0
Георги начална

ЧОВЕК, ЗА ДА БЪДЕ СТОПРОЦЕНТОВ ЧОВЕК, ТРЯБВА ДА ИМА ЕДНА СПЕЦИФИЧНА ИСТИНСКА ОБИЧ КЪМ ВСИЧКО! И ТОВА МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ, ЧЕ Е ЕДИНСТВЕНАТА НИША, КОЯТО ТОЙ ТРЯБВА ДА ПЪЛНИ. Няма други ниши. 

НИШАТА НА САМАТА ЛЮБОВ Е БЕЗКРАЙНА, МОГЪЩА И ТАМ ТРЯБВА ДА СЕ СЪСРЕДОТИЧИ СИЛАТА НА ЧОВЕКА, но той получава опитност, защото ЛЮБОВТА Е НАЙ-ВЪРХОВНОТО НЕЩО И НАЙ-ГОЛЯМАТА СИЛА, разбира се!
Той получава опитност от останалите чувства на емоционално-чувствения си комплекс. Те са: ЗАВИСТ, ОМРАЗА, АЛЧНОСТ, НЕГАТИВИЗЪМ и какъвто и порок да го кажем. Всички са вътре и са чудесни! Те са нашите учители. 

Обаче човек започва да осъзнава, че тези учители са го научили на доста неща, някои от които не го водят към Доброто, а само ЛЮБОВТА НАИСТИНА МОЖЕ ДА ГО ЗАВЕДЕ, ИСТИНСКАТА ЛЮБОВ КЪМ ИСТИНСКОТО ДОБРО. Всичко останало е вятър и мъгла. Следователно той трябва да се насочи натам. Защо?

Ще кажа ТРИТЕ СТЕПЕНИ НА ЛЮБОВТА, които са и които владеят Човешкото Съзнание, Ангелското Съзнание и Божественото Съзнание.

По принцип човекът е едно съзнание, което е направено във видима форма. Това е най-кратката дефиниция за ЧОВЕК. По-кратка от тази лично аз не знам.

Може да се каже, че ИСТИНСКАТА ЧОВЕШКА ЛЮБОВ Е В РАЗБИРАТЕЛСТВОТО, което ражда КОМПРОМИС, КОНСЕНСУС И БАЛАНС НА ИНТЕРЕСИТЕ. До тук опира човешката Любов. И въпреки всичко тя е Любов и спомага за вървенето на Човечеството и за пътуването на тази планета по правия път.

Георги преди Втората степен на ЛЮБОВТА ...

Втората степен на ЛЮБОВТА – Любовта е една, но аз я разделям на степени, за да стане малко по-ясно. Втората степен – това е тъй наречената АНГЕЛСКА ИЛИ ДУХОВНА ЛЮБОВ. Значи АНГЕЛСКАТА И ДУХОВНАТА ЛЮБОВ Е В ПРИЯТЕЛСТВОТО! Защото ПРИЯТЕЛСТВОТО НОСИ ИСТИНСКИ МИР. Първо, между приятелите не може да има раздор, не може да има войни, не може да има убийства. Значи НОСИ МИР, НОСИ БРАТСТВО И НОСИ БЛАГА, КОИТО СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ МЕЖДУ ВСИЧКИ. Това е АНГЕЛСКАТА ЛЮБОВ. Защото ПРИЯТЕЛСТВОТО Е ЕДНО НАЙ-ЦЕННО ОБЩУВАНЕ ВЪВ ВСИЧКИ ИЗМЕРЕНИЯ И ВЪВ ВСИЧКИ СВЕТОВЕ, ЗАЩОТО Е ПО СЪРЦЕ, ПО ДУХ И ПО ДУША, А НЕ Е НА СИЛА КАТО РОДНИНСТВОТО – по плът и по кръв трябва да съм роднина с братовчедите си. Ама като не може да се понасяме, как да сме роднини?

НАЙ-ВИСШАТА СТЕПЕН НА ЛЮБОВ – ТОВА Е БОЖЕСТВЕНАТА! Божествената Любов от какво е изтъкана? ТЯ Е МЪДРОСТ И ИСТИНА!
ТАЗИ МЪДРОСТ И ИСТИНА РАЖДАТ МИРА И ХАРМОНИЯТА! РАЖДАТ ПРИЯТЕЛСТВОТО И БРАТСТВОТО! РАЖДАТ СПРАВЕДЛИВОСТТА, СЪВЪРШЕНСТВОТО, БЕЗСМЪРТИЕТО И БЛАГАТА ЗА ВСИЧКИ ЖИВИ СЪЩЕСТВА ВЪВ ВСЕЛЕНАТА!
ПО-ВИСША ОТ БОЖЕСТВЕНАТА ЛЮБОВ НЯМА, ЗАЩОТО ТЯ Е БЕЗУСЛОВНА, БЕЗКОРИСТНА И БЕЗГРАНИЧНА!
И докато стигнем до тази Любов, трябва да минем през останалите. Да си научим урока най-напред на Разбирателството, второ на Приятелството и вече третото е да вървим с онази истинска Мъдрост и Истина, която ни води направо в БОЖЕСТВЕНАТА ЛЮБОВ.

Георги Изворски
Откъс от „Съкровищницата на Словото“, 2021 г.
https://georgiizvorski.com/besedi/2021-2/sakrovishtnica-na-slovoto/

1 Comment
 • Пепа
  10:15 PM, 16 март 2023

  Георги, благодаря ти най-сърдечно, за това разяснение!
  Много ми допадна най- краткото обяснение за човек
  Имам въпрос,
  -Защо има човеци, които искат да бъдат обичани, а когато се срещнат със любовта, не могат да я приемат, като че ли им идва в повече? На какво се дължи този „феномен“?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

bg_BG
Cart Overview