Ритуал на върховете връх Баташки снежник – Карлък

25 Aug 2018 Ритуал на върховете връх Баташки снежник – Карлък

Details

Time : 8:30
Venue : Батак

Приятели, от най-високите точки на България продължаваме ритуалите за повдигане на съзнанието с молитви за България и за човечеството, което е наистина една прекрасна инициатива, единяваща и благородна.

„Ритуал на Върховете“ https://www.facebook.com/events/1623306324575479/

В България има много свещени места. Всъщност цялата земя българска е свещена. 

Радост е да живееш на тази земя, радост е да има с кой да споделиш радостта и красотата. Но има ли най-свещено място в свещената земя? Най-бяло? Най-светло? Най-красиво? Има много места с духовна традиция. Светилищата на траките, върху които са изградени толкова много храмове, местата на богомилите, местата на Учителя Петър Дънов. Но понякога най-светлите места са по-малко посещавани. Даже задължително. Ангелите и светлите същества не обичат навалицата…

И така фокусът ни вече е върху Родопите – Планината на Любовта, светилищата на която чакат да бъдат активирани, за да се изяви този Божествен принцип на земята.

http://siva-dionis.org/index.php?option=com_content&view=article&id=121%3A2014-03-25-08-40-39&catid=55%3A2012-09-10-15-54-08&Itemid=82&lang=bg

Предстои качването на вр. Баташки снежник или Баташки карлък (2082 м.), на който се намира едно от четирите най-важни светилища на Родопите.

Маршрутът

Ще следваме маршрута с начална точка гр. Батак. След село Нова махала при горско стопанство Куртлоджа се отбива в дясно по асфалтов път, след 3 – 4 км. се стига до мост, след който пътят става черен. Там оставяме колите и продължаваме пеша.

Преходът в едната посока е около 5 км. и се минава за 3-4 часа – денивелацията не е голяма – около 500 м. По пътя има вода за пиене. Маршрутът не е труден, но не е и за подценяване, затова молим добре да обмислите предвид физическата си подготовка дали е вашият момент за изкачване на този връх в група.

При подходящо време от върха се разкрива невероятна панорамна гледка.
Вярваме, че Живата природа ще ни даде още една великолепна възможност да се докоснем до Божественото!
Благодарим ти Господи и Слава Тебе!!!

Настаняване

Предвид дългия преход през целия ден в събота, препоръчително е да си организирате 2 нощувки – в петък и събота. Има много опции за настаняване, от които можете да изберете – в местността Цигов чарк, около язовир Батак – красиво и енергийно място – е нашето предложение да се съберем – на контра стената има две хубави места – хотел «Ла Каза» – http://www.lacasa-hotel.com/hotel-izgled.html и къщи за гости «Колори» – http://www.houses-colori.com/kontakti.html. В района има хубави места за палатки – това също е добра опция.

Настаняването е свободно, по избор. Би могло също да потърсите варианти за нощувки в Батак, Велинград, Ракитово. Тъй като е сезон и местата са доста запълнени, побързайте с резервациите.

Потвърдете участие

Моля потвърдете участието си на е-мейл: forumzdrave@gmail.com. Е-мейла да съдържа следната информация: двете имена, мобилен телефон за връзка, от коя част на България пътувате и евентуално желаете ли споделено пътуване – да вземете някой във вашта кола или вие да се качите в нечия кола.

Цена за участие в събитието – няма.
Ако желаете, можете да оставите дарение.
Събираме средства за духовен център „Наш дОм“

Програма

Петък
Настаняване

Събота
Рано сутринта тръгваме към върха. Сборен пункт – 8.30 ч. сутринта на паркинга пред пощата в Батак.
На обяд на върха правим ритуала с молитви, зареждаме се с красиви гледки, чиста енергия, разглеждаме и усещаме светилището, обядваме и слизаме обратно.

Неделя
Свободна програма

Какво да си носим за прехода
Достатъчно вода, лека храна за обяд, удобни планински обувки, тениска за смяна, връхни дрехи за вятър. Гледайте багажът да е общо взето лек и да няма нищо излишно.

Събитието –https://www.facebook.com/events/847782512278525/