ВОДЕЩ:
Здравейте, вие гледате „Тайната на Щастието“. Както Ви обещах във последната ни среща, днес ще ви покажем целият ни разговор с феномена, гуруто от Тетевенския балкан, човека живял в продължение на 6 години в планината съвсем сам, хранейки се с шепа плодове на седмица – това е ГЕОРГИ ИЗВОРСКИ!

Той има способността да лекува по изключително необикновен начин чрез енергията си, общувайки на много фини нива със себе си – далеч от света на материалното и светското!

Как точно го е постигнал? Как е установил истинската връзка с невидимите светове? Има ли карма и болестите ни част от нея ли са? Има ли възмездие и кога ни спохожда то? Как и с какво плащаме на природата за арогантното си поведение ще разберем в следващите минути.

 Аз лично онемях при отговорите на тези въпроси. Вижте!

Той е сред малцината български лечители –  мистици. Името му е Георги Изворски и е роден в гр. Божурище в семейството на военен летец. Учи в София и Велико Търново и се изявява като поет, писател, учител и журналист. В миналото е бил голям любител на екстремните спортове. Тежък инцидент, обаче през август 1992 г. го среща очи в очи със смъртта. Оцелява по чудо след което преобръща живота си. През 2002 г. напуска града и се оттегля в планината. По късно започва да обикаля страната и да провежда духовни беседи. Георги е верен последовател и на учението на Петър Дънов. Споделя, че още от малък се чувства различен от другите.

 

ГЕОРГИ:
Доста отдавна, разбира се виждах, че не съм като другите, но ме оправдаваше едно обстоятелство. И приятелите и близките ме приемаха такъв. Бях така да се каже нестандартна личност, защото съм поет. Вече мога да кажа, че съм бивш поет, бивш писател и бивш журналист и бивш учител. Всичките работи са изоставени, но аз пишех така горе – долу добре – сносно. И като поет – поета винаги е оправдан. Това е най – лесното. Поета лети в облаците и никой не му обръща внимание. И никой не ми обръщаше внимание, че аз бях леко нестандартен. И обръщах нещата винаги на 180 градуса. Спомням си като дете правих такива много нестандартни пакости.

ВОДЕЩ:
Какви? Дай ми пример.

ГЕОРГИ:
Мога да кажа един пример, че като бях на десетина години – единадесет с едно приятелче на същия акъл като мен изкъртихме една тараба  / тогава  от оградите -това е една дървена дъска/, която имаше два пирона. Но понеже ни се струваха малко набихме още пет, шест пирона и я поставихме на шосето, където минаваха автомобилите – често. И се скрихме зад един храст на пет, шест метра от страни. И така от време на време се надигахме за да видим какво ще стане.

 Зададе се един автобус – първата жертва беше той. А ние и не повторихме, защото веднага ВЕЛИКАТА СИЛА ни даде урок. И автобуса стъпи на пироните. Тресна веднага дъската и спука гумата /предната дясна гума на шофьора/.

Шофьора изруга, спря и отвори вратата, слезе и видя, че е забита тарабата с пироните /тя се беше превъртяла/. И той започна да тегли и видя, че е съзнателно направено и сложено там. И като взе / тя дъската беше повече от метър и доста тежка/, но той ядосан я хвърли със замах, тя се завъртя във въздуха и къде падна? Падна точно върху нашите глави и за огромен късмет не със острото на пироните, а със тъпото, но ни одари и двамата по главите и дори леко ни зашемети.

Тогава аз разбрах, че веднага има възмездие – нали на тая пакост която сме направили. Казвам го, но разбира се не престанахме после с тези палавости да правим. Най – различни, но аз само това казвам.

НАРИЧАТ ГО ЗАКОНА ЗА КАРМАТА
ТОВА Е ОСНОВЕН ПРИНЦИП НА ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ В ПРИРОДАТА, КОЙТО ПОВЕЧЕТО ОТ НАС ПОЗНАВАМЕ ОТ ЧАСОВЕТЕ ПО ФИЗИКА . НА ВСЯКО ДЕЙСТВИЕ ИМА РАВНО ПО СИЛА  И ОБРАТНО ПО ПОСОКА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ!

Странно защо в нашият свят все още живеем, сякаш не разбираме този основен, природен закон.
Той означава, че ако ударите някого, навярно той ще ви отвърне със същото. Не можеш да пребориш насилието с насилие.
Противоотровата за омразата е ЛЮБОВТА!!!
Лекарствата за нервността и недоволството са вътрешния покой и смирението!
И в новата история на нашия свят имаме примери за правилно усвояване на този принцип.

 Махандас Ганди освободи народа си от административното иго на кралицата с не насилие и смирение вместо с оръжие. Мирните протести и принципът на ненамесата  извоюваха на милиарди правото на национална идентичност и собствено управление.
Защото БОГ забавя, но не забравя!
Ако вършиш лоши дела рано или късно лошотията ще ти се стовари на главата. Затова нека бъдем добри към себе си и към другите, ако наистина милеем за един  по – добър свят. Може би е крайно време и ние да се поучим от завета на Ганди.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

ГЕОРГИ:
Имах едно така да се каже – един въздушен инцидент. Вече то не е тайна знае се. Ме завихри един турбулентен вятър с парапланера и в източна Стара планина върху една скала ме блъсна. И доста бях изпочупен. Закараха ме в Окръжната болница – там казаха: „ Не, него не можем да го лекуваме – това е една купчина месо. Закарайте го във Военноморската където може да бъде сглобен, тъй като там има /от снаряди / има     по – големи специалисти така да се каже.

Закараха ме там и на третия ден – имах премеждия разбира се. Дойде русата хубавица един – два пъти, но не ме взе.

ВОДЕЩ:
Защо я наричаш русата хубавица?

ГЕОРГИ:
Русата хубавица, защото ТЯ – смъртта има две лица. Едното е изключително страшно. Едното е изключително прекрасно! Това е от съзнанието на човека. Аз съм я виждал като прекрасно младо момиче със светли очи, със един влюбен поглед и не идва с коса идва с нещо като гребло  само да те вземе, защото преди това великия Архангел ти реже нишката на живота. Тя само минава да го отнесе.

И така на третият ден бях на операционната, направиха ме, сглобиха ме и в крайна сметка като излязох от състоянието на пълна тъмнина. Когато дойдох на следващият ден чак на себе си.

Почувствах, че съм съвсем, съвсем друг човек – не бях аз!

Почувствах, че отношението ми и към светлината и към прозореца и към хората и към дърветата е абсолютно ново.

Много интересно беше нямах вече никакви желания.

Примерно да карам мотоциклет  /аз съм сменил доста мотоциклети/, дори колата да си карам. Нямах желание да летя, нямах желание да ходя на лов и риболов, както това ми беше едно от хобитата и т. н. Просто те бяха заглъхнали някъде далече като спомен и започнаха някакви съвсем нови – така да се каже нови усещания. Нови изисквания към самия себе си.

Да прониквам във сърцевината на нещата. Да видя аджеба, защо това камъче е тука, защо е така обърнато, защо е тоя цвят е така?

И това ново отношение започва все повече и повече да се засилва и в крайна сметка то ме въведе в тоя път – Духовния, мога да кажа.

Значи много години след това аз вървях и продължавах да търся, като доста време продължавах да бъда – не вегетарианец. Продължавах да върша една такава светска работа, но вече на съвсем друго ниво така да се каже. И съвсем друга мисъл и със съвсем друго чувство и други изисквания към себе си и към другите около мен. Просто ги виждах по друг начин.

ВОДЕЩ:
Как ги виждаше?

ГЕОРГИ:
Виждах разбира се, че месото вече ме вкарва в едно направо като престъпление и много ми беше чудно, че не можех вече да го консумирам – то ми засядаше и реших чисто и просто да го откажа.

Освен това аз не знам има един епизод бях във Коми – доста време изкарах там. А и може да се каже, че съм доста голям специалист с машинка за рязане на дърва. Имах много машинки рязал съм огромни дървета, кастрил съм клони и т. н., на недостъпни места просто имах усет за това. И работих доста и във гората.

С един приятел се хванахме наистина да работим в гората / една млада букова гора/.   И със всяко отрязано стебло мога да кажа изпитвах чувство, че правя убийство. И в крайна сметка хвърлих машинките.

Без да знаем има едно равновесие СВЕТЛАТА СИЛА, ВСЕЛЕНСКИЯ РАЗУМ дава това равновесие и държи на него.

Това е тъй нареченият ЗАКОН ЗА РАВНОВЕСНИТЕ СИЛИ! Това е и ЗАКОНА И ЗА КАРМАТА! ЗАКОНА ЗА МАХАЛОТО! ЗАКОНА ЗА ПОДОБНОТО!

Какъвто и както и ще да го наречем, тоя закон на СЪДБАТА ! Той е закон и на равновесието и следователно когато човек ликвидира да кажа или унищожи 500 живи същества – значи висши най – вече млекопитаещи. За 500 живи същества или за 500 капки животинска кръв от най – висш порядък и разумност. Най – висш разбира се е човека се плаща с една капка човешка кръв.

Значи ако 500 телета влязат в кланицата няма начин – грубо звучи, но ще кажа истината. Някъде ще трябва да загине човек без да е предвидено, че тая човешка душа ще прекъсне сега живота си. Прекъсва го по някакъв начин.
Направете сметка!
При дърветата е същото 50 000 само че хубави, млади, здрави дървета, които не заслужават да загинат, ние ако ги изрежем се плаща с една човешка душа, която си заминава от тоя свят. За това когато дядо ми някога е имал кория и гора, баща ми ми е разказвал / взимал го е той е бил малък баща ми/ „Отивахме – само сухи дървета товарим на каруцата.“

След всичко това през 2002 г. Георги Изворски се отдава на планината и гората.

ГЕОРГИ:
Нещо ме накара след като пак прочетох библията и във евангелието се казва: „Птиците нито сея, нито жънат а живеят“. – Защо да не живея като птиците?

Бях си уредил семейството разбира се децата ми големи, жена ми и т.н. и можех лично аз да се занимавам с каквото искам.

 И изкарах шест години в планината. Нещо ме потегли, отидох, направих си сам собственото бунгало, което приятелите ми шеговито го наричат – /стъклената пещера/, защото е много остъклено. Ориентирано е изток – запад, менюто ми беше простичко – /всеки ден във една чашка която беше тридесетграмова нали/. Във няколко буркана правех – kълново жито. То седеше по 48 часа, защото не беше лимец който е мекото, хубаво, дивото жито което е. Истинското! А то беше обикновена, хибридна пшеница. 24 часа във вода и още 24 часа стоеше влажно и тогава омекваше, пускаше кълн един-два милиметра. Най-мощното!

ВОДЕЩАТА:
Само с това ?

ГЕОРГИ:
Да само това, сухи плодове ако имаше,/за зимата става въпрос/ мед и тахан, и ядки разбира се най-вече орехови ядки –  имах една чашка пластмасова по 100 грама. Ето това ми беше еднократно хранене, а малко по-късно започнах на два или на три дни да се храня.
Така, че това беше. То храната не е толкова важна, а е важно как изкарах тези години.
Всяка сутрин посрещах изгрева. Един час тръгвах  преди изгрева, горе на една наистина много енергийна скала. Няма зиме, няма лете, няма дъжд, няма сняг. Слънцето дали се вижда или не се вижда няма никакво значение. Важното е да излезеш и да се обърнеш към изток.
Ритуалът е много важен, той е половината от здравето на човека. Просто това уважение – да уважаваме Невидимия Свят и тогава Той ни обича и ни уважава.

Постепенно Георги изоставя всичко, с което обича да се занимава в свободното си време.

ГЕОРГИ:
Спрях да сека дървета,  спрях да ходя на риболов и когато обаче не исках да оставя карането на автомобил / мотоциклета  разбира се последния си го продадох/, но разбрах едно предупреждение няколко пъти те предупреждават СВЕТЛИТЕ СИЛИ .
Как става това?
Три пъти те предупреждават чрез някой човек или на сън. И просто ми казват недей да си караш повече автомобила. Това е посланието, обаче аз продължавам да го карам.
След това три пъти ти показват пръчката /казвам нали символично/.
И след това почват вече след шестия, седмия път, осмия и деветия започват да те бият. Направо казано със шамарчета, тоест с изпитания, страдания и несгоди.

Първият път аз не разбрах от трите показвания, тоест от трите забележки. След това от трите показвания на пръчката / това обикновено е – взимат ти нещо материално/. Значи примерно колата ми се удари един два пъти. Плащаш, отиваш нещо застраховката нещо сбъркано и т.н. вадиш тези пари от джоба си и казваш абе защо ги давам? Седмият път вече започват да те чукат на твое собствено ниво нещо те заболява примерно, но винаги след като караш.

Казват, че живота постоянно ни дава знаци и уроци но забързани в ежедневието си пропускаме да ги разпознаем и живеем сякаш всичко около нас е плод на някаква случайност. Древногръцкия мъдрец и мистик Хермес Трисмегист казва: „Случайността е името на закон, който още не познаваме. Природата не създава дори две еднакви снежинки в света, а мислим, че събитията в живота ни са лишени от смисъл. Посветените учители от най – древни времена до днес ни учат, че всичко около нас носи свое специално значение и има за цел да ни посочи верния път.

 Вие забелязвате ли знаците, които Съдбата ви дава?

Наричат ги обратна връзка. Прилича на играта за криеница когато се напътстваме с инструкциите – топло и студено. И животът така ни упътва.  Изпраща ни страдания когато сме на грешен път и радост когато сме отцелили посоката. Ако дълго време не чуваме алармата обаче, тя се усилва и обратната връзка става все по – изразителна.

Първо природата ни кани с добро, после ни удря шамар и ако сме много инати и не чуваме сигналите може даже и да ни погуби. За това бъдете на щрек за знаците в живота ви. Те са във всяка ситуация около вас, във всеки разговор, във всяка книга, филм дори и телевизионните предавания. Не винаги обаче обръщаме внимание на знаците. Дори понякога им се гневим, но гневът никога не е добър съветник!

ГЕОРГИ:
Първото нещо което човек трябва да обуздае от седемте смъртни гряха /вие ги знаете/ това е гневът. Макар, че го водят и на Изток и на Запад ЕГОИЗМА, че е най-силния смъртен грях! Ако искате да ги изброя?

ВОДЕЩ:
Изброите ги.

ГЕОРГИ:
Първият е горделивостта или егото, егоцентризма на човека.
Вторият е завистта.
Третият е алчността.
Четвъртият е гневът.
Петият е похотливостта.
Шестият е чревоугодничеството.
Седмият е мързелът, мързелът или леността или не желанието да учиш.
Изтокът има два големи гряха – първият точно – това егоизма, горделивостта и вторият е невежеството, тоест не искаш да учиш.

Всичко на тоя свят се дължи на Приятелството. Сега на тоя материален свят приятелството е абсолютно и най-висшата форма на общуване.

Отварям една малка скоба. Когато се приближа до едно дърво, за да му поискам енергия, аз го питам – моля Духа на дървото и казвам: „искам да се сприятелим“- и се сприятеляваме за една минута. Ако иска човек, /защото аз усещам дали дървото ме приема или не/, но ако искате да проверите, а нямате още тая висша сензорност – да може да го разберете. Се взима най – обикновена тънка хартийка, цигарена и хваща се с два пръста и се доближава на един пръст от дървото. Значи тая хартийка която е /станиол обикновено/ той започва ако дървото те иска тегли към себе си значи те иска може да ти даде енергия, харесва те за приятел. Ако  обаче те отблъсква обратно – казва: – не върви си по пътя със тебе не можахме да се сприятелим. Дървото никога не лъже, както не лъжат животните, както не лъжат скалите, камъните.

А всичко е живо разбира се и както сега се спуска ПРИНЦИПЪТ НА СПРАВЕДЛИВОСТТА на земното кълбо след 2012 година. Лъжата започва да се изпарява и изчезва. Всички трябва да бъдем справедливи, честни, почтени един към друг.
Всичко в живота ще стане както не веднъж съм казвал КАТО НА ВИТРИНА!
Просто не можеш да живееш във лъжа!

Достигайки до всички тези истини и убеждения в Георги се отключва дарбата за лечителство. Той успява да помогне на хиляди хора, но както самият той казва: Само на тези, на които присъдата им е изтекла! Човек може да се излекува и от най-страшната болест само ако тръгне по нов път!

ГЕОРГИ:
Трябва да си промени стереотипа на мислене, стереотипа на чувстване, стереотипа на хранене, на дишане, на поглед към живота и стереотипа на дело. Какви действия прави.

 Вижте колко е просто трябва да имаме ЧИСТИ МИСЛИ, ЧИСТИ ЧУВСТВА,ЧИСТИ ДЕЛА, ЧИСТ ВЪЗДУХ, ЧИСТА ВОДА И ЧИСТА ХРАНА! Това са шестте основни работи, но кое слагаме на първо място – чистите мисли, които са най – лъчистата енергия светлинна. Които слизат от БОГА. Чистите чувства те са равностойни и чистите дела онова което трябва да го правим на хората и на обществото, а то ни се връща на нас.

 А следващото което е това е тези субстанции са второстепенни чистия въздух, чистата вода и чистата храна макар, че хората много държат на тях. Но аз съм установил и съм виждал хора които работят в изключително вредна среда и имат прекрасно здраве и много младеят. Значи те се чувстват млади, здрави и щастливи, защото точно това ги държи. Тая чистота на мислите, на чувствата, на думите и на действията.

Първите мисли излизат от сърцето. Сърцето мисли, съжалявам на Земното кълбо и на тези материални светове физически, сърцето мисли има много хиляди клетки, които се мислещи веднага мисълта отива до мозъка. Умът трябва да се съгласи до три мига със сърцето, не три секунди. Те са много! И тогава са в пълен синхрон, и тогава нещата стават. Но нашата грешка къде е? Има много такива примери. Човекът започва да мисли: абе каква изгода имам аз, ако на тоя човек му направя едно добро? А сърцето винаги иска да направи добро.

Моралните и нравствените ценности се ценят много повече от  СВЕТЛАТА СИЛА, Която ни държи тука, и с тях можеш да се излекуваш много бързо и много леко. Само да тръгнеш по Светлият път и да станеш, чисто и просто, един добър човек. Това е!

ВОДЕЩ:
Сигурна съм, че сте научили много от този изключителен човек и вече сте си задали още куп въпроси, касаещи ви лично.
Важно е да осъзнаем, че закона за компенсацията, балансът и равновесието работи безотказно и винаги. Количеството на притежаваното обикновено е точно толкова, колкото  онова което липсва, а следствието винаги е резултат от нещо което сме предизвикали сами. Или с други думи природата никога не ни дава да сърбаме нещо, което не сме си надробили.

 Живота ни е училище и всяко преодоляно изпитание е преминаване в по – горен клас. Нужна е подготовка обаче за да се научиш да познаваш знаците, които получаваш. Да чувстваш гласа на Вселената не е лесно, но пък това е един сигурен път към блаженството, който си струва да бъде поет.

Искам да завърша с една любима мъдрост която казва:
„Във цялата Вселена има едно единствено нещо, което със сигурност можете да направите по-хубаво и това сте самите вие! „

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound
Cart Overview