Водещ:

Георги, вече сме в годината на съвършенството, 2024 година е годината на съвършенството. Така казахте. Ти много често говориш за тази много специална дума. Нека обаче освен с вибрация, сега да я изпълним и със знание. Какво е съвършенството? От какви компоненти е създадено? Каква е тайната на съвършенството?

ГЕОРГИ ИЗВОРСКИ:

Великолепен въпрос и наистина може да се каже, че това е десятката на десятката. СЪВЪРШЕНСТВОТО е онова, което е ТАЙНА, защото без тайни светът би бил скучен, направо казано. ТАЙНИТЕ ДВИЖАТ СВЕТА НАПРЕД! Те са основният двигател. Човека иска да ги разгадае. Иска да постигне нещо. И вече разгаданата тайна или направеното откритие не е нещо непознато, неизвестно. И заради това винаги съм казвал, че въпросите са много по-важни от отговорите. Имаш ли отговора, спира да те интересува този въпрос. А ЧОВЕКА е едно същество, на което му е ВРОДЕНО. ТО Е ЗАКОДИРАНО У НЕГО! ДА ТЪРСИ СЪВЪРШЕНСТВОТО! И заради това когато казвам, че голям грях е – не само седемте, а и от десетте граха – да не забелязваш красотата. И в човека, и в природата, и в нещата, и във видимия, и в невидимия свят. Това е изключително важно.

Съвършено е всичко. Ако се погледне, то има страна положителна и отрицателна, разбира се. Но ИСТИНСКОТО СЪВЪРШЕНСТВО, за което говорим, което е и БОЖЕСТВЕНОТО, то не се набиват толкова на очи. То е толкова ЕСТЕСТВЕНО. В естеството може да се търси. В обикновеното, в тривиалното. В нещо на пръв поглед незабележимо. Но ТО Е АБСОЛЮТНО ИСТИНСКОТО. И заради това съм казвал, че много често човечеството, когато се учи директно от природата, и е свързано с природа, то наистина Напредва – Напред и Нагоре. Ако се отклони от естествените работи става едно зацикляне. Човек мисли, че цивилизацията е нещо кой знае колко добро. И култивирането на дивите, примерно билки, гъби, растения и каквото и да е. 

Един прекрасен пример имах с една жена, която отглежда рози и изнася розово масло в целия свят, плюс Япония и Франция. На големи козметични фирми и така нататък. И аз, за да я изпитам дали е наистина духовен човек или не. Мога да си го позволя това, за него не ме наказват. То е като тест. Бяхме у тях на гости. С един приятел бяхме отишли, защото жена му искаше да вземе различни видове масла. Освен розово масло, тя има инсталации, които правят и масло от мента маточина, и ред други работи. Разни маслодайни култури и билки. И аз най-случайно отивам с тях. И сядаме, тя ни покани вътре жената. „Какво желаете…“ И започнахме да си говорим, аз й казвам:

– Как мислиш, розата, тази е била някога дива. Всичко, което е минало еволюционния път и растенията. Те и камъните имат еволюционен път. И растителния свят, и животинския свят. Да не говорим за човешкия свят. По време на тази еволюция аз много добре, знам, че родината на розата е Тракия и по специално сегашното Черно море, което е било РАЙСКАТА ГРАДИНА. От там тръгва. Как сега..? Полагаш много грижи? Тя е култивирана вече розата.

Тя вика:

– Да, аз знам, че розата идва от диво състояние и когато закърнее и остарее, тя се превръща в шипков храст. 

Ако продължава, значи слиза надолу в Инволюцията. А е била на най-високото и съвършено ниво.

– Розата в природата не се е нуждаела да бъде наторявана, да бъде рязана. От всички тия обгрижвания. Тя е растяла на специални места и където расте това е най-подходящото за нея. И от тия специални места става най-доброто гюлово масло. Най-ароматното, най-финото, най-полезното и най-съвършеното. Обаче човека, когато е култивирал.

И аз й казвам:

– Слагаме го в кавички. „Цивилизовал това растение.“

– Той е започнал да го насажда на места, където не разбира и не знае. Той усеща, че тука е по-подходящо от там. Но природата знае най-подходящото, най-съвършеното, най-точното място. И затова не се е нуждаела от нищо. Не е била наторявана със специална птича тор. Сега с която ги наторяват, която се разглежда и така нататък. И ред други работи. Да се режи всяка година и много други неща. Да се пръска. – Пръска се с препарати, защото има и болести по розата. – А казва – природата се е грижила за всичко. Когато на съответното място я засадила природата. Тя знае как да я гледа. Какво й е необходимо?   Розата може да издържа много на безводие, разбира се. – И казва – когато идва знае, че вятъра есенния и пролетния ще счупи старите вейки и ще израснат нови. Всичко това е било нормално и тя е била най-прекрасното растение. И разбира се царицата на цветята, която е била.

И от там тръгвам за Съвършенството. СЪВЪРШЕНСТВОТО пак казвам, наглед е НЕЗАБЕЛЕЖИМО, ОБИКНОВЕНО, ПРОСТИЧКО. Но в НЕГО ИМА НАЙ-ЕСТЕСТВЕНОТО И НАЙ-МОЩНАТА СИЛА И ЕНЕРГИЯ! Защото колкото са ПО-СЪВЪРШЕНИ ФОРМИТЕ, толкова са ПО-МОЩНИ. И ИЗЛЪЧВАНЕТО, ВИБРАЦИЯТА ИМ, ТЯХНАТА ЧЕСТОТА Е МНОГО ПО-ВИСОКО ЧЕСТОТНА. А в БОЖЕСТВЕНИЯ СВЯТ ИМА НАЙ-ВИСОКАТА ЧЕСТОТА!

Всеки един предмет. Всяко едно живо същество. Всичко има Честота, на която тук й казваме на Земята обикновено вибрация. Така е общоприето. И казвам такава вибрация, но тя е наистина Честота, която се Излъчва от всичко.

Значи в Най-Материалните светове Честотата е най-ниско честотна. След това в Духовния свят е ПО. И НАЙ-ВИСОКО ЧЕСТОТНА и НАЙ-ФИНА, но и НАЙ-МОЩНО ЕНЕРГИЙНА е в БОЖЕСТВЕНИЯ СВЯТ! След това е в Духовния или Ангелския свят, както го наричаме и накрая е в Човешкия свят.

Както знаем, и както вече е всеизвестно Големи тежести са вдигани с мисъл. Мисълта и Енергията на човека или на един колектив от хора. Десет човека ако наистина успеят да си Синхронизират Енергията в ЕДНО, те наистина могат да направят ЧУДЕСА. Те могат да преместят тая планина от тук – там. И затова аз разбирам тези колеги, които са отишли и казват: „Събирам 150, 200 човека.“ И отидоха да вдигат една огромна скала, която да кажа е 1000 тона. И Гуруто, който ги води казва: „Момчета и момичета, ние ще я повдигнем един, два пръста над земята и вие ще видите това.“ И им взе много голяма такса. И аз питам един приятел, който ходи:

– Какво правихте?

– Спахме на поляната и в полунощ той ни вдигна или призори, за да се съсредоточим и да вдигнем скалата.

Казвам:

– Ако беше доброволно и съзнателно, наистина скалата щеше да се отлепи от земята. И ако между вас имаше Много ПРАВЕДНИ Хора, които ЖИВЕЯТ ЧИСТО, ПОЧТЕННО и така нататък. Но ако има Един, който има много ПОРОЦИ – Само Един – скалата няма да се вдигне във въздуха.

ЧОВЕШКАТА ЕНЕРГИЯ И СИЛА – Това идва от РАЗУМНОСТТА – Е Много ПО-МОЩНА, ПО-СИЛНА И ПО-СЪВЪРШЕНА от всички останали енергии.

Не е приятен, този пример, но ще кажа, че НЕ Е Хубаво да се УБИВАТ Животните. И най-вече да се ХРАНИ Човечето с ТЯХ! Но те казват, има тъй наречената хуманна смърт. По хуманен начин. И аз гледах. В България съм присъствал също. И даже на млади години съм участвал, когато едно прасе дава живота си, за да може да се нахранят хората с него. 

Натискат го няколко човека, то квичи, пищи. Идва колача. Картината не е за малки деца. Не и за един човек със слабо сърце как се мъчи това животно.
А някога видях в Германия. Има си специален човек, който ходи и там гледат прасета отделно, на село си имат. Той си е специално колач, касапин. Отива да свърши работата. Идва с едно камионче, на камиончето има отгоре една макара. Един скрипец, какъвто е за вдигане на моторите в автосервизите. Две по 100, 200, 300, 400, 500 килограма. Той идва с едно куфарче само.
Скрипеца на колата, разбира се свалят го от там, за да закачи животното. За да може да го одере. Да го вдигне. И го вдига с една макара, която може да вдигне половин тон.

Гледах го и най-интересното ми беше, казвам: „Как сам той се справя.“
Ето това е технологична страна на нещата и може да се каже, че е много по-хуманно. НО ЗА МЕНЕ ХУМАННО УБИЙСТВО, ХУМАННА СМЪРТ НЯМА!!! Това НЕ е Хуманно! Това е НЕЧОВЕШКО!!!
Това е една такава НЕМИСЛИМА ЖЕСТОКОСТ за АНГЕЛИТЕ, за АРХАНГЕЛИТЕ. И за другите Светове, които НЕ са в МАТЕРИАЛНАТА ВСЕЛЕНА!

 

Той идва с една тръбичка, някаква щракалка с пружина, с острие. И само да се доближи до прасето. То нито квичи, нито гледа, нито… Защото прасето е много интелигентно и усеща денят и часа на смъртта. И то е неспокойно.
То пак усеща, но не вижда хора. Не е тука да го да го натиснат насила и така нататък.

Имаше един български филм, където прасето със забит нож в гърлото тичаше наоколо и онези се стремяха да го хвалят. Да не влизам в подробности, защото не са приятни.

И този човек отиде и зад ухото някъде, така до прасето, както си беше вътре.
То си е в клетката, където е, и не го е страх. Само постави тръбичката, пуф. И то 100, 200, 300 килограмово прасе падна и не шава. И той после го изтегли със скрипеца, с макарата. Закачи го и така продължи да го разфасова.

Това го казвам, че човек наистина може да измисли много ПРЕКРАСНИ НЕЩА. Но може и да сътвори много МИАЗМИ! Много отрови.
Много, така да се каже смет и боклук, който не е необходим за Развитието и в ЕВОЛЮЦИЯТА на ЧОВЕЧЕСТВОТО. Но и това си има положителна страна.
Затова сме Изпратени ТУКА, за да ВИДИМ и ТЪМНАТА Страна на нещата. И когато минем през такива места. ТЕ са като един ОБРАЗОВАТЕЛЕН, ВЪЗПИТАТЕЛЕН Полигон. Затова държат и нашата планета така. Която вече ПРЕМИНАВА в НОВОТО ИЗМЕРЕНИЕ, което е ПОВЕЧЕ СВЕТЛИНА, КРАСОТА и най-вече ДОБРОТА! Там е ИСТИНСКАТА ХУМАННОСТ!

НЯМА ДА ОСТАНЕ НИТО ЕДИН АГРЕСОР! НИТО ЕДИН НАСИЛНИК! НИТО ЕДНО СЪЩЕСТВО в ЧОВЕШКИ Образ, а и в ЖИВОТИНСКИ. Те защото ЩЕ СЕ ПРЕРАБОТЯТ и Животинския свят, и Растителния свят! СТАВА ПРЕОБРАЗУВАНЕ! И тая ВЕЛИКА БОЖЕСТВЕНА ПРОМЯНА! А СЕГА точно е ПРЕХОДЪТ!

Който ИЗЛЪЧВА ЛОША МИСЪЛ, ЛОША ДУМА, НЕ! НЕ МОГАТ ДА МИНАТ ОТТАТЪК!!! А, ако случайно минат, ТЕ НЕ МОГАТ ДА ОСТАНАТ!!! Ще бъдат ВЪРНАТИ Обратно през Пропастта. Защото между Хубавите неща и Не хубавите има Една наистина Огромна Пропаст!!! Казвам го Символично.

И заради това, когато се каже думата ЧОВЕК и те за да Отделят Човека от Хората се казва: „ЧОВЕК, който си пише с главна буква.“ Да, обаче аз ще кажа как стоят нещата точно при ЧОВЕКА, ЧОВЕКА с главна буква Ч. Но останалите всичките букви се нареждат и трябва да бъдат по-големи, за да става… Непрекъснато да НАРАСТВА ТОЙ в СЪВЪРШЕНСТВОТО! В БОЖЕСТВЕНОТО СЪВЪРШЕНСТВО да НАРАСТВА. Заради това те трябва да Нарастват, а не само главната буква първа да бъде „Ч“. 

Сега ще я РАЗТЪЛКУВАМ Думата ЧОВЕК. НЕ защото казва се ЧО – ВЕК, който се състои от Енергия. И му е дадена. На това Висше същество му е дадено поне един век да бъде, сто години да си УЧИ УРОКА. Но той идва много пъти по сто години. Но заради неговото НЕВЕЖЕСТВО и Не Пазене, може да се каже НЕ може да си СЪХРАНИ нито тялото, нито Душата както трябва. И не може да изкара век. ТЯЛОТО Е СЪЗДАДЕНО и това, което е сегашното, както го смятаме, че е тяло направено от кал, както се казва в Библията. Или глиненото тяло. ТО също е СЪВЪРШЕНО и може да го поддържаш Хиляди години. Това е.

Но ето Ч, пак както казвам, тя е в четириъгълник горната част, надолу и се крепи на стълбче. Това показва НАЙ-ГЪСТАТА МАТЕРИЯ. Четирите страна на четириъгълник. ГОРЕ когато е четириъгълник, това показва най-низшите светове и най-гъстата материя.

О-то обаче следващото, което е ТО трябва да бъде по-голяма буква от Ч. О-то е КОЛЕКТИВ. И човек трябва да се приспособи. Да се внедри, така да се каже, в тоя колектив. Да се НАУЧИ да живее един КОЛЕКТИВЕН ЖИВОТ.

Разбира се, на Земята, както съм казвал неведнъж има ДВА ВИДА ЕГОИЗЪМ. Индивидуален егоизъм и Колективен егоизъм. Когато си в някаква партия, някакъв фен клуб, независимо в каква организация, това е колективния егоизъм. Или дори, който е много голям патриот. Това е колективния егоизъм. Той тегли чергата към родината си. Да, не е имало нищо лошо някога в това, но НОВОТО ВРЕМЕ Изисква НОВ МОРАЛЕН ПОДХОД! Изисква НОВИ ДОБРОДЕТЕЛИ! ДОБРОДЕТЕЛИТЕ винаги, колкото и да са хубави, които имат Стара окраска, винаги имат нещо Егоистично. Дори и най-прекрасните неща като ЛЮБОВТА. ЧОВЕК трябва да стане и да МИСЛИ вече ВСЕЛЕНСКИ!!! Първоначално ПЛАНЕТАРНО, това е достатъчно. Да тегли чергата към ПЛАНЕТАТА. Такива патриоти трябва да бъдем. След това вече към СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА. След това към ГАЛАКТИКАТА и накрая към МАТЕРИАЛНАТА ВСЕЛЕНА. Прощава му се! Но когато стане същество с Истинско СЪВЪРШЕНО СЪЗНАНИЕ, почти както  ВСЕЛЮБЯЩИЯТ наш баща, тогава той разбира, че тази ЛЮБОВ, тази МЪДРОСТ, тази ИСТИНА. Всичко, което ИЗЛЪЧВА, трябва да бъде ВСЕЛЕНСКИ!!! И тогава става ГРАЖДАНИН НА ВСЕЛЕНАТА! Там не те пускат, а това е НАЙ-ГОЛЯМАТА САМОЖЕРТВА и затова това О е прекрасно. Това колектив.

Ч-то е МАТЕРИЯТА. О-то е КОЛЕКТИВ. В-то вече какво е? В-то са онези БЛАГА, които трябва да се научиш да ги даваш най-много, защото ГОСПОД те снабдява. В-то както е на български е една черта и отпред има две полуокръжности, които казват. Едното е Небесната бременност, която ще ражда БЛАГА, Горното. Долното е Земната бременност, която също ражда БЛАГА. Значи ние трябва да работим с тия бременности. Говоря символично, за да се научим ние да раждаме тия БЛАГА. Те идват от Горе, както и плода в майката. Тука има мъж и жена, но БЕЗ БОЖИЯТА ИСКРА НИЩО НЯМА ДА СТАНЕ!!!

БОГ ДАВА, по някакъв начин се материализира у нас и ние тези Блага трябва да ги раздаваме. Първото БЛАГО е да Раздаваш ДУХ, ДУХОВНОСТ, ДУШЕВНОСТ на тия хора. Да раздаваш ДОБРОДЕТЕЛИ. СЛОВОТО БОЖИЕ! Разбира се, това е най-голямата Добродетел, която може да се раздава и ЧОВЕЧНОСТТА! Това са ПРИНЦИПИ, Закони, ти да живееш по ТЯХ и ти да бъдеш ПРИМЕР на другите. И да ги учиш на това. И вече да се занимаваш и с Материята същото. Материя трябва да раждаш и трябва да раздаваш обилно, когато имаш възможност.

Тук ще спомена само за великият руски писател Толстой. Лев Толстой, който е написал „Война и мир.“ И който не си е жалил труда. И двадесет пъти тогава предписва на ръка целия голям роман. Двадесет пъти го преработва, за двадесет години. Той е писал вътре. Тогава е било с перо, мастило. Писане много, бавно, трудоемко, но това е труд. Писал е пет, шест, седем, осем часа, когато му омръзва, той излиза навън. Или се разхожда, пушката му е на рамо и кучето, но не стреля. Той не убива животни, защото знаете Толстоистите и в България има Толстоисти, те НЕ се хранят с месо. Те имат една Етика, която е много близка до БОЖЕСТВЕНАТА ЕТИКА.
Той или се разхожда, или отива и върши някаква работа. Сече дърва. И аз веднъж гледах един филм за него, когато един от мужиците оре. С коня оре вътре в имението. И той отиде при него, и му каза: „Я се дръпни да поора малко“. Значи той не го е срам, а и усеща, че всякаква работа може да върши. Това е.

Сега ще продължа в същия дух нататък за Съвършенството. СЪВЪРШЕНСТВОТО се изразява в Количеството и Качеството. МИНА ВРЕМЕТО НА КОЛИЧЕСТВОТО!!! Всеки който си мисли, че количеството… Според закона, трябва количествените изменения да преминат в качествени. Но някога количествените изменения преминават в качествени за милиони години, а и за милиарди години. Сега вече всичко се ускори и затова е по-добре веднага да се вижда качеството какво е, а не ти трябва количество.

Знаете ли не е така от човешка гледна точка. Старото съзнание какво си мисли? Говоря за една демография, най-обикновена. Примерно за населението на една страна, на един град. Продължава да има Скептици, Аскети или хора с по-остареличко мислене и стереотип на мислене и на живот. Като казва, че една нация, като намалява тя ще изчезне. Това е най-малкото ми звучи смехотворно и несериозно. Колкото изчезна българската нация. Защо не изчезна? Защото БОЖИЯТА РЪКА е отгоре на нея. Следователно НЯМА да изчезне този народ, който е ОБЪРНАТ С ЛИЦЕ към БОГА! А това означава да РАБОТИ С ДОБРОДЕТЕЛИТЕ и да загърби Пороците. Да ги забрави! И да ВЪРВИ по Пътя на СЪВЪРШЕНСТВОТО! ВСИЧКО ДА ГО ПРАВИ С ЛЮБОВ!!! ТОВА Е ТАЙНАТА НА СЪВЪРШЕНСТВОТО!!!
ОСНОВНАТА Е! – ДА ПРАВИШ ВСИЧКО С ЛЮБОВ! Значи тези ТРИТЕ ПРИНЦИПА на които се КРЕПИ СВЕТА. КРЕПИ се и СЪВЪРШЕНСТВОТО, но ТАЙНАТА МУ е проста, защото трябва да го разгледаш. Трябва да влезеш вътре в него, в нещата. Взимаш едно камъче. Природата го направила, но то наистина е съвършено, защото то иска да ти каже нещо. 

И понеже там, където сега живеем, светъл му път. Преди три, четири дни се пренесе във вечността точно този човек, който цялото село го мислеше за ненормален, а той беше прекрасен човек. Беше много по-добър и по-умен от тях и те не можеха да го разберат. Той всеки камък го разглеждаше и гадаеше по него. И затова му носех камъни от морето. Отивам взимам пет камъка, занасям му. А този човек беше много музикален. Той в целия район там или регион е бил някога най-добрият китарист. Музикант на китарата, който е можел да свири всичко.

И така, ТАЙНАТА ВИ Я ОТКРИХ! А сега ще кажа още нещо, че в нещата, които са малките, които трябва да ги виждаме. Защото и едно парче от скала, една песъчинка, може да ти каже от коя скала е. Колко е голяма. На колко хиляди и милиони години е, и е къде. Вижте това е част от скалата. Парчето торта е от цялата торта. Това е се казва сектор. Те му вика секта, легия, лига и така нататък. Това е част от голямото нещо. И заради това тая част носи всички съставки, всички признаци, всички функции. Значи всички методи, всички средства от там от където е. И затова НИЕ трябва да се стремим ДА БЪДЕМ както ОТЦА, както е казал ИСУС. Защото ТОЙ е казал:

„Бъдете СЪВЪРШЕНИ, както е СЪВЪРШЕН ОТЕЦ ВАШ!“

А УЧИТЕЛЯТ казва:

„Търси СЪВЪРШЕНСТВОТО навсякъде и във всичко.“

И когато човек започне да ПРИЛАГА това. Да се вглежда в нещата. И най-важното да му работи много мисълта. ТОЙ ДА МИСЛИ. Затова е създаден мислещо същество. А НЕ както любимата фраза на Вуте: „Най мразим да мислим.“

И аз питам:

– Вуте защо?

– Изразходвам много енергия, аз съм мързелив.

МИСЛЕНЕТО ИЗРАЗХОДВА НАЙ-МНОГО ЕНЕРГИЯ от човешкия организъм.
Знаете ли кое е следващото, което изразходва енергия? ОЧИТЕ! Говоря за материално ниво. И следващото знаете ли кое е? СЪРЦЕТО! И чак следващото са БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ и така нататък. Казвам ви една Тайна от Тайните на Съвършенството!

Сега за да разпуснем малко. Виждам аз какъв въпрос искаш да ми зададеш. Ако искаш го задай. Ако искаш аз съм го прочел.

Ще им покажа с нагледен… Ти искаш: „Дай пример“. Аз ще им дам един собствен пример за Съвършенство. И как трябва да го откриват. И да го разгадават. Той е толкова тривиален и толкова естествен, и толкова обикновен, че ако го видиш, никога няма да се досетиш, ако не мислиш дълбоко по него. И нямаш тая опитност, която АЗ ИСКАМ ДА ДАМ НА ХОРАТА. ДУХОВНА ОПИТНОСТ. В крайна сметка за това съм ИЗПРАТЕН ТУКА и затова толкова съм изтормозен. – Да им РАЗДАВАШ БОЖИЕТО СЛОВО под Формата на ДУХ. И разбира се ТЕ ГО ИМАТ Закодиран у всеки един, независимо дали е долу метача пред кметството или е кмета. Или е президента, или е краля, или император. Няма значение. Във ВСЕКИ ТОВА Е ЗАКОДИРАНО! Само че трябва да го събудиш и да работиш с него. А това може да го направи само ДУХЪТ, тоест да тръгнеш по този ДУХОВЕН ПЪТ! Иначе зацикляш и си в гъстата материя. Трябва да счупиш – както съм казал в „Черупковото съзнание“ в книгата „Пет елмазени рози“, да се разчупиш, да ОТВОРИШ СЪЗНАНИЕТО.

Но да продължа, защото не завърших за ЧОВЕК. В-то. След В-то има Е. Е -то е ЕВОЛЮЦИЯТА, която е и истинската еволюция. Ч – О – В – Е – К. К-то е Много Важно. С нея завършва ЧОВЕК. Но това е ОТВАРЯНЕ на СЪЗНАНИЕТО. К-то има, ето сега пояснявам го като най-обикновена буква. Една чета отзад и отпред има една нагоре и една надолу, които се събират като стрелка. Която опира в чертата. Нали така? Това е. Да, ако погледнем обърнато назад е стрелка, но тази стелка е затворена от тази черта. Има граница, за да не се връща Създанието назад, а да продължава Напред. Затова често НЕБЕТО ми казва:

„Синко, за нас вчерашния ден НЕ СЪЩЕСТВУВА! ДНЕШНИЯ и малко ще помислим за УТРЕШНИЯ, защото Утрешния може и да не дойде, но ДНЕШНИЯТ Е ВЕЧНИЯТ ДЕН!!!“

Днешният е вечният ден. Най-дългият ден. Винаги да го използваш за ВЕЧНИ, за СЪВЪРШЕНИ неща. И когато казвам, че е така, това е една фуния, която вижте се разширява, и която тръгва. Значи това е БЕЗКРАЙНОСТТА НА СЪВЪРШЕНСТВОТО. Да се Усъвършенстваш по Еволюционния път. Напред да вървиш винаги. Като няма назад.

Ж-то е Хармония и то не точно хармония, а РАВНОВЕСИЕ. Едно К напред и едно К назад. Това е Ж-то. Разбирате ли? Но Ж-то е за историците, археолозите, ако искаш да изтеглиш някаква опитност от вековете. Иначе вчерашният ден ти служи за опитност. И ако нещо не са довършил, трябва да го довършиш в днешния. Ако нещо си извършил някаква грешка, прегрешения, престъпления, да гледаш, да го изправиш през днешния ден. Затова можеш да си помислиш. Иначе, ГО ЗАБРАВЯШ. БЛАГОДАРИШ на ГОСПОД, че ти го е дал и го забравиш.

Така, ЧОВЕК вече от началната форма, от най-гъстото съзнание, най-гъстата материя. НАЙ-НИСШОТО СЪЗНАНИЕ искам да кажа, стига до НАЙ-ВИСШОТО, което НЕПРЕКЪСНАТО се РАЗШИРЯВА и се РАЗВИВА. 

СЛОВОТО Е АБСОЛЮТНО СЪВЪРШЕНО! ТОВА Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ТАЙНА НА СЪВЪРШЕНСТВОТО! СЛОВОТО БОЖИЕ! И другото е СВЕТЛИНАТА! ВСИЧКО Е СВЕТЛИНА!

Така, сега ще стане дума и за това. Живял съм и аз на пристанище в морския град. И често обичах да ходя в пристанищната кръчма. Много ми харесваше, не знам защо. Мога да ви кажа, те после я развалиха. Преди много години. Има двадесет години от тогава. И просто сега продават. Е каса за билети на автобусите, които пътуват до този курорт. Даже мога да го кажа и къде, но както и да е. 

Във всеки град, който е край морето, има улица Крайморска. Както в много градове има крайречна, който е квартала точно до реката. И затова тази песен съм я озаглавил: „Момчетата от улица крайморска“. Сега ще ви я изпея, колкото мога и както мога, но знам, че ще я разберете.

Момчетата от улица Крайморска.
На чашка вечер седяха.
В капанчето се чувстваха добре

и често до зори се веселяха.
В капанчето се чувстваха добре

и често до зори се веселяха.


Един кръчмар се грижеше за тях.

Усмихнат им сервираше ментета.
Момчетата обичаха кръчмаря
и неговите ГМО кюфтета.

Момчетата обичаха кръчмаря
и неговите ГМО кюфтета.

Случайно в капанчето дойде.
Една русалка лятна и прекрасна.
Изпи с грация своето кафе 

и мигом кръчмата им стана тясна.
Изпи с грация своето кафе

и всичко живо омагьоса властно.


Момчетата от улица крайморска.
В полунощ със столове се сбиха.
Изхвърлиха в тъмното кръчмаря

и всичките ментета му изпиха.

Изхвърлиха в тъмното кръчмаря

и всичките ментета му изпиха.

Да, изпиха.

 

Тази песничка е улично кръчмарска. Но сега ще я Разтълкувам и ще ви кажа, колко е велика и съвършена, и каква тайна крие. ТАЙНАТА Е за ВЕЛИКАТА БОЖЕСТВЕНА ПРОМЯНА през този Велик ПРЕХОД. Всичко абсолютно Е в тази песен. Малка песничка. Съдържа само четири куплета по четири реда. Да! Но сега ще го докажа, като го казвам.
Това е УРОК по СЪВЪРШЕНСТВО! И не ми е скимнало просто така. И ако не ми беше разрешено, нямаше да го казвам.


Момчетата от улица крайморска живеят между морето и земята. Така е, това е първото нещо, което разделя Твърдта, Земята е най-гъстата материя. Това е СТАРОТО СЪЗНАНИЕ. Морето е втечнена СВЕТЛИНА. Това е НОВО към което отиваме. То е много по-фино, по-нежно, Съвсем НОВО. Съвсем ЧИСТО. Това е ЖЕНСКИЯТ ПРИНЦИП. ТВЪРДТА Е МЪЖКИЯТ ПРИНЦИП. Но това не значи, че Женският принцип е по-слаб от Мъжкия, тъй като Водата заема формата на всеки съд, в който я сложат. Тя се приспособява, но тя има една вътрешна МОЩ, която е немислима.

И ето на тази граница. На този вододел или предел живеят нашите приятели. Разбира се, те са обикновени. Това е пристанищното капанче в тяхната махала. Отиват, работят на пристанището хамали, докери, машинисти, рибари. Вечерно време се събират. Те са едни средностатистически и въпреки всичко млади хора от земните хора. Живеят един нормален живот. Смятат, че това е животът. Защо? Защото още не са се допрели до Духовното. Само познават Материята.


„Момчетата от улица Крайморска
на чашка вечер седяха.
В капанчето се чувстваха добре
и често до зори се веселяха.“ 

Това е един нормален, наистина средностатистически живот на човека. Той ходи, работи, няма кой знае какви големи стремежи, амбиции, мисли. И смятат, че това е света. Но това е капанче. Това е кафез. Това е клетка, аквариум. Човек НЕ може да се РАЗВИВА. Това е СТАРО СЪЗНАНИЕ. Те стоят още в старото съзнание. 

„Един кръчмар се грижеше за тях.
Усмихнат им сервираше ментета.
Момчетата обичаха кръчмаря
и неговите генно модифицирани кюфтета.“

Това е съблазните на материята. Кръчмарят, той е видимия. Той е на лице. Фигурата. „Един кръчмар се грижеше за тях.“ Но как се грижи? Да им зацикля съзнанието. Да Продължават да ПРОПАДАТ В МАТЕРИЯТА. Сервира им ментета. ЛЪЖИ, ИЗМАМИ! НЕ Е ИСТИНАТА! Но те го обичат точно такъв, какъвто е. Познават го. Там е, съгласили са се с това. Ядат кюфтетата. Пият, пеят. Всичко е точно. Обаче какво става в следващия куплет?

„Случайно в капанчето дойде
една русалка лятна и прекрасна.
Изпи с грация своето кафе
и мигом кръчмата им стана тясна.
Изпи с грация своето кафе
и всичко живо омагьоса властно‘“.

Какво е русалката? Символ на ДУХА. ТОЙ влиза при тези млади хора. Влиза в този капан. В тази Клетка. В този кафез. Влиза вече ДУХ. И ТОЙ ДУХЪТ, ТОЙ ГИ ИЗДИГА! ТОЙ ПОПИВА В ТЯХ! Те ВИЖДАТ, че ИМА и нещо друго. НЕ само този тривиален, обикновен животец, който го живеят. На работа да ходят. И вола като го накараш ходи на работа, прибира се, яде, спи. На другия ден пак го изкарват и пак го карат или да тегли колата, или да оре. Говоря със стари форми, но са верни. Човека е много по-висше същество. Следователно той трябва да забравя това. И ето ДУХЪТ РАЗМЕСТВА ВСИЧКО! ДУХЪТ ОБРЪЩА ВСИЧКО на 180 градуса. ТЯ идва, пие си кафето. Прекрасна. Те виждат нещо ПРЕКРАСНО, нещо НЕЗЕМНО! Нещо, с което не са се сблъсквали. Там не влизат такива. Влизат само пияниците, местните и от пристанищните кръчми. Но ето идва и при тях да ги посети. ТОВА Е НОВОТО! НОВОТО НЕБЕ И НОВАТА ЗЕМЯ!!! Разбирате ли ме? ТОВА Е НОВОТО СЪЗНАНИЕ, който идва при тях на крака.

И така. След това какво следва? Последната картина. И тя е ИСТИНСКА за ПРЕХОДА. Момчетата разбират и СТАВАТ изведнъж едни такива ГОЛЕМИ Пертурбации у тях. И такива ГОЛЕМИ Катаклизми в СЪЗНАНИЕТО ИМ! Те са приятели. Израснали са заедно, но в крайна сметка се сбиват. И не както и да е, един обикновен бой, а със столове. МОЩНО! БИЯТ СЕ, защото има някакви ПРОТИВОТЕЧИЯ между СТАРОТО И НОВОТО. Това иска да покаже тази картина. Обаче най сетне се сещат кой е причината за това. Кой ги лъже, кой ги мами? Чрез кого идват СЪБЛАЗНИТЕ Земните? Кръчмарят! Символа, Олицетворението на СТАРОТО СЪЗНАНИЕ! БОЖЕ! Какво ще го направим? Веднага ще го ИЗХВЪРЛИМ където му е мястото. В ТЪМНИНАТА НА СТАРИТЕ НЕЩА, на МИНАЛОТО, на СТАРОТО СЪЗНАНИЕ. Той там му е добре. Там трябва да си седи.

„Изхвърлиха в тъмното кръчмаря
и всичките ментета му изпиха.“

И затова ще ви кажа. Съвършено го мисля. Рядко може някой да се досети, но аз се досетих. МЕНТЕТАТА са всички КАРМИЧНИ ПОСЛЕДСТВИЯ И ТЕЖЕСТИ на момчетата, които ТРЯБВА да си ГИ ИЗПИЯТ ДОКРАЙ, за да ВЛЯЗАТ В НОВОТО! Да ВЛЯЗАТ В НОВОТО НЕБЕ, В НОВАТА ЗЕМЯ! НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТИДЕ С КАРМИЧНИ ДЪЛГОВЕ! Казвам ви го, със СТАРИТЕ Неща от Предишни животи или от Този. Те моментално го разбират. Ето какъв прекрасен Символ.

„И всичките ментета му изпиха. Изпиха му.“

И СОБСТВЕНИТЕ си ГРЕХОВЕ И НЕГОВИТЕ! Виждате ли, това вече е това ВЕЛИКОДУШИЕ. Това БЛАГОРОДСТВО НА НОВОТО СЪЗНАНИЕ! От следващия ден ТЕ са съвсем НОВИ СЪЗНАНИЯ с МНОГО ДУХ и дори и да си върши работата, ТОЙ започва да я ВЪРШИ С ЛЮБОВ! ДА ОБИЧА И ВСИЧКИ ОКОЛО СЕБЕ СИ! Преди това са се били с другите. Влизат тези, онези, трети, пети, това е нормално.

Видяхте ли сега как се тълкува? Така се тълкуват нещата. ПОКАЗАХ ВИ НАГЛЕД ТАЙНАТА НА СЪВЪРШЕНСТВОТО в най-обикновените неща.
ТЪРСЕТЕ И ЩЕ НАМЕРИТЕ ТАЙНАТА ВЪВ ВСИЧКО!!!

Гледам едно цвете, баба ми имаше много цветя в двора и аз като дете, те затова ме мислеха леко за неадекватен. СЛАВА НА БОГА, че баба ми и баща ми ми казваха за какво става въпрос. И да се правя на пост, тъп и ограничен, грубо казано, улично. Гледах цветята и седях по един час, и гледам перуниката. Баба имаше червени перуники, сини. Едни като розови такива. Лилавите бяха. Гледах как преливат цветовете. Гледах как съвършени форми са изрязани вътре. Такъв съвършен цвят. Аз се чудех, после затова и имах така дарба известна на художник. Аз и сега си я имам. Не говоря, че аз съм поет в крайна сметка. Като ме попитат какъв си? Викам: „Поет съм.“ Даже и не казвам, че съм писател.

И така, и стоях с часове, и ги разглеждах. И разбрах после в най-простите неща, едно цветенце, една тревичка ако откъснеш и погледнеш една билка, ще видиш СЪВЪРШЕНСТВОТО на ВСЕЛЕНАТА. На ВСЕЛЕНСКИЯТ РАЗУМ, който Я е НАПРАВИЛ. И когато някога бях билкар и се занимавах и те ме питаха:

– Георги, абе знаеш ли, че една лайка дето берем. – Тогава й викаха лайкучка, не знам, цялото име беше на лайката, лайкучка. – Едната мирише повече, другата по-малко мирише. Има ли някаква разлика?

– Момчета елате, сега ще ви покажа точно. На едното се вика лайкучка, на другото лайка. Сега вижте.

Отказвам едно цветенце, което е като малка маргаритка. А това наистина едната лайка, която може би е била или е във възходяща позиция на еволюция. Или е в низходяща. Но по-добре е в низходяща, защото започва да смъква надолу. Както от ГОРЕ, пример с Човека. От ЧОВЕКА Е СТАНАЛА Маймуната. Не от Маймуната да стане Човек. Това най-отговорно го казвам, като най-голям пример.

Късам две. Едното е малка маргаритка, средата жълтото, която е кръгчето вътре е равно. Докато на Истинската Лайка отдолу има едно кубе. То е  толкова високо 2, 3 милиметра, че се вижда и е много ясно очертано. Другото е равно, плоскост. И така, и това кубе като Виделейка мога да го кажа. Да, като една малка Виделейчица. Значи това е ДУХ. Ето това е. Затова е по-полезна. Тя и другата може да си я направиш на чай и да я изсушиш, както го и правят хората. И те ги изкупуват без да гледат. Това е едно така да се каже много дребно, миниатюрно мошеничество, но си е мошеничество. Не че и аз не съм правил мошеничества. Искате ли да ви кажа едно признание?

Беряхме, но ги берях според системата на една баба, която ме учеше, билкарка. Как да бера боровите връхчета. Боровете връхчета са до 4, 5 сантиметра максимум полезни, но аз бера борови връхчета 15 сантиметра. Те вече уедряват, като ги накъсвам, за да изглеждат къси и малки. Това ми беше мошеничеството. Но иначе се спираш пред всяко борче. И казваш: „Извинявай, но сега ще откъсна няколко цвята от тебе, няколко кълна.“

Как ги береш? Никога не късаш на централната клонка горния връх. Спираш развитието за една година на тази клонка. И затова тук-таме късаш от клончето. През няколко такива късаш по едно. Или може да обереш от едно.  Обикновено от по-ниските борчета, по-удобни бяха. Можеш да обереш от борчето 25, прекосила 30% да му извадиш от тези работи. То после ще се възстанови след една година. Обаче искаш му най-напред  решение и накрая казваш: „Прощавай, прощавай, че откъснах това от теб.“

Сега ще ви кажа как научихме. Точно в тази гора сме. Това е в Люлин, ниска беше, борова, с един приятел и пълним чували с борови връхчета да ги занесем. И берем както ни падне, макар че аз знам и викам:

– Слушай, не късай от горното, а отдолу.

– Абе къде ще се местя от борче на борче.

– Петьо недей. Ще се местим, гората е наша, голяма. Никой друг няма.

По едно време той спира, вади да си запали цигара, аз не пушех и вика:

– Искаш ли ракия?

– Не искам.

Носим си и ракия. Викам:

– Аз ще карам колата.

По едно време чувам нищо шуми по-нататък между дърветата. А и преди това бях отишъл и гледах, че някои бере. Но викам сигурно от селяните бере борови връхчета да си направи чай. Гръден чай да пие или за сладко, или за нещо друго. И гледам една баба. И аз обаче леко се приближавам и бабата седи, говори нещо и викам, нали баба, възрастен човек, говори сам на себе си.  Дръпнах се пак и започвам да тропам силно, да не й изкарам акъла на бабата. Че идва някой. И тя се обърна така. Излизам до нея и викам: 

– Добър ден.

И тя вика:

– Добър ден младо. Какво?

Викам:

– Дойдохме тука и ние. Ти какво правиш?

Аз видях, че бере.

– Ами бера връхчета.

– И ние. Е, даже напълнихме един чувал. Сега втория ще го напълним и ще си ходим, карам ги с колата веднага на изкупвателния пункт.

– Да, изкупуват ги. Аз бера тука билки. Занимавам се с билки, който дойде от селото или от съседните села му давам. И да има за чай да правят на децата против кашлица. 

Аз викам:

– Много интересно. 

– Момчета като ви гледам младите сте. Искате ли да ви кажа нещо?

– Добре бабо, кажи.

Вика:

– Знаеш ли трябва да искате, да молите всяко борче. Да му се извинявате, да му искате прошка за това, че ще скъсате от него някои от тези. И недейте да ги берете – всичко наред.

– Аз знам, че връхните не трябва да се берат, защото спира развитието на клончето.

Вика:

– Да, ако береш от другите му забавяш. И затова трябва да се обере от едно конче, което има двадесет примерно цветчета – защото това са цветове в крайна сметка. – Обирате пет, даже и половината е много. На двадесет, пет, шест максимум и спирате. Но обикновено три, четири се берат.

И това научих от тая баба.

Водещ:

Преди малко ти ми каза да задам своя въпрос, който така четеш в мислите ми. Истината е, че не само един въпрос, няколко въпроса ми идват на ум, но става всеки път така че в момента, в който въпросът се появи, се появява и отговора. И аз си мисля това което ти каза: „Нека хората да работят, да мислят.“  Но когато ти дойде отговора в главата и той наистина интуитивно. И усещаш, че е правилен отговора, може би това да бъде – да си вярваме, а не постоянно да питаме този: „Така ли е, не е ли така?“

ГЕОРГИ ИЗВОРСКИ:

ЧОВЕК ТРЯБВА ДА ИМА НЕПОКОЛЕБИМАТА ВЯРА И НА СЕБЕ СИ! И когато си е създал едно мнение преди да се убеди в противоположното, добре е да си държи на него.

Наистина аз съм се сблъсквал със Свестни хора, които – две момченца при мен идваха и ИСКАХА ИЗВИНЕНИЕ И ПРОШКА. И аз едното беше от Благоевград и досега го помня, викам:

– Защо, ние познаваме ли се? 

Ние се виждаме за пръв път на един събор на Бялото братство. Той вика:

– Аз съм от Бялото братство, така и така от Благоевград. Чул съм за вас като име, но там говориха такива работи за вас, че си бях съставил едно точно противоположно мнение. Сега дойдох тука, присъствам и гледам как разговаряхте с хората.

Аз говоря на едни хора половин час, а той седи така на два метра. И аз не знаех. Слуша момчето. Вика:

– Разбрах, че ми е било много погрешно мнението и аз съм имал за вас такова негативно мнение, че сега се учудвам, че може да съм си го позволил.

Разбираш ли? Искам да ти кажа нещо на мене, което ми е казано. Слушай внимателно. НЕБЕТО ми казва така. Как да държиш за собствените си неща, когато можеш иначе вариативно да направиш няколко. От няколко неща да изкараш един. Обаче когато ти си убедена твърдо, че това, дори да не е така, ТИ ТРЯБВА ДА ДЪРЖИШ ЗА НЕГО! Ето какво ми казва НЕБЕТО:

– Синко, колко милиарда има жители на Земното кълбо?

– Горе-долу десет милиарда, те не могат да ги преброят. Казват, че са седем, осем, но аз знам че са десет.

– Така, а колко се въртят около Земното кълбо?

– Останалите петдесет и пет са горе, защото горе-долу шестдесет и пет милиарда души има. Десет са въплътени тука, другите чакат да се въплъщават и това е инкарнацията или самсарата.

– Синко, знаеш ли, ти много добре правиш, че си държиш на твоето, дори и да не си прав.

Викам:

– А, аз като разбра, че не съм прав си изменям мнението.

– Да, но докато не получиш тая опитност и не видиш, така трябва да държиш! Ако ти си имаш собствено мнение. А някои ти казват и тези, които ти казват противоположното – са 9 999 999 999 човека да ти казват, че не си прав и не е така. Ти трябва да продължаваш ДА ДЪРЖИШ НА ТВОЕТО, докато ТИ САМИЯ НЕ СЕ УБЕДИШ!!!

Това смятам, че ти е абсолютния отговор на онова. Това е! Нещо, което е АБСОЛЮТНО, ТО Е И СЪВЪРШЕНО! Обикновено Абсолютността със Съвършенството са скачени съдове.

Водещ:

Да си пожелаем да разпознаваме Абсолютното Съвършенство и да го откриваме, и да го създаваме вътре в себе си, а не отвън.

ГЕОРГИ ИЗВОРСКИ:

Това ще го разпознаваме най-лесно по следния критерий. Значи ДА СИ ПИТАШ СЪРЦЕТО И СОБСТВЕНАТА СЪВЕСТ! Онова, което го виждаш, което го гледаш, да си съставиш мнение след това за него. Да се научиш да се поставяш на мястото на човека. Може ДА НЕ СИ СЪГЛАСЕН. ДА ЗНАЕШ, ЧЕ ИСТИНАТА Е ДРУГА. Но да ГО ОПРАВДАЕШ! Разбираш ли? Защото казваш: 

„Ако аз съм на негово място и съм с неговото съзнание, сигурно ще постъпя така.“

Ето виж, МОЖЕ ДА СЕ ОПРАВДАЕ ВСЕКИ и всяко съзнание, но ние трябва да се стремим чрез ЗАКОНИТЕ НА ЛЮБОВТА, МЪДРОСТТА И ИСТИНАТА, а това са ВСЕВЕЧНИТЕ ЗАКОНИ НА ИСТИНСКАТА ЧОВЕЧНОСТ И ЧОВЕЩИНА! Идва от Човек. Значи тогава да ги употребяваме и ДА РАБОТИМ С ТЯХ! Това е НАЙ-ВЕЛИКАТА ДОБРОДЕТЕЛ! СЪБРАНИЯ ОБРАЗ на ВСИЧКИ ДОБРОДЕТЕЛИ, СЪБРАНИЯ се казва ЧОВЕЩИНА!!!
ДА РАБОТИШ С ЧОВЕЩИНАТА ВИНАГИ И НАВСЯКЪДЕ! ТЯ ДА ТИ БЪДЕ МЯРКА!!! Като ТИ Е МЯРКА, НЕ МОЖЕ ДА СБЪРКАШ!
Това е! И само Опитността. Няма да се сърдим, няма да се тръшкаме, няма да се обиждаме от онова, което ни идва като ИЗПИТАНИЕ, защото ТО е за НАШЕ ДОБРО, като ОПИТНОСТ!

И просто ДА ВНИМАВАМЕ! ДА ВНИМАВАМЕ! ДА ВНИМАВАМЕ! И ИСТИНА, ИСТИНА, ИСТИНА ВИ КАЗВАМ! ИСУС го е казвал по два пъти. Аз ви го казвам три пъти, за да е по-сигурно.

Водещ:

Благодаря ти, ГЕОРГИ за всичко, което ни разказа, каза и показа. И попя, и по този начин ни даде така един много хубав старт на годината. Да си позволяваме и да мислим, и да чувстваме, и да грешим, и да се забавляваме. И да търсим смисъла в тези неща.

ГЕОРГИ ИЗВОРСКИ:

ДА! Ще кажа само – ВСИЧКИ ДА СМЕ ЖИВИ, ЗДРАВИ И БЛАГОСЛОВЕНИ!
ИМАТЕ ПРИЯТЕЛИ СЪРДЕЧНИ ПО СЪРЦЕ, ПО ДУХ И ДУША, ИМАТЕ МОЯТА БЛАГОСЛОВИЯ! И Важното е да ИЗМОЛИМ и БЛАГОСЛОВИЯТА на ВСЕВИШНИЯ! ИМАМЕ НЕГОВАТА БЛАГОСЛОВИЯ, но ние като се дърпаме настрани и вършим грешки, не я усещаме.

Да, нека НОВАТА 2024 НАДЕЖДА, както й казвам. Бъде ПО-ХУБАВА и ПО-ДОБРА! И в крайна сметка най вече ПО-СЪВЪРШЕНА! Щом е ПО-СЪВЪРШЕНА няма начин да не е ПО-КРАСИВА, ПО-ДОБРА, ПО-ЗДРАВОСЛОВНА, ПО-ПЛОДОТВОРНА, ПО-ОБИЛНА!!! И във всяко ДОБРО ПО!!! БЛАГОДАРЯ ВИ!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound
Cart Overview