пет, четири свикват с това, едното продължава да не яде. Сега вече се раждат седем!

От там месоядци, пияници, мошеници няма. А ние отиваме натам.

Всяко едно дете трябва да има един учител, както едно време царските синове. На Александър кой му е бил учител? Аристотел. Един царски син, един учител. Хайде, сега на десет дечица един учител, на пет един учител и домашно обучение.

При всички богаташи и дворяни едно време е идвал учителя, той си живее в имението и ги обучава на пиано, на френски език… В целия свят е било така. Сега трябва да се направи същото, само че в нов, модерен образец и напълно свободен. Детето да излиза сред природата.

Когато бях селски даскал някога, съм преподавал обща физкултура и литература. Отсреща на училището имаше един баир хубав, по два часа писмени упражнения имахме и аз викам: „Искате ли една разходка до там и да си говорим?“

Децата по-ще схванат така. Отиваме и аз им говоря за тоя писател, за оня писател, беседвам, за да им остане нещо в главата, нищо че има странични неща.

Аз съм тука, за да счупя калъпите, да счупя кафезите и да пусна всички птички на свобода. Затова съм тука. И затворените в шишетата ги чупя, пускам духовете навън.

И не ме интересува в дневника какво пише, какви програми. Аз взимам и пиша: „Литературна разходка“ и се подписвам.

Умните глави вече започнаха да мислят за младото поколение по друг начин. Всички други форми са безусловно и морално остарели във възпитанието.

Още преди тридесет години съм го казал – няма да се пише учебно-възпитателен процес. Обърнете го обратно: възпитателно – учебен процес. Защо? Възпитанието не се набавя. Обучението, знаете, се набавя. Възпитаният човек – като го възпиташ детето, то когато иска ще отиде и ще прочете, ще набави знания, но невъзпитаният си остава, чисто и просто, един много мил простак за цял живот.
Това е.

Georgi Izvorski
Откъс от беседа в Габрово, 2014 г.

Георги казва: Ние сме тегличът, ние сме преходна раса, Новата шеста раса тепърва предстои да слиза. Някои от нас имат наченки на тази раса. От друга страна, Учителят е казал, че Новата Ева ще спаси света. Какво означава това?

Той говори за пренаталното възпитание на децата. Оказва се и сигурно всички сме го забелязали, че на децата /може би до десетата или петнадесетата им година/ все още съзнанието е в дясната половина на мозъка. Те са креативни, творчески, обичат игрите, имат фантазии, имат невероятни сънища. Обаче ние, с нашето рационално мислене /такива, каквито сме като родители/, с високи цели за нашите деца много бързо ги променяме.

Оказва се, че при възрастните хора над 90% съзнанието е почти изцяло в ляво мозъчно полукълбо, което отговаря за това: да отидем на работа, да си свършим работата, да сме рационални, да правим някакви eжедневни неща, понякога сме дори твърде забързани в това нещо.

Човек живее на скорост, но реално в много малък процент той всъщност има връзката с Бога, има времето за себе си – да помисли: днес добре ли беше, как беше, що беше, добре ли постъпих, недобре ли постъпих.

„Новата Ева ще спаси света“! Новото съзнание ще спаси света!!!Но всички ние имаме участие в това спасение. Как?

Променяйки себе си, но и давайки възможност на децата си! Защото се оказва, че гениите /да, те идват като гении с ново съзнание, с по-високи вибрации/, но когато те нямат добрите условия, много трудно техният потенциал, с който са дошли, се задвижва.
И заради това е нашата отговорност: не да пресираме децата си, не да им налагаме определени стереотипи, а да ги оставим свободни.

Как да стане това? „Трудна работа“ ще кажете нали. Свободни?!

Има си някакъв баланс в това нещо – докъде и как, но слава Богу има разработени системи за това детето да остане креативно, защото просто това е бъдещето. Новата раса няма просто ей така, /както е състоянието в момента на Земята/ да дойде и всичко да процъфтява. Трябва една постепенност. И си мисля, че майките и хората трябва малко повече да са склони да разберат, че може би понякога и децата им са прави! Защото наистина е така!!!

Новата раса знае много неща много по-добре от всички нас. И виждам как всяко следващо поколение го показва.

Silvina Bel Ilali
Откъс от беседата „Безкрайните потенциали на Новото съзнание“, Димитровград, 2017 г.

How can a person help his children?
Има много начини. Една от молитвичките която е, е Майчината Благословия. За мен това е едно от най-прекрасните неща, което една жена може да прави.

Be convinced that the Light Force helps. Може лекичко да се позабавят нещата, защото трябва да минеш през нещо, трябва да преживееш някакво страдание, за да се изравни везната. И така трябва да бъде. Но когато човек казва молитва, а родителите имат право за децата си да се молят всеки ден. Да наричат с Майчината Благословия.

Когато готви жената, а и във всеки един момент тя е водеща, тя е жрица, тя е светица. За децата си тя е всичко, тя е Бог до един момент. И някак си хората това са го позабравили. Жената е позабравила силата си, че във всеки един момент тя може да вкарва положителните програми в съзнанието на децата си чрез храната, която им приготвя.

Децата много лесно възприемат, те всичко възприемат. И особено от най-близките хора около тях, от родителите си. И за мен всъщност причината за наследствените болести е точно в това – тези програми, които се прехвърлят от майката на дъщерята. Всъщност гените са отражение на тези програми.

Променяйки съзнанието на човека, се променят и гените, това е толкова просто.

Silvina Bel Ilali
Откъс от беседата „Силата на Любовта – Божествено лечение“, Кипър, 2019 г.

Бoг нaпpaвил чoвeĸa oт глинa, нo мy ocтaнaлo eднo пapчe.
– Kaĸвo дa ти нaпpaвя? – пoпитaл гo Бoг.
– Haпpaви ми щacтиe – пoмoлил чoвeĸът.

Бoг нищo нe ĸaзaл, caмo пocтaвил в pъĸaтa мy ocтaнaлoтo пapчe глинa…

Как можем и как става така, че ние творим реалността?
Всичко започва от една дума, която йогите наричат концентрация. Концентрират мисълта си в едно нещо, това е един фокус, който се получава.

Как обаче става това насочване?
Когато детето си играе – децата най-прекрасно могат да творят и те го правят по най-естествения начин – когато едно дете, да кажем, подрежда пъзел или лего, то тотално се е вглъбило, тотално е изключило, нищо друго не съществува.

Това е една концентрация, но не само на мисълта, но и на чувствата – то се радва – и на делата. То е изцяло потопено в това, което е и това, което прави. Не си даваме сметка колко е важно това.

Silvina Bel Ilali
Oткъс от беседата „Животворящото Слово“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound
Cart Overview