0
Post 5

Цифрите и числата, окултистите, езотериците, мистиците, нумеролозите, както и някогашните жреци, магове и шамани са ги разделяли на святи и обикновени.
Някои от обикновените цифри и числа при древните езически народи, със засилено суеверно вярване, са били приемани като негативни и дори носещи несполуки и злини. Това вярване за съвременния цивилизован човек, който е и непредубеден, най-малкото изглежда смешно и нелогично.

Индусите от древни времена, а някои дори и сега, почитат като святи следните числа: 1, 3, 7, 9, 12, 13, 18, 27 и 33. И числата, на които сборът прави 1, 3, 7, 9.
И наистина светите числа имат малко по-различна и по-изявена вибрационна същност.

Най-съкровени и основни цифри можем да кажем че са 1, 2, 3 и 0. След тях се нареждат 7 и 9. От редицата на числата след девятката, тези които правят собствен сбор 1, 3, 7 и 9 се наричат по-специални числа.

Ще обясня най-елементарно каква е Тайната на Нулата и Тайната на Единицата. Нулата е Пространството, Единицата е движението в това Пространство, Творенето и Съзиданието.
Единицата, това е АБСОЛЮТНОТО ВСЕМИРНО СЪЗНАНИЕ – БОГА. Единицата не е само в Пространството – Тя го съдържа в Себе Си и Го оживява, одухотворява и насища с видими и невидими неща. Затова казваме, че има два вида Нули.
Но Единицата е Едно Цяло от Две Половини. То съдържа винаги в себе си и Двойката, а това са Двете Страни на Вселенският Разум – Мъжкият и Женският принцип или Двата Велики Импулса, които творят всичко и се грижат за всичко.
Мъжкият принцип – Бащата, изгражда например къщата, но тя е само груб строеж. Женският принцип – Майката, я прави Дом – от слагането на врати и прозорци, плочките в банята и паркета в хола до обзавеждането и картините по стените…
Но всичко това трябва да има ПРИЧИНА, която да обединява нещата. Тази велика причина е СИНА – Тройката, който е носител на най-доброто от Двамата Си Родители.

ЕТО Я ВЕЛИКАТА И СВЯТА ТРОИЦА.
ЕТО ГО ВЕЧНИЯТ ТРОИЧЕН КОД НА ВСЕЛЕНАТА.

Затова цифрата 3 е почитана винаги от посветените, както Единицата и Нулата.
Числото 12 съдържа 1 и 2 и сборът му е 3. За това е свещено число. Още повече когато се повтаря многократно.
Тази година е точно такава. 12-ти ден от месец 12 и годината е 2019 – съдържа пак 2 и 1 – още една тройка. Ако прибавим и 12 часа и 12 минути стават 5 тройки, чиито обединителен сбор е 15, или числото 6.
Макар и смятано за обикновено, то символизира най-добре земната любов и човека, който вече е напреднал в духовната си еволюция и навлиза в Божествените Селения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

bg_BG
Cart Overview