0
Post 25

ЛИМЕЦ

Лимецът е пшеницата, спусната за бялата раса. Прекрасно нещо.
Л-И-М-Е-Ц означава Любов, Истина, Мъдрост, Единение за Цялото. ЛИМЕЦ.
Това е Духовна и Божествена субстанция. От житните култури той е най-висшата.

Втората, душевната или ангелската субстанция е БУЛГУР. Учителят наистина казва, че той е даден на българите.
Б-У-Л-Г-У-Р означава Божествено Управление чрез Любов, Грижа и Усилна Работа. И то много работа.
БУЛГ-ГУР! БУЛГ, БАЛГ, БЪЛГ е буквално ЖРЕЦ /жречество, шаманство, духовност/. ГУР-у. Гуруто учи, има учение. Това е духовно учение. Онези, които ще разпространяват духовното учение на Нашия Велик и Преславен Баща Господа Бога трябва да се хранят с булгур и затова той е даден на българите.

Третото – физическия, човешкия свят – РЪЖ.
Р-Ъ-Ж! Р означава Работа. Обаче какво означава Ъ и защо в старата българска азбука много думи от мъжки и от женски род имат накрая Ъ?
Ъ означава всестранно, всепосочно, многопосочно, многопластово. Това е абсолютно универсално. Ъ е бременно отдолу, пълни се земния свят. Наистина българите са опростили азбуката си, но ако има това Ъ накрая в думата, то моментално пръска сила и мощ на словото във всички посоки, като слънцето.

ЯБЪЛКА

Тя хармонизира личността. Заедно с гроздето е най-висшият и най-съвършен плод. Тя е баланса между Ин и Ян. Прави идеалната връзка между реалното и нереалното, между земното и космическото. Ябълката е Божественият плод, който прави Мирът и Хармонията между (и във) Вселените, каквато е ролята и на розата между цветята. Има космическа форма и в нея са съчетани всички човешки добродетели – от благородството и благоразумието до пожертвователността.

Когато взимаш една ябълка, вадиш ножчето, режеш я или белиш, тя започва да пищи. Тя не познава ножа. Той е изкуствена материя, която е направена от човека. Обаче взимам аз ябълката, измивам я и я отхапвам със зъби, ябълката вика: „Благодаря ти, Господи, че ме изяде!“. Аз съм Господа за нея. Зъбите са жива материя, ябълката ги познава, но ножа не познава и започва да пищи.

ОРЕХ

Орехът е царят на ядките. Има Божествен произход и мистична същност. Ядката е разделена на четири равни части, които отговарят на четирите реалности във физическия свят. Те са абсолютно равнопоставени.

Орехът е не само антидепресивен, но и изключително антиагресивен. Той успокоява ума, като преобразува активността за насилие в активност за размисъл и себепознание. Той изгражда и утвърждава много голяма гама само от добродетели. Ето и присъщите му, без претенция за изчерпателност: благородство, благоразумие, активност, авторитетност, будност, вярност, достойнство, безкористност, вдъхновеност, ученолюбивост, взискателност, човеколюбие и природолюбие, съзнателност, истинност, смелост и свободомислие, търпеливост и ясновиждане!

КОЙ Е НАЙ-ПРАВИЛНИЯТ НАЧИН НА ХРАНЕНЕ?

Ще ви го кажа, но едва ли ще го издържите – човек да се храни по веднъж на ден, в седмицата един ден да не яде, на първо, второ и трето число също да не се храни, да пие само вода, а когато дойде Нова година, от първи до дванадесети януари също не яде нищо – дванадесет дни за всеки един месец от годината. Тогава ще бъде изключително здрав и ще се учуди сам, че е така.

Обикновено до обяд не се дъвче никаква твърда храна, макар че хората ядат по някой плод, плод може. Храни се човек веднъж между 12 часа и 4 часа. След 4 часа забравя да яде и да пие. Организмът почива 20 часа. През това време започва процес на изчистване, започва процес на оздравяване и ако се храниш като някои мои приятели през ден, има и процес на подмлаждаване, подмладяване. Това са трите процеса и понеже тибетците и много посветени ги знаят, ги изпълняват.

Но това не става изведнъж, трябва да е постепенно. Най-напред ще откажеш закуската, оставаш с обяда и вечерята. Като мине една година, ще откажеш и вечерята, ще останеш само с обяда.

„За да живеете дълго, яжте малко“  – това е тибетска поговорка. И, разбира се, забравяш отначало месото, след това рибата. Но, по-важно е какво чувстваме, какво мислим, какво правим, отколкото какво пием, какво ядем.

Избрано от Словото на Георги Изворски в беседи и книги

1 Comment
  • Пепа Стоичкова
    9:45 PM, 12 February 2022

    Изключително ценни съвети. Аз ще опитам!❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_US
Cart Overview