Мариана:
Здравейте, добре дошли на всички!
С много голямо вълнение и любов наистина и толкова много светлина днес ви посрещаме тук. Нов вълнуващ ден за всички нас. С много любов посрещнахме Силвинка тук. Знаехме, че и Георги е с нас, за което му благодарим!
Ще чуем много полезни неща днес. Ще се проведе Божествено лечение за всички нас, които наистина вярват и имат пълната вяра на сто процента. И така, пожелавам на всички днес да получите това, от което наистина имате нужда, любовта, от която наистина имате нужда да получите и да излъчите, отговорите на вашите въпроси да ги получите днес. Пожелавам ви го на всички от сърце!
Добре дошла, Силвинка! (към Силвина с прегръдка)

Silvina:
Благодаря, благодаря наистина! Много Любов! Зная с каква Любов ме поканихте и наистина се чувствам като у дома, когато съм с приятели. Това е истината.

Мариана:
Ние ти благодарим!

Организатор:
Само и аз да кажа, че Силвинка е тук, за да обедини сърцата на всички ни, да покаже пътя, по който сме избрали и сме дошли, и е добре да вървим. Всъщност не е много лесно да бъде изказано с думи и това, което аз мога да усетя и да видя и знам, че Силвина е тук и е добре да усетите вие със сърцата си. (Ръкопляскане)

Silvina:
Благодаря! Да бъде!
Благодаря! Единадесет часа и единадесет минути – какво да кажа. Да, започваме.

Не зная дали знаете, преди ден или два направихме една молитва заедно за Планетата и аз през цялото време си мислих, че ще бъда в България за тази молитва, че ще бъдем заедно с Георги и че ще пътуваме вечерта, идвайки насам. Обаче, пристига Радинка при нас за пътуването и казва: “Ами Силвина, в четири часа ни е полета”, сутринта през нощта. И казвам: “Значи тази молитва ние трябва да я кажем в Кипър, не къде да е другаде”. Островът на Любовта. И енергията, която слезе беше наистина енергия на Любов. Не зная колко от вас участваха в молитвата за планетата и как го усетихте. 

Сега ще ви прочета нещо, което наистина ме удиви за това преживяване на една наша приятелка, която живее в чужбина. Тя казва така: “Повторих молитвата три пъти. С изричане на първите думи сълзите започнаха да се стичат сами от очите ми. През това време имах съвсем ясни усещания. Оставих душата ми да полети с крилете на тишината, наслаждавайки се на изумителните виждания. И заедно катализирахме мощна светлина, светлинна вълна на безусловна Любов. Активирахме изключително силна енергия. Усещах я с всяка моя частица, протичаше светкавично, тялото ми настръхна, пулсираше цялото. Осъзнах с каква лекота трансформирахме всяка жива душа и Майката Земя, и всичко се къпеше в гигантски водопади от искрящо злато. Свободни и щастливи заедно не просто творяхме, а в пъстри цветове буквално рисувахме картини от Новия свят. И видях как лявата страна на Земята се покри с лъчиста златна светлина на огромен златен ангел. Силви, ти беше този ангел. Усмихваше се с толкова благост. И в миг дясната половина на Земята грейна в абсолютно същата ярка златна светлина, идваща от още един огромен златен ангел. И този ангел беше Георги. Държахте си ръцете нежно една в друга и гледахте се в очите, без да откъсвате погледи, излъчващи чиста любов. И тя протичаше като златна река по цялата Майчица Земя. И хоризонтът се обливаше в злато. И всеки от нас – златните ангели – поставили длани във вашите, така образувахме уникален кръг, по който се раждаше неизчерпаемия поток на безусловната Любов. От нас лъчите на Любовта потичаха към всяко кътче на Земята.”

Темата днес е “Божественото лечение”, но по-голямата тема, за която ще говоря наистина е “Силата на Любовта”. Защото
истинското лечение идва само от Бог, а Бог е Любов. 

Интересното е, че миналия път в Кипър преди две-три години също си говорихме за Любовта, но сега ще бъде малко по-различно. Също ще ви разкажа за ефектите на Божествено лечение, какво се случва. След като ние с цялата си вяра се свържем със Светлата Сила с молитва, както ще направим малко по-късно, какви са ефектите, които дългосрочно ще протичат в телата на хората, които са се включили в този поток на Любовта. Ще има много време надявам се и за въпроси. Много се надявам като едно голямо семейство, каквото съм убедена, че всички ние сме, защото думата “заедно” означава “за едно”. А това Едно сме всички ние, това е Всемирното Божествено Съзнание, което е във всеки един от нас. Наистина се надявам като едно семейство заедно да преживеем нещата, да има време и за въпроси, дори лични, ако някой има такива, бих могла също да отговарям, макар че сега сме повече хора. 

Такъв тип лечение провеждам цяло лято в нашата зала в Центъра във с. Виноградец. Разбира се, там имаше по-малко хора, но се надявам и тук да се получи така семейно, така чисто, така споделено. 

Този остров има две легенди, които се преплитат. Едната е, която всички знаем за богинята Афродита. Знаете, в гръцкия език има две думи за Любов. Едната е “Έρωτας”, дори казват, че са четири. “Φιλία” е приятелството, по-скоро го възприемаме като приятелство. За Георги
това е най-висшата форма на общуване на душите, което могат да имат на Земята – абсолютното безусловно приятелство. 

Но то се проявява наистина, когато стигнем и до безусловната Любов. Защото към приятелите, ако ние истински ги обичаме и ги подкрепяме, ние нямаме условности нали така, ние ги обичаме чисто. 

Все повече я усещам тази сила в себе си и съм убедена, че тя е която лекува хората. Знаете ли, убедила съм се когато идват хора при мен и ми разказват за тежки диагнози, които лекарите са им поставили. Само куражът и любовта, които им давам, че това може да се промени и те могат да се излекуват, че животът им може да се промени, тази вяра, която им давам и това повдигане на духа им, това е половината лечение. Има лекари, които са опитвали да лекуват по този начин и са установявали, че при тежко болни хора с рак и злокачествени образувания здравословното състояние се подобрява, когато те усещат до себе си Любовта. Усещат, че лекарят и човекът, който се грижи за тях ги обича и това наистина е така. Доказано е, науката го е доказала и измерила точно какво се случва с нашите хормони и как се променят, когато Любовта е с нас. Но и когато вярата е с нас, т.е. ти да дадеш вярата и да излъчиш Любов към човека е наистина половината лечение. Защото ти вече създаваш в него една много мощна програма, по която съзнанието работи. 

Значи, представете си едната програма – “ти имаш да живееш още двадесет дни”. И този човек дори да не е болен, а много често е така – много често се поставят тежки диагнози на хора, които всъщност ги нямат – този човек вече живее с тази програма. Той дори се разболява повече от това, отколкото е бил болен в началото. 

И обратното – когато ти му излъчиш любов на човека до теб. Затова е майчината любов, когато майката прегръща детето си с любов. Тя в една голяма степен му помага и го лекува, само това, само тази прегръдка. Така че това е нещо много важно. И дай Боже за в бъдеще лекарите все повече да достигат до това, че
голяма част от лечението е наистина да подходиш много човешки с другия – с много Любов, с много приемане на проблемите му, с човещина към нещата. 

А не като един пациент, който страда, самата дума не е много приятна. 

Каква обаче е другата част от лечението и как работи Любовта?

Учителят казва: “Лекува ви природата”. Аз самата за себе си зная, че съм просто един канал, чрез който Светлата Сила работи и лекува. Но как точно лекува? За много хора е почти непонятно, особено за тези, които не вярват, че една молитва може да ти помогне. Но ако се е случило? 

Може би ви е попадало нещо от Учителя Петър Дънов. Той казва: “Само Любовта може да ви излекува”. 

Когато си неразположен, казваш: 

Господи, обичам Те!
Господи, помогни ми!
Помогни ми да се излекувам,
да се излекува тялото, душата ми!

Значи, ето я молитвата, първата молитва. И Светлата Сила започва да помага. Работила съм с много хора, при които вече е протекло някакво лечение и това не е чрез посредничество на човек като мен, а това е Светлата Сила. Този човек може да се е молил, може и да не се е молил, но по някакъв начин е заслужил това лечение, то е протекло при него. 

И Учителят дава и други формули. Една от тях ще кажем след малко заедно (“Любовта иде”). Само споменавайте тази дума или вече по-съвременните лечители говорят за това, колко е важно човек да обича себе си – това, за което първоначално говорих. 

Всъщност ракът е програма на самоунищожение. Има още един енергиен статус, който изследвам, който е нещо по-леко от рака. Той се нарича автоагресия. Тези програми на самоунищожение, автоагресия се появяват при хора в два случая. 

Едните са много агресивни хора и тази тяхна агресия, този техен гняв се обръща срещу тях и се превръща в автоагресия, а в следващия етап се превръща в програма на самоунищожение. И тогава се появява рак. Все повече хора страдат от тази болест. И ако сте чели Лазарев, ако сте слушали, неговата прогноза е, че до две години някъде при все повече хора тази агресия в тях ще се превръща в програма на самоунищожение. Това наистина е така и го наблюдавам. Една прогресивност, която наистина расте. 

Другият тип хора, които страдат от злокачествено заболяване са хора твърде деликатни, които са пренебрегнали себе си, не се обичат, изпитват вина, твърде критични са към себе си, подтискат се. Това също създава подобна програма. И затова казвам колко е важно каква програма, как ще подходиш към човека. Като му излъчиш любов и му дадеш вяра, което е най-важното нещо всъщност, ти помагаш тези програми ако не да изчезнат, поне да намалят действието си. 

Когато аз работя, те изчезват, но по принцип за другите хора, които нямат лечителска дарба, дори само това – излъчвайки, давайки подкрепа на човека, се намалява действието на тази програма. 

В Русе сега говорихме за прекаленото добро. Това са наистина втората категория хора, които прекалено са отдадени. Значи, трябва да излъчваме и любов към себе си. И по-съвременните лечители говорят за това как да се обръщаме към органите си, да ги обливаме с любов, да им казваме че ги обичаме тези клетки, защото всъщност ние сме една съвкупност от множество съзнания. 

Има едно централно съзнание, което е дошло и това, да кажем, е нашето “Аз”, централната му част, но всяка една клетка е съзнание. И когато човек успее да интегрира тези съзнания да работят заедно, а това прави Любовта, няма какво друго да съедини всичко това заедно, тогава това е една сила. Казват: “да обединиш ум, сърце, воля в едно”, но това е наистина да обединиш всички тези съзнания в едно. И тогава каквото и да кажеш – аз съм казвала: “две думи, две думи може да са само” –  “Господи, помогни ми” – Светлата Сила вече работи и помага, помага в много посоки. 

Сега ще ви разкажа какво се случва, когато провеждаме Divine Healing, но може би преди това да кажем молитвата заедно, защото енергията е силна и понякога се случва на хората им става лошо. По-добре да започнем с това. Ще я кажем на български и на гръцки, заедно ще я кажем. Аз ще я казвам на фразички, вие ще повтаряте след мен. В оригиналът, както е в книжката, не е споменато за децата. Ще кажем и за децата “Господи, помогни на нас и на нашите деца”. Много важно нещо, но ще започнем с “Любовта иде” – формула от Учителя. Той казва: “Любовта иде”, ние допълнихме с Георги. Предполагам повечето от вас са чували за Georgi Izvorski, не зная дали е така. С него работим вече десет години май станаха. Но за днес той каза “Амазонки, вие сте си там, отивайте си, това са ваши амазонски работи”. И след малко ще ви разкажа и за легендите на острова, аз започнах, но не довърших. Наистина тук женската енергия е доминираща. 

ЛЮБОВТА ИДЕ

Любовта иде, любовта иде, любовта иде,
Любовта е тука, Любовта е тука, Любовта е тука,
Любовта е в нас, Любовта е в нас, Любовта е в нас.

(Повтаря се и на гръцки език)  

 

МОЛИТВА ЗА КОЛЕКТИВНО ЗДРАВЕ

O LORD our God,
FATHER ALMIGHTY,
CREATOR of Heaven and Earth,
of all visible and invisible!

YOUR PERFECT PEACE, HARMONY AND GRACE!
GIVE US YOUR LIFE-GIVING HEALTH AND POWER,
to heal completely our souls and bodies,
to exercise more perfectly YOUR WILL
and always live according to
YOUR GREAT LOVE,
YOUR ETERNAL WISDOM,
YOUR DAZZLING TRUTH,
YOUR PURE JUSTICE
AND YOUR AMAZING KINDNESS!

Благодарим ТИ от цялата си
soul, mind, heart and will!

O LORD, LET IT BE YOUR WILL !
THANK YOU !
GLORY TO YOU !

Amen! Aum! Aumen!
Amen! Aum! Aumen!
Amen! Aum! Aumen!

(Повтаря се и на гръцки език)

Silvina:
Как сте, как се чувствате? Има ли някой, на който да му е станало нещо лошо или като замайване? 

Участник:
Малко сълзички.

Silvina:
Сълзички – това е нормално, защото един от ефектите е пречистването на душата. Когато се пречества душата хората плачат и това е много хубаво. При мен често си поплакват хората. 

Така. Да продължа всъщност какво предстои оттук нататък. Важна е вярата. Христос е казал: “Според вярата ви ще ви се даде. Според вярата ви ще бъдете излекувани”. Затова при някои върви по-бавно лечението, при други по-бързо.

Има хора, които вярват на лекарите. Много са, разбира се, защото така сме свикнали. Уж вярват в Бог, но явно не е достатъчно силна тази вяра.

Това, което се случва: за да се случат всички останали неща на физическо ниво, най-важно е енергийното пречистване. Не зная колко от вас вярват в преражданията, но факт е, че човек носи един товар със себе си от миналото. Много хора живеят и реагират спрямо това, което се е случвало в миналото, те не живеят в настоящето. Всички си пожелаваме да бъдем тук и сега. Но за да бъдем тук и сега, този товар, който ни тегли назад трябва да се пречисти, а все още ние реагираме на нещата спрямо това как сме реагирали преди. Малко е трудно да се постигне при тази ситуация пре„чистване.

Но когато протече това пречистване – при някои хора то започна сега и ще завърши още сега в залата – тогава вече Светлата Сила започва да работи и в другите направления. И сега щи ви кажа първото и най-важното: това е енергийното пречистване на организма

Другото: много хора имат дефицит на микроелементи и си мерят дали това не ми е толкова, дали магнезия не ми е паднал, имат ли достатъчно витамин B12 или нямат. Но Учителят казва “Природата ви лекува”. Ще ви кажа точно кой е Духа, с който имам връзка и когато кажем молитва за здраве заедно с някой, всички Светли Същества започват да работят с този човек. Този Дух е част от Природните духове, той се грижи за почвата на Земята. И когато дойде при мен човек с дефицит на микроелементи и кажем заедно молитвата, буквално след няколко дни, а оттук насетне и до края на живота му, този човек вече никога няма да има дефицит на микроелементи. Стига да запази чистотата си, да не се върне към греховете. Това е много важно!

Говорила съм за това, например за лъжата. Имаше един човек, който е шофьор на тир. Бяхме пак така в голяма група и аз казвам:
– Тук има един човек, който има забележка. Уж се моли, уж е с нас, но е все още в греховете на нещата.
И той казва:
– Ама аз няма как да не лъжа, аз съм шофьор на тир… не можем да не лъжем, трябва да крадем нафтата!

При такива хора лечението протича с много сътресения, с много шамари. Но все пак и на тях Светлата Сила помага. Георги казва: “по доброволния или по доброзорния начин”. Ние избираме дали ще се смирим. Ще кажем: “Господи, да бъде волята Ти!”, “Ще правя от себе си каквото мога, най-доброто”. Всеки ден в молитвичка се свързваме със Светлата Сила. Вечер: “Господи, ако съм допуснал някоя грешка, прости ми”. За да си поддържаме тази чистота. Това е най-важното нещо. Всяка вечер си го казвайте през целия си живот, недейте пропуска една вечер: “Господи, ако съм допуснал през днешния ден грешка, прости ми.

Защото за много от нас това е последно прераждане на Земята. За да се върнем горе, в Светлината, ние трябва да си запазим тази чистота – това е начина. И другото нещо, разбира се, е да внимаваме да не допускаме грешките, което е по-важното. Но ако все пак се допусне грешчица, всяка вечер си казвайте молитвичката. 

Според Георги, когато казват: “По образ и подобие Божие е направено човешкото тяло” това наистина е така, в него е целия потенциал. Но когато я има връзката със Светлата Сила…. Когато та е прекъсната… Ние я прекъсваме с нашите погрешки. Аз не говоря и за грехове вече, това са опитности. Какъвто и човек да дойде при мен, аз просто отдавам само Любов, защото зная – това са опитности, това не са грехове. Тук е Великото Училище. Ние сме тук да израснем дори чрез тези негативни опитности, дори повече с тях израстваме. Нали знаете, че децата след като направят пакости, след като няколко пъти се поизгорят от контакта дето бъркат разбират, че това не е добре и започват да прилагат добрите неща. Трябва да минат и през тези опитности, които са негативните. 

Другото нещо, което от скоро правя и от скоро всъщност мога и то не аз, а Светлата Сила и Светлите духове, с които имам връзка, може да се нарече вербална хомеопатия. Така е лекувал Асклепий навремето. И скоро този човек, в сегашното си прераждане, беше при мен и му помагах. И част от дарбата му ми се прехвърли, всъщност отключи се това, което аз нося като потенциал.

Но винаги, помагайки на другите, работят нещата и при мен след това. Какво означава това? Първоначално повтарях за хората, търсих коя е тяхната субстанция и тя ми се даваше като картина. Коя билка е? При някои не е билка, може да е животински продукт, да кажем прополис, той съвпада с тяхната вибрация. После разбрах, че тази субстанция не е една. Има една централна, обаче има и много други. И ако ти успееш чрез словото, което лекува и чрез молитва да направиш така, че всички тези вибрации, които съвпадат с вибрацията на този човек, да станат част от организма му, това е една невероятна сила.

Пет елемента са, аз така ги казвам – със силата на петте елемента. Едните са растителни – вибрация на растения. При всеки са различни. Аз вече не ги търся кои са, казвам: “Нека със силата на петте елемента при този човек протече лечение”. Или пък вече нищо не казвам, само се моля за здравето на човека. Всички тези неща, за които сега ви говоря и ще продължа още малко се задвижват. И това е невероятна сила.

Значи първото е растителен елемент, след това има животински – прополис, пчелно млечице – говоря за по-благородни животински продукти, не за месо. За който и да съм проверявала, няма такъв човек, на когото месото да влияе добре, няма. Както и няма човек, на когото химиотерапията да влияе добре, поне не съм откривала досега такъв. След това има минерали. Кои са минералите на този човек, тяхната вибрация става част от организма му. След това има звезден елемент. При мен първият беше хелия, първо се свързах с хелия. Знаете, повече от звездите са изградени от хелий. Георги казва това, което наричаме “прана” във въздуха всъщност са мехурчета, пълни с хелий основно. И след това има един Божествен елемент, което е вибрация на добродетел, която също става част от този човек и така с времето той се променя.

Наистина хората, с които работя, те самите се успокояват, отношенията им с другите хора се лекуват, живота им става някак по-лек. Имат зелена светлина за нещата, които тези души носят като потенциал, за да могат да творят. Защото ние всички идваме тук, за да приложим.

И така – с вербалната хомеопатия, голямо вълшебство е. Просто подскачах от радост, когато това нещо се случи, много е вълшебно.

Иначе другият вариант – пиеш билки всеки ден. Лекува не билката, лекува вибрацията – това много хора са го установили, които работят с билки. Но разбира се, на много хора давам и билка, защото те искат и нещо материално да има. Хората вярват повече на това, че пият билка, отколкото на всичко останало, за което сега говоря. Затова когато усетя, че това съзнание е по-материално казвам: “Знаеш ли, твоята билка е еди-коя си, хубаво е да пиеш и нея по еди-каква си схема”.

Другото, което се случва, е едно препрограмиране на водата в организма, също много важно. Ние сме повечето вода, но в тази вода има множество програми. Всички молекули вода в организма на човека не изглеждат по един и същи начин. И това е така, защото има множество програми в организма и водата работи по тях. И когато това са програми на самоунищожение, на злоба, завист и от този род, водата в организма вече работи срещу нас. Но когато се направи препрограмиране на водата, за това също има Дух, който отговаря и за което той помага.

Един приятел, който имаше тази дарба каза: “Влизам в организма и виждам в него една поредица от цифри”. И след като аз вляза в него и кажа молитвата за здраве, тези цифри започват да се променят, да си променят местата. Просто една промяна на цифрите – точно това препрограмиране, за което става дума и също е много вълшебно.

Наистина има Светли Сили, които помагат и аз лично имам опит с това нещо. С човек, който пада от мотор и получава много тежка рана, тъканта се вижда чак до костта. Отива при човек, който лекува – само казва две-три молитви. И той казва: “Виждам с очите си как отвътре започва да се изгражда тъканта, плътта, която запълва раната. И накрая виждам как всички песъчинки, които са били вътре в раната (защото е замърсено), започват вече да излизат на повърхността на кожата, виждам и как самата тя се затваря, тези мърсотии излизат. След малко дори цвета на кожата беше същия както на една изцяло здрава кожа, като на един съвършено здрав човек”. Това е една от най-висшите форми, може би, на лечителство – да можеш да помагаш на хората да изграждат тъкани и органи. Вероятно не ми вярвате за това, но наблюдавайте се. Хората, които имат операция и им липсват органи, направете си изследвания след три-четири месеца. Защото е много вероятно, ако всичко е наред и по Божията воля, тези органи да се възстановят. Все още нямам опит с това, защото го мога от скоро. Просто нямам случаи на хора да са ми казали, че това се е случило, онова се е случило. Реално това някъде от съвсем скоро е така и тепърва ще набираме всички опит заедно. 

Другият ефект, който се случи, бе след като работих с един човек, който се оказа природен Дух и който отговаря за вулканите на цялата планета. Аз проверявам степента на интоксикация на организма, която при хора, които пият лекарства е доста висока и обикновено помагам и за това, но в течение на много време. Но след като работих с този човек и от следващия ден започнах да проверявам каква е интоксикацията на хората и се оказа, че при всички е нула след като кажем молитвата. Тоест, това е една мощна огнена енергия, която вече работи с тях. Както е вулканът? Той изгаря всичко, изгаря токсините в тялото.

Преди малко един приятел ме пита за храната: “Ама как, в България не е много качествена храната и ние, които искаме да се поддържаме чисти като ядем тази храна, свалят ни се вибрациите и т.н.” И наистина, организмът изразходва доста енергия, за да може да изхвърля тези токсини. Но по този начин подпомогнат, това пречистване става и нищо не се задържа в тялото, дори се изгаря каквото е имало и не се позволява оттук насетне да има интоксикация при този човек. Много важно! Защото хората, които са интоксикирани и по-замърсени, са много уморени хора, просто нямат сила. Но за да е замърсен човек физически, той е замърсен и енергийно.

И какво се случва?

Лекарите търсят болестта и дали има някаква бактерия. За мен бактериите са следствие, те не са причина за болестите. Те са следствие от това, че този орган, където за започнали болестните процеси и има наличие на патогенни бактерии, е отслабнал енергийно. Енергийното отслабване се получава вследствие на нашите кармични преживявания, които са негативни. И когато се освободи енергетиката на този орган, подсили се и дори Божествена енергия се насочи към него – тя е Любовта, която се излъчва към този орган – много бързо тези патогени напускат органа, включително и паразити.

Много хора се мислят за болни, защото имат паразити. Това и аз на времето си го мислих, че нещо не е наред в организма ми, защото имам паразити, но това не е така, това е следствие. И ти да гониш следствието… Например, пиеш антибиотик, справяш се с една бактерия, обаче появява се друга пак на същото място. Но защо става така и въобще защо са болни хората? Някой дал ли отговор точно на този въпрос, защото той е фундаментален.

Повечето медицински практики се занимават с последствията, а не с причината. Всички патогени са програма. Наистина организмът е един набор от програми и много други неща. Но има си специлен Дух, който на Земята е бил като Никола Тесла, който освен за космическата енергия отговаря и точно за това препрограмиране, т.е. за изтегляне на тези негативни програми от организма и за внасяне на положителни. И когато се изтегли програмата на някоя бактерия, тя няма как да съществува вече, тя просто изчезва. Паразитите напускат тялото буквално за броени дни.

Преди когато работех, работех основно с природните Духове, които на физическо ниво правят редица промени в организма. Но от известно време, може би от месец, аз ги наричам медицински екипи – това са същества от цялата Вселена. Някои хора ги виждат – те работят много често нощем, когато човек спи. Виждат ги като едни малки светлинки, които влизат и излизат от тялото. Ако сте чували за Филипините, за тази школа там или за Жуал в Бразилия, където правят безкръвните операции – те работят с дванадесет такива екипа, един от които е от Сириус.

Между другото, тази нощ беше първата нощ, в която се правеха безкръвни операции на хора, които имат някакъв проблем, с които съм работила в течение на времето. Махат се кисти, махат се тумори и то по един абсолютно незабележим начин. Това са медицинските екипи и основно на физическо ниво работят.

Другото може би най-важно нещо, защото ние сме хора на Духа, е отключване на духовния потенциал на човека. Ние не сме само физическо тяло, за да си лекуваме болестите, но ние сме преди всичко духовни същества. И Учителят е говорил за това, че: “Аз си отивам, не можах да си завърша работата, но след мен остават Светли духове, които са все още заключени. Но ще бъдат отключени и ще завършат работата ми”. Може би не го цитирам правилно, но това е смисъла.

Една голяма част от нас сме такива Светли духове. Но за да си свършим работата съвършено, трябва да се отключи духовния ни потенциал. Това са дарбите, магическите качества, талантите и способностите. В една лекция в Бургас говорих за тях, тя се казваше мисля “Плодовете на Духа”. Това е много важно. И много хора вероятно не го отдават на това. Те са забравили, че са били при мен, но минават месец – два и казват “започвам да сънувам едни сънища”, “започвам да имам едни видения”, “започвам да лекувам” и т.н. Защото наистина от всеки един от нас зависи. Който се интересува за Божествените дарби, в лекцията може да види за какво става дума.

Другото е лекуване на всички патологии в тялото. Кои са тези патологии – всички физически изменения. И това го правят медицинските екипи, за които споменах. Тромби ли има в организма? Отток или възпаление е? Най-трудни за лечение са очите на човека и мозъка. Там да се възстановява тъкан и когато има патология там да се работи, това наистина е най-висшето лечителско изкуство. Най-бавно се лекува дегенерирала тъкан и за да се възстанови тъкан това наистина изисква време – може да са месеци, но това не е невъзможно. И разбира се, когато работим със злокачествени процеси също малко повече време е нужно.

Една от патологиите е наместване на органи. Скоро идваха при мен едни жени от Италия, бяха дошли специално да се видим и споделят “Ние бяхме на Божествено изправяне”. И си мисля колко красиво го е нарекъл този човек, който се занимава с това. Какво означава това? Много често го откривам – хората масово работят повече, отколкото трябва да работят в днешно време. Георги е казал: “Повече от две работи – не. Една, две, третата може да е нещо да помагаш, но да е безкористно и да не се преработваш”. Просто не трябва да забравяме, че ние сме преди всичко духовни същества и трябва да си освободим време и пространство за духовни занимания също. Може да са свързани с изкуство или друго, но това трябва да го има при всеки един. А когато животът ти е само работа и спане ти си вече робот, не си човек. И при тези хора се получават гръбначни изкривявания или други патологии, които са в костна система. Това е работохолизма без изключение. Хора, с които съм работила с проблеми в костна система, имат и като преживяване ако не в сегашно прераждане, в предишни, но повечето имат и в сегашно – работохолизъм. Така че помислете си за това как сте вие. Работохолизъм и перфекционизъм – те вървят заедно. Аз ги наричам Духове на чекръкчии, те правят наместванията или това Божествено изправяне, което се случва. Случва се някъде до месец максимум, но пак е малко повече време.

Това са трите неща, които стават по-бавно – възстановяване на тъкан при дегенеративен процес, злокачествено заболяване и наместване на разместени органи. И очите, и мозъка – наистина там е по-бавно, поне два месеца. При хора с проблеми в очите минава време. И това също го мога от скоро, преди това не ми беше дадено. 

Другият много важен ефект от това нещо е защитата. Хората постоянно се страхуват, че някой нещо им е направил, че имат магия, че имат някакво вмешателство, че отиват някъде сред много хора и някаква лоша енергия влиза в тях. Това нещо при човек, с който Божествено лечение е работило няма как да се случи. Освен ако той, с неговата грешка, не се е отворил, не се е отключил. Например, ядосваш се. Този гняв моментално ти прави дупка в аурата и тогава навлизат от околния свят чужди енергии, които може и да не са положителни. Така че една много мощна защита се дава на хората, с които протича Божествено лечение. С други думи, Бог е казал: “Аз ще се се погрижа за своите си” – това е един от аспектите как Той се грижи за нас. За защита работи Принципа на Доброто. Това са множество духове – Елохимът на Доброто Адонай и много други, които буквално изграждат като една сфера около човека. Едно е аурата ни, която казват е нашата естествена нормална защита, но отделно Светлата сила на хората прави една доста голяма сфера, която навсякъде е с тях и ги пази. А отделно, когато човек е в критична ситуация, да се помоли “Моля Те, Господи, дай ми Твоята защита, не позволявай тази сила да навлезе в мен”.

Ето, преди малко едно момиченце каза: “Снощи имах нещо като атака”. Веднага молитва, няма какво друго, няма какво мен да ме търсиш и аз да ти казвам. Няма нищо по-силно и по-велико от Светлата сила, от Бог. Само трябва да се сетим каквото и да се случва с нас, чрез молитва да си възстановим тази връзка, за да не може никакво зло да ни засегне. Но по принцип чистият човек първо си има защитата.

Всъщност ние привличаме неща, които са и в нас. Това е силата на резонанса, ефекта на резонанса. Ако в мен има гняв, където и да отида, гнева на хората ще ме пробива и аз ще го усещам твърде силно. Това ще ме тревожи, ще си казвам: “Леле, колко са гневни хората” и твърде много ще обръщам внимание на това нещо. Но когато това го няма в мен, другият каквото и да прави около мен, аз излъчвам само Любов. Как е възможно да ме пробие нещо, което не е Любов? И наистина е така. Любовта е най-голямата защита, но ни се и помага за това.

Така, казах за имунната система, изкарване на отрицателните програми и патогени, и наместването на органи. Това са всъщност дванадесет начина. Числото дванадесет е наистина много специално, това е основата, абсолютната. Говорили са за седмицата и т.н., но дванайсетицата навсякъде я виждам, просто във всичко ми излиза само дванадесет. Почвайки от дванайсетте Принципа, които са най-важното нещо във Вселената. 

И така, някой ако иска нещо да сподели, да попита. Как ви звучи това? Дали звучи като нещо, което е възможно? Някой убедил ли се е в това?

Групата:
Да.  

Участник 1:
Аз вчера, когато се прибирах с кола в обратно движение и бях много притиснена, и се помолих, и стигнах по много лесен начин до тук.

Silvina:
Да, тя идва от Гърция, за да се видим и наистина за първи път кара с обратно движение.

Участник 1:
За първи път – да, за първи. И със скорости от другата страна, и ми беше много притиснено. Но стигнах много бързо и нямах никакви проблеми, само се помолих.

Silvina:
Да, преди път: “Моля Те, Господи, бъди с мен, бъди пред мен и аз след теб, да стигна по най-лекия, бърз и хармоничен начин до мястото, до което съм тръгнал”.

Участник 2:
Това е от едно време още “Бог пред мен, аз след Него”.

Silvina:
Но хората сещат ли се? Не всеки се сеща.

Участник 2:
Винаги, всяка сутрин преди да излезна от нас си го казвам. Всеки Божи ден!

Silvina:
Хубаво е човек да се сеща. Много хубаво!

Участник 2:
И много често ми се е случвало като изпадна в ситуация и не зная какво да правя, да си кажа “Бог ще ми помогне” и се оправям. Напоследък много неща ми се случиха на мен, страшно много.

Участник 3:
Когато изпаднете – да. А трябва преди да изпаднете.

Участник 2:
В смисъл такъв, когато ми се случи нещо, веднага се отдавам в ръцете на Бог и почти всичко се нарежда.

Участник 3:
Не, идеята ми беше преди да се случи трябва.

Участник 2:
Правя го, обаче има ситуации, когато просто изпадаш в такива.

Silvina:
Ами тези ситуации са за случване, те се появяват и няма как да ги избегнем. Въпросът е как да реагираме в тези ситуации.

Участник 2:
Просто както казват: “Викаш неволята” и казваш “Бог ще ми помогне” и се оправят нещата. На мен наистина напоследък много неща ми се случват.

Silvina:
Да. Едно от нещата е лекотата. Винаги, когато си казвам “Моля те, Господи, днес да имам лекота”, може да имам и трудни ситуации, но те минават леко. Винаги всичко е отворено, зелените светофарите навсякъде, всичко е наредено, отнема минимална енергия и време. 

Мариана:
Ако може и аз да кажа нещо, да допълня. Дефакто, ние сме тук в материята и е много трудно да поддържаме вярата. Вярата, сто процентовата вяра е във всичко да виждаме Божественото. Много често ние имаме работи, семейства, всичко това е в тримерното измерение, в което сме и е много трудно, но когато във всяка ситуация, във всяко нещо, във всеки момент, в който каквото и да се случва ние имаме вярата, да търсим Божествения смисъл и се питаме защо се случва всичко това, тогава всичко става по-лесно.

Когато ние се оставим на течението и просто си вървим ей така, ставаме сутрин – бързо да се приготвим, децата… А най-добре е да станем сутрин, да имаме малко време да се помолим, да се свържем с тази Сила горе, да се помолим всичко да мине с лекота и тогава, както казва и Силвинка, всичко се нарежда.

И вярата, приятели, вярата наистина. Защото моя случай – тя Силвинка искаше да го каже – няма да казвам подробности, но понякога ние искаме да стават чудеса ей така, като с магическа пръчка. Не, не е така, при всеки е индивидуално. Всичко е едно израстване, всичко е процес. И всичко зависи от това как ние се променяме. То е процес за еволюиране, да израстем във всичко това.

Целта не е да стане лечението само, целта е докато стигнем до целта какво става, пътя който извървим и това какво правим. И това, което казваме – да се променим, да реагираме на всяка ситуация положително и с вяра. Колко пъти прави лечение Силвинка и става? Но се получава така, че отново се разгневяваме и става пак кризата на детето. Но аз не губех никога вяра. Става въпрос, че се получаваше лечение на моето дете, което получаваше епилептични кризи и все още, наскоро имахме, което е директно свързано с бащата. Това е един процес, свързан не само с това, но то беше и моето израстване, докато аз също стигна до там, че да приема, че всичко е от Бог и на всяко нещо трябва да се реагира с Любов. И на гнева на отсрещния срещу мен – аз да го благославям и обичам въпреки всичко.

Но исках да кажа, че става лечение и въпреки всичко ние по някаква причина се гневим и става кризата. Никога не губим вярата и не казваме: “Какво сега, уж тя правеше нещо, уж направи и гледай, пак така!” Не! Винаги знаем, че причината е някъде дълбоко в нас и че ние трябва нещо да променим. И винаги във връзка с нея (към Силвина), за което съм и́ много благодарна! Защото отзивчивостта и реагирането на момента да ми обясни, да ме напъти, въпреки че горе-долу усещах нещата.

Но искам да кажа Вярата, приятели, Вярата. И че никой не ни е виновен за сиатуацията, в която сме ние. Всичко, което ни се случва, ние сме го излъчили някога и е справедливо да ни се случва. Дори по-добре е да се помолим ние самите по някакъв начин за прошка, променим това, което ние сме излъчили и тогава вече нещата лека-полека. Това е – Вяра, сто процентова Вяра. И всеки отговаря за себе си. И винаги има по-добро и по-добро, процесът е безкраен.

Silvina:
Изключително нещо каза Марианка наистина. Аз казвах за дарбите като краен резултат, но за да ти се даде всичко това – здравето, дарбите ти, всичко – Светлата Сила започва да те подлага на изпити, не се дава така. И затова е нужна тази будност, каквото и да стане – Любов. “Благодаря Ти, Господи, за това, за тази ситуация, че и тук ме учиш, по този начин ме учиш и че това успях да преодолея…” Много е важно това да благодарим. “Ааа, тази трудност!”, “Ооо, това защо е така?”, “Аз какво съм направил, че всички толкова кофти се държат?” – ама нещо си направил, няма начин да не си.

Участник 3:
Това всъщност е във връзка с отработването на нашата карма, родовата карма и затова ни се случват всички тези изпитания.      

Silvina:
При по-силните духове има и родова карма наистина. Те не работят само за себе си, те работят за много други души́, на които помагат и те са най-натоварени. Много хора не си дават сметка за какво натоварване става въпрос. Колкото по-голяма сила имаш, минаваш през по-тежки неща и помагаш на повече хора. И точно за това пречистване става въпрос – на нашата, на душите, на които сме дали обет. И без твоето съгласие няма как да те натоварят, но всъщност човек чрез тази саможертва, помагайки на много други души́ да израстнат заедно с него и поемайки част от товара им, по този начин той самият израства. Защото е минал през Саможертвата. Особено един Дух, който е дошъл от Божествения свят, не може да се върне в Божествения свят без да е минал през саможертва. Това е абсолютно основен изпит. Без да е служил, без да е помагал, това не означава задължително да е някакво лечение или да е кой знае какъв изявен човек, но на хората около себе си. Всеки си има кръг от хора, на които помага, дори само с това да ги подкрепи, да каже нещо добро и т.н.

Мариана:
Чистотата, трябва да се запази чистотата, много е важно.       

Татяна:
Аз живея от двадесет години в Кипър. Отидох си в България и съвсем случайно си запазих една лекция пак за духовността в гр. София. Моя приятелка ме посрещна. Аз съм от гр. Пловдив, обадих се на брат ми и му казах, че няма да ходя до Пловдив, но по гласа усетих нещо много силно. И му казвам “Дай ми само кода, дванадесет часа е, спиш ли?” и той казва “Да, спя, обади се на жена ми, тя да ти го даде, за да не изпадаме в подробности”. Обаждам и́ се на нея, тя не иска да ми споделя, защото има молба от брат ми да не ми казва нищо, за да мога аз да отида на тази лекция – малко го изживявам така като го споделям. Тя ми каза “Татяна, прибери се в Пловдив, ако може мигновено”. Аз усетих, че брат ми е много зле и че едва ли не умира. Не зная откъде и как усетих много голяма сила. Стигнах в болницата много бързо. Отидох до Пловдив, оттам ме взеха, закараха ни и видях моя батко целия жълт, взели са го от пътя. И усетих, че аз не случайно съм запазила да отида на тази лекция, защото ако не бях отишла, аз нямаше да бъда в България.

Седейки до него, той плачеше и ме молеше само да се грижа за сина му и беше изгубил всякаква вяра. Аз му казах “Батко, ти ще си добре, ти ще се оправиш и зная, че твоето лечение ще протече чрез мен” – просто го усещах много силно, без да съм чела много неща, много книги. След това вече започнах да чета за Учителя Дънов и т.н. Усещах го много силно, защото аз от детенце усещам много такива неща силно. Той се разплака и чрез тези сълзи изведнъж брат ми стана друг. А казаха, че не могат да направят операцията, защото е имало леко спукване на жлъчката и е тръгнал да прави перитонит. Но при отказването на операцията разбираме, че е Св. Киприан и аз точно на деня на операцията, която трябваше да се случи, усетих много силно свързване със Св Киприан. И се помолих и моята снаха, която беше до мен каза: “Татяна, когато ти говореше, като че ли забрави, че си тук и около теб всичко беше в една светлина”, а тя не вярва на такива неща. Защото, когато човек истински вярва… Дали в друг живот аз съм му обещала да го спася и да бъда точно навреме там – никой не знае. Но ако ние слушаме инстинктите си, сърцето си, душата си, сетивата си и те са истински вътре в душата ни, ти можеш да помогнеш на всекиго, както казвате и вие. Просто Бог е Светлина, нищо повече. Само Светлина и Любов, нищо повече. И ако ние всички тук сме обединени и сме българи и си помагаме, и сме истински, просто такива чудеса могат да се случват, че те са безкрайни, както казва и Силвина. Те са без край, както споделя и Марианка. Не като е трудно да загубиш сила, а да си кажеш “Защо ми се случва това?”- в лошата ситуация да намериш доброто.

Silvina:
Да намериш възможност да израснеш наистина.
С твоя брат имаше такава ситуация, с дядо ви. Той твой баща ли е бил или на майка му? (Към друг присъстващ) 

Участник 4:
На покойната ми съпруга баща й.  

Silvina:
Баща й. Така го бяхме споделили, т.е. той ми изпрати съобщението. Аз не казах точно за кой човек става въпрос, как е работил и какво е направил, но този приятел от много време ми казва: “Силвина, дядо ми, дали може да му помогнеш?” Но все някак си не идваше момента, все се разминавахме и този наш приятел тогава сподели, че дядо му е хвърлил бастуна, че само от Любовта на този внук, който между другото е дете от новата раса – специално същество.

Те са наистина лечители всичките и Светлата Сила работи чрез тях – това за което говоря – Божествено лечение си протича. Не зная това до колко е така все още. За това става въпрос – за много тежка болест, защото не зная точно каква беше диагнозата. Говорим за човек, който е инвалид, с бастун и го обслужва друг човек. И внук му, който много време, с много любов се грижи за него и сега молитви ли е казвал, какво е правил и този човек в един момент казва: “Силвина, това е чудо! Дядо ми хвърли бастуна вече”.

Много са случаите. Аз някак си ги забравям моите случаи, много е странно, може би така и трябва. Подробностите – кой какво ми е казал, какво е разказал – защото това и натоварва. Толкова много истории на хора, но всички си ги спомням с много Любов. Много хора се учудват: “Ама ти ме помниш?” – как да не те помня!

Може би, да ви кажа и за Кипър, защо сме тук, освен да се видим. Защото, където има тъмна част има и светла част. И обратното. Винаги светилищата са разположени така, че има и светилище, което работи много мощно за доброто със Светлината, но някъде наблизо го има и отрицателния полюс. И в Кипър е точно така. “Кикос” се казваше този манастир, ние миналия път го посетихме и се чудехме защо отидохме там. Там имахме невероятно силно преживяване със семейството на Мариана вътре в църквата. И тогава, може би за първи път, усетих Любовта, която към вас Бог изпрати и те всички плачеха и беше много, много силно и аз си поплаках. Но всъщност много близо до “Кикос” е имало едно древно светилище.

Светилищата защо мислите са били правени? Тези камъни, които са били струпвани първоначално, както най-древните са го правили, са били за нишан. Значи, отдолу има енергия, която най-често идва от кристал или от пирамида, която може да има вътре, но тази пирамида много често е кристална. И хората са слагали едни огромни камъни там /те не са били и хора най-вероятно/, за да отбележат мястото на кристала. По-късно вече там са направени постройки и т.н. Но много близо до “Кикос” има такъв кристал, който е свързан с Принципа на Целомъдрието. И богиня Афродита /ако се сещате/ не е точно олицетворение на тази Любов, по-скоро е на плътската, на човешката любов.

Има и още едно място, което се намира в Амагуста, което е имало едно много древно светилище. И което за един период от време тъмната сила е използвала. То е било светилище на Дионисий и историята е много интересна. Сигурно сте чували за Горгона Медуза. Аз се убедих, че тези легенди – навремето много четях Гръцката митология, много ми харесваше и хората си викат “А, легенди” – но има истина във всяка една легенда.

Вчера работих с четири човека, които впоследствие разбрах, че са от духовете на Титаните, изключително мощни същества. Които обаче след като са загубили своята Божественост, превърнали са се в хора, които в прераждане след прераждане изглеждат съвсем обикновени хора, но това съвсем не е така. С огромен потенциал, духовен потенциал.

И тази Горгона Медуза, за която се описва – тя била много красива девойка, която служела в храма на Атина, там всичките били девици и давали обет за целомъдрие. Обаче тя била съблазнена от бог Посейдон и загубила девствеността си. След което – казват – богинята я проклела и тя напуснала светилището.

Тази Горгона Медуза се връща в Кипър. Идва в Кипър и се включва и става една от десетте, а може би са били дванадесет вакханки на светилището на Дионисий, където е втория кристал. То не е кристал, той е един камък, който се намира много близо до един храм на Тамплиерите. И там се провеждат оргиите и всичко това, което е описано. Тя била толкова магнетична. Легендата разказва, че тя вкаменявала хората. Не, тя не ги е вкаменявала, тя буквално ги е хипнотизирала. Когато тя танцувала и косата и била сплетена на плитки, изглеждала все едно има змии в косата. Движела се, вятърът се веел в косата и тогава точно сякаш тези змии оживявали. И така танцувала, че хората изпадали буквално в хипноза, били като вкаменени.

И оттам тази енергия продължава да работи в Кипър. Защото на хората, които са участвали в тези оргии, им се е давало вино и едни специални билки. И до ден днешен тук идват хора, които пият много алкохол, и до ден днешен Принципа на Целомъдрието… Знаете за плътската любов и платоническата любов както е известно.  Когато един човек твърде много се старае да се хареса на другите от противоположния пол, когато изкривява нещата, когато изневерява, когато изкушава хора, които са женени, той нарушава този Принцип на Целомъдрието.

Най-тежките неща са джендърство и т.н. Това всичко е изкривяване на сексуалната енергия. Но тук това нещо просто все още влияе като енергия и затова Георги каза: “Вие си имате там ваши амазонски работи”. По женски дойдохме, защото си имаме работа с тези две неща. Предния път със светилището на “Кикос”, а сега – с това светилище.

Някои хора казаха: “След като бяхте предния път – за мен това беше основното послание – хората между гръцката и турската част на Кипър започнаха по-отворено да общуват, повече да се посещават, да са по-толерантни“ и т.н. Имало е някаква промяна. Надявам се и сега да има промяна, особено и след молитвата за Земята, която казахме онзи ден. Която всъщност отключва и светилищата.

Светилищата, както и най-важните центрове на човешкия мозък, са пазени от тъмни сили, които не позволяват те да заработят. Но пак е много относително –  тъмна и светла е много относително, аз все повече го разбирам. Просто това са пазители, които не позволяват, защото не е дошъл момента и Светлата Сила все още не е дала позволение. Тази енергия, кояго е дадена като потенциал на Земята, както е дадена и на човешкия мозък, т.е. неограничени способности, но е заключена, защото не е дошъл момента. Но вече идва момента за пречистването на тези светилища и това беше една от целите на тази молитва за Земята – за пречистването и активирането на светилищата. 

Някой ако има нещо, което е важно…  

Участник 5:
Да, искам да те гушна. (Топла прегръдка)

Silvina:
По-важно от това няма.

Участник 6:
Аз искам да попитам как да се справим с гнева.

Silvina:
Ти не си ли се справила още с гнева?

Участник 6:
Опитвам се, но мисля че още не съм.

Silvina:
Казваш все още има ситуации, които те изкарват.

Мариана:
Това може би на гръцки е добре да се каже.

Silvina:
На гръцки – да, защото хората много се ядосват, това е основен проблем. И основен проблем за болестите. 

Участник 7:
Колкото повече слушам вашите лекции, толкова по-лесно приемам нещата и не се гневя. Аз ги слушам всяка вечер, на тях заспивам задължително.

Silvina:
Да, много хора така казват.

Участник 7:
И кучето ми ги слуша между другото и като го пусна с други кучета, той е много по-добър, като любимо дете.

Участник 8:
Какво виждате в следващите две-три години? Спокойствие, мир и Любов на Земята ще има ли? И за България.

Silvina:
Ще има мир и Любов сред определени хора, които се стараят и работят за това. Но другите хора ще стават все по-агресивни.

Участник 8:
Навлизаме в тежко време догодина, нали?

Silvina:
Ами не е лесно, няма да е лесно. Затова трябва да овладеем гнева във всичко, защото ще имаме провокации. Ще трябва да помагаме.

Участник 7:
Ако започнем да мислим, че отиваме към лошо, наистина ще стане лошо.      

Silvina:
Георги казва: “Започва процеса на умиротворяване” т.е., ако го погледнем от лошия аспект, това са някакви лоши неща, които се случват с хората като болести, неудачи. Знаете ли колко бързо се разиграват нещата, когато Бог е решил да ти даде урок, за броени дни се обръща живота на хората. За броени дни, просто ускорението е наистина голямо. И тогава вече човек се смирява, свива уши. Преди това може да е бил голям бабаит, обаче сега започва умиротворяването, но с шамарчета. Но това са и вътрешните, и външните катаклизми.

За България зная, че е пазена и там кой знае какви земетресения и неща няма да има, но наоколо… Да ви кажа сега, когато идвахме насам и точно за това стана въпрос – за Кипър и аз видях земетресение, тук ще има земетресение. Но не е някакъв потоп и няма да потъне, защото някои острови само ще потънат.    

Участник 7:
В началото на 2020-та година ли ще бъде това земетресение?

Silvina:
Не.

Участник 8:
2020-та по принцип е година на илюзиите малко.

Участник 9:
Четворка. Самата четворка означава илюзия, а двойката е помощ към хората, двойка е ниво, помощ към всички. Значи, който се е насочил към доброто, самото нещо в него ще става доброта. А който се е насочил другаде някъде, ще работи с илюзията в себе си. Самата илюзия ще я възприемат вътрешно. Затова е по-добре да сме добри, отколкото да възприемаме себе си. А в този случай е по-добре като излизаш, да знаеш къде отиваш наистина и всеки, който ти се изпраща те изпитва дали ще издържиш на изпита.Участник 7: Не, просто не искам да се поддавам. Аз се старая всяка сутрин да казвам “Господи, Твоята воля да бъде”, но случва ми се да се поддавам и искам да го овладея. 

Участник 10:
Ами за гнева? Георги ми е казвал формула, която може да кажете: “Господи, ако не е по Твоята воля да си отиде”.

Silvina:
Да, това е и за всякакви недоброжелателни сили, ако усетиш някакво присъствие около теб: “Господи, ако не е от Светлината, моля Те, освободи ме от него”.

Участник 7:
А за Кипър не разбрахме…

Silvina:
Вижте, не ги мислете тези неща, всичко е за добро. В това съм убедена, всичко е за добро! При повечето хора, които съм гледала – българи в чужбина – ми дават две, максимум три години са ми давали този човек да е в чужбина, след това завръщане – за който реши да се завърне. Който не реши, ще си остане където е, но които са ме питали – повече от три години не ми е давано като срок.  

Участник 7:
От сега нататък или от преди?

Silvina:
Да, от средата на годината някъде започнаха хората да ми задават този въпрос. Повече от три години – не.

Участник 7:
Значи се прибираме. Хубаво е да се приберем.

Silvina:
Аз съм убедена, че тук хората са едни мисионери, посланници на Светлата Сила преди всичко. Има и материални хора, които са дошли да изкарат нещо.

Участник 11:
Искам да попитам. Живея с един човек, на легло е от рани, може ли да му се помогне по някакъв начин?

Silvina:
Живеете с него?

Участник 11:
Ами да.

Silvina:
Може. Но на никой не може да бъде помогнато, ако той не иска да му бъде помогнато. Това е първото правило. На всеки може да бъде помогнато, няма нелечима болест, има човек, който не е поискал и не е стигнал до истината как стоят нещата. Ако за него хората са виновни и лекарите ще го спасят…

Скоро идва един такъв човек при мен. Казва: “Здравейте, разбрах че вие тук нещо лекувате. Вие дали работите със Здравната каса?” (Всички се смеят) Казвам: “Съжалявам, не мога да ти помогна, просто ти нямаш това съзнание съвсем различно”. Но той каза нещо много интересно: “Аз обаче съм благодарен, че се видяхме, поне се видяхме”. Пак добре, за тази душа нещо важно е станало.

Участник 11:
Рани има. Той има рани от залежаване.

Silvina:
Може наистина, но той трябва да поиска.

Участник 11:
Ами той голямо желание има.

Silvina:
Я да видя. Той как се казва?

Участник 11:
Коста.

Silvina:
Коста. Сега, много често работя с един човек, както тук бяхме много хора. Освен вас и всички деца, това са сто и няколко човека, не зная точно, с които днес е работено. Но освен тях, те идват като представители на една голяма група хора. И всъщност Светлата Сила по невидим начин работи и с другите, започва да помага и на другите. И при тях започва Божествено лечение и много хора питат, оплакват ми се: “Силвина, това… това… това…” и аз като проверявам, аз вчера съм работила с един човек, започнало е лечението и при този, който ми се обажда и ме пита, и съответно при него се случват също добрите неща. Това много скоро се усеща у хората, така ми споделят.

Коста – да, от днес започва лечение с него, той ще се оправи. Сега ще ти кажа, лечението ще бъде някъде около четиридесет дни. Вечер да си казва: “Господи, ако допускам грешка, прости ми”, за да не спира лечението и да няма шамарчета.

Учителят навремето е казал: “Има два начина за лекуване – единият е човешкия, другият е духовния”, аз го наричам Божествения, защото наистина работят същества от Божествения свят. Включително и Христос помага, Отца помага и духовете от Всемирно Съзнание и т.н. И казва: “Аз все още работя по земния начин, защото на Земята няма хора, които са дорасли да им помогна по другия начин, защото аз ако им помогна и те допуснат грешките, по-лошо ще стане с тях.”

Но сега вече е дошъл този момент да се помага и по Божествения начин. А то е точно така. Да се помолиш за другия и ако имаш връзката и Светлата Сила го позволи, на този човек вече…

Бог е събирателно и ние казваме “Господи”, но когато се обръщаме към Него, това са множество Светли духове. Разбира се, има едно Централно Съзнание, което обхваща всичко “Този, Който седеше на престола”, но Той работи чрез всички Негови съслужители, както ги наричат. Така трябва да се възприемаме и ние, като съслужители.

Вчера беше публикацията за духовното его. Всички сме съслужители, проводници и канали на Бога, който работи. Така че при Коста нещата ще се подредят, да си казва молитвичката.  

Участник 12:
Искам да попитам едно нещо. Имате ли опит с автоимунните заболявания и автоагресията?

Silvina:
Да, много често. И с хашимото съм работила, и с други. Хашимото идва от нарушен Принцип на Доброто – специално със словото. Хора, които са проклинали, които са казвали лоши думи, забележки, остри думи и др. сега преживяват Хашимото. Това нещо се е обърнало срещу тях, тази агресия, която са излъчвали към другите чрез словото.

Участник 12:
А ревматизмът?

Silvina:
Има някои общи неща, които могат да се кажат, но има и много индивидуални, които е хубаво, въпреки че не е задължително, човек да си знае къде са му били грешките от преражданията и т.н. Когато работя индивидуално, ги казвам на хората. За конкретен човек ли питаш?

Участник 12:
За себе си.

Silvina:
Да видя… Това, което казах за костите – много работиш. И преди много си работила, и сега много работиш.

Участник 12:
А как да се помогне при това Хашимото, което го има? Какъв е начина?

Silvina:
Вие бяхте ли от началото?

Участник 12:
Не, аз дойдох по-късно, не хванах началото.

Silvina:
Да. Ние през цялото време за това си говорим – как да се помогне. Много са начините, по които Светлата Сила помага и работи, но трябва да се обърнем към Нея. И ако ние нямаме чистотата и връзката, тогава има лечители, който да го направят за нас. Когато те се помолят, нещата се случват и Светлата Сила помага. Както тя (към Татяна), която разказа. Ти си лечител и то доста силен лечител. Ще имаш много други такива случаи, няма да е само брат ти. Но почваме винаги от близките си. Първите ми хора бяха близките ми /майка ми/, които ти вярват, защото другите: “А, Силвинка какво прави…”

Участник 1:
А детето? Това е, че аз не мога да имам деца и не ми се дават деца, а много искам.

Silvina:
Ти си дала някакъв обет. Когато човек даде обет за нещо, след това трябва да се помоли на Светлата Сила да го развали, да го прекъсне. Той е нещо като обет за целомъдрие, безбрачие и казваш така: “Господи, прости ми и ако е възможно помогни ми този обет, който съм дала и поради който аз сега нямам деца, да бъде развален.” Три пъти го повтаряш. Просто ти си се заключила, защото си била в някакъв храм.

Участник 13:
Аз имам един въпрос. Кармичният дълг на една фамилия. Възможно ли е само един член от семейството да изкупи този кармичен дълг при условие, че останалите не са да кажем по-отворени?

Silvina:
Възможно е. Много от нас са точно така, много от нас. Но трябва да имаш сила. Георги казва: “Трябва да имаш гърбина да носиш”. Светлата Сила не ти дава по-голям товар от този, който можеш да носиш, в никакъв случай. Винаги е дозирано. Може да са един, двама, трима човека в семейството, но не един, обикновено са малко повече. Единият помага за пречистване на кармата по майчина линия, другият – по бащина линия, които са по-силни духове, отделно може да има деца от Новата раса, които се появяват. Те много често се появяват в такива натоварени родове, където има и болни хора. И те помагат. Както нашия приятел, за който споменах, за дядо му, на когото той пречиства кармата. Пречиства кармата му и с молитва вече работи за лечението му.

Но Светлата Сила помага. Помага и на тези, които са се натоварили с чуждите неща. Това не е някаква жертва. Аз преди го приемах все едно аз съм се натоварила като жертва, а сега казвам: “Благодаря Ти, Господи, че ми даде и този товар, да може да израсне душата ми!” И съответно, като благодариш, товарът намалява, съкращава се срока, по-бързо минава. Има някаква ситуация, но бързо отминава, бързо го преживяваш. И дори да си се разядосал, много скоро след това Светлата Сила ти помага да се възстанови вътрешния ти мир.

И така, приятели. Винаги на нашите лекции много бързо минава времето. Най-важното е винаги ние да излъчваме тази Любов. Някои хора искат някой да им дава Любов. Ние трябва да я излъчваме, това е най-важното нещо. И тогава нищо не те достига.

Примерът на Георги е с една чешма, която е една силна струя и каквато и мърсотия да идва отдолу, тази силна струя измива всичко. Ако ти не си се превърнал в тази силна струя на Любов, те достига нечистотията на другите. Но ако ти постоянно го излъчваш… Към нас постоянно има критика, ето днес един известен човек от България, няма да цитирам, но показа негатив към мен и към Георги. Жив, здрав и благословен да си! Какво да направя, когато това си е неговият конфликт, неговото нещо, а не моето.

Участник 14:
Да те питам и аз, какво се случва когато ние наистина работим, опитваме се всеки един от нас, по един или друг начин и занимавайки се, живеейки с Духа. Но когато усещаш, че вътре в семейството не успяваш да помогнеш на децата си, да кажем. Сякаш чрез тях се случват тези отрицателни неща.

Silvina:
Да, най-трудно е да се справим наистина с близките, там са големите разплащания, големите уроци кармични.

How can a person help his children?

Има много начини. Една от молитвичките която е, е Майчината Благословия. За мен това е едно от най-прекрасните неща, което една жена може да прави.

Участник 15:
Особено, когато са големи. Вечер аз с моята дъщеричка, когато заспива, тя е бебе, винаги не по книга, аз си я наричам, благославям си я, гушкам я, обяснявам и́ колко е специална и всеки, който я види и казва: “О, тя е много специална”. Но то е свързано само с Любов и Благословия. А ти имаш толкова много Любов, че можеш да даваш на всички. Понякога, когато ние даваме, се случва нещо точно в семейството, за да може още повече да израсне духовно.

Silvina:
Наблюдавай ги обаче, след няколко дни ще забележиш, че доста по-различно ще реагират на нещата. Бъдете убедени, че Светлата Сила помага. Може лекичко да се позабавят нещата, защото трябва да минеш през нещо. Твоята карма е била такава, че това детенце, което ти е дете сега е било нещо друго и ти трябва да го преживееш това нещо, за да се изравни везната. И така трябва да бъде. Но когато човек казва молитва, а родителите имат право за децата си да се молят всеки ден. Да наричат както тя казва, майчината благословия. Като готви жената и във всеки един момент тя е водеща, тя е жрица, тя е светица. За децата си тя е всичко, тя е Бог до един момент.

И някакси хората това са го позабравили, жената е позабравила силата си, че във всеки един момент тя може да вкарва положителните програми в съзнанието на децата си чрез храната, която им приготвя. Това всичко са малки неща. Всичко това помага така, че Светлата Сила да помогне и на тези деца, да дойде момента, както съм убедена, че днес е дошъл момента и ще го видите като разлика следващите дни. 

Татяна:
Аз последно да попитам нещо за моя приятелка. Аз зная отговора, но може би е по-подходящо вие да отговорите. Дали ако едно дете носи фамилията на някой, който не е негов баща, влияе върху нейния живот? Ако тя е осиновена от някой просто поради причина, а не защото той е бил баща и́ и я е отгледал, ами поради някаква друга причина, това влияе ли на нейния живот? Аз мисля, че влияе, но много исках вашия отговор.

Silvina:
Да, но физическият баща влияе най-силно. Може да не я е отгледал, но влиянието го има. Той и рода му. Но и другият човек, с неговите мисли и всичко, което той преживява няма как да не влияе на детето. Децата в началото много лесно възприемат, те всичко възприемат. И особено най-близките хора около тях, родителите си. И за мен всъщност причината за наследствените болести е точно това – тези програми, които се прехвърлят от майката на дъщерята. Всъщност гените са отражение на тези програми. Променяйки съзнанието на човека, се променят и гените, това е толкова просто.

Татяна:
Ние чрез молитва можем ли да прекъснем тези програми?

Silvina:
Абсолютно! Нали за това говорехме през цялото време – колко неща може да направи една молитва. И програми се изтеглят, негативни и всичко. Много хора питат: “Ама аз ей така, от самосебе си ли ще се излекувам?” Някои хора, които го виждат казват, че всичко около тях е само ангели, същества. Светлата Сила започва да работи с този човек, това не е от самосебе си.

Участник 15:
Във вашите лекции има много, от различни нива. Сега тук ли са те?

Silvina:
Е как, винаги. Усещате ги, най-вече топлината. Аз не бих имала силата да застана пред вас сега, не бих имала тази сила.  

Участник 16:
Искам само да попитам за витилиго.

Silvina:
Само да се сетя… това са хора, които са пренебрегвали други хора или себе си. Има и такива, които пренебрегват себе си, но и в предишни прераждания – може да имат, може и да нямат – но са пренебрегвали и други хора. Но може и да е само към себе си.

Участник 17:
А за високо кръвно?

Silvina:
Това е само едно следствие от много неща, които са се променили в организма, които са свързани с кръвта, с работата на сърцето и с кръвоносните съдове – стесняване на кръвоносни съдове, тромби, които затрудняват кръвопотока, сърце, може да са различни причини. Но като следствие ние виждаме високо кръвно. По принцип хората, които имат проблеми с кръвта имат карма, свързана с нарушен Принцип на Мъдростта. Това значи убийства, самоубийства, генни манипулации, в които са участвали и абортите в това число, които по някакъв начин са кръвопускали при други същества и кръвта им не работи добре.

Аз ви благодаря! Благодаря!                                                

                                                                                                              

      

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound
Cart Overview