Къде е Истинското Спасение?
Послание – беседа от Георги Изворски


ЧЕСТИТА НОВАТА ДВЕ ХИЛЯДИ И ДВАДЕСЕТА ПРОЛЕТ !!!

„Отвънка ухае на люляк!
Отвънка е синьо небе!
Приятелю, птиците чу ли.?!
Отвънка е ПРОЛЕТ! Здравей..!“

Колко простичко и едновременно с това, колко велико, искрено и живо, го е казал Поетът…

ПРОЛЕТТА иде!
ПРОЛЕТТА е тука!
ПРОЛЕТТА е в нас!

„ЕТО, ПОДНОВЯВАМ ВСИЧКО!“ – рече ТВОРЕЦЪТ!

А ние – човеците – сме НЕГОВИТЕ първи помощници – сътворци! И ние първи участваме в ПОДНОВЯВАНЕТО!!!
Но дали участваме активно и пълноценно!?

Най-напред, обаче, трябва да подновим и обновим СЕБЕ СИ! Да се огледаме, да преосмислим НЕЩАТА, да сменим безвъзвратно остареличкият си, егоистичен стереотип на живот и да променим ИЗЦЯЛО ЦЕННОСТНАТА СИ СИСТЕМА! И когато, всичко това, променим основно, тогава ще се събудим и ще видим не само ЖИВИЯТ ЖИВОТ, но и активно и съзнателно ще участваме в НЕГО!

Чак тогава ще разберем, какво е ИСТИНСКАТА ИСТИНА, ИСТИНСКАТА МЪДРОСТ, ИСТИНСКАТА ХАРМОНИЯ, ИСТИНСКИЯТ МИР И ИСТИНСКАТА СВОБОДА, ЗАЩОТО САМО ТЕ МОГАТ ДА НИ ЗАВЕДАТ ДО ИСТИНСКАТА ЛЮБОВ – БОЖЕСТВЕНАТА!

ВРЕМЕТО, НАИСТИНА, ДОЙДЕ! 

Земята свисти и лети шеметно във Вселената. Нашето Спасение е не само да се ПОГРИЖИМ ЗА СЕБЕ СИ, а да се ГРИЖИМ И ЗА НЕЯ С ЛЮБОВ И БЛАГОДАРНОСТ. Тогава величествено, спокойно и плавно, Тя ще плува в Безкрайността, по Пътя към Безсмъртния Живот и Вечната Светлина. 

Кое е това Общо Спасение?

Мислите, че е нещо далечно и невъзможно?! Не! То е тука и винаги е било над нас, около нас, в самите нас! Това е Небесният Купол, метафоричното изображение, на ВЕЛИКИЯ ВСЕЛЕНСКИ РАЗУМ – БОГА-ОТЕЦ, КОЙТО винаги ни е зовял и сега ни зове, да се обърнат умовете ни, душите и сърцата ни към НЕГО! 

ТОЙ Е ВЕЛИКАТА БОЖЕСТВЕНА МИЛОСТ, ВЕЛИКОТО БОЖЕСТВЕНО ВСЕОПРОЩЕНИЕ, ТОЙ Е ВЕЛИКАТА БОЖЕСТВЕНА ВСЕЛЮБОВ, ВСЕМЪДРОСТ, ВСЕИСТИНА, ВСЕМИР И ВСЕХАРМОНИЯ! 

И всичко това е АБСОЛЮТНАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ, АБСОЛЮТНОТО ДЕЙСТВИЕ И АБСОЛЮТНИЯТ ЖИВОТ! 

Ако отворим за НЕГО, напълно и без остатък, умовете, душите и сърцата си и МУ дадем своята капчица Любов и Благодарност, своята Надежда, Вяра, Търпение и Смирение, то ще видим НЕГОВАТА ВЕЛИКА БОЖЕСТВЕНА БЛАГОДАТ!

Това е единственото ни Спасение, което ще проработи само тогава, когато Мирът, Справедливостта, Човечността, Съгласието, Компромисът и Истинското ПРИЯТЕЛСТВО, станат наше неотменимо и непоколебимо ежедневие. И всеки един жител на тази прекрасна Планета, дадена ни от ВСЕВИШНИЯ, да ги защитава, пази и прилага, дори с цената на живота си!!!

ТОВА Е ФОРМУЛАТА И ШИФЪРЪТ НА ОЦЕЛЯВАНЕТО! Това е ФУНДАМЕНТЪТ на Новото Съзнание! Това е Новото Небе и Новата Земя! И всеки, който върви по ТОЗИ ПЪТ, а това е ПЪТЯТ НА ИСТИНАТА И ЖИВОТА, ще усети своето Новораждане! 

Свърши Времето на Безогледният Материализъм и безпросветният Егоизъм! КРАЙ!!!

Не с фалшива каноническа религиозност, отдавна остаряла и неефективна, не с изтъркани теоретически постулати за братолюбие и човеколюбие, а САМО С ИСТИНСКА ИНТЕЛИГЕНТНА ДУХОВНОСТ И С ИСТИНСКИ ОДУХОТВОРЕН ИНТЕЛЕКТ, можем да вървим по ПЪТЯ НА ВЕЛИКИЯТ ПРЕХОД И НА ВЕЛИКАТА ПРОМЯНА!

Новото Време изисква чисто Нови Съзнания, които не на думи, а на ДЕЛО, прилагат винаги и навсякъде най-висшите ДОБРОДЕТЕЛИ. А това са БОЖЕСТВЕНИТЕ И ПРИРОДНИТЕ ПРИНЦИПИ И ЗАКОНИ!

Това е Новата Разумност! Новата Истина, Новата Мъдрост и Новата Любов!!!

Говорим за Свобода, Равенство, Братство, Човеколюбие, благославяме, близки и далечни хора, познати и непознати, с „МИР ВАМ“ и „МИР на ДОМА ВИ“! А вече две хиляди години „освещаваме“ мечовете и ги изпращаме да „освобождават“ неща, които нямат нужда от освобождение. Защото, ВСЕДЪРЖИТЕЛЯ, ако желае, ще ги освободи незабавно… Но безчетните и безотчетни товари от злато и скъпоценности, текат към „светите“ трезори. 

Дойде ВИДОВДЕН! Тоест, дойде ДЕНЯТ НА ВИДЕЛИНАТА! Всички сметки, духовни и материални, излизат НАЯВЕ и неплатените трябва да се ПЛАЩАТ! И то ВЕДНАГА! Кеш!
Времето безкомпромисно доказва, че нищо материално не може да спаси човека.
ЕДИНСТВЕНОТО ИСТИНСКО СПАСЕНИЕ Е неговият МОРАЛ, неговата НРАВСТВЕНОСТ, неговата ЕТИЧНОСТ, неговата ДУХОВНА И ДУШЕВНА ЧИСТОТА!
И ТЕ да са ИСТИНСКИТЕ! Повтарям: Да са съобразени напълно с БОЖЕСТВЕНИТЕ И ПРИРОДНИТЕ ПРИНЦИПИ И ЗАКОНИ!

„Ако загубиш имане – малко си загубил!
Ако загубиш приятелство – много си загубил!
Ако загубиш съвест – всичко си загубил..!“

Ние не сме изоставени души от Небето! То все така отговорно, нежно, безкористно, безусловно, майчински и бащински, се грижи за нас. Но самите ние сме затънали, не до гуша, а до върха на косата си, в грубата материя, в блатото на егоизма – в нескончаеми противоречия, крамоли, ежби, битки, войни, злоба, завист, ненавист, омраза и убийства.

НЕБЕТО е изпратило вече, милиарди Светли Същества, от цялата Вселена, на прашинката Земя, за да помогнат по-леко, по-бързо, по-безболезнено и по-безпроблемно да преминем през ТЪМНИЯТ ЦИКЪЛ! 

Но вместо да се подчиним и да приемем с отворени сърца, очи и уши, Помощта, ние се опълчваме против Нея, защото Тя променя закостенелият ни стереотип на живот. Инатим се, зацикляме и, разбира се, това ни води до бедност, болести, нещастия, страдания, мъки, неволи и, често, до ненавременна смърт. 

Много Послания ни изпращат от Божествения и Духовния Свят всекидневно, дори всекичасно – много знаци, много сигнали, много символи, много белези, много нишани – явни и тайни, денем и нощем! Но ние си знаем нашата старобиблейска воля и се правим, че не ги забелязваме. Вървим като слепци към Пропастта! „Ако слепец, слепеца води, и двамата ще паднат в ямата!“ – казва Иисус на учениците си. 

Докога ще се убиваме?!
Докога ще убиваме животните – нашите по-малки братя, които са верни и обичащи ни приятели?!
Знаете ли, какво казват за нас във Вселената: „Внимавайте, когато посещавате планетата Земя!? Там живеят едни разумни същества, които са по-опасни и по-страшни от людоедите! Те изяждат приятелите си!“ 

А нима не е така!? 

Това изяждане е и в двата смисъла. Не се ли случва често да „изядем“ собствените си приятели от завист, ревност, злоба, ненавист, омраза и каква ли не друга миязма, породена най-вече от засегнатото ни его и нисшата ни природа. Обикновено, за да се случи това, има някаква голяма причина-или ние не сме техни ИСТИНСКИ приятели, или те не са за нас ИСТИНСКИТЕ! 

А в буквалния смисъл не изяждаме ли животните – нашите по-малки братя и приятели – които предано и вярно ни служат и ни обичат. И за благодарност към тях – хоп! В тавата и на софрата!!!

Е, никой няма да ни гали с меко гълъбово перце! За таквиз дела са ни приготвени за галене хубава бодлива тел, камшик, бич, тояга и разни други изобретения на прославения маркиз Дьо Сад! Плюс болестотворните и болестоносни „подаръчета“, които са „черешката на тортата“!

Докога ще унищожаваме Растителността?
Докога, безогледно, ще дълбаем органите на нашата Майка Земя и ще казваме, че са „полезни изкопаеми“?!
Това е АБСОЛЮТНО ГРУБА И НЕПРОСТИМА НАМЕСА в един от Най-Великите ЕЛЕМЕНТИ – МИНЕРАЛНОТО ЦАРСТВО – стихията, наречена ТВЪРД!
А Минералното Царство, Растителното Царство и Животинското Царство, са създадени, за да съществува ВЕЛИКОТО ЕКОРАВНОВЕСИЕ – ХАРМОНИЯТА НА ЖИВОТА! Защото САМО ЧРЕЗ НЕГО, може да има Живот на Земята и да съществува и Човекът!
Ние ГО нарушаваме всеки миг! А, всеизвестно е, че наруши ли се балансът, (размести ли се товарът в един кораб), той неминуемо се накланя, после се обръща и лесно може да отиде на дъното.
Планетата е Нашият Кораб, Който се е наклонил опасно и ако светкавично не вземем, и духовни, и физически мерки, ще поеме Надолу! 

Времето за плащане тече! Има вече, предостатъчно материали, извадени от земята, за каквато и да е човешка дейност. Има достатъчно енергия и средства за получаването й, (но, може би, умишлено се забавя използването им). Има предостатъчно природни блага – въздух, вода и храна за всички живи същества на тая планета. Но алчността человеческа е безгранична! БОЖЕ!!!

Разплащането, обаче, дойде!

Егоизмът и Неблагодарността, Невежеството и Ненавистта, Студенината и Отчуждението, Неморалността и Мерзостта на хората, достигнаха своя Връх!
Земята отдавна е в „Извънредно Положение“!
Не на Хоризонта, а вече около нас, е изключителната епидемия – човешката пандемия-чума, сполучливо наречена „Корона вирус“!
Щом човекът е смятан за „Венецът на природата“, то вместо хубав лавров венец, може да носи и „Корона“. И то каква?!
Както казах, предупрежденията към нас от Небето, не са спирали. Но в последните години, те са толкова ясни и явни, конкретни и искрени. И най-вече изявени в материален вид. Под формата на „чуми“!

Ще разтълкувам думата „Чума“! Чу – чучул, чул, чудо, качулка и тъй нататък – буквално „връх“. Ма – матер, материя. Тоест – „Връх на материализма“! Или „Връх на човешкият егоизъм, неблагодарност и мерзост“!
Този „Връх“ дойде! И с него чумите! 

Първата беше в Растителното Царство. Не споменавам чумите в Минералното Царство, защото при нарушаване на ПЛАНЕТАРНИЯ БАЛАНС, те се появяват светкавично и текат непрекъснато – чрез стихията ТВЪРД! А Тя ни „дарява“ със земетресения, наводнения, пожари, цунами, вулкани…

В Растителното Царство първата чума се усети още преди повече от половин век. Чудесното дърво – бряст – изчезна напълно почти в целия свят. Защо? Защото не можеше да понася засилващият се егоизъм, противоречие и острота, между хората, физически изявени като двойно и тройно замърсяване на природата. Сега дойде ред на иглолистните. Великолепните борове изсъхват поголовно в целия свят! 

След Растителното Царство, ВСЕЛЕНСКИЯТ ПРИНЦИП НА РАВНОВЕСНИТЕ СИЛИ, създаде и изпрати, „хубави“ чуми и в Животинското Царство. За да ни подсети, че месоядството е „смъртен грях“! Но и там, ние ги отминахме с мълчание и презрение! Така ли?! 

Първото грехопадение не е, че Евчето хапна от „забранения плод“ и даде и на Адамчо! А защото, след намаляването на растителната храна, поради катаклизми, Евите и Адамовците го удариха на месоядство. Ама не можеш да ядеш месо, без да убиеш! Ако искаш да нямаш грях, чакай животното да умре от естествена смърт и тогава яж до насита?!

Не искам да плаша никого и не искам да направя насила никой, ни вегетарианец, ни веганец, но продължаваме ли с мръвките, а това значи и с убиването на живи същества, „Корона вируса“ ще бъде лека лятна хрема, в сравнение с истинските чудотворни чумички след това. 

Не си взехме поука от „лудата крава“, птичият грип, свинският грип, африканската чума, чумата по дребният рогат и нерогат добитък, и всякакъв вид мор, който се появяваше – все животински и немалки епидемии. 

Вече на сцената е „Корона вирус“. И той мълниеносно залива света. Дали иде от Животинското Царство или не, кой е източникът, от къде е и как е дошъл, не ни интересува. Важното е, че вече крачи по цялата планета и крачките му ни подсещат да се събудим и да бъдем будни.

Човечеството е „на нокти“!
Но знам, че има не хиляди, а стотици хиляди и може би и милиони хора, които са съвсем спокойни. Защото не ги е страх от тази пандемия! Тя не се отнася за тях!

Казват, че „Корона вируса“ е Първата Човешка Чума на Двадесет и Първи Век.
Да се молим и да е ПОСЛЕДНАТА! 

Няма по-силен, по-бърз и по-ефикасен лек за всичко на Земното Кълбо, от истинската, искрена и навременна МОЛИТВА. Това е Основният Начин и Единственото Средство да я спрем веднага! Но едновременно с Молитвата, необходимо е бързо и ефикасно да се променим – и единично, и колективно! Да станем ИСТИНСКИ СЪВЕСТНИ ЧОВЕЦИ, С ЧИСТИ МИСЛИ, ЧИСТИ ЧУВСТВА, ЧИСТИ ДУМИ И ЧИСТИ ПРАВЕДНИ ДЕЛА!

ДЕЛА, ДЕЛА, ДЕЛА, В ИМЕТО НА ЧОВЕКА, ЗА НЕГОВОТО ДОБРУВАНЕ И НАЙ-ВИСШЕ БЛАГО! Без оглед на граници, държави и континенти, раси, етноси, народи, нации, без разлика за пол, възраст, професия, образование, социално положение, политическа и религиозна принадлежност и всички останали неща, които ни разделят, противопоставят и мъчат! 

Човекът заслужава уважение, доверие и обич! И ако му ги дадем, то и от най-злият индивид и най-големият престъпник, ще направим добър, разумен и честен Човек! 

Ето, сега, някои духовни, окултно-езотерични подробности за новата ни „Корона“! 

ТОВА НЕ Е ЗАРАЗНО ЗАБОЛЯВАНЕ НА ЧИСТО ФИЗИЧЕСКО НИВО! В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ! ТОВА Е – СПИРИТИЧНО-ПСИХИЧНО-КАРМИЧНО-НЕВРОЛОГИЧНО СЪСТОЯНИЕ на човека, ОТРАЗЕНО ВЪВ ФИЗИЧЕСКИ ПЛАН НА МАТЕРИАЛНОТО МУ ТЯЛО! 

ТОВА Е ИЗЯВЕНОТО МАТЕРИАЛИЗИРАНО ПОСЛЕДСТВИЕ ЗА ИНДИВИДИТЕ И ОБЩЕСТВАТА КАТО ЦЯЛО, ОТ СИСТЕМНОТО, ГРУБО, ПЪЛНО И НЕВЕЖЕСТВЕНО НАРУШАВАНЕ НА МОРАЛНО-ЕТИЧНИЯТ КОДЕКС НА ВСЕЛЕНАТА!!!

ПОВТАРЯМ: ТОВА Е НАРУШЕНИЕ НА ВСЕЛЕНСКОТО РАВНОВЕСИЕ (а не само на Планетарното), ОТ ОТДЕЛНИЯ ИНДИВИД, ОТ ГРУПА ХОРА, ОТ ОБЩЕСТВА, ВКЛЮЧИТЕЛНО И НАЙ-ВЕЧЕ ДУХОВНИТЕ, ОТ ЕТНОСИ, НАРОДИ, ДЪРЖАВИ – ОТ ЧОВЕЧЕСТВОТО КАТО ЦЯЛО! 

Това са тъй наречените „Смъртни Грехове“ (библ.), НЕИЗПЛАТЕНИТЕ КАРМИЧНИ СМЕТКИ (НОВИ И СТАРИ), КОИТО ВЕЧЕ ВЗЕМАТ СВОЯТА ЛЕПТА! 

ЖИВОТ, С НАПЪЛНО ИЗЧИСТЕНО, С НОВО СЪЗНАНИЕ, ВЪЗСТАНОВЯВА ПРЕКЪСНАТАТА НИ ВРЪЗКА С БОЖЕСТВЕНИЯ РАЗУМ И ЧОВЕК, КОЙТО Е ПОЛОЖИЛ ВСИЧКИ УСИЛИЯ ДА НАПРАВИ ТОВА, НЯМА ОТ КАКВО ДА СЕ СТРАХУВА. НЕБЕТО вече се грижи за него и той винаги е ЗДРАВ, ЗАМОЖЕН, СПОКОЕН И ЖИЗНЕРАДОСТЕН ЧОВЕК! 

Но да продължим с подробностите. Защо „Корона вируса“ засяга белите дробове и най-важната функция за всеки жив организъм – дишането?!

Защо се проявява като двустранна бронхопневмония и дори някои медици казват, че понякога може да има и симптоми на туберкулоза. Не мога да потвърдя или отрека диагнозите и заключенията на лекарите. 

Но да изходим от Духовно-Енергийна Позиция за причината на пандемията. Кои големи човешки пороци и недостатъци, наречени Морално-Етични престъпления, активират, разпространяват и поддържат тази белодробна „гостенка“?!

Ето основните, които неминуемо поразяват белия дроб, като орган, и затрудняват дишането! АБСОЛЮТНИЯТ ЕГОИЗЪМ, ЗАВИСТТА, РЕВНОСТТА, ЗЛОБАТА, НЕНАВИСТТА, ОМРАЗАТА, НАСИЛИЕТО И АГРЕСИЯТА във всичките си разновидности и форми. 

Знаем, че СИЛНАТА ИМУННА СИСТЕМА, не се бои от нищо! 

Но ще уточня! Имунната Система на човека има ДВА ОСНОВНИ и допълващи се „ОТДЕЛА“ – ФИЗИЧЕСКИ И ДУХОВЕН! 

Допълващи се е силно казано, защото онзи, който е по-богат, е нормално да дава на този, който е по-беден. Духът е Богатият и той непрекъснато дава на материята, като я поддържа и се грижи за нея. Физическият „Отдел“, колкото и да е пълен, не може да захрани Духовния, ако последният е празен. Но ако Духовният е пълен, той постоянно пълни Физическия „Отдел“ на имунната система. Тоест, даването е еднопосочно и винаги Отгоре Надолу, от Духа към материята. При истински просветлените духовни хора и Двата „Отдела“ са пълни достатъчно, за да поддържат здравето и живота, не само на своя стопанин, но и на мнозина други, които са около него и черпят от енергийните му блага. 

Всеизвестно е, че поддържаме физическия си имунитет, (мислейки, че е единственият), с чист въздух, чиста вода, чиста храна и активен природосъобразен начин на живот! Добре! Ама не е точно така! Ето, едно чудесно примерче: Мой близък приятел, десет години работеше в малко помещение без добра вентилация. Всеки ден той гълташе отровните изпарения и миризми на различни химикали, бои, разтворители, епоксидни смоли и прахоляк. Когато го посещавах, вътре за мене бе малък ад. Ако се застоявах повече от един час, ме заболяваше главата. Шефът на фирмата слагаше маска и влизаше вътре. Моето приятелче, не само доживя до пенсия, но сега е жив и здрав. Разбрах загадката чак в отшелничеството си. Защото Духовният „Отдел“ на имунната му система работеше превъзходно! А този „Отдел“ на имунната ни система работи на пълни обороти, само тогава, когато човек го храни с… ДОБРОДЕТЕЛИ! 

Казано е: „Ако нямаш истински морал, никога няма да имаш истинско здраве!“ 

С новата пандемия, физическата ни имунна система, колкото и да е силна, не може да се справи. Короната на „Корона вируса“, не може да се сложи на човек, със силна духовно-енергийна имунна система. А това ще рече: Праведен Човек! 

За Белите Дробове на човека, като орган на Дишането, отговарят същества от Духовния (Ангелския) и Божествения свят, свързани с Божествения Принцип на Справедливостта. Това са БРАТЯ НА ХАРМОНИЯТА, СПРАВЕДЛИВОСТТА, РАВНОВЕСИЕТО И ПРАВОСЪДИЕТО! Дисонансът ни с тях довежда до всякакви белодробни разстройства. От старата „дама“ туберкулозата – до новата „Мис Корона“! 

Или „Корона вируса“ засяга всички, с нарушено морално-нравствено-етично РАВНОВЕСИЕ!

Ще добавя един малко известен, но интересен факт за Учителя Беинса Дуно. При заминаването си от Земята, ТОЙ се САМОРАЗБОЛЯВА от остра двустранна бронхопневмония!  Чрез изстинка. Защо? Защото душата трябва да има „добър повод“, за да може по-бързо, по-леко и без колебание, да напусне физическото тяло. А най-бързо се напуска физическото тяло чрез дишането.

По-горе изброих порочните и престъпни причини, които канят „Мис Корона“ да ни посети. Дори само с една от тях, човек лесно може да стане нейна жертва. За да не ни посети, да употребим единствените и най-мощни лекове – а това са Молитвата и нашето Ново Праведно Поведение. Това наистина са най-надеждните предпазни мерки и средства. Ако не преработим „смъртните грехове“ в Добродетели, шансът ни за оцеляване е почти НУЛЕВ! Онзи, който успее да се промени изцяло, а това е ОСНОВНА ПРОМЯНА НА СЪЗНАНИЕТО, вече е спечелил БЪДЕЩЕТО! 

В Евангелието, ясно и точно, е казано: „Търсете Първом Царството Божие и Неговата Правда, и всичко друго ще ви се придаде“!

Кое е Царството Божие? Това е Божествената Воля, Която е закодирана у всекиго от нас, под формата на Съвест. Това означава, да живеем винаги по Съвест, тоест „СЪС ВЕСТТА“, Която ни е изпратило и изпраща, неуморно и непрестанно Небето! Тази Вест е Божествената Програма за нашата Еволюция, нашата Съдба – не Карма! Кармата е направена от нас самите, чрез нарушаване на МОРАЛНО-ЕТИЧНИЯ КОДЕКС НА ВСЕЛЕНАТА И ПАК ни води ПО НАШИЯ ЕВОЛЮЦИОНЕН ПЪТ, но вече чрез „охкане, пищене и скърцане със зъби“! 

Ако изпълняваме безупречно личната си Еволюционна Програма, а това ще рече Божествената Воля, значи живеем в Царството Божие.
А Правдата на Това Царство е прилагането на ДОБРОДЕТЕЛИТЕ – ВИНАГИ И НАВСЯКЪДЕ, независимо каква цена плащаме за ТЯХ!

Когато и най-големият Егоист на Земята, който, както се грижи за собственото си благополучие, за децата си и за материалната си собственост, започне ТОЧНО ТАКА, да се грижи за всички „чужди“ деца, „чужди“ души и „чужда“ материална собственост, тогава Царството Божие ще бъде ИЗЦЯЛО и ЗАВИНАГИ на Земята!
„Чужди“, поставям в кавички, защото всичко е Общо, на Единното Цяло, тоест Божие. И ако се грижим и го стопанисваме, както нашето, то Всевишния, започва веднага да се грижи за нас и то стопроцентово!
Тогава ще видим и ще разберем напълно, какво е Божественият Благодат и Божественото Благословение!!!

Напоследък се разпространява мнението, че някои електронни устройства, като „пет джи“, и както електрическата мрежа, работеща с променлив ток 60 херца, благоприятстват на „вирусчето“, подържат го с вибрациите си и даже спомагат за неговото разпространение?!
Дали е така, можем само да гадаем?! Защото мислещият, интелигентният човек, нито ще отрече, нито ще потвърди подобна версия.
Но всеки добър окултист знае, че „Всичко е във Всичко и се намира Винаги и Навсякъде!“
Научно вече е доказано, от руски и американски изследователски екипи, работещи в областта на нанотехнологиите и най-фините, (за сега открити), енергии и силови полета, че човешкото електро-магнитно-торсионно поле, влияе не само на най-прецизната електроника, но ако е с изключително силно вибрационно ниво, и на всяка електроника, и на всяко електрическо съоръжение.
Разбира се, има и обратен ефект – че силовите полета, създадени от електронни и всякакви други електрически устройства, влияят на човешкото енергийно поле, понякога наричано „квантово“! 

Ще прибавя само, че има една съществена относителност между „предметната“ електроника и живата човешка духовно-душевна „електроника“!
Фактически, истинското име на човешката Енергийна Система е: „Индивидуално (строго личностно, уникално, с код-парола, светлинно-енергийно, силово, сферично поле), което има най-субтилни, (най-фини), честоти, съдържащи толкова много информация и всевъзможни Космически Програми, че човешката фантазия е бедна, за да го разбере.
Образно казано, човешкото въображение е пламъчето на свещица спрямо Слънцето! А Слънчицето е само мъничка частица от необозримото Божествено Въображение, Божествената Фантазия, Божествените творчески Замисли и Божественият ПРОМИСЪЛ!
За допълване на съвременната пандемична картина, се говори за някакви „задкулисни намерения, действия, заговори и споразумения, на световните властимащи от различни нива и степени командирски общества“! Става въпрос за „Нов Световен Ред“ по техен модел!
Ще ви успокоя, че „техен модел“, не може да има, без съгласието на Генералният Щаб, тоест, Небесният…
Но каквато и да е настоящата действителност, то един абсолютен факт е налице – на някои хора „Короната“ кацва на главите им, а на други не, макар че са били в контакт със заразоносители..!
Това ясно показва, че при някои хора, Духовният „Отдел“ на имунната система работи на сто процента.

Вече се вижда, че всеки индивид на Планетата, трябва да си плати „обяда“! Безплатна „софра“ няма! Нито материална, нито духовна!
Истинските човеци, праведните – духовно просветените, посветените и просветлените – плащат „софрата“ с Добродетелни Дела в Името на Живота и за Благото на другите разумни същества!
Елементарните, невежите и спящи човечета, глухи за Истинския Човешки Морал, Нравственост и Етика, плащат „софрата“, с неволи, несгоди, болести, мъки и страдания.
Само, защото, са угаждали и угаждат непрекъснато, и в тоя живот, а може би и в много предишни, на своето алчно и завистливо Его, на пороците си и на най-нисшето си съзнание! И не са положили и грам усилие, за да променят необратимо грешния си живот. 

Но има изход, посочен още преди две хиляди години от Спасителя. Необходимо е само да успеем като Него, да обикнем враговете и предателите си, да уважаваме и се грижим обичливо, за свободата и живота на всяка разумна душа! 

Тук ще добавя и пандемичния пример с Александър Велики, когато неговата армията  заболява от чума! Сто и петдесет хилядната му армия се стопява с две трети само за броени дни.
Прославеният и велик пълководец, прави опит да бъде до всеки умиращ и да му каже няколко топли, съчувствени, приятелски думи.
Защо, питам, със стохиляден контакт със заразени и починали люде, Александър не е имал и най-малките признаци на заразата?!
Защото е имал Онази, Велика, Истинска, Човешка и Небесна ЛЮБОВ към всеки свой войник! И защото, душата му е била готова, да се жертва за всеки един от тях, така, както те са давали живота си за него!

Няма нещо във Вселената, което може да победи ЛЮБОВТА! Защото ИСТИНСКАТА ЛЮБОВ – ТОВА Е БОГА!

С ПРОЛЕТТА идва и ПРОЛЕТНОТО РАВНОДЕНСТВИЕ. Само ДВА ПЪТИ в годината – ПРОЛЕТ и ЕСЕН – за кратко, ДЕНЯТ и НОЩТА са НАПЪЛНО РАВНОПОСТАВЕНИ! Инак, винаги Единият или Другият има превес!
Това астрономическо обстоятелство ми напомня за земната човешка обич и за земния човешки живот. Почти във всички влюбени или съпружески двойки, единият партньор, се опитва винаги да „вземе връх“, да стане командирът, капитанът на семейният кораб!
Освен, разбира се, ако не са свързани „двете небесни половини“. А това са две истински, сродни, съвпадащи си души – андрогинната двойка! Само при Нея има пълна равнопоставеност и равностойност, на обич, доверие, приятелство и живот!
Във всички останали области на целокупния земен живот, независимо, от закони, наредби и благопожелания, неравностойното положение не само между половете, а изобщо между хората, е доста ярко изявено и разпространено.

А в другите – ИСТИНСКИТЕ СВЕТОВЕ – не е така! Там отдавна важи МАКСИМАТА:

„Духовното съвършенство започва тогава, когато човек стане способен да вижда равенството И правото на живот, на всички живи същества!“

Но макар и доста илюзорни, земната обич и земното съществуване, все пак, са Жива Любов и Жив Живот!!!
Ето както казва ПОЕТЪТ за земната любов, защото само БОЖЕСТВЕНАТА Е ИСТИНСКАТА, ВЕЛИКАТА, ВЕЧНАТА, НЕПРЕРИВНАТА!!!

„Нощта е влюбена в Деня!
И с нежни устни го целува!

Разтваря клепки от роса
и с лунен лъч в коси, танцува..!

Денят е влюбен във Нощта!
Ала Два Мига имат само..!
Един – по Залез! Друг – в Зора!
Останалото е – измама..!“

Но сполучим ли да променим себе си така, както съвпадащите сродни души, станем ли капчици от ВЕЛИКАТА БЕЗУСЛОВНА БОЖЕСТВЕНА ЛЮБОВ, тогава и ние ще станем истински обичащи се, и когато си заминаваме от тази планета, ще си заминем, не с библейската мъченическа смърт на светиите и на много други достойни души – радетели за БОЖЕСТВЕНИЯТ МИР, за БОЖЕСТВЕНАТА ХАРМОНИЯ, за БОЖЕСТВЕНАТА ВИДЕЛИНА, а ще си тръгнем ПО НОВОМУ – леко, бързо, безболезнено, усмихнати, праведни и щастливи! С тъй наречената „Диамантена Смърт“, (на една такава съм присъствал лично), или с Великото Успение! Самата дума показва за успешно заминаване във Вечността… 

Ще ви кажа още нещо за СВЕТЛИНАТА, КОЯТО ЩЕ НИ ЗАЛЕЕ В ОНЯ КРАТЪК И БЕЗКРАЕН МИГ, НА ОСНОВНАТА ТРАНСФОРМАЦИЯ НА ЖИВОТА В НАЙ-ГЪСТАТА МАТЕРИЯ, като земната. ТОВА НЕ Е САМО ВЕЛИКАТА, ОСЛЕПИТЕЛНО БЯЛА, ДИАМАНТЕНА СВЕТЛИНА НА БОГА-ОТЕЦ, НЕ Е САМО И ЗЛАТИСТО-БЛЕСТЯЩАТА СВЕТЛИНА НА СВЕТИИТЕ И АРХАНГЕЛИТЕ! ТЯ Е РОЗОВАТА СВЕТЛИНА – НАЙ-НЕЖНАТА, НАЙ-ТОПЛАТА, НАЙ-ЧИСТАТА, НАЙ-ПРЕКРАСНАТА, НАЙ-ПЪЛНАТА, НАЙ-ХАРМОНИЧНАТА БОЖЕСТВЕНА СВЕТЛИНА – СВЕТЛИНАТА НА ХРИСТОВОТО СЪЗНАНИЕ И НА НЕГОВАТА НЕОБЯТНА ЛЮБОВ!!!

ПОЖЕВАМ ВИ ОТ СЪРЦЕ, ДУША И ДУХ ДА БЪДЕТЕ В СЛЪНЧЕВИЯ ДЪХ НА ТАЗИ СВЕТЛИНА И В НЕЙНАТА ЛЮБОВ – СЕГА, ВИНАГИ И ВЪВ ВЕЧНОСТТА!

ДА НИ Е ЧЕСТИТА НОВАТА ВЕЛИКА ПРОЛЕТ НА ВЕЛИКАТА БОЖЕСТВЕНА ПРОМЯНА!

ДА НИ Е ЧЕСТИТО НОВОТО ПРОЛЕТНО РАВНОДЕНСТВИЕ!


С НЕБЕСНА ОБИЧ..!
НАЙ-ИСКРЕНО..!
НАЙ-ДОВЕРЧИВО..!
НАЙ-ПРИЯТЕЛСКИ..!
НАЙ-СЪРДЕЧНО..!

ГЕОРГИ ИЗВОРСКИ   

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound
Cart Overview