Георги:
Kакво е истинският ариец? Не оня, който е бял, но има пороци, той, разбира се, пропада надолу. Това е посрещането на слънцето и на светлината, три минути, не го казвам аз, казват го всички гурувци за бялата раса.
Посрещането на слънцето е толкова, няколко минути. Хира Ратан Манек казва, че от 15 минути почваш със секунди до 45 минути, после се връщаш на 15 минути и започваш да се храниш със светлина, което се отнася за всички раси, но не точно и за бялата, макар че, много хора го направиха. Много хора посрещат слънцето като мен за една минута, обаче те нито се хранят, дори някои не пият вода. Значи не е трябвало целия този курс с години, за да стигнем до тези 45 минути. Той е казал нещо друго:„Това беше нагледен урок, колко трябва един бял човек да отделя сутрин и вечер, за да се нахрани с тази светлина”.
Има една астроформула се казва, космическа, небесна, която казва: „Посрещни първия слънчев лъч“. Първия слънчев лъч. Ами той е за две секунди, три, хоп. И когато ме питат защо посрещаш слънцето, мислят, че съм слънцепоклонник, идолопоклонник.
Учителят казва така: “Аз ви дадох посрещането на изгрева и на слънцето, за да бъдете здрави и да имате един природосъобразен начин на живот, вие го превърнахте в идолопоклоничество”. Казал на Бялото братство. Идолопоклоничество. И започвате дълги ритуали, четене, работи, с часове.
Да, изнасял е тъй наречените „утринни беседи“, защо? Защото е най-чисто съзнанието на човека и като говори на учениците си, всичко могат да попият. Но обикновено им е изнасял най-точните и най-мощните беседи в 12 часа, нула, нула, на обяд. Тогава е пиковия момент. Сутрин поглеждаме слънцето, то веднага изпраща на всеки един от нас количеството светлина, която е необходима за тия 24 часа, таяхрана.
И понеже мен ме питаха в планината, защо всеки ден посрещам, една скала има, „Големия бял аз“ се казваше. И посрещам на нея изгрева. Ама дали има слънце или не, няма никакво значение. Вали дъжд, намъквам ботушите, шубата и викам на Небето:„Ама, няма слънце, как, за какво да ходя горе?” Земни ум. “А, синко, слънцето там ли е, зад облаците?” “Там е.” Отиваш, качваш се горе и го посрещаш, и ще си го визуализираш. И ще видиш точно как изгрява за днешния ден“. Докато те научат на подчинение и на рабиране на нещата.
Значи, като ме питат долу в селската кръчма, какво правя аз ненормален горе, защо ходя? И аз викам: “Момчета, тука вие сте на хубава трапеза. Всяка сутрин аз ям по една печена агнешка плешка и пия два литра вино. Толкова енергийца, две шопски салати, с две гроздови ракии, толкова мощ имам, толкова сила”. “Ей, сериозно ли?” “Да, бе – викам – за една минута посрещам слънцето, това е енергия”. Така се говори в пристанищната кръчма.
Добре, да не ви изнасям пак цяла беседа. Да дадем думата на Силвина, да направи вече медитацията, защото тя наистина е хубава и оздравителна, и прекрасна. 

Силвина:
А така, както сме се събрали, вчера Калин разказа нещо.

Калин:
Ами, това беше преди години още, дали случайно или неслучайно се хванах за края на кабела, един малък жак, който е в апаратура, нали. И чух звук, вибрация, такъв, нисък. Извиках сестра си: „Сестра ми, хвани ме за ръката”. И звука доста се промени, стана по-уплътнен, по-дебел, даже по-силен малко. Извиках и жена си, просто трима човека. Звукът се промени и си казах: „Ако се хванем още трима или петима човека, сигурно тази апаратурка малка ще изгърми. Тотално ще изпуши“. Бях почти сигурен в това.
В смисъл, че като се хванат хората, като се обединият и особено, ако са обединени от някаква идея, така по-свещенна, свята, по някакъв начин се мултиплицира и може да се докаже чисто материалистически с звук.

Георги:
Така в тибетските манастири обикновено съживяват, значи винаги на една такава общност винаги старейшината, ръководителя е посветен, така съживяват, но само съживяват млади хора, възрастен – не, който, дори си е заминал изобщо. Нареждат се в кръг около него и правят ритуал със специални слова и молитви. И наистина, чел съм го това, разбира се, не съм ходил там, не знам. И следователно го съживяват този младеж, но не всички. 

Силвина:
Да започнем с Ом и всеки го пее в тази тоналност, в която му е удобно, нали.Мъжете по базово, жените може и по-високо. Може да си сменяме тоналността, да екпериментираме, да видим какво ще се получи.

Георги:
…им говори на учените, само че, тя няма термини и вика: “А бе, нещо виждам в ядрото”. Влиза в ядрото на атома и казва за какво става въпрос. Това има вътре, това има вътре, това. Четете нейната книга и ще разберете, стига ви толкова засега.
Но да знаете за Златната сфера, че не е шега. Тя е много мощна, много силна и който работи, стотици хора са ми се обаждали, че работи безпогрешно и са оздравили себе си и близките си. Тя служи за всички видове болести и за психически, и за спиритически разстройства, няма нещо, което да не лекува. Обаче трябва да знаеш как и да имаш, разбира се, Вяра, Надежда и Любов.

Силвина:
Последователност, не да го пробваш веднъж и да кажеш: “А ясно, хубаво е” и да го оставиш.

Приятел:
Колко често?

Силвина:
Ами през ден.

Георги:
През ден. Може и всеки ден, ако човек наистина не е добре, известно време. Но иначе се прави през ден, дори и лечебно, за да може организма да свикне с новата Програма.
Значи, има си разни тънкости, които ги знаят лечителите, разбира се, и посветените. Те са следните: организма, когато ние го лекуваме, му даваме нова Програма. Трябва да изчистим старата и с тази нова Програма той свиква обикновено за 24 часа, за едно денонощие. и затова всички лечители казват: “Ще ти направя сеански, ама през един ден”.
Те не ти казват, но ако наистина човек не е добре, може да му правиш всеки ден сеански. Лично аз съм ги правил тези неща, три, четири дни по ред, но повече не. Ипосле започва през ден, може и през два, и пред три дена.
Примерно, ако е на скелета, на основните неща, на костната система, сеансите могат да се правят и един път седмично, за да може с новата Програма, костите се наместват най-трудно, знаете. Значи, за да може новата конфигурация на костите да свикне са 6-7 дни, после пак леко, леко и така става 5-6 седмици, примерно. Това са Закони на Природата. Природата все пак иска време, като направиш нещо…

Силвина:
Но Златната сфера, тя не е само за оздравяване. Тя е за повишаване на вибрациите. Сега казват, че едновременно паралелно на нашата среща,  има и друга среща. Но тази машина или съоръжение, което е нещо от рода на като пирамида, което човек заплаща, използва по не знам си какъв начин и му се повишават вибрациите. Исе пошегувахме така по този повод, но е хубаво, че го има и това, разбира се, за по материалните хора.
Но разбира се, за хората на Духа, има толкова много практики и неща са дадени, просто човек наистина трябва да ги използва, да експериментира, не чак толкова смело както този човек, за който Георги разказа. Тази медитация, аз бях 7 дена на воден пост, с Георги изкарахме на бунгалото, там, където той кара отшелничество. Итогава я видях в пълната й дълбочина, и я преживях.
Просто човек с всяка една, дори наглед обикновена, съвсем простичка практика, може да влиза все по-надълбоко и по-надълбоко. И това може би, ще го усетим.Днешната медитация ще видите как ще бъде. Утрешната ще бъде малко по-различна, ще влезем малко по-надълбоко. Така всъщност човек може с един простичък инструмент, виждате дори в паневритмията, колко са леки упражненията, чу-гуна по същия начин. Един приятел се шегуваше: “Ей този чи-гун ми харесва. Много е мързеливо, точно като за мен”. Но пък невероятна енергия, аз през цялото време, даже леко така нещо ми изстръпна главата и Бисер го показа, даже без да говори видях. Аколко по-надълбоко може да се влезне, ако се включи и звука, и гласа, и въобще всеки ден може да се надгражда, нали.
Та, значи тази медитация ще започне с една молитва, аз ще я казвам… 

Георги:
С майка ми и с децата тръгваме на Задушница, излизаме, и един приятел, с който си пия кафето. И аз с колата излизам на пряката, прозореца ми е отворен, то топло, хубаво времето. Той поглежда и вика, а то беше или есенната задушница или пролетната, тая дето викат черешовата, не си спомням точно. Той вика: “А, честита задушница”, (смее се). Толкова много му се смях. Дали беше изтрязнял или не, не знам, вечерно време си подпийва човека. Обаче това ми направи голямо впечателение и го запомних, че всичко може да се честити, дори и задушницата. Аз му викам:“Здравей Ице, къде си тръгнал?” Той тръгнал да пие кафе, нали. Той поглежда и вика:“А, днеска е празник, честита задушница”.

Приятел:
Днес е Ден на Независимостта.

Георги:
22-ри наистина е празник и той е национален, и би следвало да е почивен ден.

Приятел:
Аз да не честитя празника, а днешния ден, защото за мен всеки ден е празник.

Георги:
Точно така, наистина. Хемингуей даже е написал една… като отишъл в Париж икато видял как живеят, написал книгата “Безкраен празник”.

Силвина:
Искате ли пак с Ом да пробваме или с Чи-гун, както беше вчера? Вчера хареса ли ви как беше? Обаче да опитаме всички да пеем.

Георги:
…простата истина. Знаеш ли, Калине, как контактуваме ние? Винаги трябва да помниш и да знаеш, че дори колкото да сме любими и да имаме една аура със Силвинка, винаги между нас е Бог. Aз казвам,  минава през Бога отива у нея, минава през Бога, отива. Ние си мислим, че… няма. Винаги всичко минава през Бога, разбери ме. Сутринта пак ми го спомена. Значи, идва от Него, значи някакъв импулс, чрез Него и пак е за Него. Виж какво става, значи всичко е от Бога, чрез Бога и за Бога. Всичко е от Любовта, чрез Любовта и за Любовта. Значи това е абсолютната дефиниция на всички светии и всички посветени.
Значи, Бог е Любов. Или казваш от Бога, чрез Бога и за Бога, запомни. И Учителя го цитира неведнъж, от Любовта, чрез Любовта и за Любовта. На български най-добре звучи. Значи всичко идва от Бога.
Защо? Защото Той е между нас, каквато връзка Той се съгласи. Ние не може да контактуваме без да мине през него, дори самия Иисус е контактувал. Аз питам: “А бе,Тате, имам директна връзка с тебе”. “Не, синко. Ние контактуваме винаги чрез Светия Дух, не може да направим връзка… ако Светия Дух го няма, ние с тебе няма да имаме връзка”. “Ама как?“ Той е тука, разбираш ли. Светия дух е между нас и тука седи. Но ето контактуваме и понеже е негова волята, контактуваме. Иначе той спира веднага да контактува. И заради това, когато казваме този с този, ние сме близки, ние сме любими.Това е Божията Воля. Не е ли Божията Воля нищо няма да стане. И Трите Воли на Бога, ти слушал ли си ми беседата?

Силвина:
Ами кажи за Еволюция, Революция, Синволюция.

Георги:
А чакай сега да ти кажа за това, за да знаеш. Онова, което зависи от нас, трябва да си го правим, макар че всичко все пак идва и ние сме водени, нали. Ние имаме избор, ама нямаме свободна воля, ето какво е.

Първото е Еволюция. Еволюцията е бавно, стабилно изкачване на всяка една разумна същност нагоре. Обикновено е праволинейно и спираловидно. Праволинейно е, значи вървим към Безкрайността, това са в тези светове, твърде материалните такае посоката, нали. Обаче леко е нагоре. 

Инволюцията е, „ин“ обикновено го смятат, че е надолу, но това не е толкова слизане, това е зацикляне и слизане към ядрото. Ядрото е долу, това е в ниското, нали.Ето тука има ядро, а електрона или протона се върти около него. И като тръгнеш ти, струва ти се, че слизаш, а фактически ти вървиш към „ин“, към ядрото. „Ин“ е женската същност, защото ядрото е там.
Така, но през това време ти наистина слизаш, защото ставаш все по-материален и по-различен, или оставаш на същото ниво на развитие.
Значи по този начин са се създали расите. Когато започва месоядството вече, значи расата, която е била най-висша в момента, започва да слиза надолу и стига до маймуна. Обаче след това Господ решава, човека да не слиза до маймуната.Маймуната е произлязла от човека, нали? Да не слиза, в животинско тяло – не, може да се внедри и в животно, но това са редки случаи.
Продължава да държи расите само, защо? Защото те са стъпала за изкачване.Като премине от свещеното животно крава, Душата, тя не може да дойде. Тя отива най-напред при черната раса. Отива в едно туземно общество, племето и вожда командва.Тя там отива и тогава получава име, и получава говор. Това са двете основни неща на самосъзнанието, нали. И после оттам почва да се изкачва през всички раси, задължително е. Дали пет пъти ще ходи при черната, зависи от бързото й издигане. Ако бързо се издига, минава по-бързо. 10 пъти е при черната, след това минава при червената, жълтата, оранжевата. Имало е и синя. Докато стигне до бялата. Това е пътят на Еволюцията.
А пътя на Инволюцията е слизане обратно. Сега, кой ще инволюира? Инволюират американските президенти, от бели отиват при бушмените, Буш затова е „буш“. Отива при бушмените, за да се научи на човещина. Не да изпрати там армията и да се бие за американско общество, да печели долари и пари, а да се научи на подчинение в племето. И фактически инволюира. Бил е на пето авеню, в Белия дом, сега там обратно. Но може да изпрати до последната степен, нашия Татко изпраща, нацветнокожите, на расите. За наказание, някои ги изпраща в жълтата раса, някои в червената, някои в мургавата. Мургавата е най-много, мургавата раса е, да кажа,арабите, индийците и не знам какво. Жълтата раса е друга. Аз мургавата, тия тъмните ги слагам под един знаменател. 

И какво става, Еволюция, Инволюция, стигаме до Революция. Революцията е много бързо изменение на нещата, ликвидиране на нещата. Тогава се внушава на цели общества, народи, чрез революция са изчезнали лемурийците и атлантите.Всичко изчиства. Това е Революция. Изчиства се бързо и се започва на ново. Но Революцията също е силов и много такъв метод, който не е много приятен, нали.Революция става, ей както в Русия, милиони заминаха и така нататък, но е доста бърз метод.

Силвина:
Като някакъв катаклизъм в съзнанието на човека.

Георги:
Духовен, да. Сега ще ти кажа за Синволюцията. Синволюцията, подобна е на Еволюцията, само че, Еволюцията… Да кажем, имаме един небостъргач 50 етажа.Еволюцията се изкачваш по стълбището. Знаеш ли кое е Синволюцията? Асансьора.Сега вече ме разбра, Синволюцията е с асансьора, а още по-бързо, обаче вече, когато ти ставаш Син Божий и съзнанието ти е толкова бързо, Господ те взима на ръце, както съм го описал в „Десетия етаж”. Той те издига по-бързо от асансьора, жжт, до последния етаж и там те слага, за да му вършиш работа. Разбра ли сега какво е Синволюция? „Син“ е прекрасна дума.

Стилиян:
„Еvolve“ означава „израстване“, на английски, от латински идва. „Sinergy“ означава „връзка“. Това са два термина свързани в едно, синтеза, това означава събиране в едно.

Георги:
А и „син“, значи той става Син на Бога, за да го дръпне, а това са волюции, волюциите са тези четири основни.

Силвина:
На гръцки „син“ означава „заедно“.

Георги:
A всичко е на трако-български. Чете се и отсам и отсам, и е много интересно, да ти кажа, когато обръщаш и отсам и отсам думите. Защото „син“, обратно е „нис“. Ако сложиш – „ко“, от низост, от ниско се качваш нагоре, от самото ядро, от същността.
Сега те ме питат как ми е името Атабха Ола Чано. И ако Ола Чано, двете, второто и третото име, вземат да го обърнат, какво става? Ако го прочетеш обратно, „начало“.„Отначало“, ама „т”- го няма, защото е изпуснато, отначало. „Т“-то в много неща се изпуска, за да стане по-гладко. Отначало почвам тука, значи от тази степен до където е стигнало Съзнанието след Учителя, просто го продължавам нагоре и заради това.
Аз съм го описал в книжката, нали знаеш, „Златната сфера”, съм си написал имената, ама не съм си написал първото Атабха. Атабха означава Лидер на Светлината. „Ат“ е баща или лидер, а „Абха“ е светлина. „Абхазия“ е Страна на Светлината. Ами, виж абхазия, това е Страна на Светлината. Сега ако го обърнеш обратно „ахба“. „Ах“ има специално значение също, „ба“ е състояние на душата.
„Атма“ е и баща, и майка. „Ша“ е слава, „шала“ – слава на душата, която е стигнала до ла. И оттам идва „Аллах“. „Ла“ е най-висшата степен. „Ла“ означава: „л“-Любов и „а“-то е Светлина винаги. Любов и Светлина. Светлината е Любов и Любовта е Светлина и се затваря. А Атабха Ола Чано – трите имена, които сега съм познат на Земята де, Атабха само обичам да си…

Силвина:
Ама ти не ги използваш тези неща.

Георги:
Аз не ги използвам, само Мирвсем Абха ми е горе-долу добре. Мирвсем обратното като го обърнеш е „всемир“, мир всем, мир на всички. Абха е Светлина. Значи Мир на всички и Светлина на всички. Това ми е другото, дето се подписвам и дето Стефан Калайджиев ме подписва.

Силвина:
А пък Филип като видя хороскопа…

Приятел:
Георги, би ли се подписал тука тогава?

Георги:
Аз ще се подпиша с космическия подпис.

Приятел:
Да, ей тука, това е свещенния подпис на Учителя. Тука някъде, ти си прецени къде, това е моя завет.

Георги:
Разбира се, а ти сигурно знаеш подписа на Учителя космическия какъв е. Той е на чешмата. Това не му е космическия. Знаеш ли колко е прост? Дай ми една химикалка, да ти покажа неговия и моя. Пълният подпис на Учителя, макар че той използва само това – „водене към бъдещето и към знанието“. Това е Космическия Амин, който казва – „Ще бъде!“, това е според Космическата Таблица. А това е неговия подпис, а моя е само това. Това означава „Извор на Космическата Азбука“. А той, нали знаеш, как е дадено горе на чешмата, така, лека чертичка, това е река, пак е извор. Бъдете като този извор, който прави река. Но това ми е подписа, това е половината на осмицата, половината на вечността и безкрайността.

Няма същество в цялата Вселена, което като ми види това, да не каже, че съм Георги Изворски. Няма ангел, архангел, божество… вижда го това и казва: „Това е подписа на Георги Изворски“. И ако го обърнеш това обратно, и го удължиш, и леко му сложиш тука накрайници, и му сложиш едно въженце какво става? Котва, именно. Защо е котвата, никой ли не ти е казал до сега? Разбра ли защо котвата стои там (в Братството), той им го е дал по най-простия начин, обаче какво от това. Разбра ли.Искам нещо да ти кажа, ненапразно тази нашата приятелка Ники вика: „Без жив учител не може да научиш работите”, защото ти можеш да четеш, четеш, ама няма подробности.

Силвина:
Не е само подробност, няма Дух.

Георги:
Сега, когато съм си сложил там подписа, когато се разписвам по книгите и има някой много закъсал, и някое детенце, и тази книга той я взима специално за медицински цели, за оздравяване. И аз правя от време на време, на който трябва и на който вече му е минало, изтекла му е присъдата, слагам си подписа. Тази книга има такъв оздравителен ефект. Но жената не знае, обикновено на жени съм слагал и досега на един мъж, те не знаят, че аз им правя един такъв жест. И после се чудят откъде им идват чудесата и се излекуват, а то е точно поради тази причина, защото съм си сложил подписа.
Искам сега нещо да ти кажа, този подпис какво иска да каже, това е моя подпис…Значи Учителя е бил символ на Светата троица – Отца, Сина и Светия Дух. Нали на Отца е триъгълен, на Духа е кръга, нали Отца, Сина и Светия Дух, те са с кръгли аури, с кръгли ореоли. Така, на Отца е триъгълен, на Сина е кръгъл, а подписа е на Учителя.
Той е Елохима Елохил, от помазаните, втория от братята. Вторият след Адонай. Духа се води на Истината, но той е бил и Духа на Мъдростта, защото тука е слязъл 7 500 беседи да налива акъл. А иначе у него е Любовта, Мъдростта и Истината. Но той е смятал на първо място Мъдростта, за да може да приемат нещата, на второ място Истината и на трето Любовта. Докато при Иисус на първо място е Любовта, второто е давал Мъдрост, ама те колко са могли да хванат тогава, онова съзнание преди 2000 години. И на трето място Истината, защото те най-малко са работили с Истината. Сега вече Истината взима…, сегашния месия работи Истина, Любов и Мъдрост.
Сега хората са мъдри, те от малко разбират, от половин дума разбират, разбираш ли. Tе са помъдрели, имат много знание, обаче кое им липсва? Липсва им най-вече Любов. Затова пентаграма, горната част е Любов. Второто нещо е Истината. Те трябва да се държат за Истината и особено сега.
Значи, Истината и Любовта сега са равнозначни. Ама така е, Любов, Истина и чак тогава им трябва Знание. Знание не им трябва, Учителя е казал: “Малко да знаете, ама много да прилагате”. Истината я прилагате.

Силвина:
Георги, искаш ли да ти прочета какво ми се падна?
Седемте Духове, Седемте Лъча, Седемте Съзвучия, в пълнота на Божието Единство. Пречистени седем пъти, възлюбени, сега сме чеда Божии, причастници на Божието от Божественото естество. 

Георги:
По-ясно послание от това, здраве му кажи.

Силвина:
А какво значи причастници?

Георги:
Значи съучастници. Съучастник звучи много грубо, а причастник, сътворец.Причастник си, защото участваш.

Стилиян:
При частта си, при тази част.

Калин:
А пък вижте аз с какво си пълня, приятели, това дето от Плевен ги раздавахте тези работи, всичко на този свят е медитация.

Георги:
Ти, в Плевен ли беше първия път? А бе, аз се чудя в кой голям град беше първо.

Калин:
Разбира се.

Силвина:
Какво ти се падна?

Калин:
„Всичко на този свят е медитация, мисъл, чувство и дело. Най-великата медитация – собственото ни пречистване от неканени гости“. На мен големи проблеми, много гости тази година, лоши мисли, лоши чувства и лоши дела имах колкото си искаш.

Георги:
Ей, евала. Аз това колко им казвам, всичко е медитация, целия им живот. А те ме чакат. Един път ме карат да им говоря за медитациите и мислят, че ще им кажа за 50-те вида медитация. Те са 50 вида и аз викам: „А бе, момчета, вие с акъла ли сте си? Аз да говоря две нощи, а тука са описани медитациите, от най-плитката медитация, успокояване на организма, до най-дълбоката, сомати медитация. Четете там, те са разбити, тези петте големи медитации са разбити на по 10 малки състояния“.
Те ме гледат и аз викам: „Аз сега ще говоря за прости неща“. И почвам съвсем различни неща. Онея почват да гледат и да слушат, интересно им е. Казвам притчи, това онова. Викам: „Ей, момчета, много ви благодаря, вие бяхте в много дълбока медитация“. „Ама как?“ „Вие медитирате с мен, аз медитирам с вас. Животът е най-голямата медитация. Животът е най-голямата медитация само защото дишаме, дишането е медитация, храненето е медитация, всичко е медитация на този живот, приятелстовото е медитация. Няма нещо, което да не е медитация“. „Ама как?“
Те пак се държат за Изтока: „Те така са го казали“. Викам: „Вижте какво, разберете ме, всичко е у човека и е направено за човека. Човекът не е направен за медитацията.Медитацията е впоследствие от него, следователно той е шефа“.
Много им говорих. Викам: „Вие знаете медитациите повече от мене, ама искате простичко да ви го кажат. Недейте да се подвеждате“.

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound
Cart Overview