Silvina:
… И дето Бисер каза за приятелството, но все пак аз просто за себе си си разсъждавам, защото аз цял живот строя къщи, апартаменти и просто за себе си разбрах в ей тази схема, че съм малко объркала нещата. Дето каза Милена за парите, мъжа трябва да дава парите, съгласни ли сте с това? (смее се)

Приятел:
А жената трябва да харчи.

Silvina:
А жената трябва да харчи (смее се). Не е така, трябва да има обмен обаче, не може само единия да дава, значи той дава енергия по този начин всъщност, осигурявайки дом, осигурявайки спокойствие, тя да може да отглежда децата си.

Приятел:
А то дали ги има тези мъже, да дават парите на жените да ги харчат.

Silvina:
Трябва да се запитаме защо не сме ги намерили тези мъже, защо не сме позволили да дойдат? Може би, защото ние толкова..  Ние в България жените не знам каква е тази работа, уж жени, пък то мъже. Просто на 90% от случаите.

Приятел:
Нали женският принцип взима мощ и надмощие над мъжкия и затова мъжете остават по-назад, а жените по напред. С едни гърди напред и те водят, затова ние даваме предимство на жените да се изявят. Нали мъжкия принцип по назад.

Радинка:
Ама това е в смисъл на самия символ на женския принцип, на любовта, нежността и какво още.

Silvina:
Напротив, значи едно семейство, за да е стабилно, жената трябва да помогне на мъжа да се издигне. Да се съгласяваш винаги с него, каквото и да каже, със съзнанието обаче, че ти си тази, която ръководи и насочва енергията.

Приятел:
Ами мъжа е главата, а пък жената е вратлето.

Silvina:
Да, точно.

Даниела:
Въпросът е как да се запази баланса между главата и вратлето, а не да са откъснати елементи.

Silvina:
Значи, ЖЕНАТА ДЪРЖИ СЕМЕЙСТВОТО В РЪЦЕТЕ СИ, това абсолютен факт, ако тя по някакъв начин не е балансирана и не е.. , тогава и мъжа става, просто.. Някъде го прочетох – ЖЕНАТА ПРИТЕЖАВА БЛАГОСЛАВЯЩА СИЛА, а МЪЖА ПРИТЕЖАВА РЕАЛИЗИРАЩА СИЛА. Ако жената живее с идеята, че мъжете са такива, такива, такива. Аз съм такава, такава, аз мога да се справя със всичко, а пък мъжете, гледай ги, за нищо не стават, на нея и се пада точно такъв мъж, ако тя е прекалено в кариерата, на нея и се пада мъж, който е свит вкъщи и не му се работи.

Приятел:
Може да е скромен човек.

Silvina:
Дали е така, защото това са едни твърдения, дали е така, не знам.

Приятел:
На мен от две години ми се наложи да се уча да живея по женския принцип. Преди 2 години живях по мъжкия принцип и беше грешка. В смисъл всичко вървеше наопаки и доброзорно ме учат да живея, нали да приемам и да се кротна малко. Не е много приятно, ама се учи.

Silvina:
Имам една приятелка, отишла на курс, тя ми каза:
– Аз затова ходя на салса, защото там мъжа води. Искам да се науча мъжа да ме води, а не все аз да съм водещата.

Приятел:
– Ама не е лесно да се научиш, обаче след време проумяваш, че това е правилно.

Стилиян:
То е защото първо трябва да се отучиш, после да се научиш на ново.

Приятел:
Значи това са стари принципи.

Друг приятел:
Това изобщо не е истина. Да ви кажа честно живият живот е съвсем друго нещо. Винаги можеш да се промениш и да следваш някой и да го оставиш да те води, защото той те превъзхожда! Защото те вдъхновява! След като няма такъв трябва сам да се вдъхновиш и да се водиш. Без да се самозаблуждаваш, че ако излъчваш любов … Кучето си е куче, рибата си е риба. Тези борове след 10 години като дойдем пак ще са борове и няма да са станали ябълки.

Silvina:
Малко са пораснали.

Приятел:
Обаче всичко си е такова, каквото си е! Салса, хубаво, приятно занимание.

Даниела:
Тук, според мен, трябва да има един да води, друг да се противопоставя, трябва да бъде взаимно, в единия момент един води, в другия момент друг води, т.е. трябва баланса, нали затова става въпрос.

Silvina:
Ако почна по чакрите, значи, където е силата, остави го този човек, там му е силата. Той трябва в кариерата си или каквото прави в обществото, там е неговата сила, на мъжа. Жената не е нужно да се пъчи и да се прави на големия лидер. На жената силата е в любовта, значи тя трябва в семейството си да работи с любовта, с децата си, с мъжа си. Сексуалната енергия, там е нейната сила. Значи тя трябва да я култивира тази енергия, да знае как да работи с нея, всичко е една спирала.

Славена:
Ще се обичат, после не се обичат..

Приятел:
Сексът е и като водата, пиеш, напиваш се и после пак ти се пие.

Друг приятел:
Може би трябва да тръгнем от същината на нещата, че първо душите са безполови. Веднъж избират единия принцип на работа в едно тяло, другия път използват другия принцип в друго тяло. Защо има жени родени в арабския свят? Защото им се смачква по един начин едно нещо и затова са там родени. А защо жената има прекалено силни амбиции? Защото трябва да се олекоти и да работи с другия принцип, затова душата влиза в това тяло, за да използва статуквото и положението в обществото, за да работи с мекия принцип. Освен това секса е отделяне на енергия, както емоцията, те служат за храна на определени същества. Всяка връзка си има енергия и тя като свърши, приключва и връзката, аз мисля, че тук има човек, който да каже повече по тази тема, затова.

Silvina:
Идеята е да правим дискусия, не в момента беседа, така че нека да си говорим.

Даниела:
Ама аз не съм съгласна, че една жена трябва да гледа само семейството, децата и т.н.. На мен това не ми е достатъчно, аз мога и там, но не искам само децата, само дома, само семейството.Окей, но просто на мен не ми е достатъчно, така че хората са зависими от избора, това не е за оплакване, на моменти става тежко, но все пак.

Silvina:
Но винаги едното е за сметка на другото, семейството ти не получава достатъчно любов, защото ти си и в кариерата, просто няма как да е друго.

Приятел:
Да не влизаме в лични теми.

Silvina:
Това не е конкретно за нея, нали, принципно.

Даниела:
Да минем към темата какво семейство, защото моето семейство сте тук вие, и аз не мисля, че нещо.. Семейството е друга тема, по такава, където ако почнем да разсъждаваме по нея..

Приятел:
Все пак темата беше за взаимоотношенията между мъжа и жената, нали така, или за мъжкия и женския принцип, защото то не е.

Silvina:
Ми въобще и двете.

Приятел:
Принципите са ясни, ние ги съдържаме в нас и двата, тогава не ни трябва никой или ни трябва целия свят, когато говорим за мъж и жена в тела, които познаваме тук.

Друг приятел:
Нали трябва да имаш форма, за да изразиш.

Приятел:
Женски и мъжки форми, да.

Друг приятел:
То съдържанието може да е едно, но формата е различна.

Приятел:
Така или иначе Взаимоотношенията между нас имат начало и край, понеже този свят, в който живеем тук така е устроен. Ражда се форма на душа, така че ако някой казва вечната любов до края на живота. Първо има ли край и най-интересното е, че има прекрасни взаимоотношения мъж-жена, докато не се появи трети. Дали мъж или жена, това е отделно.

Славена:
Нали затова се събират да вървят заедно, в един път, мъжа и жената. Помагайки си, обмен на енергия ли, обмен на мисли ли, обмен на живот ли, каквото ще да е.

Приятел:
Това е било в миналите времена, сега вече .. защото в миналите времена, примерно, това, което трябва да получи жената или мъжа, го получава през целия си живот, един живот получава цялото отношение само от мъжа си, а сега времената са други.

Славена:
Не отношението, говорим, когато една жена се събира с един мъж или един мъж с една жена, те са най-близки. Те са един до друг, сега ние се събираме тук, но после къде отиваме, и когато имаш един човек до себе си, който да е част от теб един вид и да вървите по този път заедно, хванати за ръка на ляво, на дясно, вървите.

Приятел:
Но това е стереотип, разбираш ли.

Славена:
Не е стереотип. Защо? Това е човека, който е постоянно до теб.

Приятел:
Ето сега се появява различния начин на мислене.

Silvina:
Ама не, че това е ВЕЧНО. Ама в момента си с него и като си с него, получаваш някакви опитности. Ами аз също не смятам това че сме тук и обменяме енергия, по важното е всъщност какво е в семейството.

Славена:
Да, точно затова говоря, защото лягаш с един човек, ставаш с един човек, обсъждате някакви теми, живеете. Създават се деца, не се създават деца, това е живота, който ти продължаваш в човешкото тяло. Идеята е след като се дисбалансите и нямате общи цели, той или тя си мисли, че иска едно, другия си мисли, че иска друго. Разминават се мисли, разминава се начин на живот, желания, разбираш ли, то е свързано енергийното с реалността да сте заедно. Защото затова си жена, затова си мъж.

Даниела:
Това е в един идеален такъв случай, много е трудно да намериш човек, който да върви, както казваш ти – заедно с теб, да има едни интереси с теб. Да се допълвате максимално и на всякакви нива, това е един човек да ти дава това всичкото.

Славена:
Да де, затова говорим, чрез енергиите това се получава, значи, ако двамата работят с тези енергии това ще се получи. Единия работи, другия не работи, единия е на ниско ниво, другия е на по-високо ниво, те се разминават нещата, затова няма допир.

Приятел:
Виж сега, енергийния свят и моралната причина са две тотално различни неща, в енергийния свят няма морал, там няма.

Георги:
Така е, много си прав, после ще говоря за това, не може морал да има в първа и втора чакра. МОРАЛ ИМА В ЧЕТВЪРТА, В СЪРЦЕТО и в главата няма морал, ама затова накрая ще говоря, за да може да отделим плявата от зърното.

Silvina:
Значи, ако при общуването между двамата, сърцата не участват, няма.. Дори да кажем, че нямат идеал, нали в този идеален случай, дето имат обща посока, общ идеал, но ако я няма тази сърдечна връзка, а всичко е само на ниските нива. Тези хора, в тяхната „любов“, явно захранват любовта си в секса, който правят, ниски астрални същности, ако я няма тази връзка, това е, като обратния случай. Всъщност ангели вече идват, когато те двамата се любят, които с тази енергия, която се отделя. Която Георги нарича ИНЗОЛ Тази енергия захранва, тя е животворящата енергия, това е целия смисъл на това сексуално общуване.

Приятел:
Това, което аз съм срещала при Учителя и мисля, че така беше споделил, той казва двама души се събират и трябва да са добре, тогава, когато имат три допирни точки. – Една във физическия свят, една в умствения свят, една в духовния свят. Ако ги има тези три точки, тогава трябва да се съберат.

Silvina:
Идеално звучи.

Даниела:
Ами идеално звучи, ама много жени стоят сами, защото не могат да видят трите точки.

Приятел:
Ама то това им е предначертано и трябва да минат през това, така че всичко е строго индивидуално. На теб като пътя ти е да бъде такъв с този човек и да претърпиш това и да изживееш това. Просто си го изживяваш и това е, а пък кое е правилно.

Славена:
Ако го знаеш, ако не го знаеш.

Стилиян:
Ще го научиш, получаваш дарбата на различаване.

Славена:
Колко мъже пият, пък после си набият жените, пък после еди какво си, еди що си, нали. Да слезем малко да видим какво става между нас.

Приятел:
Значи на принципа на проба-грешка, повече опит, повече връзки.

Славена:
Има много общества, които са запечатани, в селото, децата, мъжа, готвенето, един начин на живот живеят. Няма друго. Към нещо да излязат от този кръг, и са масови селата, които вече почват да се събуждат. Няма как така лесно да намериш мъж или жена, Сърцето наистина трябва да ни води и тогава стават нещата.

Silvina:
Добре, какво мислите за въздържането от сексуални контакти, така нареченото –  Целибат. Значи аз имам приятели, които го правят това, нали мъже и жени, те го правят съзнателно. Даже мъж, който е женен за жена си, заедно си живият, съзнателно просто, си пази енергията.

Даниела:
След като са преценили, че тази енергия ще ги пази емоционално.

Приятел:
Може да ни навреди отдаването на енергия в този случай, когато е неподходящо може да ти навреди.

Друг приятел:
Нали почнахме от там, че жената дава един вид сексуалната енергия, чакайте малко сега. Значи, ако мъжа е решил да си пази енергията казва не, защото той няма такава, жената има.

Стилиян:
Добре, защо жената? Не е ли взаимно?

Silvina:
На това ниво, те на всички нива се активира, мъжа отдава тук в ума, по някакъв начин отдава енергия и аз точно не знам.

Приятел:
Жената отдава сексуалната енергия, но мъжът е този, който в крайна сметка я завърта и отдава най-много енергия.

Стилиян:
И аз така мисля, аз мисля, че нещата са обратно, според мен жените изсмукват от мъжете.

Приятел:
Според мен, за да отдадеш нещо трябва да го имаш.

Даниела:
Трябва да активирате тази енергия.

Приятел:
Има хора, които мислят, че са много сексуални, защото имат много енергия. Даже мислят, че по този начин помагат на другите да се повдигнат. Всъщност той е един вампир, който си търси по някакъв начин тази енергия, само че със заблудата, че то е много окей и ще напълни другите с енергия.

Асен:
В рейки има практики, които са за смучене на енергията на мъжете и това е много опасно да попадаш на такава.

Стилиян:
Ами да, жените нали все ги учат за изкусителки. Тя какво прави, мъжа дървото, жената искрата, айде изгоря, нали. Запали го и изчезва. Е как, Говоря принципно, има и обратното, но по рядко се случва, нали по принцип. И мъжа може да използва жената, но по принцип до сега е било жената да е тази, която, нали.

Silvina:
Аз от Учителя се сещам нещо, мисля, че е от него, казва, че жената трябва да спре да бъде изкусителка и съблазнителка, НОВАТА ЕВА, която ЩЕ СПАСИ СВЕТА. Защото наистина в ръцете на женския принцип е това да се случи. Тя трябва да помогне на мъжа да го издигне, а не да го изкушава и съблазнява.

Стилиян:
Да, да му завърти главата, нали врата беше. Врата да се върти главата в правилната посока, градивната, не деградивната.

Приятел:
Никой на никой не дава, никой от никой не взема, енергията при всяко ползване тя е една, универсална, дадена е свише от Отеца и всичко е един обмен, който ще направим, ако има разбиране, че някой дава или взема, това е човешко наистина. Това е егоизма в нас, има периоди, в които жената ще е слаба и няма да е добре, мъжа трябва по някакъв начин да и помогне, да и балансира енергията, дали чрез секса или не, това е отделно. След това мъжа ще бъде паднал, ще е зле, няма да има енергия, жената ще я върне обратно към него, но това не значи, че някой дава или взема.

Silvina:
Това е по-скоро един обмен, по тази спирала, минава през различните моменти, различните нива, нали енергията е насочена двупосочно, тя е двупосочно насочена. Просто на това ниво жената има повече и тя отделя повече, но когато тя задвижи сексуалната енергия и тръгне да се върти по спиралата нагоре между двамата. Тогава, ако той има блокаж някъде или тя има блокаж, тогава.. значи трябва всички неща да са чисти между двамата, за да се получи абсолютния идеал на обмен на енергия, аз така си го мисля, а това основно е сърцето то отваря нещата.

Георги:
Ще ви кажа, аз може това да съм го казвал, виждаш един човек, значи нещо ти е симпатичен, значи е харесван. Започваш с този човек като се обади, излизате, пиете си кафето. ТРЕТАТА степен е ВЛЮБВАНЕ, от три до пет, ШЕСТАТА е ОБИЧ и СЕДМАТА е ЛЮБОВ, която на Земята я НЯМА! Има ОБИЧ до някъде. Това са АНДРОГИННИТЕ ДВОЙКИ, там работи, това са СЪВПАДАЩИТЕ СЕ СРОДНИ ДУШИ. Но ЛЮБОВ НЕ! ЛЮБОВТА Е ЕДИНСТВЕНА и толкова ВЕЛИКА, че нямам думи. Искам нещо да ви кажа, когато при АНДРОГИННИТЕ ДВОЙКИ и ВЕЛИКИТЕ СРОДНИ ДУШИ, СЪРЦЕТО прави една прекрасна ВИДЕЛЕЙКА и двамата като си съвпадат не само по първа и втора чакра, СЪВПАДАТ по много неща от тези Трите поне по 2 или по 2 и половина от ОСНОВНИТЕ ТРИ СТЕПЕНИ на СЪЗНАНИЕ. Тогава ДВЕТЕ СЪРЦА образуват една ВИДЕЛЕЙКА, и понеже мъжа зарежда отгоре надолу, пълни Виделейката. Те са скачени, тогава жената пълни отдолу, в тази Виделейка вече има толкова енергия и двамата са пълни, на кой каквото не му достига. Ето на мъжа не му достига нещо, допълва се, на жената не му достиганещо, допълва се. Това е АБСОЛЮТЕН СИНХРОН, ХАРМОНИЯ, за която говорим и заради това Четвъртата чакра, т.е. СЪРЦЕТО, е виж, че е ПО СРЕДАТА, от седемте чакри. А сега вече се отваря на Шестата Раса – Осма и Девета. Някой са стигнали и до Девета чакра, която в момента им е отворена, десета, 11 и 12-та. Толкова е разрешено на земното кълбо. До 350 хил. год. от сега нататък, до седмата раса ще бъдат отворени, напълно ще работят на 100%, 12 чакри, 12 СТЕПЕНИ на СЪЗНАНИЕТО, а после след тези 350 хил. год., Учителя го е казал, аз го повтарям, Господ може да съкрати срока, след това вече на Земята ще остане един екип, другите се пръскат и Божа работа какво ще стане и аз не знам.

Понеже ние много говорим за отношенията между мъжа и жената, аз ще ви кажа, че нито една жена не се е омъжила за красивите прасци – тук крака на мъжа или за дебелите му хубави негърски устни, с които може да целува добре. Не, такава жена няма, или поне аз не познавам, но мъжете като оглеждат: „А, я гледай, ама тя много хубавичка, тя е прекрасна”. Значи това е от формата, ето баба ми казваше, ама аз после разбрах, баба вика:
– Тази много сгодна булка.
Сгодна булка, фръц, фръц, фръц, върти очи, хубава.
И аз си пия кафето с една моя колежка, а на нея очите и бяха едни синеоки, леко закръглена, с едни големи хубави очи, тъмно руса и като ходи с една походка и аз имах при мен един приятел на гости в голямото междучасие и вика:
– Георги, да отидем да си изпием кафето отсреща.
– Да, ще викнем моята слабост да ни прави компания.
Сядаме, той тука, тя тука.
– Как се казваш?
– Михаил.
– Мише. – Тя нежно, финно, това онова, ама като започна, аз си я познавам, всеки ден си пием кафето. Сега на другия ден го виждам, той ми е близък приятел за риболов и викам:
– Мише, какво стана?
– Абе слушай, тази Галина, силно ме разби, цяла нощ си мислих за нея, абе не може.

Значи виж, с държанието си, отношението си и външния си вид, на моя любим приятел, който малко си падаше по тънката част, му е разбит съня. Аз щях чисто и просто да подходя съвсем приятелски, тя каквото и да направи на мен нямаше да ми направи впечатление, ама НЕ СА ВСИЧКИ ТАКА.

Значи мъжа, жената го гледа и казва той ще ми гледа семейството, 95% от браковете са така в България и в целия свят. Той е добър мъж, свестен, кротък, ще ме слуша и всички тези работи вече. НЯМА ЛИ ОНОВА ЧУВСТВО ОТВЪТРЕ ДА ТИ ИДВА. Това е МЪКА.

Пак ще цитирам, бих накарал моят приятел тук доктора да разкаже той. Има един много стар приятел, 30, 40 години са приятели. И той само преди няколко месеца идва и започва да се оплаква на доктора, че жена му го напуснала, след 30 години брак. Този случай съм го казвал, казвам го пак, за да се разбере и с това приключвам, продължаваме вече дискусията. Сега 30 години той казва:
– Докторе, 30 години, аз много обичах тази жена.
И аз понеже го познавам, той се грижеше и на ръце я носеше. Имаха 2 деца, момче и момиче, но децата станали на 20 години и вече 10 години ги няма , те близнаци, пръснали се, те вече на 30 години децата, едното в Америка, едното в Канада край, не идват тука. Нищо и те останали само двамата и живеят, и една сутрин става жената и казва:
– Слушай, до тук бяхме, ще се разведа с теб. Повече не мога и не искам да живея и искам да знаеш, че няма друг мъж. Просто не мога да живея повече с теб, защото НИКОГА НЕ СЪМ ТЕ ОБИЧАЛА и дори не съм те и харесвала. Ожених се, защото ти си заможен човек, ще ми гледаш къщата и децата. Две прекрасни деца имаме, но аз 30 години не съм те обичала нито една секунда, нито пък съм те харесвала.

Не е била влюбена, не е имало никакво привличане, значи кое е работило при жената, само тук (сочи главата). Даже и първа чакра не й е работила, нито втора, нито трета, нито четвърта, нито пета, работила е седма и осма чакра. НЕ, те ако работиха тя щеше да поумнее. Той почва да се тръшка и вика:
– Ама аз ще се самоубия, не мога.
А тя му казала:
–  Виж какво, самоубий се, не ме интересуваш, 30 години ти си бил щастлив, аз 30 години бях абсолютно нещастна. Искам да съм свободен човек.

И наистина разведоха се след 2, 3 месеца. И тя след още няколко месеца си намери още един човек,който какъв ще да е, не е бил като този нито богат, нито хубав, нито учен, един най-обикновен тракторист. Такъв човек намерила, тя с висше образование, две ли, не знам какво, не знам какъв доцент, преподавателка, професор. Но се оженила за какво? Ааа, значи има нещо, Просто ГО ОБИЧА. Това е Обичта, нищо друго не гледа, значи, ако има ИСТИНСКА ОБИЧ, нищо не я интересува, написал съм го във “ВЕЛИКИЯТ ТРЕПЕТ”. Тук застава, Прости ми Тате, че те привеждам за пример.

Значи тук застава дядо Господ, тук е моята любов, тук съм аз (той е по средата), и аз тръгвам, заставам тук, и питам:
– Абе синко, няма да ходиш при нея, тя не е за тебе.
– Тате, ще умра от Любов! ЗАОБИКАЛЯМ ГО И ОТИВАМ, Дори и да платя със живота си.

Но има нещо друго, заобикаляш и заставаш от тази страна на Господа, ТЯ, ако е ТВОЯ АНДРОГИННА СЪЩНОСТ и ПОЛОВИНКА, ЩЕ ДОЙДЕ и ЩЕ НАПРАВИ УСИЛИЕ! А НЕ ДА ИЗМИНАВАШ от тук до тук. Щом стигнеш ти до нея, а тя НЕ направи една крачка насам. Дори, ето и Господа не зачита! НЕ СТЕ НИЩО. Минава медения месец, на 31-вия ден, не може да се гледат. Значи има всички останали фактори, но във всички случаи нито привличане, нито обич, нито любов, нито влюбване. НЯМА! Чисто и просто едно плътско привличане на 60 кг. месо със 70 кг. месо. Това е символ.

Приятел:
Понеже спомена нещо, понеже спомена – аз тази жена много я обичам, ще се самоубия заради нея, какво прави този човек с това изказване. Той се опитва да вменява вина на отсрещния човек, който няма чувства към този. Това не е ли манипулация? Има ли право този човек да казва – ами аз заради теб, ще се самоубия. Това не е ли ограничаване свободата на втория?

Георги:
Има право да казва, а ти какво ще кажеш:
– Върви самоубивай се, скачай, дави се, приятно самоубийство, щастливо самоубийство, пожелавам ти го от сърце.
Това казваш. Това казва Истинския Човек. Тогава ще се замисли, защото обикновено 90% от жените:
– Гледам да не направи този нещо и аз да съм виновна.

НЕ СИ ВИНОВЕН, ама на тях не им стиска. На 1 милион от онези, които казват, че ще се самоубият, се самоубива 1, на един милион. Самоубийците не казват. Просто не казват, той го извършва без да каже. Такива познавам, които някои се спасиха, а някои си отидоха и по-късно говорих с тях защо са се самоубили. Вече в небитието, където имам разрешение, съответно, това е и те са ми казали причината и някой път за глупости, за пълни глупости.

Silvina:
Добре, аз имам следния въпрос, когато са влюбени хората, тогава сърдечната чакра включва ли се на това ниво или все още са на ниските нива?

Георги:
Сърдечната чакра започва да работи много по-късно, когато Душата направи преглед, че този човек заслужава, че НАИСТИНА ИМА у него ОБИЧ, тогава. А първоначално са САМО ИНСТИНКТИ и напълно ЖИВОТИНСКО, Скотското начало, което е оставило нещо у човека, понеже вижте, ЕГРЕГОРА още е МНОГО СИЛЕН. Яденето на месо, алкохол и на ВСИЧКИ ПОРОЦИ, които са тук. ТЕ СА на Земята, щем, не щем, дори на мен ми ВЛИЯЯТ. И аз съм нервен някой път, усещам, че тези пороци ме бомбардират, те чаткат по мен като градушка и аз така излизам и не ми е комфортно. Значи и аз се подавам на тях, малко или много, разбира се, значи аз се подавам също, да, може да е 1%, може да е 5%. Татко ми е разрешил от 3 до 5% да се поддавам, това го имам официално за разрешение на Земята. Защото не може да ми забрани 100%. Да бъда Светия, защото аз ще бъда кютюк, като тази маса, вие ми говорите нещо, то НЯМА да достигне до СЪРЦЕТО. Но поне 5% у мен трябва да остане Животинското Начало, значи ЗА ДА МОГА ДА РАЗБИРАМ СВЕТА И ХОРАТА. ТОЙ вика:
– Синко, от 3 до 5% можеш да си позволиш, но повече НЕ! ОСТАВАШ ЧОВЕК! ПОМНИ, ЧЕ ГОРЕ ТРЯБВА ДА СИ!

Както се пее в любимата ми песен – „Скитах се по гори и планини” – Помни Аватарите винаги горе. Слезни и полезен на всички бъди, но помни, че трябва винаги, т.е. СЪЗНАНИЕТО ти винаги да е ЧОВЕШКО. А иначе може някъде нечовешка постъпка да направиш, примерно да вземеш лакомията, животните ядат. Ядат и те не знаят колко. Е, има животни, които знаят колко, но ето това животинско начало, щом още продължаваме да ядем месо, да се караме, да се разправяме за глупости и оня вика:
– Не, аз ще се самоубия.

Страх, Срам, Вина, ЩОМ ИМА У НАС, щом ти втълпяват нещо, щом мислиш, че обществото. Обществото да не ме нарече така.

Видяхте ли снощи, на вас не ви ли направи впечатление, на мен ми направи впечатление, тук дежурния, който беше, каза:
– Абе вижте, тази зала не е много, защото като светнем лампите отвън се вижда какво правим.

Сигурно човека си е помислил, че сме някаква забранена секта, която може нещо да прави ритуали. Това, онова и да не се вижда отвънка. Напротив, ще излезнем и отвън ще го направим. Отвън може да ни гледат 500 хил. човека, един стадион, излизам и казвам:
– Да, АЗ СЪМ ПОСЛЕДОВАТЕЛ на Учителя БЕИНСА ДУНО и сега ще ви кажа няколко думи от него!

Казвам го и го ЗАЯВЯВАМ ОФИЦИАЛНО, а не аз да чупя ръце, като на витрина, когато си с някой. Седиш с престъпника, казваш. Евала на този мъж, който се здрависва и казва – 17 години съм бил бандит в Америка, още като се здрависва с теб, вика, за да знаят с кого си имат работа. А другия, който вика:  – Спира полицията и пита:
– Каква професия има, най-случайно, вика аз съм бивш автокрадец, 8 години бях в затвора, сега вече мога да отключа за всички каси, където губят ключовете, но никой не искам да е тук и камерите да ги изключите и отварям касата. – Такъв специалист, значи той е талант. Професия крадец. – Сега съм ключар.

Добре, стига толкова. Но ви казвам как стоят нещата.

Приятел:
А може ли да задам още един въпрос, понеже говорим за отношения мъж-жена. До каква степен тези чувства са дублирани Горе, преди да дойдем. Там, където описваме и решаваме какво ще ни се случи в този живот. Кои чувства са предварително определени? Дали въобще някой от тях са и до каква степен?

Георги:
Еми нека отговарят другите, това е въпрос и към всички, накрая може да кажа.

Приятел:
Аз мисля, че в зависимост от това как живееш и какво правиш и вършиш, толкова ти се дава като мислене и чувстване и тези мисли и чувства ти влизат в главата. Но колкото повече израстваш в духа, тогава и мислите и чувствата и те се променят. Другите дават с други мисли и чувства боравиш, и още повече като израстваш. Както и Георги казва: „Както детенцето като застане на витринката, то може да хване книгата до колкото се просегне до горе, но като израсте вече ще може да борави и с другите мисли и чувства, ако не израсте с тези.

Приятел:
Въпросът ми беше свързан с друго нещо.

Друг приятел:
Аз така го разбрах.

Приятел:
А по-скоро е свързан с това, в този живот един човек казва:
– Аз го обичам този човек, обичам го безумно много – обаче ТОВА ПРОГРАМИРАНО ЛИ Е ГОРЕ? Защото според мен е програмирано да срещнеш този човек, да имаш определено отношение към него, за да може да изживееш определени уроци!

Стилиян:
Да, програмирано е, това е програма.

Георги:
ИМА ПРОГРАМА, но Емоциите и ЧУВСТВАТА НЕ СА Програмирани, те са плод на Опитност, иначе има програма точно. Ако не е Иван, Стоян, Петкан, Драган, ще е Стефан. Значи какво искам да кажа, тези петимата са ти ДАДЕНИ като ПРОГРАМА и ти улучваш един от тях. Обаче ти ако не си доволна от този, минаваш на другия, ама другия е СЪЩИЯ като този, две мнения няма, но ТИ ИЗРАСТВАШ едновременно В ЧУВСТВАНЕТО, в емоцията, В МИСЪЛТА, ето това е.

Стилиян:
Значи, Стоянчо ти отговори същото, това е точно същото според мен.

Даниела:
Според мен е точно така, установени са тези опитности, които трябва да добие човек в този живот, обаче по кой път ще минеш и какво точно ще изпиташ, дали ще страдаш или няма да страдаш зависи от теб.

Георги:
Точно така, от СЪРЦЕТО ТИ.

Даниела:
Тук е правото ти на избор, избираш това и страдаш, като избереш другото, пак там ще стигнеш само че с по-малко страдание, нали това е ИЗБОР.

Георги:
Точно така!

Silvina:
Това е като симулатор, дето влизаш в една игра и картинките там, всичко се движи, сменят се картинки. Идват едни хора, въпроса е ТИ КАК минаваш през това.

Приятел:
Дали ще се ядосваш, или няма да се ядосваш.

Приятел:
Това значи хората не са определени.

Даниела:
Хората не са, според мен, някой, може би, КАРМИЧНИ такива връзки.

Георги:
ТИПОВЕТЕ СА ОПРЕДЕЛЕНИ. Петте са правени по един КАЛЪП и ти понеже единия го оставяш. Сега ще ви кажа, аз от Опит винаги говоря и казвам ИСТИНАТА. Един път, много години не се занимавах с жени, обаче вече като бях свободен човек и имам една, която смятам, че е любима и добра и всичко нормално. За какво съм я оставил? И идва на среща с мен вечерта, тя имаше две деца и беше разведена, едното на 7, едното на 9 години и тя ги заключила в апартамента и дошла на среща. И аз викам:
– Къде ще ходим?
– Ами тази нощ може да бъдем заедно, с колата и т.н.
Както се заговаряме, викам:
– Къде са децата, при майка ти?
– Не, вкъщи сами и ги заключих.
Побеснях, значи пердето ми падна моментално и викам:
– Слушай, заради един мъж, не аз да съм, кой ще да е, ставаш и се връщаш веднага вкъщи и повече не искам да те виждам!

Разбрахте ли за какво я оставих. МОРАЛ! Значи майката трябва да си гледа децата, номер едно, а мъжът, ако ще да ходи със 100 жени, какви любовници, не я интересува. Разбрахте ли, че когато говоря, че жената е винаги виновна, аз съм прав и всички учители могат да го потвърдят. ЖЕНАТА е онзи ФАКТОР, който ВОДИ НЕЩАТА, гласно или негласно, внимателно или невнимателно. ТЯ е водещия фактор, тя ражда, още от утробата трябва да каже на сина си. УЧИТЕЛЯ го пише, който е чел добре Учителя, ще каже така:
– Не искам да ставаш военен, не искам да убиваш, иначе няма да те раждам!

От там тръгват нещата и затова казвам, мъжа свирука, щрака, става, прави детето и заминава в Америка. Край, на него не му се търси сметка. Прочетете, вижте, значи, ако той е отговорен и я обича, ще си държи за семейството, всичко, но ако не е, пак няма да му се търси сметка. Вие искате какво, да бъде наказан, това ще бъде възмездие и справедливост, е няма да е.

Така и втория случай, беше последния. Мина година, две, пак съм с една, ама една интелигентна, хубава, баптистка, не знам какво, не знам що. Аз бях симпатичен тогава, отивам на гости на морето за десетина дена. Връщам се, обаче аз тогава не съм оценил нейната Честност и Почтеност, каза:
– Георги, а бе там едно младо момче си хванах и ти изневерих.
Побеснях, тогава бях много ревнив и вижте аз съм Верен, десет хиляди години ще бъда Верен, не 10, 100 хил. год. и мислих, че всичките трябва да бъдат като мен. Понеже тогава бях накърнен, нищо не казах:
– Ами добре, харесала си някой, бъди с него.
– Ама нищо, ние няколко вечери излизахме, това онова, не е..
Ясно, че какво е, консумирана връзка, станах, както си бях на масата в заведението и не си допих, викам:
– Да, хубаво.
Но бях унищожен, това ми бяха Уроци  и Обеци ДА ПРОЩАВАМ на Хората. Това е техен избор, ако бях друг щях да кажа:
– Как може, ти си с мен, аз ще се самоубия, ти нормална ли си?
И да започна да викам. Не, чисто и просто станах и заминах. Кротко:
– Ами добре, хубаво.
Но това момче просто може да я съблазни. Казвам ви два прости примера, напълно са от живота, не се шегувам. Когато ги казвам, значи съм минал през тази опитност, това е. И после какво е, значи НЕ ОЩЕ ЕДНА да беше дошла при мен, още ПЕТ да бяха дошли при мен, ТЕ щяха да бъдат СЪЩИТЕ или неверни, или пък безотговорни. Детето да си зареже заради един любовник, виждате ли, значи този морал. Значи тук няма, значи то НЕ Е МОРАЛНО, Меркабата на Сърцето, тук е Виделейката, където се събират. Ако има между двамата едно ВЕЛИКОЛЕПНО РАЗБИРАНЕ, ИМА ВЯРНОСТ, има ОТНОШЕНИЕ, ИМА ЧУВСТВА!

Silvina:
Това идва от твоята прекаленост, ти си прекалено отговорен и прекалено верен.

Георги:
Да, така е.

Silvina:
И тогава огледалото отсреща ти отговаря.

Георги:
Аз съм написал стихотворението „Любов”, то ми е в книжката. Но човек не бива да бъде прекален в нищо и трябва ДА ПРОЩАВА на тези хора, но трябва да си търси наистина ТОЧНО ПОДХОДЯЩИЯ обект.

Silvina:
Трудно е да прощава човек като е влюбен нали, защото енергията е още ниско, не е стигнала до сърцето. Там егото говори силно, емоциите, всичко те завладява и нисшите инстинкти и заради това, нали стил Кармен. Тази любов направо е унищожителна, не може да бъде, не се ли издигнеш нагоре към разбирането, към великодушието, прошката.

Георги:
НЕ СЕ ЛИ ИЗДИГНЕШ В ЦЕНТЪРА, ДО СЪРЦЕТО, защото и ума не е прав, там се събират нещата, ето, ТОЧНО по средата. Затова СЪРЦЕТО е сложено там. ВСИЧКО ТРЯБВА ДА МИНАВА ПРЕЗ СЪРЦЕТО, не мине ли през сърцето, а ЧОВЕК СИ МИСЛИ, че минава през сърцето, когато е силно влюбен.
– А, сърцето ме боли.
Само сърцето го слагат на предна линия, без да знае, че първа чакра слага на първа линия. Само с първа чакра върви напред, първа и втора и щрака с пръсти, да, няма я четвърта, а да не говорим за 7-ма, 8-ма, 9-та, 10-та, 11-та и 12-та. Така, но ВСИЧКО е за наша ОПИТНОСТ.

Знаете ли, ДОКАТО ЧОВЕК САМ НЕ СЕ УБЕДИ окато човек сам не се убеди в тези неща! КОЛКОТО И ДА МУ ГОВОРЯТ, той продължава да се НАДЯВА. Това е най-хубавото нещо, НАДЯВА СЕ и работи в името на Любовта. Дори да е толкова МАЛКА, нека е ПРИВЛИЧАНЕ, нека е ХАРЕСВАНЕ, нека е ВЛЮБЕНОСТ, ние сме длъжни да го изкараме от А до Я Целия УРОК! Цялата Опитност. Да изпием горчивата чаша до дъно и когато я изпием, БОГ ЩЕ НАЛЕЕ вече нектара, сладък. Ама преди да си я изпием до дъно, мислейки, че това е нектара, а в крайна сметка като го изпием почва да ни горчи много.

Знаете ли, в евангелието дават една книга, един лист на Йоан Богослов и ангела му казва:
– Изяж го, в устата ти ще бъде сладък като мед, но в стомаха ти ще бъде горчив като отрова.

А, това е ЗЕМНИЯ ЖИВОТ. Йоан Богослов, когато се качва, в Откровението му го пише, който е чел ще го потвърди и той вика:
– И аз взех и изядох тази книга. В устата ми беше сладка като мед, но в стомаха ми се вгорчи.

Защо са му дали? Дали са му да може да се приспособи горе към нещата и да види от къде идва. Това всичко е символ, Това е ЗЕМНАТА ЛЮБОВ. Ние я разнищваме и Силвина е права и искам още нещо само да ви кажа. Когато жената наистина захранва мъжа с чакрите отдолу и затова казват: „До всеки един проспериращ мъж, успял, има една умна жена“. Значи на физическо ниво жената го захранва и той на физическо ниво започва да се издига. Те се разбират, едни и същи са, но това е на ФИЗИЧЕСКО НИВО. Всичко, за което си говорихме и Силвина, което каза, това е за захранване на този мъж и на тази жена, които работят в материята. КОГАТО ИЗЛЕЗАТ ОТ МАТЕРИЯТА. От четвърта чакра надолу, макар че и долните чакри работят и усещанията са абсолютно същи и много по-висши, говорил съм за това. За АНГЕЛСКАТА ЛЮБОВ и за БОЖЕСТВЕНАТА, ние мислим, че когато преминем нагоре, енергията се покачи, няма да имаме тези усещания, които имаме. НАПРОТИВ, те са много по-чисти и много по-силни. Усещанията на физическите тела, много по-ярки, много по-силни и по-фрапиращи, от колкото при най-бурния секс, дето го описват или при най-сексуалните филми, които сте гледали. Това е истината. На екрана е едно, разбира се, с тези всичките работи, които някога като дойде демокрацията, и то като отидеш, и дават такива филмчета, викам:
– Аз не ги гледам, ако ги спрете оставам, ако не ги спрете, не оставам.
Така, но това е филм, да, за секса, необходим е, но те викат:
–  Ей какво правихме ние и т.н.
Кой знае какво, цяла книга гледам някъде – „Миг преди никога”. А то половината точно за физическия свят, макар че  пишат за духовни хора.

Silvina:
А аз при Михаил Иванов сега някъде четох, че позите, сексуалните, имат значение. В смисъл такъв, че пак се привличат определени космически енергии и че човек не трябва, както е там кама сутра и всички тези неща, изработени, не е много добре да експериментира с тези пози.

Асен:
Ами те за това тренират йогите.

Silvina:
В смисъл.

Асен:
Шегувам се, за позите тренират.

Стилиян:
За да са гъвкави, да могат да ги правят, това имаше в предвид Асен.

Silvina:
Ама точно, оказва се, че може би, това не е толкова добре.

Георги:
Абе снощи, чухте Моника какво говори, така докато си направя ръката само, има огромно движение, огромно значение дали е дясната, дали е с дланта напред, дали е с дланта назад, дали е с дланта нагоре, дали е лявата. Значи дори като си запретвам ръкавите, моментално с 1/20 излъчването ми се УВЕЛИЧАВА. 1/20 само заради това, защото ей така съм направил. Вижте, мога да увелича с още 1/20, когато леко си обърна дланите към вас, ащото това е ОТДАВАНЕ. Когато ги обърнеш към Небето, това е ВЗИМАНЕ от Небето. Когато ги сложиш на гърдите – ПРИЕМАШ ВОЛЯТА БОЖИЯ. Така, когато са ръцете (с длани, обърнати надолу) и ги сложиш на кръста или на гърдите, ПРИЕМАШ ВОЛЯТА на Майката ЗЕМЯ. Прости работи, но са ВЕРНИ и заради това и Силвина сега е права като казва тези работи, че имат изключително голямо значение.

Silvina:
Но това е Абсолютно Непозната Територия, в смисъл.

Георги:
Непозната територия, но вижте животните, те изменят нещата природосъобразно, защото те искат да продължат рода. Виж, човека е много.. така, животинското начало, което е у него, но той е и изобретателен и е изобретил много работи. Както и да е, няма да говоря за това, това е табу. Бил съм в музея на секса Горе и съм минавал да го огледам. Много е интересно междудругото, един път Татко ми постави да отида горе да видя за какво става въпрос. То музея на секса, обаче на Земния, който през всички хилядолетия на Земята, да видя какво са правили братята Атланти и преди тях братята Лемурийците, Лемуро-Атлантите и Атланто-Арийците до сега. Аз някъде в тесен кръг съм го споменал това.

Приятел:
Слънцето най-добре ми се отразява на секса.

Георги:
Виж какво, слушаш си тялото, не му мислиш, най-важното е докато се науча да не мисля, ей, най-добре беше и да не чувства, значи кютюк, дърво си, пън и не мисли. От това по-хубаво няма (смее се), значи оставяш се, сега както едно листо се оставя на вятъра да го люшка като пада, това е, от дървото до долу. Това е най-хубавото състояние на духа, на душата според мен, а иначе започнеш ли да мислиш, винаги отиваш в задънена улица. Особено за Любовта, ЛЮБОВТА НЕ СЕ МИСЛИ, това е като ябълката. Оставете я на учените да видят микроелементи, витамини и т.н. Когато на мен ми дадат една ябълка, аз просто я изяждам с благодарност към Господа, че я е напълнил със светлина. Само до тук, ама какво има, даже не питам какъв сорт е. Разберете, това е любовта, защо да я разнищваме. ЛЮБОВТА Е ИНТИМНО и е наистина най-интимната сфера, тя не се прави на площада, на улицата и т.н., НЕ. Тя е скритата стаичка у човека, за който се говори. Както е Молитвата към Бога. Бог това е Любов, нали? Следователно..

Значи, НИЕ ТРЯБВА ДА ОСТАНЕМ АБСОЛЮТНО С НАС НАСАМЕ или с ЛЮБИМИЯ. Когато ставаме ЕДНО ЦЯЛО, вече тогава може да пътуваме и във Вселената, ЗАЕДНО! Заедно се ИЗДИГАМЕ, заедно се спускаме, ЗАЕДНО ВСИЧКО! Има време до това, ще стане. Аз вярвам и всеки ще получи онази ДОЗА ЛЮБОВ, до която САМИЯТ ТОЙ Е СТИГНАЛ!

Знаете ли какво казва Учителя, ще го цитирам пак:
– ИСКАШ ЛИ ДА ИМАШ ВЕРЕН И ПРЕДАН ПРИЯТЕЛ, ТИ САМИЯТ ТРЯБВА ДА СИ ТАКЪВ!

Значи КОГАТО НИЕ СТИГНЕМ В ЛЮБОВТА ДА ОБИЧАМЕ БЕЗУСЛОВНО, БЕЗКОРИСТНО И ВСЕОТДАЙНО, ЧАК ТОГАВА ЩЕ НИ СЕ ДАДЕ ДРУГАТА ПОЛОВИНКА, за която аз съм написал книга. ЧАК ТОГАВА! Иначе НЕ НИ СЕ ПОЛАГА! Ние търсим и всички идват и:

– Абе Георги, ти ми обеща нещо.
– Аз съм ти обещал, обаче ОТ ТЕБ ЗАВИСИ, като ПОРАСНЕШ В СЪЗНАНИЕТО, отдолу догоре, ТОГАВА ПОЛУЧАВАШ и ТОГАВА ЩЕ ГО ПОЛУЧИШ И НА ФИЗИЧЕСКО НИВО ще ти бъде поднесен на тепсия, ЛЮБИМИЯ! ХОП, заповядай, или ЛЮБИМАТА на тепсия.
– А какво аз да работя?
ЧИСТО И ПРОСТО РАБОТИ ЗА БОГА. БЪДИ един ЧИСТ, СВЕСТЕН ЧОВЕК С ДОБРОДЕТЕЛИТЕ. ГОСПОД ЗНАЕ! ТОЙ приготвя бонуса, и аз много съм се напъвал, в смисъл за други работи, напъвал съм се, викам:
– ДА, ЩЕ СТАНЕ.
НЕ СТАВА. ПРОСТО БЪДИ ЧОВЕК, дори и да грешиш, кажи му човешки, Господ приема и Грешките и ТЕ СА ОПИТНОСТИ и даже и за грешките ти пише шестица, само че с обратен знак. Това е разликата, няма друго, за НЕГО ВСИЧКО Е ДОБРО.

Пак ме накарахте да говоря много, ама.. исках да ви слушам и да ви коря шапка, ама трябваше да ви кажа някой работи, защото вие ги знаете, но друго е като ги чуете като синтез, като дефиниция, всеки ги знае, той ги усеща. И най-важното е, ПЪРВОТО нещо е ДА БЪДЕМ ЧЕСТНИ КЪМ СЕБЕ СИ. Нали аз съм имал няколко жени, мислейки. Виждам я, че не ме обича, Виждам я защо ходи с мен, обаче аз продължавам да си внушавам. Не, не е така. Ама ЧОВЕК поне ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЧЕСТЕН към ДВАМА. Оня, КОЙТО Е НАД НАС и към СЕБЕ СИ! Ама към другите може да бъде най-големия мошеник, измамник, прекрасно, чудесно е, че е точно такъв, защо, защото ВСЕКИ Е ДЛЪЖЕН ДА РАЗВИЕ В СЕБЕ СИ ДАРА НА РАЗЛИЧАВАНЕТО и когато един мошеничества към мен, аз ВЕДНАГА ще го ХВАНА и НЯМА ДА МУ СЕ УЛОВЯ. Значи оня нека мошеничества, обаче за моя сметка е, ОТ МЕН ЗАВИСИ ДАЛИ ДА СЕ ПОДДАМ. От мен зависи дали да се обидя, или да се разсърдя, ако някой ми каже:
– Абе смотаняк такъв, абе глупак, абе ненормалник такъв.

Прекрасно, чудесно, даже ме радва, това за мен са комплименти, наистина са комплименти. „Балък” да ти кажат, че си “риба”. Ами рибата е във водата, плува, хубаво, мога да му кажа, винаги мога да се одумам. Той не знае с кой си има работа. Ще яде мед с мечката, значи като каже „смотан”, ама аз съм смотан, точно, защото съм намотан, а ти си нищо, ти си една нишка, тебе ще те скъсат. А мен, аз съм намотан на 100 нишки, ще ме скъсат другия път и СЪМ МОЩТА, АЗ СЪМ ЯДРОТО, АЗ СЪМ ВСИЧКО, затова съм смотан. А ти като не си смотан нищо не си, една нишка, ще я скъса, ще я ритне, ще замине, ей това си ти и край, приключил си курса. А, аз пак казвам с мечка мед не може да ядеш.На един филм, братовчеда каза, видях мечката и мечето как изядоха 120 кг. Мед. За един час 120 кг. Мед. Мечето и мечката, затова я има и тази приказка.

И ОТ НАС ЗАВИСИ ВСИЧКО, дали ще се обидим, дали няма да се обидим, дали това ще го приемем, дали онова ще приемем. Ами ТОВА Е, ама човек има ЕГО и когато викат: „Смотаняк, некадърник”. Идеално, че съм некадърник, значи аз съм безделник, значи мога да си позволя да си пия кафето, пък вие бачкате там, какво, роби. Искате да бъдете роби, работете, аз не искам, значи и народната поговорка, много я харесвам, когато казва:
„По-добре гладен, от колкото уморен“

Гладният винаги оцелява, това ми го каза един в Белене, който е карал 8 години, и той казва така:
– Караха ни да копаем канали за отводняване на блатата. Това е истински случай. – От 4 метра да изкопаеш на дълбочина 1 метър и нещо, значи 4, 5 кубика пръст да го изхвърлиш. А те не ни дохранват, една супичка, нещо, това, онова, особено вечерно време, само по една гола супа и лягаме в едни бараки дървени такива. Затвор все пак, аз обаче целия ден се мотам, отначало ме биеха, изял съм 10, 15 боя, с пръчки, с ритници, обаче накрая копам една дупка малка, бавно – и лишават те от вечеря. – И какво става? – Надзирателят вика: „Иван му остана да си докопае, докато не си изпълни нормата да не яде“. Къде ще я изпълня, работим до 6, 7 часа, другите си тръгват, отиват да вечерят това-онова и лягат. Аз към 9 часа, през това време няма жива душа, изобщо не копая, почивам си и тръгвам. И идва лятото, тук киселец, лапад, трева, нещо ям, листа, по път докато отида, къпини, малини имаше. Зимата беше по-кофти, защото някой корени трябваше да изкарвам, обаче този глад ме запази, аз оцелях, онези, дето се преумориха мряха като мухи. Осем години изкарах.

И сега ядеше само по един път на ден и по съвсем малко човека и беше на 80 и не знам колко години и вика:
– Аз това не го казвам на другите, но тогава разбрах, че като гладуваш, можеш да оцелееш. Докато онези за една супичка се съдираха да изкопаят четирите кубика.

Това ви го казвам странично така, но за да знаете, защо любима поговорка ми е „По-добре гладен, от колкото уморен“. На шега го казвам, човек трябва да работи и да си свърши работата.
Нали, ето АЗ СПОДЕЛИХ, за Любовите си споделих, вие НЕ искате да споделяте, само говорите общи приказки. Ето Силвинка може да сподели.

Silvina:
Ами аз споделих, какво още.

Георги:
Ето, това е срам.

Silvina:
Просто не знам, дали е нужно.

Георги:
Шегувам се, разбира се, но..

Приятел:
То ако започнем да споделяме, много дълги разкази ще има, трудно може с няколко изречения да ги разкажем тези неща.

Silvina:
Ами добре, да обобщим, какво?

Стилиян:
Ами на тази планета, всеки, кой каквото сподели е вярно, защото то това за всеки си е вярно по принцип.

Даниела:
Като цяло, ако мъжът и жената не работят от четвърта чакра, няма я. Само на първите, няма смисъл от тях, ако не излиза нищо от сърцето, според мен това е.

Стилиян:
Да бе, златната среда да се открие, нали и Георги за това говори.

Даниела:
Просто няма смисъл от другото.

Silvina:
За мен е много важно, че жената не трябва да показва преимуществото си пред мъжа, защото безспорно жените много неща виждат по-ясно. Не е нужно да ги демонстрират, защото това го смачква, човека. Просто жената трябва да създава в мъжа тази илюзия, че той решава, че той знае повече.

Даниела:
Едва ли показва преимущество в интимните отношения между двамата, по-скоро в кариерата, в ежедневието.

Silvina:
Говоря за всяко едно нещо, в което трябва да се вземе решение. А пък мъжа, за мен, най-важното е, че трябва да води нещата към духа, просто това е неговата задача.

Георги:
Жената, за да се чувства жена, трябва да бъде уважавана, ухажвана и дори глезена. Аз ще ви кажа един случай по този въпрос, седим си с един възрастен човек, аз тогава бях студент в Търново. Млад и оня си разказва любовните истории, и вика, че последната му любов била от неговата махала, и казва:
– Аз отивам вечерно време. – Тя свободна, разведена или вдовица. – За един час при нея, влизам вътре, работата и си заминавам. И един ден тя ми вика:
– Абе, Христо, ние няма ли да излезем да отидем като хората на сладкарница? По-добре да отидем до града на кино. Няма ли да излезем някъде на екскурзия?
Той вика:
– Ти луда ли си, нали идвам всяка вечер у вас за един час, ставам и заминавам.

Представяте ли си, за какво е това, говорим, по-лошо от животинското, защото животното – за размножаване, продължаване на рода. Той отива там, след един час край, става и си заминава, и забравя, че жената иска някакво отношение, нали ме разбирате. Огромната разлика, ако тя е на същото ниво – да, но ТЯ е била винаги на ПО-ВИСОКО НИВО, тя иска близост, иска харесване, иска нещо, други отношения. А той какво? точно като ЖИВОТНО, за облекчение, един час. Добре, ами като искаш да се облекчиш, върви в тоалетната и си заминавай.

Така е, това са Истините от Живота и аз пак казвам, аз тези работи ги запомням, не знам защо. Бил съм студент, оня ми говори за тези работи, аз викам:
– Добре, ти не отиде ли с тази жена, да я заведеш някъде?
– О, не, да не съм луд, да харча пари.
А той стиснат, много пари има, обаче стиснат и за какво, това е.

Асен:
Аз ще споделя, веднъж подарявам едни рози за един рожден ден, много си харесвах едно момиче на времето и отивам да и подаря рози и тя ми вика:
– Ъ, що не купи едни шоколади да ги изядем?
От тогава цветя не съм купувал на жена досега.

Silvina:
Защо такива жени ви се падат?

Приятел:
И в това може да намерим нещо хубаво, от тогава не си купувал откъснати цветя.

Асен:
Да, виж, браво, аз съм спестил хиляди цветя.

Приятел:
Тя пак е била мила с теб, щом не ти е казала: „Я се разкарай“.

Silvina:
Или пък, как може да даваш парите за цветя, има жени, дето са практични.

Приятел:
Може ли да завъртя разговора в друга посока, понеже сега ми хрумна, че повечето хора търсят любовта вън от себе си и я насочват към срещуположния пол или поне я очакват от срещуположния пол. Обаче си мисля, че едно по-високо ниво и едно по-различно ниво, дори да не е по-високо. Когато всъщност ти имаш любовта в себе си, някой казват: „ Христова любов“. Други я наричат по друг начин, ти я чувстваш, имаш я вътре, раздаваш я и съответно я приемаш. Но тогава някак си, не че се обезсмисля, ами малко се омаловажава или въобще желанието изчезва да търсиш наоколо любов, защото ти реално отдаваш на всички хора любов и я получаваш от всички хора. И не е нужно да бъде канализирана и отправена към един конкретен човек и съответно да очакваш от конкретен човек той да те обича.

Даниела:
Да, това е така, само че е по-различна тази Любов.

Приятел:
Ама тя е много повече от другата, ти приемаш и отдаваш много повече, отколкото онази.

Стилиян:
Всичко е до време, после идва Андрогинната двойка, както казва Георги.

Silvina:
Да, ама първо трябва да стигнеш до тази любов.

Стилиян:
Точно така, да.

Георги:
Да, ПРЕЗ ГОРЧИВАТА ЛЮБОВ и след това да стигнеш до тази и след това вече стигаш до АНДРОГИННАТА! Да, така е. (пускат един буркан с листчета)

Георги:
Това номерца ли са? Да не се паднем пак аз и Бисер (Смее се), при толкова жени.

Приятел:
Важното е любовта да е споделена.

Silvina:
“Бог е любовта в сърцата ни, можеш да познаеш Бога чрез всичко и всички във Всемира, защото Бог не се свежда до джамия, синагога или църква. Но ако пък искаш да разбереш къде точно е неговото обитание, ще има само едно място, където да го търсиш – в сърцето на онзи, който обича истински.”

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound
Cart Overview