0
Post 7 12

По стара традиция, а и по законови наредби и документи, на 15 август всяка година се открива ловния сезон. Най-напред на дребен пернат дивеч.

О, каква дългоочаквана и неописуема радост за нас, мъжествените мъже, разбира се, и за мъжествените жени – авджийки, тъй като равноправният закон позволява и на тях да убиват с удоволствие беззащитните немислещи и безсловесни Божии същества. Тези наши колежки май са забравили, че основното им задължение на тази земя е МАЙЧИНСТВОТО, РАЖДАНЕТО НА ПОКОЛЕНИЕ И ГРИЖАТА ЗА ЖИВОТА!

Нима нямат право на поколение и живот птиците, рибите и животинките?

И според небесните закони, ако грехът на мъжа за убиване е 100%, на жената е 200%.

Отдавна е започнала “великата” подготовка за “великото” смъртоносно събитие – къде, с кого и как. Модерните средства за убиване са прегледани, лъснати до блясък, грижливо наредени в калъфите. Боеприпасите са налице – доброкачествени и предостатъчно, като за война. Ловните доспехи, включително и светлоотразителните жилетки, са в абсолютна изрядност. Помислено е, естествено, с подробности и за менюто на богатата трапеза, за да се отпразнува достойно “победата”. Джиповете са заредени с гориво до капачката, лъснати до гланц и вече хищно мъркащи в ранното августовско утро. 

Дотук – добре!

Каква наслада!
Какъв трепет!
Каква симфония!
Защо ти е Нирвана?
Туй си е истниската нирвана…
Атаката започва!
Колко е красиво!
Колко е приятно! 

С модерното, скъпо и точно скорострелно оръжие, с нетърпелив пръст на чувствителния спусък, между близки по акъл и по мерак себеподобни да скиташ волно из родните поляни, гори и планини. Ти си “властният”, “силният”, “мощният”, “великият”, “неотразимият” владетел на живота и смъртта.

И дотук – добре!

Музиката на пукотевицата започва!
Всичко е като на фронт, само че истинската война е рицарско нещо!
Лице в лице! Меч срещу меч! Глава за глава! Живот за живот! Чест за чест!
А тука е толкова спокойно и безопасно. Убиваш без да те карат на сила да го правиш.

С какво ще ти навредят, особено дребните, безобидни животинки – младото яребиче, пъдпъдъче или гълъбче, което още неопознало и не се нарадвало и една година на белия свят, губи живота си?

Уж има норматив за отстреляни бройки пернат дивеч…
Уж има закони и наредби…
Ама кой ти гледа?!

Стреляй, юнако! Стреляй, смелчако!
Каква неземна радост е да се вдигне ятото яребици под носа ти и ти с два хубави изстрела да го ометеш половината или цялото!
БРАВО! Важното е да сме ПОБЕДИТЕЛИ!
Е, това тука вече е най-добре!

Само че има едно нещо, което се казва ИСТИНА!
И това не е земната, обикновена Истина, която можеш да я купиш и да я продадеш.

НЕБЕСНАТА ИСТИНА НИТО СЕ КУПУВА, НИТО СЕ ПРОДАВА! ТЯ СЪЩЕСТВУВА! ВЕЧНА И АБСОЛЮТНО ТОЧНА!

ИМА ЕДИН ВЕЛИК И ВСЕМОГЪЩ, ВСЕВИШ И СЛАВЕН ВСЕЛЕНСКИ РАЗУМ, КОЙТО Я Е СЪТВОРИЛ И КОЙТО Е ТВОРЕЦЪТ НА ВСИЧКО ВИДИМО И НЕВИДИМО, И КОЙТО СЕ ГРИЖИ ЗА ЖИВОТА И ОЦЕЛЯВАНЕТО НА ВСИЧКИ И ВСИЧКО!

И тук вече НЯМА ГРЕШКА!

Ако подробно прегледаме годишни сводки на Ловно-рибарския съюз, ще открием едно дребно, но показателно обстоятелство. При ловуване, най-вече на едър дивеч, почти не минава година без да се дадат човешки жертви. Ранените не ги броим. Има години, в които през ловния сезон загиват повече от десет човека.

Повтарям – прегледайте внимателно сводките на Българския ловно-рибарски съюз поне от петдесет години насам и ще се убедите сами, защото фактите говорят сами за себе си. 

ДА! Ловът е чудесен спорт, привлекателно хоби и занимателна игра. Скъпо е, но напълно си заслужава. Да убиваш и да доубиваш, без да умираш от глад или от страх за живота си, да лишаваш от живот прекрасни Божии създания – животни, птици и риби, които са сътворени с една единствена велика цел – ДА СЕ СПАЗВА ВЕЛИКАТА ПРИРОДНА ХАРМОНИЯ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ! А само чрез тази ХАРМОНИЯ могат да съществуват всички Светове, всички Царства – не само Минералното, Растителното и Животинското, но и Човешкото, Човешкият свят, Човечеството като цяло!

ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО МНОГО ПРИЛИЧА НА ЛЮБИМА ИГРА, ХОБИ И СПОРТ, НО Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Според Морално-Етичния Кодекс на Вселената, ВСЯКА ЖЕСТОКОСТ КЪМ ВИДИМИЯ И НЕВИДИМИЯ СВЯТ СЕ ЗАПИСВА! И ИЗВЪРШИТЕЛЯТ, абсолютният автор на престъплението, ПЛАЩА! КЕШ!
ЦЕНАТА Е ВКЛЮЧЕНА В ПАКЕТА!
ЩЕ Я РАЗБЕРЕТЕ САМИ!

Georgi Izvorski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_US
Cart Overview