Георги:
Щом и въздишката се чува, наистина са изключителни тези микрофони. Аз обичам техниката, но не чак толкова много, защото живата същност, която и да е тя, я обичам повече.
НАЙ-НАПРЕД КАКТО ВИНАГИ, ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПОЧВА С БЛАГОСЛОВИЯ, С МОЛИТВА, С НЯКАКВО  ОБРЪЩАНЕ, ПОСЛАНИЕ КЪМ ВСЕВИШНИЯ, ВСЕМОГЪЩИЯ И  ВСЕЛЮБЯЩИЯ.
Ще Го помоля за нещо от Ваше и от мое име:

O LORD our God,
FATHER ALMIGHTY,
CREATOR of Heaven and Earth,
of all visible and invisible!

Молим ТЕ, благослови и освети всички ТВОИ синове и дъщери,
всички ТВОИ Адепти, Аватари, служители и работници на Светлината,
които са слезли на Земята,
за да помагат за Великия преход!

Благослови ги, ГОСПОДИ, осветли ги и им дай
ТВОЯТ съвършен Мир, Хармония и Благодат!

O LORD, LET IT BE YOUR WILL !
БЛАГОДАРИМ ТИ от дух и душа, ум и разум, сърце и воля !
GLORY TO YOU !

Amen! Aum! Aumen!
Amen! Aum! Aumen!
Amen! Aum! Aumen!

Harum! Harom! Harim!

НАЙ-ХУБАВИТЕ НЕЩА ИЗМОЛИХМЕ ОТ ВСЕВИШНИЯ – БОЖЕСТВЕНИЯ МИР, БОЖЕСТВЕНАТА ХАРМОНИЯ и БОЖЕСТВЕНИЯ БЛАГОДАТ.
Какво съдържа Божественият Мир?
Съдържа ВСЯКО ЗНАНИЕ И ПОЗНАНИЕ ВЪВ ВСЕЛЕНАТА.
Божествената Хармония какво съдържа?
Съдържа двете най-велики неща, които да са истински – ПРИЯТЕЛСТВОТО И БРАТСТВОТО.
Божествената Благодат съдържа ВСИЧКИ ДОБРОДЕТЕЛИ ОТ БЛАГОРОДСТВОТО, ВЕЛИКОДУШИЕТО, ЩЕДРОСТТА, ВЕРНОСТТА, СМЕЛОСТТА, докато се стигне ДО ЖЕРТВЕГОТОВНОСТТА и най-великото нещо – БОЖЕСТВЕНАТА ЛЮБОВ.

Сега и Силви трябва да каже няколко думи, защото за мен двата Принципа, които са двете поляризации, мъжът и жената са абсолютно равни във всяко едно отношение. И докато човечеството не разбере това, няма да достигне нито до Съвършения Мир, нито до Хармонията, нито до Божествената Благодат. Силви, заповядай!

Silvina:
Приятели, добре дошли! Това е такава радост и такава благословия, особено след Благословията на Георги, което не знам как го усетихте, но това е посвещение и за мен е финала на един много дълъг процес, който от толкова време работя и работим всички, всички светли служители и просто Христос днес работи, и розовият лъч слезе, и се надявам наистина това да е завършека. Казаха ми, че днес е Сион. Не зная колко от вас са чели Йоан и това, което той описва за конниците, но днес е денят, Великият ден. И точно днес Бог е определил да се съберем на това хубаво място. Надявам се така малко да се поразведри обстановката, дават го облачно време в Пловдив. Слава Богу, че имахме и това разхлаждане, което беше от снощи, меко казано разхлаждане…
Снощи казвам: „Господи, малко дъждец ако може да повали, че тревичката ни съхне в центъра…“ и йеее, то беше много дъжд, така много изобилно и просто БОЖИЯТА БЛАГОДАТ, БОЖИЕТО ИЗОБИЛИЕ ДА Е С НАС И ДНЕС, И УТРЕ, И ВЪВ ВСИЧКИ ТЕЗИ СВЕТЛИ ДНИ, КОИТО ПРЕДСТОЯТ НА ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС!

Темата днес е много специална – БОЖЕСТВЕНА АЛХИМИЯ

Това всъщност е Принципа на Божествената Любов, за който ще говорим и сме приготвили и един интересен експеримент.
Предполагам поне сте чували за алхимичните експерименти, как алхимиците от Средновековието /в Европа най-вече/ се опитват да достигнат и да превърнат тежките метали в злато.
Преди време ми казаха, че един от ефектите на алхимичните процеси, които започнаха със Земята, ще бъде точно синтезирането на злато в организмите на Аватарите, което е процес, който мога да кажа, че е завършил /не само на златото, на благородни метали/ и ми казаха, че е добре да кажа молитва за водата на планетата, по-късно ще говоря за това подробно. Но днес просто ще направим едно показно за това, какво се случва след БЛАГОСЛОВИЯ НА ВОДАТА – един алхимичен процес на синтез на метали, минерали благородни предполагам, защото Георги ще каже Благословията на водата, а може би аз ще пробвам моята сила докъде е стигнала, какъв алхимик съм станала и така.
Георги, ако може да обясниш малко повече за експеримента.

Георги:
Има един простичък уред, който аз лично уважавам, той се казва ТДС – тестер за водата. Преди повече от десет години имах един американски, който беше много скъп, по-скъп от един автомобил, беше ми го дала една жена, милионерка, да го ползвам и видях, че той е добро нещо. След това ми подариха втори, който го забравих на една старопланинска чешма. Той беше австрийски и също добре работеше. Топваш го във водата и виждаш различни нейни изменения на функциите. Разбира се, обикновеният тестер, който сега го имам, той е китайски, много простичък и отчита горе-долу, така казано обикновено чистотата на водата – коя е годна за пиене, коя за миене. Той работи в диапазона от нула до петстотин единици, ТДС единици и се води, че чистата вода е до петдесет единици. След нея вече до сто единици е добра все още, след това от сто до двеста може да се употребява дори за пиене, но вече има по-други съставки, водят я някаква твърда вода и така нататък.
Примерно, скоро мерих розовия „Девин“, който е под петдесет – излезе четиридесет и шест или четиридесет и девет единици и му казват бебешки, защото е много мек.  Мерил съм водата със старите тестери на седемте Рилски езера и излезе почти на всичките, долното излезе малко под дванадесет, другите по десет единици, което е изключително чиста, все едно дестилирана вода. Но като вървяхме веднъж към връх „Кабул“ и гледам блести едно съвсем малко поточе долу в ниското, групата замина, аз се отбих, просто извадих – то е като химикал австрийския тестер и беше доста точен – потопих го и той показа само девет единици. Защото може би беше по-високо и по-близо до върха и снежната вода още не се беше оттекла, но девет единици, по-чиста вода не съм виждал в България от тази, мерейки единиците.

Silvina:
Тоест да обобщим, че този уред не показва структурата на водата като енергетика, дали тя е заредена с някаква енергия или не е, той показва нейната чистота, тоест какъв процент на някакви минерали разтворени в нея има или на някакви замърсители. Обикновено сме наливали вода от езерата, но след като тя преседи в пластмасовите туби и се вдигат показателите, тоест очевидно, че от пластмасата преминава нещо във водата и тя се замърсява.
Така, добре, да видим, значи тук имаме една чаша с трапезна вода, т.е. това не е минерална вода, това реално е пречистена, най-вероятно чрез обратна осмоза, вода с минерализация 60 мг на литър. Това е водата, която съм сипала в чашата.

Георги:
Тази вода? Добре.

Silvina:
Това е уреда.

Георги:
Ще се опитам, чисто и просто, да проверя минералния състав на водата. Иначе енергийно може да бъде заредена, но не може да се отрази на този уред. Има едни много скъпи тестери, които се продават, те отчитат. Ако този има три функции само, те имат тридесет функции, а някои имат и по повече.

Silvina:
Има ли някой доброволец, който иска да измерим заедно и да участва? Да гледа, да казва какво…

Георги:
Може да дойде един човек, който да погледне на тестера данните, които показва преди експеримента и след експеримента. 

Silvina:
Ако случайно нали не ни вярвате за това, което… ние ще го заснемем от близък план какво отчита уреда, за да го има и за хората, които ще гледат видеата след това. Светли, здравей! Това е един наш приятел.

Георги:
Сега, виждаш от тук се пуска ON/OFF. Ето, излизат три нули, нали така?

Участник:
Да.

Георги:
Сега тестерът е включен. Той не може да се потапя целия или да се хвърля във водата както истинските, говоря хубавите и скъпите, но ако се потопи повече електрониката му просто ще изгърми, ще си замине. Затова трябва докъдето е отбелязано да се потапя максимум. Държи се известно време и започват да се появяват цифрите. Колко показва сега? Отсам, гледа се откъм мен. Двадесет и девет. Да, двадесет и девет. Натискам отгоре, за да може да го задържим на двадесет и девет.

Silvina:
Това е една наистина много пречистена чрез обратна осмоза, с не толкова голяма минерализация хубава вода, която сме донесли да пием всички. Така, значи това е, това отчита уреда преди молитвата, преди да благословим водата и да е протекъл алхимичния процес. 

Георги:
Така, сега просто ще я омагьосам, да ви кажа честно, както баба ми е баела на водата. Затова са баели. Ама аз няма да бая на глас, ще бая наум, защото всички ще схванете чалъма и после – еее, всички ще станете алхимици.

Silvina:
В мълчането се ражда златото.

Георги:
Сега вече е готова. Изчистваме старите показания, трябва да покаже нула, даже така е изключен.

Silvina:
Старите показания бяха двадесет и девет, нали така?

Георги:
Да. Старите показания трябва да се изтрият, защото понякога се запазват дълго време. Така, потапяме уреда пак и сега показва нула… ела да видиш…

Участник:
Двадесет и четири…

Георги:
А, я гледай ти! С пет единици за пет минути.
Вижте как Духът командва материята и заради това една мощна молитва не само на един човек, а ако я направим общо, ще измени някъде, ще спре какво ще спре… ами ще спре едно торнадо, едно торнадо запланувано за братята отвъд океана и поради нашата молитва няма да им се случи. И това не е шега.

Silvina:
Това е пример за разпад на материя, на замърсители във водата. Подобно нещо прави, ако се сещате, Масаро Ямото, който много работи с водата. Той разказваше /като дойде в България на Рилските езера, бях и аз тогава там/ , че след като в едно индустриално замърсено езеро в течение на много време са ходели и са се молели за водата и са я благославяли, това езеро се е пречистило напълно, напълно. Аз напълно му вярвам на този човек и този експеримент е един малък опит, който също доказа, че тези неща са възможни и доказва силата на БОЖЕСТВЕНОТО СЛОВО.

Сега ще пробвам да видя моите алхимични способности, дай Боже и аз да ги имам, не знам, може и да ги нямам още. Но ще излея тази вода, защото след Георги, да ви кажа, е невъзможно нищо да помръдне.

Светли:
Става ли за пиене? Искам да я изпия.

Silvina:
За пиене със сигурност става, може малко злато да добиеш, повече злато да имаш. Между другото, аз с махалото измервам примерно процента на златото във водата, която пие и е нула цяло и колко нули… 0,0007 е съдържанието на златото във водата, преди това не вярвам да е имало злато там.

Георги:
После ще ви светна за технологията на нещата, как става.

Silvina:
Така, сега от тази вода сипваме, може и да отворя нова, ще взема от стекчето и сипвам, така. Потапяме… Георги, ти да не си променил цялата вода тук?

Георги:
Отгде да знам?

Silvina:
Ами тя двадесет и шест е станала.

Георги:
Двадесет и шест?!

Silvina:
Двадесет и шест е станала водата.

Георги:
Значи всичката вода тук е… Е, аз не съм виновен. Господ навсякъде го е разпилял наоколо, но се случва това между другото.

Silvina:
Двадесет и шест. Добре, изключваме.

Георги:
Е, Боже, Боже, ако може още да пречистиш…

Silvina:
Аз се надявам да вдигна, да…

Георги:
А, да вдигнеш нагоре…

Silvina:
Не зная, я да видим какво ще стане.

Георги:
Ами ако го направиш, също си чудотворка, всичко си е наред.

Silvina:
Така, включваме. Ммм, все още нямам тази дарба да правя това нещо, но бях длъжна да опитам. Остава на двадесет и шест.

Георги: Ето,
Силвина опита, трябва да има способности като моите и дарби, но още един мъничък процент не й достига.

Silvina:
Ааа, вдигнало го е на двадесет и осем. Радинка каза, че трябва да го зануля, а аз не бях.

Георги:
Трябваше да изтриеш старото. Колко показва?  

Silvina:
Ето го, двадесет и осем.

Георги:
Браво! Значи вместо да го свалиш, ти даде нови минерали вътре. Браво, направи го, така е. И аз се учудих – има моите способности, пък не става. Трябваше да изчистиш старите данни, защото винаги остават.

Silvina:
Да, добре. Ами Георги, имаш думата.

Георги:
Добре. Ами знаете ли, мислех експеримента да го направя накрая, но го направихме в началото.
Ще ви кажа нещо, предпочитам да бъда в най-ниското долу, не знам защо. А, мога да ви обясня защо.
Знаете ли, сутринта седях ей там на предния ред и се обърнах нагоре. И виждам римляните колко са били демократични като са направили амфитеатъра – всички да стоят и да бъдат по-високо от онзи, който говори, т.е. от онзи, който се мисли за нещо или за голямата работа. Ама не е така. Дадено му е да говори и да бъде там за известен период от време, за да служи на всички останали. А не горе да бъде онзи, който е лектора или който води нещата, властимащият и всички да го гледат отдолу нагоре, а обикновено е така. Качват се и съвременните властимащи големци направо на пулта или на естакада и стоят горе на високото в трибуни, долу са обикновените хора. А знаете ли? За да стигнеш най-високото стъпало, трябва да започнеш от най-ниското, а даже и от първото стъпало, където е има нещо по-ниско. Знаете ли какво стои пред първото стъпало обикновено или пред прага на къщата? Една най-обикновена изтривалка. Ауу, почваш оттам и няма начин Бог да не те възвиси до най-големите върхове на Духа.

Притча за стареца и селяните

Веднъж един Светия /изглеждал като много възрастен човек с бяла дълга брада, дълга коса/ преминавал през едно село, но селото било много бедно. Нямало реколта същата година – слаба реколта, гората била изсечена, студували през зимата и т.н., и всички селяни били, може да се каже, злобни, заядливи, завистливи и само търсели някого, върху когото да си излеят гнева, били гневливи. Минавал оттам Светията. На селския мегдан вижда чешма. Отива, измива се, пеша върви човека, пие вода, излизат от селската кръчма селяните и започват да викат:
– О, какъв си ти бе?! Ти кой си бе?
Те не обичали другоселци изобщо. И започнали да се развикват, да го хулят и накрая започнали да го замерват с камъни.
По това време пак от кръчмата излезли двама-трима техни съселяни и казали:
– Абе, оставете човека! Виждате ли го колко е стар? Слаб и сух е като всички нас.
– Не, за какво му е тази брада и тази коса?!
Обаче какво се случвало? Когато хвърлел някой камък по него, а те камъните били много, нито един камък не го удрял, ами когато паднел на земята, се превръщал в хляб. И целият селски мегдан се покрил с хлябове. Последните, дето го защитавали, си взели по един-два хляба и се прибрали вкъщи, а старецът необезпокоен си тръгнал, защото всички се юрнали да събират хляб гладни. И започнали обаче да се бият, да се карат – разправии, сваляли си дрехите, за да ги направят вързопи за хляб, от ,разбира се, човешка алчност все повече и повече да вземат. Така, нарамили тежките вързопи, прибрали се вкъщи и като ги отворили, видели, че хлябовете пак са се превърнали в камъни. Само на онези, които защитили Светията, хлябът останал хляб.

Говорим за Алхимия, разбира се, и обикновено е Божествена Алхимия, защото при човешката алхимия, благодарение на неуморния труд на алхимиците, които са искали да превърнат среброто в злато, обикновено някакъв метал в злато или желязото в злато, мъчили са се метал да направят пак в метал, но благороден. Ами трудно е и невъзможно почти, но човек ако се старае и ако се свърже с Великата Светла Сила, може да го направи.

Откъде започва Алхимията?

Ще ви кажа, понеже съм най-близо до себе си, един пример с мен. Преди много и много години работех в геоложки проучвания и две бригади сме по няколко човека. По едно време точно на 2-ри юни, понеже още тече месец юни макар и 21-ва година, онова беше осемдесет и някоя година, пета-шеста… не си спомням, още по времето на така наречения социализъм и комунизъм. 2-ри юни е ден на Ботев и на падналите за Свободата на Родината. И ние както си работим с работните дрехи, идват няколко официално облечени господа и казват:
– Момчета, искате ли да спечелите доста пари за кратко време?
И тези мои колеги и бригадирът викат:
– Казвайте какво има.
И казва:
– Има един бюст-паметник на Ботев и понеже е направен постамента на една висока могила край селото на един хълм, не може да се качи кран, нищо и трябва да го изнесете на ръце до горе. Четирима ще свършат работата.
Хванах се аз и още трима от юнаците. Гледаме, взехме въжета, сложихме го – мраморен бюст, доста голям и тежък, може би, сто, сто и петдесет килограма, тежък, той е за кран. Но в крайна сметка четиримата успяхме да го вдигнем на рамо, подложих си фланелката и тръгваме по стръмнината нагоре по пътеката. Тя – широка алея направена до горе, ама не може да мине никакъв автомобил.
И така, беше един горещ, хубав летен ден като сега и /аз понеже ще си позволя, написах стихотворението – след малко ще ви го кажа цялото/ пъхтяхме нагоре. Край нас официалните гости ходят и ръководители на тържеството, то ще се празнува горе тържеството. Качваме се горе, пионерчетата стоят – не знам, музики и т.н., бюст-паметника е там, починахме пет минути, вдигнахме го с помощта на още двама души и го сложихме горе, майсторът беше там. И идва касиерът, отваря една голяма чанта касиерска такава и вика:
– Момчета, сега ви се полага… – примерно, ако нашата надница е била петдесет лева, той ще ни даде по петстотин лева. Десет надници за два-три часа, но голям зор беше.
И така, аз като погледнах и нещо отвътре ме жегна и казах:
– Аз няма да взема парите. Сега, в крайна сметка момчета, знаете, аз може да съм прост селски поет, ама все пак съм поет.
Аз не мога да се сравня с гениалния Ботев, но съм го направил ей така от колегиална гледна точка и приятелска. И тогава бригадирът каза:
– Момчета, и аз няма да взема парите.
И останалите двама, подвоумиха се една минута и казаха:
– Ами, щом вие не искате и ние няма да взимаме.
А касиерът ни иска лични карти и му казваме:
– Нямаме, всичко е долу във фургона, ние така сме излезнали по фланелки. Къде лични карти, къде документи?
Тогава ни каза:
– Казвайте си  ЕГН-тата и трите имена, и ви пиша във ведомостта.
– Не!
Като отказахме, освободихме го от това и си тръгнахме надолу веднага, другите останаха там да празнуват. И затова се казва стихотворението:

Спомен за втори юни

                                        на Ботев                                                                                                                                                                                                     

Направо от сондажа ни измъкнаха
и обещаха да платят добре,
защото мястото бе стръмно и високо
и с кран не можеше да се постави обелиска.

Тогава ние, четирима здравеняци,
опръскани докрай с дълбочина,
опънахме до скъсване души,
ругаехме денят, въжето, стръмнината,
дори и камъка с главата на поета.

А тя в очите ни се взираше от упор,
в сърцата галопиращи се ровеше,
мълчеше преценяващо и ние
впримчили запалени тела,
внимателно, напредвайки по педя,
я носехме към Бога, като жива.

Край нас пъхтяха официалните костюми.

Дойде обяд.
Истръмният светлик
залепна върху голата ни чест.
Не мрамор носехме,
а свой връстник…

Положихме го в юнското небе
и още с дъх неукротен – олекнали –
поехме към дълбокото.
А другите останаха край него…

Слова,
венци,
усмивки,
песни,
снимки…


Но ние слизахме към равната земя.
И очилатият касиер –
в ръка невзетите банкноти стиснал,
ни гледаше
учудено
и
неразбиращо.

 

Това са първите сигнали за Божествената Алхимия – ДА СИ ПРОМЕНИШ СЪЗНАНИЕТО, ДА СЕ ОТКАЖЕШ, ДА ПРЕМАХНЕШ ТАЗИ КОРИСТ и ТОВА КОРИСТОЛЮБИЕ, и ТОЗИ ЕГОИЗЪМ. ТОВА СА ПЪРВИТЕ СТЪПКИ.

Ще ви кажа един интересен случай, защото все на мен ми се случват, но няма как и ги зная всичките от първо лице, от извора.
Работим с един приятел и правим един покрив, временен такъв, на едно ателие за художествени занаяти. Стопанинът ни беше извикал и ни казва:
– Момчета, тук има за една седмица работа.
То е само навес, но ние отстрани трябва да му сложим найлон, да го препокрием… и т.н. И както работим, спира един възрастен човек и казва:
– Абе, момчета, има ли някаква работа при вас да изкарам някой лев?
И казва:
– Никъде не ми дават работа.
По време на социализма досието върви след теб и ако имаш някакви черни петна и черни редове в него, не ти дават нито работа, нищичко, ти си персона нон грата. И ние му казваме:
– Имаме! И сега ще кажем на чорбаджията, че ни трябва още един човек да ни подава материал, вместо да слизаме непрекъснато.
И го взехме човека. На следващия ден той си разказва историята. Казва, че лежал една година в затвора и много интересен случая, бил…
– Бях осъден на три години, но след една година ме пуснаха, защото Тодор Живков ме помилвал.
Разказва, че преди няколко години, знаете че още приживе в родния град на другаря Тодор Живков – Правец, му е сложен бюст-паметник. И казва:
– Мен ме изкарват от предприятието. Аз съм с кран и отивам да наместя бюста. От една лекотоварна кола трябва да го взема и да го кача на постамента, там са майсторите, хора има. Слизам от крана. – и казва – за най-лесно сложих въжето около шията на другаря Живков, влизам в крана и го вдигам. И той виси като обесен, а там наоколо има заведения, на самия център на площада в Правец.
Който е ходил, знае къде е паметника. И седяли хора, все негови акрани такива, то било още… много живи партизани имало.
– И го поставям и като наскачаха едни, като се развикаха, след десет минути дойде милицията тогава, демек полицията и ми сложи белезници. Кранът седи там и аз им казвам…
– Не! Ние ще намерим кранист да го приберем в гаража, ти не бери грижа.
Оттам по бързата процедура го осъждат, защото това било подигравка, гавра с нашия пръв партиен и държавен ръководител и т.н.
– Точно след три дена бях осъден на три години затвор. И понеже присъдата е по-специална, леката се изпълнявала в Кремиковци, там си има едно затворническо общежитие, там живеят затворниците, а хората работят в комбината. И така изкарах една година, докато случаят стигна до ушите на Другаря Живков, който като се прибрал в родното си градче, някой му е казал, но доста късно. И той, разбира се, наредил да ме освободят.
Затова аз уважавам нашият бивш партиен и държавен ръководител, за неговата човечност. Когато стигнало до него, казал:
– Как за тази работа? Толкова време този човек да лежи?!
Дори само за един виц против него или против социализма и комунизма, или против Великата Съветска страна или Кремъл, човек отиваше в затвора. Така. Просто обръщам нещата да се видят от другата страна.

Знаете ли, направило ми е впечатление колко много славеи има в България. Не мислете, че се отклонявам от темата, ни най-малко! Всичко е абсолютно по темата Божествена Алхимия.
Веднъж бях на Белинташ, беше началото на февруари, имаше дълбок сняг, с един приятел решихме да отидем на скалата „Мерак“ и като се качихме до горе, към обяд тръгваме да слизаме и аз чувам в гората славееви песни и мисля, че някой си е пуснал джиесема със записи на славейчета и си викам:
– Ей то е толкова силно, че цялата гора оглася.
И  моя приятел ми казва:
– Ми ти не видя ли, че само нашите стъпки са в снега? И тук-там имаше на животни. Кой ще си пусне джиесема?
И аз не съм пуснал моя, а и нямам такива записи. Слизаме и гледаме, че славейчетата пеят. Уаууу… и през зимата. Но не на всички места.

В цяла България има изключително много славеи. Славеят наистина е Божествена птица и пойна, има и много пойни птици, разбира се, като Хармонията на природата – когато славеят пее, гарванът мълчи, не грачи. Грачи после, като спре. Значи има и гарвани, разбира се, което е нормално за природата, но хубавото е, че България е родината на розата, на славеите и на гълъбите – ами Тракия. Тук се раждат всички неща и после се разпространяват. Не защото съм се родил в България и не искам да я изкарам /велика/, аз не съм нито такъв много голям, върл патриот, нито шовинист. Просто казвам нещата такива, каквито са. И това е хубаво.

Розата, славеят и гълъбът са прекрасни символи.

Бях за една седмица на един средиземноморски остров, мога и да ви кажа кой е. И бяхме в едно градче, което е пълно с казина, нощни заведения и т.н. Защото излизах една нощ, но не видях… както беше тъмна нощта, така бяха тъмнолики хората, които бяха там. Като вървях през нощта, бял човек аз не можах да видя, освен аз и моя приятел, дето направихме една разходка.
Но какво ми правеше впечатление, когато излизахме сутрин да посрещнем изгрева?
Да не говоря за счупените бутилки и че това градче носеше едно хубаво име Света Напа. Все едно като Монте Карло да не кажа и като кой голям американски курорт, може да се каже, курортно градче и с такива игрални домове, казина и не знам какво си. Какво ми направи впечатление?
Ходихме към обяд на плажа. Сутринта рано не чух, имаше дървета, но не чух никъде никаква песен на птица. И казвам на моя приятел:
– Я да видим какви птици има тук?
Нямаше нито една хвърката душичка, нито една! Нито врабче, нито лястовица, нито гълъб, нито чайка, нито гларус, нито албатрос, нито корморан, нищичко. Бях изумен! Целият град обиколихме, покрай града – също, няма. Няма ли птица…
Птицата на какво е символ и орела? На какво е птицата символ, че може спокойно да ходи из въздуха навсякъде? Във водата, където има вода, на земята, където има суша, но птицата навсякъде може да отиде – на СВОБОДАТА.  И то на АБСОЛЮТНАТА СВОБОДА. Аха и такива места имало в света.

Но какво ме успокои точно преди една седмица? Идва у нас една хубава дама, при която бяхме на гости там, това се случва преди три-четири години и тя казва:
– Щом спряха по време на пандемията всички заведения, след един месец започнаха да се явяват птици в този град.
Значи природата възстановява нещата, уравновесява везната. Но там наистина имаше много нисша енергия и която беше трудно поносима за духовния човек.

Продължаваме с БОЖЕСТВЕНАТА АЛХИМИЯ, това е ПРОМЯНА на СЪЗНАНИЕТО към ДОБРОТО, към ТРИТЕ ОСНОВНИ ДОБРОДЕТЕЛИ, които крепят Вселената и Света: ЛЮБОВТА, МЪДРОСТТА и ИСТИНАТА.

Пак ще дам един пример. Преди около още сто и петдесет, двеста години е съществувало робството, разбира се, в света. В тропическите ширини има един остров, в който е имало много тъмнолики и те естествено са били роби на бледоликите. Но преди около сто и петдесет години започва борбата против робството и освобождаването на робите. Американците имат тежка карма с индианците, защото почти ликвидираха една раса, но това може да им се сметне за плюс, защото започнаха да освобождават робите. На острова чули, че робство повече няма, а там останало робството и тогава те въстават. На много други места, пак в тропическите ширини, робите въстават, но въстанията били потушени, защото много хора, още от белите господари не били съгласни да се премахне робството. Премахват го в Америка, но не и по другите околни страни.
Не знам за какво – за добро или за не добро, но въстанието на черните, на тъмноликите побеждава на този остров и след като побеждава, всички бели са абсолютно унищожени или който е успял да избяга, се е спасил.
Много години след това продължава традицията до наши дни, когато видят бял човек и той е без охрана или не е с правителствена задача, или отива да посети джунглата, или експедиция, изчезват безследно десетки, стотици и хиляди бледолики, заради цвета на кожата си. Масово! Аха! Много години. Така, няма да привеждам примери буквално от един член на експедиция, който ми каза какво се е разразило и как са се отървали, но тези неща продължавали дълго. Докога?
Ще кажа. Преди десет години или преди дванадесет става едно изключително голямо земетресение на този хубав остров и от земетресението си отиват не десетки, стотици хиляди жители – природен катаклизъм. Но какво станало? Светът започва да им изпраща помощи, но след земетресението започва една хубава пандемия, която умалява два пъти повече жители – като чума, пандемия е съвременното име на чумата – започва масов мор. Но на кого? На дечицата и на младите. Тогава започва да пищи цялото население и там изпращат така наречените „лекари без граници“. Медицински екипи от целия свят отиват и започват да помагат, започват да лекуват.
Аха! Еее, сега вече се е променило на тъмноликите съзнанието, защото като видят бледолик, го уважават. Тъй като те са спасили децата и младежите им.
А! Видяхте ли как Бог уравни нещата, ама с какво ги уравни? ДОБРОВОЛНО или ДОБРОЗОРНО, питам аз? ДОБРОЗОРНО!

Значи природата винаги си казва думата, а ПРИРОДАТА – това е най-голямото създание и най-разумното, разбира се, на Всевишния, като цяло.
Ще ви кажа, че човек за да промени съзнанието си му трябва едно много силно разтърсване, затова са страданията на човека. И когато виждам, че стоите на слънце, ще ви кажа нещо простичко, което може да го потвърди и един мой близък приятел, тук му го казах преди години.
НИЕ ТРЯБВА ДА СВИКНЕМ СЪС СЛЪНЦЕТО.
„Слава Тебе, Тате!“ То дойде и при мен, значи идва на зенита. То с нас няма да свикне. Ето, без шапка, без очила, без чадър – човек трябва да се научи да стои на слънце. Вярно е, ако има някакви болести и некомфортности, трябва да се пази. Но в крайна сметка има една проста технология. Когато ми забраниха да нося шапка и очила, и да паля печката на плюс, палех я под минус четири градуса в планината, разбира се, тогава разбрах защо. Значи, понеже когато напичат слънчевите лъчи отгоре, правят едно електромагнитно торсионно поле, най-вече около главата на човека, защото тя трябва да бъде охладена. Какво се прави? Прокарва се три пъти точно така (показва), дали имаш коса или не няма никакво значение, втори път и трети път. Аз мога да го правя през пет часа, но може и да не го направя и за десет. Не казвам голяма дума.
Няма го онзи мой приятел, с който по цял ден лежим на плажа от изгрева до залеза – имаше работа и каза, че няма да дойде – без чадър, без очила, без шапка и без вода. Да, тренираме. И заради това правим три пъти така (показва), ако искате си изтърсвате ръцете, ако не искате – не, обаче през половин час обикновено, защото човек за половин час тази сфера, това кълбо се произвежда и тук става по-различно вътре в аурата, отколкото е другаде. И когато само разместиш пластовете на електромагнитно-торсионните вълни всичко се оправя и може да стоиш още половин час – нито топлинен удар, нито слънчев – чиста ти работа. Но все пак трябва да имаш здрав организъм, да нямаш високо кръвно, да нямаш висока захар и не знам още какви си високи работи, а ако ти бъдат ниски е добре, защото това ще ги повиши. Това са прости такива технологии, но е добре да се знаят.

Ще ви кажа какво направих одеве. Помолих Всевишния и Всемогъщия. Защо ме чува? Ами защото, знаете ли,

човек трябва да бъде чист вътрешно и външно!?

Исус казва на фарисеите, садукеите и книжниците: „Вие чистите външното на чашата, а вътре е пълна с мърсотии. Е какви сте свещеници?“ Значи само отпред фасадата. Така, ЧОВЕК ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЧИСТИ И ВЪТРЕШНО И ВЪНШНО, т.е. и ТЯЛОМ И ДУХОМ – от лоши мисли, лоши чувства, лоши дела /да не прави с волята/ и т.н. И тогава вече молитвата му се чува.
Чисто и просто промених състава на водата, който е химическия, като помолих Господа от моето вътрешно злато, сребро и диамант, всеки човек ги има, да ги изпрати във водата, водата ще ги приеме. А аз ги давам и искам и Божията воля, Всевишният да е съгласен те да отидат там. Понеже Той е съгласен и аз съм съгласен, нещата стават. Иначе не може да станат в никакъв случай, колкото и да се мъчи човек. Така, това не го казвам нещо да се изтъквам, аз знам кой съм, откъде съм и защо съм.
Много хора искат да знаят КОИ СА и ОТКЪДЕ СА. Ами важното е да знаеш ЗАЩО СИ тук, да си изпълниш задачата. Ако имаш мисия, и мисията да я изпълняваш.

Защото няма човек без най-малкото една лична задача, т.е. да стане по-добродетелен, по-свестен. Да остави пороците, да се откаже от тях и да тръгне по правия път, по пътя на Добродетелите и на Светлината.

Но понеже много съблазни има около нас и са много близо, това е, а и ние не може да отказваме на съблазните. Аа, за това трябва Непреклонна Воля и затова е казано НЕПРЕКЛОННА ВОЛЯ, НЕПОКОЛЕБИМА ВЯРА, НЕПОКЛАТИМА МЪДРОСТ и САМОЖЕРТВЕНА ЛЮБОВ. Това са основните неща, за да те пуснат в Най-Висшите светове, т.е. да те пуснат в Божествения Свят при самого Бога.

Веднъж в любимия ми южен град, на любимия ми плаж където няма хора, защото има много камънаци и на любимата ми скала, която съм си избрал така колкото мене, си лежа и се пека един следобед. Това е извън сезона, няма много хора, по едно време чувам някакво движение край мен, четох там, аз чета после дремя, после пак чета и т.н., слънцето си ме пече, само се обръщам, като палачинка. И по едно време гледам един човек – здрав, як мъж, на около четиридесет и пет, петдесет години, минава покрай мен и чисти между камъните на този плаж. Малко има там пясък, боклуците, които от хората са останали, от морето /това вече е извън сезона/ и ги слага в един найлонов голям чувал. И аз седнах така, направи ми много приятно впечатление и когато се изравни с мен, го заговорих. Около моето място беше чисто, аз не търпя иначе, обичам чистота и където се разхождаме, обикновено чистя. И му казвам това, ама целия плаж да започна да чистя от край до край… значи той е бил с по-напреднало БОЖЕСТВЕНО СЪЗНАНИЕ от мен. И той спря така до мен и вика:
– Абе, знаеш ли, като дойдох те видях там на скалата, че лежиш, ама аз не мога да стоя без работа. Ти как седиш?
И му казвам:
– Аз  чета и понеже мисля, не изглежда, че работя нали?
Както Айнщайн е казал на своя колега, когато вижда, че свети цяла нощ в неговия кабинет и го пита:
– А бе ти забравяш лампите.
А той казва:
– Аз работя колега.
– А кога мислите, колега?
Значи не може само да работиш и да бухаш. И така, спря за момент и ми казва:
– Изхвърлям този чувал и го изчистих.
Дванадесет чувала беше ги изнесъл по стръмнината, там е високо и понеже тези контейнерите бяха два, а чувалите много, той започна по улицата до всеки контейнер да ги разнася и остави по два-три чувала. После се върна при мен и си поговорихме. И той казва:
– Аз съм майстор строител.
Той е обикновен човек, от обикновено село в обикновената България. И ми казва:
– Аз съм майстор строител в Германия. – и казва: – Много обичам физическата работа.
Реди плочки, маже, прави, гради всичко..
– И  не ми тежи. И като дойдох тук на почивка една седмица. Най-напред бях при една баба, там в една къща за гости, и казвам: “Бабо, аз изнасям боклуците това, онова..“ Изметох двора, прекопах градината, поливам я сутрин и вечер. А бабата каза: „Абе, слушай, ти нормален ли си? Другите почиващи никой не иска и да чуе за това, а ти ме отмени.“
И сега казва:
– Понеже ми е малко онази работа там, дойдох тук на плажа и реших да го почистя.
Не големият плаж, а този, където аз отивам и по принцип малко хора отиваме, но морето беше изхвърлило доста. И аз му казвам:
– Виж сега какво, хайде довечера да се срещнем в един ресторант и да седим малко да си поговорим.
И с този човек станахме приятели, защото ние най-напред сме приятели по Дух, а след това минаваме на физическо ниво.

Ще ви кажа, стихотворението /не го знам наизуст/ от Шилер, но ще ви кажа съдържанието му, то се казва „Златната чаша“, за да си направите сметка у кой човек е Божествената Алхимия. В този майстор-строител, който чистеше най-безкористно, защото аз го попитах още като спря до мен:
– Колко ти плаща съвета тук за това да чистиш?
И той казва:
– Какво плащане, какъв съвет? Аз реших, защото не мога да стоя без работа.
Така, но ето какво се казва в „Златната чаша“. Много хубаво и дълго стихотворение, аз харесвам този немски поет, той е бил преди сто и петдесет години.
Един крал или цар имал една много хубава дъщеря. И така, тя станала вече за женене, обаче си била харесала един обикновен човек, защото като ходела с гувернантките си по пазара това момче младо продавало зеленчуци и плодове. И видели се, само се погледнали в очите и се влюбили. То така стават нещата, любов от пръв поглед. Значи това е истинската любов защо, защото Бог събира и Бог разделя. Така и когато човек се опитва да раздели нещо, което Бог е събрал, да не си на негово място. Разбира тази работа царят и започва да мисли как по коварен начин да се отърве от този избраник, а и ред други кандидати да се откажат, докато той си избере кандидат, като че ли той ще се жени. Да, а това е било така. Избира един бурен ден, когато морето е бурно, отива с царедворците на брега и казва, че иска там да дойдат всички кандидати. Идват много кандидати. О, двадесет-тридесет човека, принцове седят, морето с едни високи вълни, бият се така в скалите, не ти е работа. И той взима една голяма златна чаша и казва:
– Вижте какво, ето хвърлям я, който извади от морето чашата и ми я даде, получава принцесата.
Дотук добре. Какво става? Хвърля чашата в залива, нито един не скача, с изключение на това момче, което се е погледнало в очите с принцесата. Да, в името на Любовта, няма начин. Аз съм писал във „Великият трепет“ как се хвърля, за да спаси любимата си в калния поток един юнак, вече порой и това са истински случаи. И напълно вярвам на Шилер.
След няколко минути се подава от водата момчето, бурни вълни, изплува, излиза и подава чашата на царя. И царят казва:
-А, малко е един път! – Това е коварството. – Извади я втори път!- и я хвърля.
Е, вторият път момчето не излиза.
Може ли един цар, един крал, един император, един владетел, не че не са използвали коварството и ред други работи, но да не държи на думата си?
Аз съм писал във „Великата Божествена Промяна“ за Александър Македонски. Защо Наполеон и Александър Велики са ги обичали много войниците им и са отивали в боя с желание? Ами защото те са се държали напълно човешки и те са усещали Любовта на този ръководител и командир, пълководец и цар, която се излъчва към всеки един войник. Това е истината, няма друга.

ТРИТЕ СТЕПЕНИ КЪМ СВЕТЛИНАТА
Има три степени, които ни водят към СВЕТЛИНАТА, тия степени ги има според ТРОИЧНИЯ КОД и БОЖЕСТВЕНАТА АЛХИМИЯ.

Първото нещо е да достигнем до МЪДРОСТТА!
Както съм казал и казах, МЪДРОСТТА ни дава ЗНАНИЕ и ПОЗНАНИЕ за нещата и преди Знанието и Познанието ни дава СМИРЕНИЕТО.
БЕЗ СМИРЕНИЕТО човек не може да направи крачка към БОГА.
Ако тези стъпала, които са тук, са стъпалата нагоре към СВЕТЛИНАТА, не може да изкачиш нито едно стъпало, ако не си СМИРЕН, ако не си ПРОЩАВАЩ, и ако не си ТЪРПЕЛИВ, и то ДЪЛГОТЪРПЕЛИВ и МНОГОТЪРПЕЛИВ. Няма качване, стоиш си долу на равното.
МЪДРОСТТА, пак казвам, е чудесно нещо, първото нещо, което започва да ни води към Божествената Алхимия.

След нея е ИСТИНАТА!
ИСТИНАТА какво прави? Какво дава на човека? ИСТИНАТА ДАВА СВОБОДА. Само свободния човек мисли правилно, защото той не е ангажиран с нищо, няма никакъв началник над главата, освен един и девиза е „Над мен е само Бог!“
Свободният човек има този девиз, но това не значи да слага всичките под него.

И третото стъпало разбира се, е ЛЮБОВТА!
И сега ще ви дам един хубав пример. До ЛЮБОВТА се СТИГА САМО ЧРЕЗ САМОЖЕРТВАТА. Говоря за БОЖЕСТВЕНАТА ЛЮБОВ.
Може би тук някой от присъстващите са били с мен на розобер преди десетина години и край селото имаше една разровена могила, там има много могили – пет, шест или повече и минах през деня покрай нея и видях, че по средата има един кръгъл градеж, който ми заприлича много на виделейка и отстрани бяха пръснати камъни. И попитах ръководителката на разкопките – една археоложка:
– Може ли с моя приятел, с който се разхождахме, да го видим?
Тя каза:
– Не може! В обекта тук е строго забранено да се влиза. Направо е като секретен обект и т.н.
Добре, тя не знае с кой си има работа, разбира се.
Вечерта отиваме не един, /а когато си заминаха бригадирите, които копаеха и чистеха каквото е там и то беше заградено с едно червено въже/ четиридесет човека и повече. Занесох чисто и просто до фургона на пазача една бутилка – два литра ли, два литра и половина, един галон бира студена, тя се е постоплила докато отида. Казвам:
– Ние сме интелигентни хора тук, ние сме на розобер всичките, само културни хора. Нищо няма да пипнем, само да погледаме.
И той казва:
– Да! Не съм ви видял, аз отивам на вечеря.
Взе бутилката и се скри в гората, да го няма човека и така. Обиколиха всички мястото, а Силвина, едно друго момиченце и аз слязохме долу и влезнахме в този кръг.
И досега седи и мога да ви кажа, там като отидете внимавайте, защото енергията е силна и ако и вашата е силна, може да издържите, но ако е слабичка и си противодействат е трудно да се седи много вътре. Защото отивам с двама приятели и след пет минути единият каза:
– Георги, няма да мога да ви закарам с колата.
Ние сме с неговата кола. Казва:
– Не съм добре, започнаха да ми се губят разни работи.
Казах:
– Излизай.
Обаче като излязохме оттам, разбира се светла му памет и светъл път на душата му, бяхме близки с Емил Елмазов и той само казваше:
– Георги, ти нямаш акъл! Как слизаш долу бе, това е на хиляди години.
Да, това е на хиляди години. Тази виделейка е горе-долу на десет хиляди години. Казвам обаче:
– Ще сляза да видя.
Сега вече е възстановена, вижда се, че е виделейка куполна и отгоре със стъклен покрив. Но отвън какво ни направи впечатление? Направи ни впечатление едно много голямо платнище, някъде опънато към петнадесет метра и повече, военно и нещо имаше отдолу. Те хората започнаха да си тръгват, обаче аз със двама-трима юнака хванахме платнището да видим какво има отдолу, то е ясно, че е покрито нещо. Отваряме и гледаме – скелети. Скелетите бяха почти десетина, наредени един до друг. Дръпнахме цялото платнище и аз казвам на един друг:
– Снимай.
Той ги снима обаче нито една снимка не остана, нито една. Изпариха се! Както и да е, значи това е била Божията воля.
Обаче гледам на всеки скелет отгоре има бележка и пише размерите – какви размери има и в какво положение е изваден и са наредени така един до друг. Най-големият беше два и тридесет, до него – един и деветдесет или не знам колко, след това – един и осемдесет и така нататък се намаляваха, и най-малкото беше шестдесет сантиметра. Запомних на най-големия два и тридесет и на най-малкото шестдесет, останалите сега поотделно къде ще ги помня. И много ми беше интересно. Те казват, че тракийските могили са гробници, но не. Те са имали съвсем друга служба, а после са започнали и понеже са били готови да слагат вътре така по-големите господари и владетели, тракийски царе, вождове и т.н. И ето, покрихме обратно платнището и като тръгнахме надолу от Всемирното Информационно Пространство реших да питам и да видя за какво става въпрос.
И какво се установи? Установи се, че това е местния тракийски владетел – вожда, до него е жена му и след това са синовете и дъщерите му до най-малкото, всичките загинали, ама те са загинали, не са убити, а от нещо друго. Питам от какво и те казаха:
– От чума.
–  А защо?
Обикновено чумата оставя ръководителите. Знаете ли, че е така? Не ги поразява. Ами казва, когато започва чумата и да мрат, народа на този владетел. Той е бил не повече от един милион в този район, той е в най-западния край така на долината на тракийските царе. Той вика жреца и го пита:
– Как можем да спрем чумата, да не мрат повече хора?
Това е било в първите дни и жрецът казал:
– Утре ще ви кажа, Ваше Величество.
Отива на другия ден и казва:
– Ами има два начина. Чумата ще вземе три четвърти от населението и ще си отиде. Толкова е предвидено. – Квота ли има, норма ли, не знам – А вторият начин е: трябва да се жертвате вие и цялото семейство и тогава нито един от вашите поданици няма да умре.
Това е ВЕЛИКАТА САМОЖЕРТВА на този безименен, велик тракийски вожд, владетел и цар. И той се съгласява. И казва на жреца да направи каквото е необходимо.
– Да! – казва
– Защото чумата вас щеше да ви остави живи, нито един нямаше да замине, а сега правим договор с нея само вие да си заминете.
Това е работа на жреца, шамана, колобъра и т.н.

Засега от мен толкова, сега ще дам думата на Силвина да чуете нещо, аз само ще кажа дефиницията на БОЖЕСТВЕНАТА АЛХИМИЯ.
Знаете ли аква е?
Този тракийски владетел толкова много е обичал народа си, че се е решил да се жертва той и цялото си семейство. Да, това е САМОЖЕРТВАТА на ЛЮБОВТА.

И знаете ли истинската дефиниция на БОЖЕСТВЕНАТА АЛХИМИЯ?
ДА УМЕЕШ ДА ПРЕВРЪЩАШ ВСИЧКО, ВСИЧКО НА ТОЗИ СВЯТ И В ТАЗИ ВСЕЛЕНА В ЛЮБОВ!!!
Няма друга формула. АМА И ДОБРОТО, И НЕДОБРОТО.
Ето, Светията минава оттам и направил на тези бедняци /храна/, а те са започнали веднага кавги и да се карат. Ами интелигентно е казал: „Има хляб за всички, за цялото село.“ А не едни да награбват, да правят, да слагат… хлябовете нямало да се превърнат в камъни в никакъв случай, да. Ама ето, тяхното съзнание, тяхната простотия, тяхната дивотия продължава да ги държи долу в нисшето съзнание и разбира се, не могат да тръгнат по пътя. За това казах тази притча.
А вижте сега – и едното е истина, и другото е истина, защото всички приказки са истински и всички притчи са взети от реалния живот.
Да, защото Исус казва: „Отец ми може да направи от тия камъни хора“, та да не направи хлябове.
Да ето, това е ИСТИНСКАТА БОЖЕСТВЕНА АЛХИМИЯ, ДА ПРОМЕНИМ СЪЗНАНИЕТО СИ, тази основна Промяна на Съзнанието, която ние трябва да направим.
ТОВА Е ВЕЛИКАТА БОЖЕСТВЕНА ПРОМЯНА.
И ако го направим, тогава бъдещето ни е в кърпа вързано.
Да, може да се разделим с живота и това не е толкова зле, защото ако човек знае къде отива му е много добре. Нали?

Още нещо ще ви кажа. Оня ден си пия в съседното село кафето. Аз пих минерална вода де, вече истинско кафе много рядко пия, с един приятел и спира до нас един човек с колело. И сега моят приятел тихо ми казва:
– Абе това е лудия на селото.
Отговарям му:
– Това е лудия, а ти сигурно си аватар, щом си ми приятел.
Нали всяко село има един аватар и един луд. Той спира, застава така човека и ни поздравява. И аз му казвам:
– Слез пий нещо.
– Не не, аз си пия.- и вади отзад от багажника на колелото от една мрежа, вади едно плоско шише, отпива по една глътка и пак го слага.
Казвам му:
– Огнена вода…
Той отговаря:
– Да.
– Къде отиваш?
– За гъби. Отивам да набера гъби.
– Е, какви гъби има?
Да, аз съм бил и гъбар и билкар.
– Има пачи крак, но вече свършва, манатарка и булка.
Казвам му:
– Чудесни са.
И моят приятел му казва: –
– Ами, слушай, донеси ми едно-две кила, ще ти ги платя.
Виждаш лудия на селото – по-духовен от аватара.
– Днеска съм решил да ги раздавам безплатно.
Ауу, той няма корист, този човек е при Бога, той прави Божествената Алхимия.
Иначе от това живее, от нещо друго или ако го извика някой нещо да прави. По едно време моят приятел му каза:
– Разкажи сега на Георги след като се самоубил къде ходи и какво прави?
Ще разкажа още една-две минути. И той казва:
– Бях в казармата, вече ми дотегна и реших да се гръмна и се гръмнах.
Куршумът минава през черепа му, изхвръкнал отвън, взимат го и го карат във Военно-медицинската академия. Докторите му правят операция и той лежи осем дни в кома.
И казва:
– Бях в ада! Там едни като хора, ама толкова грозни, толкова боклук, толкова мирише неприятно, наистина в ада… и аз вървя и тези започнаха да вървят след мен по един, по двама, те едни такива черни, мургави, космати, а бе нещо подобно на маймуните, но много по-грозни. И вървят след мен, но никой не ме закача. И преминах през целия ад така и гледам една синя планина и една скала издадена пред планината. И достигам под скалата и поглеждам горе на скалата седи един Светия /сигурно беше/, защото беше в дълги бели дрехи такава… роба и с една тояга в дясната ръка, а тоягата имаше три разклонения, като гега, овчарската гега, ама с три, едно по средата и две встрани. И той погледна към мен и ми казва: „Синко ти още не си за тука. Голяма глупост направи, но сега ще слезеш на Земята и ще си я изкупуваш.“ И слезна така на скалата, а останалите ме бяха наобиколили около мене и нещо се зъбеха и мислеха да ме нападнат. Той само насочи тоягата и ги разгони всичките с тоягата и ми каза: „Хайде, прибирай се мойто момче, че долу те чакат.“ Аз започнах да се издигам в светлината нагоре. Полетях все по-нагоре и по-нагоре. Светлината ставаше все по-силна и по-силна, и по-силна, и накрая като стана толкова ярка, че си затворих очите, и когато ги отворих, излязох от комата на болничното легло, и докторът каза: „Я гледай! Той се събуди, а още нямаше десет дни кома, а осем дни. Ще живее, всичко е нормално.“
Е да, но от тогава леко психически не е добре, но съвсем леко, даже аз смятам, че той е точно в ред и си е точно на мястото.
Този човек за мен е прекрасен човек. И ми каза неща, които разбира се, горе-долу и аз ги знам. Но не пожелавам на никого самоубийството.

Така, сега ще дам думата на Силви, аз ви разказах доста по най-общодостъпния начин за Божествената Алхимия, т.е. ОСНОВНА ПРОМЯНА на СЪЗНАНИЕТО.
ОТ ЕГОИСТИ, ОТ КОРИСТОЛЮБИВИ, да се ПРЕВЪРНЕМ в ЕДНИ ЩЕДРИ, СВЕСТНИ МЪЖЕ и ЖЕНИ разбира се. ДА БЪДЕМ СВОБОДНИ, ОСВОБОДЕНИ от ЗЕМНИТЕ ОКОВИ от ОКОВИТЕ на МАТЕРИЯТА, е това е.

Сега Силвина ще каже технологични работи, аз само мога да ви кажа как Учителят Беинса Дуно един ланец имал широк тука, такъв голям и си е носел джобния часовник на него. Бил е чисто сребърен. И имало така доста хора в „Изгрева“ и той казва: „Сега вижте как човек вече става Светия и велик, когато започва да владее алхимичните процеси“. Сваля ланеца, сваля си часовника, слага го така на ръката си и си го прекарва така отгоре и става чисто златен, двадесет и четири карата злато, слага го пак на врата си. За една минута.
Един друг зная, който за да се представи, един от Шамбалците, който може да се каже, че го познавам добре, той е от безсмъртните. Бил е в Испания някакъв благородник и се прехвърля във Франция. Но във Франция иска да влезе в двора на краля да се сближи, ама не го пускат. Никой не му вярва кой е и откъде е. И той казва: „Аз съм известен испански алхимик. Кажете  на краля, че мога да направи злато от едно парче сребро. И ще го направя пред краля.“ Само и само да го приеме в кръга си. И разбира се, кралят се съгласява, той отива и слага една ваничка такава и вътре я пълни с чиста водичка, ама никой не знае. Това са специални, прозрачни, обаче специални съставки. Хваща, топва до половината, то е било един кръг сребърен и докъдето го топва, вади го и е станал златен, другата страна е сребърна. И казва: „Може да го проверят златарите, ювелирите в двореца Ваше Величество. Ето го.“ И разбира се, царят го оставя за съветник.

Така, това е Алхимията, сега Силви ще каже доста работи за нея и доста подробности. Заповядай! Ако искаш на сянка там, аз бях на слънце, за да остана солидарен с вас като Александър Македонски и като Наполеон. Иначе долу щях да седя и още по-ниско. /ръкопляскат/

Silvina:
С Георги животът е наистина много интересен, той и в последната селска кръчма да отиде среща наистина много интересни хора и след това ми разказва едни интересни истории. И  казвам: „Къде ги намираш тия чешити?“ Където и да отидем, хората го разпознават и се запознаваме наистина с интересни хора и Духът работи много явно.
Георги говори за ПРОМЯНА НА СЪЗНАНИЕТО. Ще започна и аз с един пример, който ми дадоха скоро и той е за единствения държавник, който в собствената си страна каза, че не иска ваксини, че не иска маски и че не иска ограничителни мерки, и че неговият народ ще се справи с този вирус по малко по-различен начин. Това е най-интересното, един черен президент, който е в Африка, не знам дали сте чули за този случай. Как се казваше той, Георги? Ние скоро четяхме за него… Джон… страната беше…

Георги:
Аз знам коя е тази страна, но по-добре без имена, ама страната е Танзания.

Silvina:
Танзания.

Георги:
Нейният президент, който почина преди известно време от съмнителна смърт.

Silvina:
Да, почина тази година. В Африка е много лесно да се случат всякакви неща и да се кажат съвсем други, нали така? Това е Африка, така. Проверявайки да видя кой е този човек ми минава мисъл: „Шака Зулу“. Шака Зулу е бил един владетел на Африка, който сигурно сте гледали, навремето имаше един филм, който е бил доста интересен, но четейки за него едно от нещата, които той е правил след като, да кажем, почива майка му, е да се избият всички бременни, всички деца, всички крави, които там са свещени, защото този народ се храни основно само с млечни продукти, мляко и много други такива интересни неща е направил. Но в това си прераждане този човек прави едно велико или поне прави опит да направи едно велико добро за много хора. И в момента, в който Георги говори, защото Словото при него е наистина много силно и когато той говори за нещо, то се случва точно в този момент. В момента, в който говорихме за президента на Африка, тази ситуация, дойде духът на този човек. Добре ли сме със звука? Може би тази тема, за която говоря, е спорна за някои хора не знам. Но не знам защо трябваше да започна с нея. Ако трябва да взема микрофон стационарен, защото… така.

Георги:
Ами съкрати го! Не говори! Направена ти е забележка от Небето, да.

Silvina:
Да, интересни неща. Добре. И какво се оказва, че единственият човек, който прави това и се осмелява да го направи, защото някои говорят, пишат, но нищо не правят. Има някаква причина. Със сигурност Небето нищо не прави случайно. Но този дух дойде тогава при нас и се молихме за него и кармата му…, това беше наистина преди два дни и това наистина е една много тежка карма – магьосничества, убийства на хора, на младенци, на бременни жени и т.н., но всичко това се опрости заради този велик преход, който той е направил в съзнанието си в това свое прераждане, опитвайки се да помогне на много хора.

БОЖЕСТВЕНАТА АЛХИМИЯ – Георги даде едно много хубаво определение наистина, ТОВА е БОЖЕСТВЕНАТА ЛЮБОВ в ДЕЙСТВИЕ.

И за такива действия говори Георги, аз ще огранича примерите до минимум, той даде достатъчно.

„Това е ново сътворяване на човека, тръгнал по пътя на добродетелите, съвършенството и вътрешното злато.“ В Алхимията е една скрита велика истина за пресъздаване и облагородяване на човека, трансформирайки злото в негови Добродетели, който процес алхимиците наричат “opus magnum” – „велико дело“.

Такава дарба или алхимик може да бъде само човек, който има развита Божествена дарба и магично качество, свързани с Божествената Любов, най-висшия тринайсти Божествен Принцип. Тогава дарбата, която той получава, се нарича Божествена Алхимия. Той може да разгражда, да създава нови елементи и да вкарва в нещата Любовта, защото там е ключа. Без да вкараш Любов, каквито експерименти да правиш, както са правили мнозина алхимици в Средновековието, но никой не е успял да създаде злато, поне така твърдят източниците. Може и някой да е успял, не знам, може и да е имало такъв. Но без през теб да работи Божествената Любов, Духът, Христос, това е невъзможно. И за да работи Той, ти трябва да си изработил добродетелите в себе си, най-висшите.

Основният постулат на Алхимията гласи: „Solve coagula” – „Разтваряй и сгъстявай“.
Какво значи това? Означава АНАЛИЗ и СИНТЕЗ.
Наистина са два процеса – РАЗЛАГАНЕ, РАЗТВАРЯНЕ и СЪГРАЖДАНЕ. На наш език така, както Георги го казва, това можем да го наречем ДАР. Нали пренасяйки нещата в по-духовен план вече, не толкова в химически процеси, ДАР НА РАЗЛИЧАВАНЕ и ДАР НА СЪОБРАЗЯВАНЕ.
Дарът на РАЗЛИЧАВАНЕТО ни го дава Духът на Истината, това е АНАЛИЗА.
Дарът на СЪОБРАЗЯВАНЕТО ни го дава Духът на Мъдростта и всички духове, свързани с Мъдростта.
Но има още един дар, който и в постулата на алхимиците е „Solve coagula”, има и още едно трето нещо, защото винаги има трети елемент, без третия елемент нищо не може да се случи, пак казвам ТОВА е ЛЮБОВТА, БОЖЕСТВЕНАТА ЛЮБОВ, която какво дава? Тя дава ДАРА НА ОДУХОТВОРЯВАНЕТО, ИЗПЪЛВАНЕТО С ДУХ, ДАРА НА ПРЕСЪТВОРЯВАНЕТО.

Или какво имаме?
ИСТИНА, МЪДРОСТ, ЛЮБОВ
АНАЛИЗ, СИНТЕЗ, ПРЕСЪТВОРЯВАНЕ
РАЗЛАГАНЕ, СЪГРАЖДАНЕ, ОДУХОТВОРЯВАНЕ

Сега ще ви дам пример, все пак за да разберете за какво става дума. Първо прочитайки какво казва Учителят по този повод. Анализ, т.е. Дар на Различаване, Дар на Съобразяване, Дар на Пресътворяване:

„Каквато обидна и лоша дума да ви кажат разложете я, както химикът разлага съединенията. Извадете горчивите и отровни елементи от нея и оставете само ония, които са необходими за вашето развитие“.   

Тоест, да направим какво? – АНАЛИЗ.
Имайки Дара на Различаването, който ни дава Истината във всяка една ситуация, в която Бог и всички ангели и йерархии, които работят и то как работят! Толкова все по-явно, предполагам за всички присъстващи тук. Не сме се събрали случайно, хора. Но всяка една ситуация ни дава нещо и ДАРЪТ НА РАЗЛИЧАВАНЕТО Е ТОВА, ДА ВИДИШ ИСТИНАТА.
Някой ме обижда – както казва Учителят – какво означава това, защо се случва така, стара карма ли е, сега ли нещо съм объркал, че така се случва? Много често е стара карма, защото сега върви процес, наистина вървеше, поне така казах днес, един ден, в който с голяма група хора този процес завършва на кармичните пречиствания.
Значи при много хора това е стара карма. Много хора ми пишат: „Силвинка, къде съм сбъркала? Случи ми се едикакво си.“ И казвам: „Не е от сега. Това са си кармични сметки, които се плащат“.

АНАЛИЗ – какво е това нещо?
Може мухичка да мине – какво ми казва Духът с това, че тя така упорито кръжи около мен и не се отказва?

После е СИНТЕЗА, т.е. МЪДРОСТТА да ни даде Знанието как да постъпим.
ДАРА НА РАЗЛИЧАВАНЕ, на СЪОБРАЗЯВАНЕ вече – какво да направим в тази ситуация. Този Дар мога да ви кажа, че го имат малко хора, Дара на Мъдростта.
Дарът на ИСТИНАТА го имат мнозина. Духът постоянно им говори и те забелязват знаците, правят анализ и разбират всъщност какво се случва. Но да предприемеш адекватни действия, това го могат Светиите, защото Георги казва, че трябва да станеш Светия на земята, т.е. да се изравнят двете полукълба на мозъка ти и чак след това ти можеш да кажеш, че си нормален и адекватен човек, адекватен на нещата, които се случват и така.
ДАРЪТ НА МЪДРОСТТА – Какво да направим в тази ситуация?
Обижда ме някой. Какво прави обикновения човек? Знаем какво прави – сърди се, обижда се, засяга се, ядосва се и така.
КАКВО ПРАВИ СВЕТИЯТА? – БЛАГОСЛАВЯ ТОЗИ ЧОВЕК И ПРОМЕНЯ НЕЩО.
КАКВО ПРОМЕНЯМЕ С БЛАГОСЛОВИЯТА?
Първо прекъсваме всички възможни връзки, които потенциално може да имаме с този човек, защото примерно имаме някаква карма от предните прераждания и поради нея отново ни се случва това, уравнявайки везната, нещо се връща негативно към нас чрез него. Тоест

ние, благославяйки го, прекъсваме енергийните нишки, които ни свързват с този човек и възможността това да ни се случи отново, т.е. този човек отново да бъде негативен към нас.

После може и да му помогнем. Примерно аз работя основно чрез БЛАГОСЛОВИЯ. Това е Принципа, тоест ДАРБАТА МАТЕРИАЛИЗАЦИЯ, която когато благословиш нещо, там всъщност Бог започва да работи и да случва различни добри неща с този човек. Може да го лекува, разбира се, като казвам да го лекува, това са всякакви ситуации. Не мислете, че когато Бог лекува, това е просто да ни глади с перце и на нас всичко да ни е леко, въздушно, ефирно, да си живеем живота, да си свирукаме, няма такова нещо.                                              ОБУЧЕНИЕТО НА ЗЕМЯТА Е ЕДИН МНОГО СЕРИОЗЕН ПРОЦЕС и тук наистина са дошли най-подготвените, за да преминат през него. Така.

И третият ДАР НА ПРЕСЪТВОРЯВАНЕ, който дава ЛЮБОВТА. Не само да го благословя, но такава Любов да му излъча.
Сега ще ви дам пример с това, което се случи с Георги на Дуранкулак мисля, че бяхме. Бяхме се събрали да кажем молитви край носовете на България за това тя да бъде защитена от наводнения и природни бедствия. Това беше преди доста години, все още имахме малко приятели и на най-северния връх на Черно море, това беше първата такава среща. Отиваме, минаваме през една нива, която е насята с някаква пшеница, това го има заснето и на едно видео точно, тази ситуация, след това правим кръга, започваме молитвите за България, казваме ги, вече свършваме и в този момент към нас пристига един черен джип, от който слиза един разярен човек, насочва се право към Георги, който тъкмо завършва последните думи на молитвата, с идеята явно нещо да се кара, то от всичко му личеше. И на видеото се вижда, заснето е това видео с тази молитва, как Георги само го поглежда и изведнъж този човек все едно забравя за какво е тръгнал, забравя накъде е тръгнал, губи ума и дума, нищо не казва, само казва: „Знаете ли, тази нива, през която минахте всички, е моя и сте ми я поизтъпкали. Моля ви, това не е хубаво, което направихте“. Георги говори с него известно време, продължавайки да му излъчва ЛЮБОВ. И после сестрата на този мъж каза: „Това е невероятно. Моят брат е толкова агресивен. Той се бие с всички в кръчмата.“ И просто е невероятно, че той по този начин реагира този човек, нали?
ТОВА Е ПРЕСЪТВОРЯВАНЕТО, което може да направи само ЛЮБОВТА, ДАРА НА ЛЮБОВТА, ДАРА НА ПРЕСЪТВОРЯВАНЕ. Това са наистина много важни неща, много есенциални неща.

Така, още малко от Учителя:
„Тези процеси не са нищо друго, освен условия за пресъздаване на човешкия характер. Ако човек трябва да пресъздаде, човек трябва да пресъздаде, да облагороди характера си, той ще постигне това като превърне всички неблагородни метали от своята кръв в благородни, главно в злато“.
Защо все злато, злато, злато? Много е близо до „злото“ между другото нали, думичката е много близко. Аз съм говорила всъщност на едно място за функцията на благородните метали. Неслучайно и книгите на Георги „Диамантената десятка“, „Златната сфера“, „Шепа Слънце“, въобще в тях присъства този благороден елемент.

ЗЛАТОТО като елемент всъщност СЪОТВЕТСТВА НА ПРИНЦИПА НА БОЖЕСТВЕНАТА ЛЮБОВ, защото и на Добродетелите, които човек изгражда, са свързани с този Принцип – Саможертвата – тук са трудни изпитите. Да минеш през този Принцип изпитите са наистина сериозни и ХРИСТОС ни го показа какво е БОЖЕСТВЕНАТА ЛЮБОВ, загърбвайки изцяло себе си, изцяло, както и Мария Магдалина, не трябва да го забравяме, защото това е един велик Дух, с който заедно са слезли, за да преобразят нещата, ДА ПРЕСЪТВОРЯТ ЧРЕЗ ЛЮБОВТА, която те са били, не един човек, не едно съзнание, а цялата Земя.

Така, толкова за тези три Принципа, които всъщност са основата на Алхимията.
Сега за Алхимията малко ще кажа една част от историята, за който не знае. Може би ще кажа нещо, което никой не знае, защото казват, че тя тръгва от арабски източници. Явно е имало някакви записки, от Иран. В Иран е роден Заратустра. Заратустра там е работил, след това се е наложило, понеже е имало силна агресия към него да напусне, да отидат на друго място, създавайки между другото Петра по това време, т.е. говорим за едно много древно нещо, те казват, че той е живял две хиляди години преди Христа. Не, той е живял дванадесет хиляди години преди Христа и той е бил един от Христовите Духове, които са работили на Земята.

Всички знаем за Исус Христос, но преди това е имало още дванадесет Духа, които са работели с бялата раса, в Атлантида отново е имало тринадесет, в Лемурия отново е имало тринадесет, т.е. тези Духове в Атлантида, сега ги наричаме Прастарци и т.н. Въобще наистина

ЗЕМЯТА Е ВЕЛИКОТО УЧИЛИЩЕ НА ЖИВОТА

и тук наистина се случват много интересни неща. Та, Заратустра е бил алхимик и оставя това знание на хората. Остава в арабските източници и оттам вече се разпространява като в много страни различни аспекти на този процес се изследват. Примерно в Китай са се стремели да открият панацеята или по-скоро Еликсира на Безсмъртието – АМБРОЗИЯТА – и съответно много китайски императори са загинали, поглъщайки отрова, мислейки си, че това е Еликсира на безсмъртието.
В Европа акцентират върху процесите, свързани с преобразуване на елементите, правейки всички тези сложни алхимични експерименти в лабораториите. Също в Индия така има развитие този процес, съответно химията наследява това, което древната алхимия е оставила. Но всичко тръгва от Заратустра и това е наистина един голям принос, като Алхимията се основава на основния принцип.

Един от основните, да кажем, ХЕРМЕТИЧЕН ПРИНЦИП, който е: “Каквото горе, това и долу“.
За посветените обаче ще кажа, че за един посветен важи обратния принцип: „Каквото долу, това и горе“.
Какво на практика значи това? Че всичко, което всеки един от нас прави в ежедневието си, отключва процеси горе. Това, че алхимиците са правели експерименти долу е отключвало процеси в техния дух и са задвижвали различни духовни процеси, то това е цялата работа, нали? Не е самоцел да произведем злато и т.н., въпреки че е имало и такива, които са били обсебени от тази идея. Този принцип е абсолютен.
Мога да ви кажа, че в нашето ежедневие, по цял ден наблюдавам всяка една ситуация, какво отключва горе, какво се случва горе. Ние работим, всички ние, не само чрез молитва, но и чрез действия. Никой не е случайно на работата, която е. Там той чрез действията, които прави долу, неговият дух съответно сътворява нещо горе.

И също още един такъв постулат, който е много хубав: „Ora et labora!“ – „Моли се и работи!“, т.е. ДУХ И МАТЕРИЯ ДА РАБОТЯТ ЗАЕДНО, това е подобно на това, което казах „Каквото горе, това и долу“.

Тук много хора са ни обвинявали, че нищо не правим, че ние само се молим… „ Ами хванете и свършете нещо.“
Да дойде един от тези хора да живее един ден с мен във Виноградец, да види за какво става въпрос. Наистина е много важно човек и да работи на физическо ниво, но и да се моли, нали двете неща трябва да са в АБСОЛЮТЕН БАЛАНС.

И ВЪОБЩЕ АБСОЛЮТНИЯ БАЛАНС ВСЪЩНОСТ Е НАЙ-ВАЖНОТО НЕЩО!

Човек така да си подреди приоритетите, че нито едно нещо да не страда в живота му, че да не изпадне в нито една крайност така, че да каже „Аз имам хоби и то е най-важното…, зарязвам семейството си и отивам на всяка цена там, където съм решил да си правя хобито и семейството ми ще страда.“ Или пък „Аз много обичам животните и в името на това ще правя всякакви неща, за да ги спася правейки, пренебрегвайки ред други неща в живота си.“
Просто МНОГО Е ВАЖЕН БАЛАНСА. И този баланс са го търсили алхимиците.

Сега, тук ще прочета малко, защото е наистина много специфично, трите основни фази на Алхимията, които са описани. Значи те са три – не случайно това са пак ТРИТЕ ПРИНЦИПА ЛЮБОВ, МЪДРОСТ И ИСТИНА:
НИГРЕРО – ПОЧЕРНЯВАНЕ,
АЛБЕДО – ПОБЕЛЯВАНЕ и
РОДЕДО – ПОЧЕРВЕНЯВАНЕ.

Тези три фази представят развитието на една човешка психика, която преминава първо през осъзнаване на собствения си мрак и приемането му, трансформирането му в НИГРЕДО.
След това ПОСРЕДСТВОМ СМИРЕНИЕ… Няма човек, който няма смирение, да е направил крачка напред. Както каза Георги, много хора си мислят, че „Аз съм Мария Магдалина…“, „Аз съм Богородица…“, „Аз съм Христос…“ – и такъв срещнахме скоро, който си мислеше, че е Христос и Георги му каза: „Да, ти си Исус, но не си Христос“, защото всеки един мъж на Земята е потенциален Христос, нали така? Всеки е Исус, но Христосовците са малко. “
Това са Луциферианските духове, които работят с егото на тези хора и им внушават ред неща, че те са много велики, което това его расте ли расте. И така, без смирение просто човек истинско духовно развитие наистина не може да постигне.
След като преработва тъмнината в себе си посредством смирение, постига собственото си пречистване и възприемчивост на Светлината. Това е избелването – АЛБЕДО, като крайния резултат е вливането на Светлина в кръвта на алхимика и по този начин превръщането й в жизнено поведение в служене на Бога в човека.
СЛУ – ЖЕ – НЕ!  ДА – ВА – НЕ!
Това са абсолютни неща, без които, всеки служи разбира се, по някакъв начин. И след това има още седем, аз ще прочета само първата, защото мисля, че през нея много от нас преминаха през последните една-две години и може би да осмислим това, което се е случило. Тя се нарича „халцинация“ – сухо нагряване или кръщене с огън.
„Това е контролирано изпепеляване на материята с постоянен огън, обгарянето обаче не спира, след като материалът е станал обикновена сива, черна пепел и продължава, докато тази пепел се превърне в шепа фин бял прах. От психологическа гледна точка тук се описва първата степен на пречистване на човека, която егото допуска – изпепеляването на своята егоцентрична воля, за да развие личност, готова да служи на тихия душевен принцип в себе си“.
И така има още шест такива интересни фази, който се интересува има ги написани нещата, но те просто наистина отразяват трите основни принципа, които работят в човека, тръгнал по пътя на добродетелите, НЕГОВОТО ИЗРАСТВАНЕ, ПРЕЧИСТВАНЕ И ТРАНСФОРМАЦИЯ.
Така, целта на Алхимията е била да се постигне богатство, дълголетие, здраве, безсмъртие. Сега ще говоря за по-актуални неща, това са нещата, които са били.

В момента тече Божествена Алхимия, което е един МЕГА ВСЕЛЕНСКИ ПРОЦЕС и можем да го разгледаме на три нива.
Първият е на Вселенско ниво, какво се случва във Вселената в момента, какви алхимични процеси протичат?
После на ниво планета Земя и Природа какво се случва?
И третото ниво – на ниво индивидуално в човек какви процеси протичат в момента?

Всичко, разбира се, може това, за което говоря, да се случи и то се случи след едно абсолютно генерално пречистване на цялата карма на Вселената, което мисля, че днес го завършихме и какво става натам. Просто го наблюдавах процеса, не го наблюдавах с молитви по цял ден, работейки за тези неща.
Много планети и слънца минаха към по-високи измерения, това е едно от нещата.
Много галактики си променят формата и започва този процес, не казвам, че е завършил. Той започна, това са огромни процеси, които отнемат може би десетки години, но така или иначе те вече започнаха.
Интересен процес започна с нашата Галактика, която е Млечния път, която в момента е една плоска спирала, която не знам след колко години ще стане една куполна спирала, т.е. това, което Георги е описал за куполите, за виделейките, ще се получи един интересен обем, който след години астрономите сигурно ще го наблюдават.
Много планети и слънца си изменят траекторията на движение. Изправят се осите на въртене. Чисто алхимичния процес с тях, който започна преди дни, може би малко повече, увеличаване на благородните метали в ядрата на слънцата и планетите.
И ще ви дам пример със Земята и Слънцето. Замервайки радиестезично какво всъщност се изменя, това го меря всеки ден напоследък, за да видя какво се случва и преди малко също замерих да видя към днешна дата какво се случва. Ядрото на Слънцето преди година, процентът на златото в него е било 35%, към днешна дата е 78%.
За проверка – централното Слънце на материалната Вселена, което е най-висшата звезда, там живеят души от тринадесета раса, най-висшите напреднали човешки души живеят там, там процента на златото е 98% в ядрото на Централното Слънце.
Съответно с планетата Земя протичат подобни процеси. Започна изправяне на земната ос. Това ще го наблюдаваме с интересни природни процеси, които вече започнаха – да кажем скоро имаше торнадо в Чехия. Нямаме спомен в Европа да е имало торнада досега, особено пък с такива разрушителни последствия. Защо? Защото там работят евреите, там работят съвсем други неща срещу Русия и т.н., и съответно се случва това нещо. Планетата започва да отговаря вече.
Промяна на земната ос. Това неминуемо означава промяна на полюсите и ред други неща. Земята в момента е като изкривена все още, нали.? Една планета в шесто измерение, както тя ще бъде, не би трябвало да има изкривена ос, нали? Но това ще бъде процес на десет години минимум, всичко това да завърши, смятам.

После какво имаше в Земята? Не казах за синтеза, синтеза на елементи в Земята. Желязо – допреди година в ядрото на Земята – 93%, в момента – 13%.
Земята – злато в ядрото й няма да се образува, но всъщност желязото, за което Георги много от отдавна говори, че то ще изчезне като елемент от планетата Земя, това се случва в момента с нейното ядро, като това желязото се замества с мед. Съответно мед, който преди година е бил 1%, сега е 83%.
Много е важно това. Желязото създава определено магнитно поле и т.н., тепърва ще сме свидетели на много интересни процеси.
Земята започна да си променя и траекторията на движение, тя след години вече няма да бъде елипсовидна, а ще бъде сферична.
Също промяна на поляритета, между другото това го научих, когато работех за чакрите. Чакрите на човек се въртят, досега е било така, се въртят обратно на часовниковата стрелка. Много съм се чудела за това защо примерно, паневритмията се играе в посока обратна на посоката на часовниковата стрелка, след като всичкия радиестезисти знаят, че това всъщност е негативно торсионно поле. Нали всеки ден замервам различни енергии, негативната енергия винаги върти наобратно.
Един от процесите, които се случиха е, че се промени това нещо с чакрите на всички двеста милиона човека, с които Бог работи досега и съответно започна някаква промяна и с поляритета на Земята в тази посока.
Другото, което беше е, че преди може би година цялата планета премина в Пето измерение. Нещо, което се случи преди дни е, че тринадесетте славянски страни, на които всички ние повярвайте ми, всеки минава през трудни неща и се пита: „Аз ли съм толкова лош, че всички тези неща ми се случват?“, просто през всички нас премина кармата и на тринадесетте славянски страни, и на Земята и ред други неща. И тези тринадесет славянски страни преминаха в Шесто измерение.
Много хора ми казват: „Абе как става така? Идвам си в България и тук по друг начин трепти енергията…?“. Трепти вече по съвсем друг начин, наистина е така. Съответно тези страни са страните, в които ще се раждат душите от Новата раса, шеста раса. Шеста раса може да живее на планета от шесто измерение и нещата като подготовка вече вървят и ще завършат най-вероятно след около десет-единадесет години, когато цялата планета ще премине в шесто измерение.

Друго интересно, което започна на Земята, е пречистването на натрупаните боклуци, т.е. процес на анализ, на разпад, на пречистване. Нали всички знаем за този огромен континент от пластмаса, който може би след години всички ще се чудят, бе как така изчезна, къде отиде тази пластмаса!?

Скоро гледах, че има много интересно съответствие между физическото тяло на хората и процесите, които протичат на планетата Земя.
Примерно, това може да ви се стори много странно, но да кажем брадавиците на човека съответстват точно на тези боклуци, които хората създават тук и там, из цялата планета. На макро нивото и микро нивото, те се преливат постоянно, просто няма как да направиш нещо на микро ниво, т.е. на ниво човек, ако и другия процес не върви.
Успоредно вървят много процеси на всички възможни нива.
Другото, което започна вече и ще го наблюдаваме, е промяна на кората, на земната кора чрез различни движения на земните маси и ще ви дам един пример, който ми дадоха с Черно море наскоро, виждайки какво всъщност ще се случи с Черно море.
Георги е казвал, че това е бил Рая. Наистина мога да ви кажа, че това е най-енергийната точка на планетата Земя. Раят по онова време, говорим за доста хиляди години назад, той е бил едно езеро, не е имало Босфор, не е имало връзка, не е имало такава водна връзка и съответно в сухата част е била Райската долина с много интересни съоръжения, които и днес чрез сателитни снимки някои хора могат да видят. И ги виждат, те дори и в Google World се виждат – пирамиди, неща. И какво ми казват?
Винаги съм се чудела как така ще се вдигне нивото на океана, а България ще бъде предпазена. Много сме се молили за това, повярвайте ми, много молитви по върхове, по носове на морето.
И каква картина ми прожектират? Първо, една огромна пробойна, която се разширява и водата започва да изтича надолу през някаква вътрешна връзка, която е със Средиземно море. После едно повдигане на тектонската плоча, която е да кажем тук близо до нашите брегове, така че всъщност дъното на морето ще се повдигне и то ще се оттегли вследствие на всичко това, нагоре. Съответно връзката му с Босфора ще се прекъсне и това ще започне да става явно след около три години. И нивото на Световния океан ще се вдигне, а това е неминуемо, защото в рамките на десет години очакваме издигането на новия континент, за който Учителят е говорил, че ще бъде някъде в Тихия океан и че там ще живее Новата раса.
Вчера гледам как вали и си казвам какво е за Бога да кажеш една молитва и Той да каже на духовете, които са на вятъра, на облаците, малко да духнат в друга посока и облаците от планината да дойдат при нас. Това не е толкова сложно за Светлата Сила, пък камо ли… това са по-малки неща, разбира се. Това, за което говоря, са много по-големи процеси – разместване на тектонски плочи, потъвания на острови и т.н. Примерно за Холандия мога със сигурност да кажа за тази земя. Скоро една приятелка ми казва за Гърция за остров Тасос, че са си махнали караваната оттам и Слава Богу, защото се оказало, че на следващата година когато отишли, морето вече било на три метра навътре нали близо до къмпинга и такива неща интересни.

Тоест ЗЕМЯТА СЕ ПОДГОТВЯ И ВСЕПРЕЧИСТВА.

Какво се случва с хората, които живеят на Земята? Това е интересното. Едно от нещата, които доста отдавна се случи е, че много от душите, които бяха горе, не зная колко милиарда нали, тези сведения ги има, Георги ги е давал и Учителят, напуснаха. Напуснаха, тоест чрез светлинни коридори тези души се отвеждат всяка на планета, място, слънце, кой до където е стигнал, нали. За мен това са души с по-лека карма, които си отидоха по този начин, т.е. те няма да преминат през всички тези трансформации, които тепърва ще се случват с планетата. Съответно дойдоха душите от Новата раса, които са в очакване и много хора, които идват при мен и ми казват: „Силвинка, не можем да имаме дете“ и след това ми пишат: „Уау след толкова години най-накрая…“, нали все по-често виждам, че това е душа от Новата раса, те започват вече да се появяват. Преди между другото си мислех, че са тук, но не е точно така, съвсем други неща. Да, това разселване на душите, което общо взето се случва, че просто на който докъдето му е дорасло съзнанието нали ще се разпределят нещата оттук насетне. Какво искам да кажа?
В момента на Земята има хайде да кажем три категории хора. В момента тук са най-големите грешници на човечеството – ама содомисти, ама хомусексуалисти, ама не знам какви, хора наистина с много тежка карма са тук, за да си платят, защото е дошло времето за това и Светлата Сила подготвя този процес. Другото са двеста милиона хора, това са най-висши светли духове от Христово съзнание от всички възможни йерархии, това не са човешки души, реално с всички тях досега вървеше процеса „Божествено лечение“ или Божествена Алхимия, как ще го наречем нали, на които кармата се пречиства и съответно те продължават по един съвсем друг начин, живеейки в лекота и така Божия мир, което няма по-важно нещо от Божия Мир.
А, да завърша тук, повдигане съзнателността на цялата природа, понеже говорим за Земята все още и природата.
Ето ги облачетата…

Съответно какво се случва с човека?
В биокомпютрите на човека и на всяко същество чрез поведението му и всичко, което той прави /но те се влагат предварително, разбира се от Светлата Сила, за да мине през определени опитности/, се създават едни програми. Например, програма „месоядство“, програма „хищничество“, програма „убийство“ и т.н. Доста време работех с животните и с програмите „хищничество“, с програма „месоядство“ при животните не ми разрешиха да работя, тя ще си остане, те ще си останат явно месоядни, но много животни, всеки ден наблюдавам моята котка и днеска хвана мишка, още не е проработила, но ще преработи, в това съм убедена. Тази програма се премахва, съответно тези съзнания и на животинското чрез това пречистване, което се прави, тези съзнания се променят. Променят си поведението, включително и животните, все по-разумни.

И минавам на най-важната фаза, която е ПЕТТЕ ПРЕОБРАЗУВАНИЯ, които настъпват при човека и са в ход. Като казвам „човека“, говоря за тези двеста милиона човека, които са в момента на Земята – АВАТАРИТЕ, които Георги в началото благослови.

Първата фаза – ПОДМЛАЖДАВАНЕ И ОБНОВЛЕНИЕ НА КЛЕТКИТЕ. Това нещо са го наричали древните Eликсир, още по-древните са го наричали Амброзия. Амброзията – това е сладко вино или гроздов сок и мед.
И когато започнаха да работят ДУХОВЕТЕ НА ПОДМЛАЖДАВАНЕТО или на ОБНОВЛЕНИЕТО, много интересно, че те изглеждат като пчелички, КОИТО ВКАРВАТ СПЕЦИФИЧНА ЕНЕРГИЯ В КЛЕТКИТЕ НА ЧОВЕКА и това е БОЖЕСТВЕНИЯТ ЕЛИКСИР, ЕЛИКСИРЪТ НА ПОДМЛАЖДАВАНЕТО И НА БЕЗСМЪРТИЕТО, и много хора, които виждам, всеки следващ път изглеждат все по-млади и все по-свежи, и знам на какво се дължи това. Човек не си дава сметка… Когато всеки ден се виждаш в огледалото си казваш: „Бе да, същия съм си“. Да, но това не е така.
АМБРОЗИЯТА, скоро една приятелка ми разказа за едно вино, което не може да ферментира /някъде в арабския свят/, а ние с Георги пием вино, сладко обаче, не пием истинско вино, т.е. гроздов сок, който ще правим експерименти да видим дали пък няма да стане така, че вече няма да е нужно да го пресичаме, а при който да протече този процес.

Другото е ПРЕОБРАЗУВАНЕТО НА НЕБЛАГОРОДНИ МЕТАЛИ В БЛАГОРОДНИ, всеки според Добродетелите, които е изработил в последните… /може би през живота си до този момент/, но много засилено изпитите бяха през последните, може би, две години и наистина, последната година беше много интензивна в това отношение.

Просто ВСЯКА ДОБРОДЕТЕЛ СЪОТВЕТСТВА НА ЕДИН ЕЛЕМЕНТ.

Алхимиците са ги описали, между другото, това е Заратустра, това е висш посветен, който е дал това знание за златото на Божествената Любов и т.н., описани са. Този процес също протече. Той, мога да кажа, че е завършил. Между другото, сещам се за наш приятел златар, който казва, че много богати хора пият злато, разни златни топчета поглъщат с идеята да се случат някакви подобни процеси и при тях. Да, ама ядец! Без да си развил Добродетели, няма как да станеш златното момиче и златното момче.

След това, третото нещо интересно е СИНТЕЗА НА ЕЛЕМЕНТИ. И това нещо го научих по един много интересен начин, чрез една приказка, която е приказката за „Тримата братя и златната ябълка“. И ми казват: какво е златната ябълка? – ТОВА Е МЪДРОСТТА. Значи, ако се сещате за приказката, няма да я разказвам, тя е и доста дълга, но там има едно дърво и една ламя, която краде ябълките и трима братя. Единият успява да я спаси, но за да вземе царската дъщеря, това е от ДЕВЕТО ИЗМЕРЕНИЕ, КОЕТО Е ИЗМЕРЕНИЕТО НА МЪДРОСТТА всъщност, трябва да мине през още изпитания, да победи три лами. Кои са трите лами ?– трите звяра, описани в „Апокалипсис“. Аз ги наричам колегите – Ариман и Антихриста. Не вярвам да дойдат като ги споменавам, просто това пространство е пречистено напълно и няма такава вероятност.
Трите лами в себе си когато победиш, ти дават ДРЕХИ САМОТВОРНИ, тоест Принципът на това, което е заложено в човека като една саморегулираща се, самовъзпроизвеждаща се, самолекуваща се, само- само- само- всичко като система започва да работи в теб, включително и процеса на синтезиране на елементи, който се случва къде?
Това е ключът към слънцеядството, плодоядството и всички тези висши форми на хранене, които тепърва ни очакват, в това съм убедена. След години ще си говорим пак за тези неща. Защото няма как да изкараш дълъг, сух пост или воден пост, или какъвто и да е пост, без той да бъде изтощителен за теб, ако в теб не се синтезират елементи. И този синтез е нещо много интересно, което ми показаха, което протича в далака на човека. Там се създава една течност, която е подобно нещо на първичния океан, в който влиза духът на Живота, духът на Любовта. Значи не влезе ли Любовта, колкото и да правят учените, да синтезират човек – синтез, синтез, синтез, ама без Любовта – последния елемент и Духът на Живота да влезне, както е описано и в „Битие“, това няма как да се случи, да се появи живот. И всъщност в този бульон, който вече се създава и е създаден, като този процес ще се ускорява все повече в далака на хората, там започва да се синтезират аминокиселини незаменими и всякакви други елементи, които човек просто, съответно връзката му през слънчевия сплит със слънцата, с всички слънца, с всички звезди, всеки човек има тази връзка най-малко със Слънцето, най-малко. Има хора, които имат с всички звезди на цялата планета, включително с Централното Слънце. Съответно през тази връзка от слънчевия сплит нали, която ние наричаме сребърна, те са три връзки, аз съм го говорила, сребърната връзка на слънчевия сплит и другите две, които са нагоре, но през тази влиза енергия космическа и тя ни дава сила, сила, сила. Колкото и да работиш, каквото и да правиш ти имаш енергия. И можеш да правиш дълги постове и така нататък.
Същият този Дух на Живота работи за увеличаване капацитета на мозъка. Знаете, около четири процента мисля казват, че човек използва само от мозъка си.
Винаги като малка съм се чудела какво става с цялото друго пространство, какво става там, защо то не е активно, защо е заключено…?
Първо, там има много тъмни сили, много демони и неща, които са скрити и докато това не се прочисти, няма как да се отключи потенциала, който е. Тоест, подобно на това, което казах – да победиш трите змея, както ги описват в приказката и двете змии.

Двете змии кои са?
Учителят ги поставя в центъра на Пентаграма и не казва нищо за тях. Не казва защото е нямало достойни тогава, които да го чуят. Да ви кажа честно, това е много сложно, там просто минават наистина /много малко/… това е една цедка, с голямо страдание и много е трудно.
Но ДВЕТЕ ЗМИИ ВСЪЩНОСТ СА МАТЕРИАЛИЗМА И ЕГОИЗМА.

Георги:
И невежеството.

Silvina:
Двете змии. Невежеството също е голям порок, но материализма и егоизма – когато човек се справи с тях, му се отключват всички тези неща.

След това се отключва ДЪРВОТО на ЖИВОТА в тялото на човек.
В кое точно тяло е Дървото на Живота в човека? Някой знае ли къде точно е? Всичко е у нас. Дървото на живота.
– Белия дроб.
– Белия дроб? Във физическото тяло мислите, че е?
ДЪРВОТО НА ЖИВОТА Е В ЕНЕРГИЙНОТО ТЯЛО. То обхваща чакрите, меридианите, това е етерното, енергийното тяло на човека и там започва да се създава Дървото на живота. Съответно се случват всички тези промени с чакри, меридиани. Чакрите, казах, се завъртяха вече по посока на часовниковата стрелка и се случва най-интересния процес – СЪБУЖДАНЕ НА СЛЪНЦАТА В ЧАКРИТЕ. Това е едно постоянно вливане на енергия.
Защо мислите, че беше топло тези дни? Толкова енергия се вля в чакрите, просто не зная как го усетихте вие. От двадесет и четвърти юни насам – много, много енергия и съответно просто тези центрове се разшириха вече до максимум и буквално изглеждат като едни слънца напълно активирани.

И петата най-интересна фаза, която всички алхимици са търсили – философския камък. Казват, че ако стигнеш до това нещо, ставаш чудотворец, АБСОЛЮТЕН ЧУДОТВОРЕЦ.
Това ми го показаха чрез приказката за „Аладин и вълшебната лампа“. Приказките са истина, нали знаете. Няма история… Те просто са останали – митовете, легендите, приказките за неща, които някога са се случвали и народната памет ги е съхранила. И какво се оказва в тази приказка? Разбойникът дава достъп на Аладин… нали! Тъмният дух – не може, трябва да минеш през тъмнината, няма как да стигнеш до вълшебната лампа без да си преодолял тъмното, тъмният дух му дава достъп и реално Аладин получава вълшебната лампа.
Какво е вълшебната лампа?
Съзнанието на човека. И затова там е ключът и оттам започва всичко. И затова Георги толкова време говори за промяна на съзнанието и толкова години само за това говорим. И когато той запалва вълшебната лампа и Светлината влиза в нея, от нея излиза Духът, който може всичко.

ИМА ЕДНО ПРОСТРАНСТВО В ЧОВЕКА, което е СВЕТАЯ СВЕТИХ, НАЙ-САКРАЛНОТО ПРОСТРАНСТВО В НЕГО, това е тимусната жлеза, ТОВА Е МЯСТОТО НА БОЖЕСТВЕНАТА ЛЮБОВ, някои я наричат „ЖЛЕЗА НА ЩАСТИЕТО“.
Много хора, които са имали карма в отношенията, свързани с любов, с омраза, с подобни неща, там тази жлеза започва да се свива и да тръгват обратни процеси в нея.
Но когато започне процес на преобразяване в тимусната жлеза, тя всъщност се превръща във „ФИЛОСОФСКИЯ КАМЪК“.
И там, при висшите посветени, живеят Духът, Душата и Съзнанието на човека. Това са трите компонента, които са абсолютната същност на човека.

След смъртта на човек остават само те и изглеждат като една сфера, по-малка или по-голяма, в зависимост от това какъв човек е бил и какво съзнание е имал, и цялата му опитност е записана там. Съответно когато започва разпад на всички останали тела, всичко останало си заминава. Каквито записи има в тях, се прехвърлят към Духа, Душата и Съзнанието, и всичко това се изтегля нагоре. Това е всъщност човека. И това нещо, пак казвам, при висшите посветени се намира в тимуса.

И КОГАТО ВСЪЩНОСТ ЗАПАЛИШ ВЪЛШЕБНАТА ЛАМПА, тоест СЪЗНАНИЕТО СИ, В НЕГО ВЛЕЗЕ ДОСТАТЪЧНО СВЕТЛИНА, когато ПРЕОДОЛЕЕШ ДОСТАТЪЧНО ТЪМНИНА и ПРЕМИНЕШ ПРЕЗ ДОСТАТЪЧНО ИЗПИТИ, ТОГАВА СЕ ПОЯВЯВА ДУХЪТ, т.е. ТОГАВА СЪЗНАНИЕТО ТИ ПРАВИ ВРЪЗКА С ДУХА В ТЕБ, това е абсолютно, това е… какво да кажа… НЯМА ПО-ВАЖНО НЕЩО ОТ ТОВА и ТОЙ МОЖЕ ВСИЧКО!

Съответно душата в приказката е описана като царската дъщеря, за която Аладин построява двореца. Всъщност Аладин това е Дух, който може да прави тези връзки между Духа, Душата и Съзнанието. Там няма ли връзка, разпокъсано ли е, човекът е непълноценен.

И това е финалът на един наистина много дълъг процес, през който, може би, на пръстите на ръцете се броят хората, минали през това. Но щом е описано, значи е възможно и за много други.

Скоро ми показваха по повод СМИРЕНИЕТО – Снежанка и злата царица, която държала огледалцето и казвала: „Огледалце, огледалце, я кажи коя е най-красива на земята!“ и то отговорило: „Снежанка е най-красива, царице.“.
Какво значи това? Каква хубава приказка! Кое е най-красивото, което прави човека красив?
КРАСИВ ГО ПРАВИ ДОБРОДЕТЕЛТА.
САМО ДОБРОДЕТЕЛНИЯТ ЧОВЕК Е КРАСИВ и накъдето и да се насочи, в което и огледало на друг човек да се огледа, той вижда красивото.
А човек, който отвътре не е красив няма как вълшебното огледало да каже друго. Това всъщност е тайната на смирението.
СМИРЕНИЯ ЧОВЕК, ДОБРОДЕТЕЛНИЯ ЧОВЕК Е КРАСИВ ЧОВЕК.

Един процес изпуснах – ПРЕМЕСТВАНЕТО НА СЪРЦЕТО В ЦЕНТЪРА.
Много от вас ако някой ден се изследват, може и да се установи, че сърцето им вече не е както преди леко климнало наляво, а е преместено в центъра.
И също завърши процес, който беше изравняване трептенията на двете полукълба на мозъка, което беше около двадесет и четвърти юни, около Еньовден. Един наистина изключителен ден, който също много интересно преживяхме, както е и днешният.

Това е от мен, надявам се е било интересно с всички тези подробности.

Георги:
Приятели, предлагам нещо. И без това сме се събрали, да направим една молитва за закрила на този прекрасен град, защото с него съм свързан много години и край него баща ми доста години беше военен летец, на Граф Игнатиев.

Силви, ако искаш ти може да прочетеш молитвата.
Съгласни ли сте да направим една молитва за град Пловдив? А след това още един бонус ще направя, награда, по-специално към вас.
Облаците идват след петнадесет-двадесет минути и може да дойде облачния чадър над всички. Не знам, помолих Господа, но ако е Неговата Воля и ако сме го заслужили, ако не сме го заслужили…
Така. Сега е около тридесет градуса, тук има лек ветрец между другото.

O LORD our God,
FATHER ALMIGHTY,
Творецо на Небето и Земята,
of all visible and invisible!

Молим ТЕ, пази и закриляй град Пловдив
Облей го с Твоята животворна
Светлина и Всемогъща Любов!

Благослови и осветли жителите му!
Дарувай ги с Вяра,
Надежда и Любов,
Благодарност и Мъдрост,
за да вървят неотклонно
по Пътя на Истината и Живота!

O LORD, LET IT BE YOUR WILL !
THANK YOU
от Дух и Душа, ум и разум, сърце и воля!
GLORY TO YOU !

Amen! Aum! Aumen!
Amen! Aum! Aumen!
Amen! Aum! Aumen!

Harum! Harom! Harim!

Казвам за онези, които не знаят какво е „Харум! Харом! Харим!“ – в тълкуване на завършека на молитвите го има в „Озарения по пътя“ и деветдесет процента сигурно го знаят.

За АМИН! – а“ – „Дано бъде! Дано стане!“, това е човешкия амин.
В ангелските светове, в духовния свят е АУМ!„Ще бъде! Ще стане!“, там е много по-сигурно.
И в Божествените светове е АУМЕН!“ – казва се „Сбъдна се! Стана! Така е!“.

И завършек на молитвите във висшите сфери на Божествения свят
„ХАРУМ!“ – ТОВА Е НАЙ-ВИСШАТА РАЗУМНОСТ НА БОЖЕСТВЕНОТО СЪЗНАНИЕ – ХАРНИЯ УМ, „харно“ означава разум, а разликата между ума и разума е много голяма.
УМЪТ включва само нещата, които са нужни да се оправяме в материята. А РАЗУМЪТ включва Синхрона между УМ, СЪРЦЕ и ВОЛЯ, т.е. между ДУХ, ДУША и ТЯЛО.
Има ли този Синхрон, има и разум, няма ли този Синхрон, няма разум.
Затова се казва „Господи, надари ни с ум и разум“ – ум, да се оправяме в материята, да сме на далавера, шегувам се разбира се, а Разумът – да се оправяме изобщо във Вселената.
И така „ХАРОМ!“ – това е Най-Висшето Равновесие, БОЖЕСТВЕНАТА ХАРМОНИЯ, „ОМ“ – ами звукът на Хармонията. Така пеят, такава е музиката във Висшите Светове. Тами има едно огромно „ОМ“ и непрекъснато, което е изключително и човек ако го чуе, не го забравя цял живот.
И „ХАРИМ“ – това е Най-Висшата Благодат. „ХАР“ – харното имане, това е БОЖЕСТВЕНАТА БЛАГОДАТ, която се дава.

Така. Сега искам да ви кажа, че можете да ми задавате въпроси на мен и на Силвина.

Silvina:
Много се радвам, че благословихме Пловдив, защото са ми казвали, че това е един от най-големите центрове тук в България на тъмната ложа и така, хубаво е на братовчедите малко да им светне…

Георги:
Където е най-светло, там е и най-тъмното. Това е гаранция, можете да бъдете сигурни, това е равновесието на природата.
Но тъмнината винаги може да се преобразува в Светлина, а Светлината става все по-ярка и по-ярка, докато достигне до Светлината на Всевишния.

Като казвам Всевишния, ще си направя една лека реклама и лека хвалба, дори да ме смятат, че имам много голямо его. Имам си го и му се радвам, аз си се харесвам такъв, както казват хората. Трябва да се харесваме такива, каквито сме. Значи чета аз, много слушам, молитви и така нататък, в Псалмите се казва Всевишният, Всемогъщият, Всевечният, Всемъдрият, Безграничният и т.н. И Учителят има поне седем-осем израза и термини за Всевишния. Така, обаче никой не се е досетил… Я гледай! Досетил се е вече някой – седи така пред вас, да го нарече ВСЕЛЮБЯЩИЯТ. Гледах, търсих, абе никой не го нарича Вселюбящия, а за мен точната дума е ВСЕЛЮБЯЩИЯ и сърцето ми се обръща не на сто и осемдесет градуса, ами прави един кръг и пак застава на триста и шестдесет градуса. ВСЕЛЮБЯЩИЯТ… ами как не са се сетили досега, защото казват „БОГ Е ЛЮБОВ“, значи Бог щом е Любов, Той е ВСЕЛЮБЯЩ. Видяхте ли колко е простичко!
Да, ама ние търсим и си усложняваме нещата – ама различни дивотии, формули ровичкаме и т.н., а те са просто пред нас. Да. Ние търсим от какво нещо здраво да вземем и т.н., от каква скала да направим цимента. Ами скалата си е готова. Знаете ли, че от най-обикновена вар, варовик, който се пече в пещите, само че след като седи хиляди години става най-якия бетон. Значи с такъв варовик са правени нещата на Босненските пирамиди и той в момента е по-здрав, защото е на тридесет-тридесет и шест хиляди години, по-здрав от най-здравия американски бетон, дето го наливат за мостове, под вода и т.н.. Най-здравия! По-здрав няма! А обикновена вар са слагали – вар и пясък, хоросан демек. Ама вижте времето как прави – както прави от въглищата графит, а от графита – диамант.

Добре, започваме с въпросите. Ще гледам да ви отговарям кратко и ясно на тези, на които, разбира се, може да им дам отговор. Хайде, да не казвам, че може да го знам отговора, ама да не може да го чуете.

Silvina:
Като цяло как се чувствате, топличко си е все пак…

Георги:
Да, понеже няма микрофон, като задавате въпросите ще бъде като на телефонче децата както играят, докато стигне до нас. Тези, които го чуят, да го препредават, само че да не стане развален телефон. Децата така играят. Каквито искате въпроси спокойно можете да ни задавате.

Question:
Какво се случва в човека когато е под пълна упойка…?

Георги:
От собствен опит ли да го кажа…? Да, лежал съм доста часове, разбира се, но честно да ти кажа, изглежда Господ е твърде милостив към мен, само бях в една чернота в черните ъгли, нищо не се виждаше, абсолютно. Защото винаги, когато излезеш от кома или от дълбока упойка, на другия ден, не веднага, докторът те пита: „Ти какво видя?“ Уж много от докторите не са вярващи, не са религиозни, не са духовни, ама винаги те питат. И аз мога да кажа за много от хората какво са ми разказвали на мен, когато са излезли от кома, а това е подобно на комата, но все пак е кратко, докато те държи упойката. Така че това, което аз съм го усетил и съм минал през него беше това – Една абсолютна тъмнина, която нямаше никакво усещане, нищо, чисто и просто разтворен си в тази тъмнина, както ако преминеш случайно в Божествения свят /толкова си праведен/ по-нататък се разтваряш във Всемирното Съзнание и изчезваш.
Кажи и ти какво мислиш.

Silvina:
Със сигурност според мен са някакви големи преобразувания на съзнанието в този момент, някаква работа с подсъзнанието най-вероятно на човека, то е нещо подобно на регресията.

Какво се случва при регресията? Нека да ви кажа моя опит и защо не е полезна тя за човека, както и хипнозата /тя пък още повече/.
Защото подсъзнанието, това не е просто един склад на информация от миналите ни прераждания. Това е едно място, където са заключени демоните у човека, които той е привлякъл вследствие на грешките си в преражданията назад. И когато ние влезнем в тези пластове неправомерно, чрез някакви такива изкуствени техники, ние ги отключваме.
„Спомням си нещо… убила съм еди-кой си…“ примерно, обаче ние реално отключваме това нещо в себе си, разбирате ли. След това човек започва да… някак си малко по-различен става. При упойка със сигурност нещо подобно се случва.
Много хора които се събуждат са описали как излизат от упойката съвсем други хора, т.е. нещо в съзнанието им… Със сигурност Светлата Сила /се е намесила/ Както по време на сън Тя използва, за да работи много мощно със съзнанието на човека и с тялото му докато спи, същото е и с упойката, само че го поставя в още по-дълбока упойка от съня, за да може да прави още по-дълбоки преобразувания в него.

Георги:
Ами три дена след упойката, аз ще ви кажа. Като излизам от упойката, беше вечерта, вече шест часа, от обяд някъде е било, може би около единадесет часа ме вкараха в операционната на Военно-морската болница във Варна и започват да ме сглобяват, разбира се. Но когато излязох доктора пита:
– Как се казваш?
На всяко легло тогава имаше един картон и на картона са ти написани трите имена, какви медикаменти ти дават, инжекции и всеки има като график такъв, за да се знае всяко едно легло кой е там, дежурният екип да не сбърка нещо. И аз казвам:
– Докторе, там пише.
И той вика:
– Къде пише?
Отговарям:
– Ми там, на картона пише – казвам накрая – Георги.
И той вика:
– А, добре.
И ме пита:
– Я кажи, колко пръста са тук? – Показва си едната ръка.
Казвам:
– Докторе, пет са. Ама тази ръка като я показваш не знам дали е за галене или за шамар.
И той вика:
– Я гледай. Излезна от упойката, жив е и освен това е нормален.
Защото от упойка може да излезеш и напълно ненормален, което ти остава за цял живот. Но упойката, за да минеш през тези неща то е определено от горе.
Значи на третия ден разбрах, че не съм аз. Сменили са ме, на далавера съм – сменили са ме, да! Душата ли ми смениха, какво направиха – не знам. На осмия ден бях вече абсолютно сигурен. Всичко помня от живота си и така нататък, но не съм аз. Значи беше едно фазово преобразуване, защото преди това много ми харесваха ред ценни работи. След това, като напуснах болницата и вече като се оправих, година и половина бях в болнични, а бе нищо от старото не ми хареса. Дори летях, ама не с такъв ищах вече, какъвто бях. Мераци, нали човек като има хоби – леле, става луд. Дето е народната поговорка „Либето си оставям, хобито си не зарязвам“, т.е. мерака.

Silvina:
Свети Франциск много красиво казва, след като излиза от упойката, колко е преобразен.
Молитвата, която Георги каза в началото, тя е и за здраве и за всякакви добри неща.

Question:
Каква е връзката ни с мъртвите? Много често аз сънувам мои мъртви близки. Те ми казват нещо…

Silvina:
Мога да кажа, че съновиденията са най-ниското проявление, най-ниската степен на ясновидската дарба и много хора я имат. Не знам дали сте забелязали колко хора споделят за интересни сънища и съновидения, които са пророчески.
Скоро при мен беше баба Ванга и така ми даде тази дарба – да въжидам починалите. Започнах доста да ги виждам и, да ви кажа, не са страшни. Просто виждаш един човек, както си изглежда, само че това реално е съвсем друго измерение, по-висше измерение. Преди доста съм се плашела от този момент – какво ще се случи, когато тази дарба се отключи.
Нашите мъртви близки в съня ни винаги имат някакво послание. И интересно е, че имат символен език. Винаги казват нещо или носят нещо, но това което носят никога не е случайно нали, произволно.
Имаше един интересен случай с едни хора, които загубиха майка си и баба си. Установих, че това е Света Елена, на която кармата каква е била? Църквата я прави Светица. Всъщност Света Елена е човекът, който е премахнал.., е поискал да се премахне всичко за Мария Магдалина в евангелията. „Тая блудница…“ е казвала така. Същата карма носи Константин Велики, също Светия, за орязването от евангелията на много съществени неща, бих казала.
И тази жена се появи, и носеше една свещ, и посланието беше: „Аз ще работя за това истината за Мария Магдалина да излезе. Хората да научат повече за нея“.
Нали винаги си идва като мисъл какво послание ни носи този човек, но си имат и такъв символен език. И често като ги виждам, носят нещо, което чрез Дара на Съобразяване, който имам, се опитвам да тълкувам.
Много е важно да си тълкуваме нещата – този Дух в съня за какво е дошъл, какво иска да ми каже, нещо за миналото, за сегашното, нещо да променим сега, за бъдещето ли е какво е? Но за да ги сънуваш, трябва да имаш ясновидска дарба. И обикновено ги сънуват близките хора, които са пряко свързани с тях по някакъв начин.

Георги:
Ами за Господа няма живи и мъртви. Всички са живи, за мен също. Понеже всеки, който си замине, мога да направя връзка с него, тоест с Духа, с душата му и тази метамолекула, която остава горе и да имам връзка.
Защо ние се жалим и се съжаляваме и се тръшкаме?
Дойде една дъщеря при нас и започна да се тръшка толкова много. И й казвам:
– Защото майка ти я няма да ти е поддръжка.
– Тя ми  беше и приятел и всичко! Да!
– Да! И ти сега се тръшкаш, понеже си голям егоист, заради себе си. Искаш да ти бъде по-леко, нали? Майка ти сега е в светлите селени. Тя беше чиста душа, праведна и отиде там. Искаш ли  да се свържа с нея и да чуеш какво ще  каже? Да престанеш да се тръшка и да престанеш да бъдеш такъв голям егоист. Аз ти го казвам. Тя ще ти го каже същото, защото вече е с космическо съзнание.
Това е. Значи ние започваме да се тръшкаме заради нас самите, че не можем да направим връзка с този човек, че не го виждаме и т.н. Да, наистина, заминават си и така е, но те си заминават обикновено по Божията Воля и това е. Ние нищо не можем да направим по това, освен да се помолим за тях с

„Мир на душите им и Светлина по пътя им“!

Така се моли човек за заминалите във Вечността. И затова аз не казвам, че са починали, те са заминали във Вечността, откъдето са дошли тука.

Silvina:
Понякога също носят ключ за живите – нещо, което могат да му дадат, за да му подпомогнат за неговото развитие. Най-често помагат, т.е. те отгоре помагат на този човек за нещо.

Question:
Защо има хора в неравностойно положение и каква е причината да се случва това с тях?

Георги:
Сега, да ви кажа за хората в неравностойно положение и най-вече, децата които са тук и са дошли. Значи аз си спомням, че бяхме приятели с Дамян Дамянов. Сигурно го знаете този поет. Той беше така… нямаше нормално тяло, меко казано. Той никога не беше ходил свободно, не беше тичал, не беше скачал. Така. Но пишеше прекрасни стихове и не само стихове, имаше и книги. И ми ги подаряваше, защото бяхме близки.
Той беше дошъл тук /много по-късно го разбрах/, за да направи само за един живот две духовни трансформации и да се издигане нагоре на бърза ръка. Значи се е съгласил.

Имам един приятел, който е спасител на плажа и в момента. И той казва: „Извикаха ме горе…“ Защото все пак е духовен човек много.
А на хората с нисше съзнание направо ги пращат ту Онова са всичко легенди и приятни приказки, че ни дават да си изберем семейство, това-онова…
Какъв избор дават на съзнанието, което още е долу и яде риба, която е току-що уловена, значи жива риба? Как, какво съзнание е това?! Как ще го пращаме ние при музиканти, при културни дейци и т.н? Хващат го за ушите и завеждат го там в най-долните слоеве да го тормозят. Това е, семейството му избират от горе.
Но когато станеш отличника на курса, вече станеш духовен човек, можеш да си избираш едва тогава.
Какво ми казва моят приятел? Той казва така: „Виждам една светлина и ме пита: „Сега те изпращаме на Земята. Имаш две алтернативи, защото все пак си духовен човек, интелигентен. Едната е да бъдеш в здраво, хубаво тяло физически и цял живот да не боледуваш от нищо, а другата е да бъдеш в инвалидна количка, но ще бъдеш обграден с такава любов, такива мили родители ще имаш, такива добри приятели ще имаш, чудесно, ще се чувстваш прекрасно“.
Аз познавам едно детенце, което си отиде на шестнадесет години и беше така обградено от любов и грижи, но то беше дошло, за да си замине на тази възраст.
И приятелят ми каза: „Аз избрах второто. Това да съм жив, здрав, як.“
И затова сега е спасител на плажа. Първо майка му и баща му му „извадили душата“, после една жена не е можал да се завърти около себе си и непрекъснато животът му е ей така е бил объркан. И му казвам: „Нали ти си го избра? Казаха ти, че ще бъде така, това ще бъде така. Ако приемеш физически да бъдеш добре, нищо няма да ти е наред – затова недей да ми се оплакваш сега и да ми мрънкаш. Ама аз мога да ти кажа горе-долу как да закърпим положението. И сега има една сериозна приятелка, в крайна сметка. И му казвам:
– Слушай, затова, че тебе са те изпратили – разкаяние, молитви и т.н., и добри дела. Правиш добри дела и всичко е точно. Безкористно!
И наистина му се пооправи положението откак сме приятели.

Question:
Ако в един човек има много „Аз“-ове /например в една жена имало двадесет и осем/ и понеже лекарите смятат това за заболяване и ненормално, разбира се – това какво е? Има две теории. Едната е, че идват „Аз“-овете като души от предишни прераждания у нея, а другата е, че има вселяване на духове.

Георги:
Силвина може на бърза ръка да отговори, защото аз ако започна да обяснявам…
Ще ви кажа, всеки един от нас, вижте ме мен, имам десет души – „Аз“-а в момента и всеки един от нас има много, и затова няма Хармония, защото петимата викат така, петимата викат другояче. Трябва да ги накараш всичките, да ги подчиниш, ТОВА Е ЕГОТО, КОЕТО ГИ КОМАНДВА, егото командва. И егото взима много различни форми, и ти мислиш, че колкото имаш по-голямо его, толкова имаш повече вътре ортаци в командването на душата и тялото. Разбирате ме, нали, доста ясно говоря. И поради тази причина аз не съм жив нормален човек, няма нормален човек. Светиите са нормални!
Защото егото винаги има различни форми, гледа да те излъже, гледа да… Най-важното е да му сложим вилката отгоре, да го потиснем – „О, ти ли ще ме командваш?“
Егото е прекрасно нещо, най-прекрасното нещо, което е дадено на човека и в тези материалните светове, обаче и най-недоброто нещо, което е дадено, когато човек стане личност вече. Да държи на себе си, разбира се, обаче ако продължава да има его, става все по-зле и по-зле. И както на онзи тъмнолик ръководител, започва – майка му умряла, той избива всички бременни, включително и бременните крави. Аха! А вече е светнат! Защо? Само, защото не може да озапти егото си. И така!
И иначе за мен има много духове. Когато си отворен, тоест имаш пороци, ами ясно е, че ще влязат при теб. Обичаш алкохола и си пияница – ами ясно, че ще влязат десет или двадесет духове на пияници. Силвина един път ги брои на един наш приятел – колко бяха? Сто ли, деветдесет ли бяха? Толкова много, че се хванах за главата, а всеки ден се виждам с него, обаче той си пие, пие, пие и няма отказване.

Silvina:

И колкото повече пие, толкова повече такива духове привлича. Не знам тази тема доколко е интересна за всички, но наистина в повечето случаи става въпрос за обсебване, за вселяване на духове.
Ще ви дам един пример с един много известен човек, на който му гледах прераждането като Калигула. В момента е много известен лидер на голяма такава сила. Но като Калигула – лудият император, е типичен пример за човек, който не е в час. Става император и в началото е много добър, дава добри неща и изведнъж започва – убийства, наказания, лудости и всякакви странности. Човек с обсебено съзнание, при който и сега наблюдаваме как лека-полека това съзнание, неговото собствено започва да дава на „заден“ и да се проявява тази тъмна сила, която е в него.
И това са, всичко е въпрос на пречистване. Когато се пречисти тази тъмна сила и човек си става нормален, всички тези странни мисли и неща изчезват.

Георги:
Голямо его, голямо обсебване. Така се казва, само с две думи да се отговори на въпроса.

Silvina:
Стари „Аз“-ове няма как да са. Не са стари „Аз“-ове понеже въпроса беше това.

Имаше въпрос от другата страна на публиката. Как да дишаме?

Георги:
Как да диишаме?
О, сега ще ви кажа как, много просто. Докато сме на земно ниво тук, правим холотропно дишане като йогите, дишаш дълбоко, това-онова. Щом преминеш рубикона, духовното ниво, не трябва да ти се чува дишането, абсолютно. Имаш едно такова слабо дишане, почти те мислят, че си заминал.
Един път Силвина, когато беше в Небесните селения и тялото там, и слушам и си викам, абе почти не й се вдига тук /гръдниа кош/, почти не диша.
Това е същото, когато ловецът обере мекия спусък и спира дишането, защото с дишането може да шавне мерника. Така леко трябва да дишате и леко, когато вече видите, че идва животинката да й отнемете живота. Прости ми, Господи, за всичко, което съм направил на тия животинки!
Молил съм се неведнъж, разбира се и ми е простено, обаче минах през доста изпитания, да не ги кажа страдания големи затова, че…

Недейте да отнемате живота и на мравката, и на комара, само го духам от ръката си или го гоня, защото ще ви кажа, Силвина го знае много добре, защото тя ми го каза.

На Земята хората са станали смъртни, били са безсмъртни, само защото са започнали да убиват волно или неволно останалите животни.

Е, не можеш да живееш безкрайно. Това е! СМЪРТТА ИДВА СЛЕД КАТО ДАВАШ СМЪРТ.
Освен това, след като се храниш с месо, което е абсолютно жива смърт, нали?
Аз едно време исках всички да ги направя вегетарианци. Сега тази година, точно на двадесет и първи август правя двадесет и една години вегетарианство – без месо. Не съм го помирисвал, двадесет и една. Е! Слава на Бога! Какво ми е? Може да съм леко ненормален, обаче иначе съм здрав и нищо ми няма, нали? Не пия по една шепа лекарства, не съм ходил четиридесет години на доктор, вярно. Обаче ненормалните сме така. Не съм виждал нормален човек на Земята. Тъй като вибрациите на двете полукълба са различни обикновено, само на светиите са еднакви. И ред други работи има за нормалност нали, казвам го полу- на шега, полуистина, но знаете че в шегата има и истина.

Silvina:
Ако мога да кажа малко за месоядството защо мисля, че е много важно. Много хора продължават да си ядат месо – няма нищо лошо, но в един момент сигурно вече няма да им се яде толкова и това си е много хубаво.
Обаче искам да ви обърна внимание какво се случва с човека, когато се храни с месо. Скоро ми казаха, че вече Светлата Сила все по-малко ще допуска това нещо да става. Съответно ще се увеличава и то се увеличи вече доста като време срока, в който бесовете на животните остават в месото им.

КАКВО СА БЕСОВЕТЕ?
ЖИВОТИНСКАТА КАРМА!

Затова Учителят казва: „Грехопадението започва с месоядството“. Защото хората тогава /това си е програма Божествена, но се е стигнало дотам/ да започне инволюция на Земята и именно по този начин всъщност Небесните Йерархии са вкарали човека в ниското, в тъмното, като са го принудили да се храни с месо.
Знаете Исус какво е правил, той е гонил бесовете и е лекувал вследствие на това. Нещо подобно правим и сега с Divine Healing – гоним демоните и тъмната сила у човека и съответно протича и лечебен процес.
Бесовете, тоест кармата на животните, която те създават чрез хищничество, чрез ред други неща, чрез агресивност прекомерна, е неистова. Така ми ги казаха. Аз ги видях тези същества, те изглеждат като изродени животни – котки, кучета и т.н. – изродени. И всъщност

Светлата Сила увеличава срока, през който този негатив престоява в месото след смъртта на животното и човекът се храни с него, всъщност се храни с кармата на животното. И затова става страхлив, агресивен за момент.

Може да наблюдавате нали какво се случва след като хапнете месо – натежава ли ви, дали ви е по-нервно малко след това. Всичко това са индикации, че нещо не е както трябва. Съответно все още продължава и процес, който за своите синове Бог продължава да освобождава тази карма, може да е часове след като човек се е хранил, но тя се освобождава и на човек пак му олеква и всичко се връща. Но съм убедена, че в един момент Светлата Сила ще вдигне ръце и ще каже „Аман бе, синове Мои, хайде стига вече с тези неща. Време е за промяна.“

Георги:
ГОЛЕМИТЕ ПОРОЦИ ТРЯБВА ДА СЕ ОСТАВЯТ!
Най-напред големите, а после и малките. Но с големите пороци хората не могат да вървят напред, както с месоядството. Така е. Вижте, дошъл е върхът на мерзостта, пише го в Евангелието и в Стария завет на Библията, много от пророците го пишат. Върхът на мерзостта е когато видите, че на официални места, те там ги пишат „свети“ места, но това означава на власт имащите места, вече се е настанил порока, който управлява
Не може да се отхвърля една страна като Унгария за това, че е пуснала закон против половите извращения и като огромната Русия, където Путин също е наредил това да влезе в Конституцията – Брак само между мъж и жена, между нищо друго, това е. И Бог да бъде споменат в Конституцията на Русия. Да, лично го чух с ушите си, така че тези неща ги приветствам.
А Западът с криворазбраната, абсолютно криворазбрана демокрация, което няма нищо общо с истинската демокрация вика обратното.
Аз съм го казвал:

НЕ ПРЕКАЛЕНО ДОБРИЯ ЧОВЕК Е ДОБЪР, А САМО СПРАВЕДЛИВИЯ ЧОВЕК ПРАВИ ИСТИНСКОТО И ТОЧНОТО ДОБРО!

Те искат да се направят по-големи католици от Папата, тоест по-добри. Дайте да разрешим на всички /еднополови да се женят/ и всички -„да“. Трябва да се уважават душите им. Тези хора обаче трябва да си разберат мястото и да разберат, че на тях им е дадено това изпитание. Аз както харесвам хубавите жени и както съм ги харесвал, и съм бил луд по тях, аз ги разбирам – така да харесват собствения си пол. Значи като се поставя на мястото им аз го разбирам, ама едното е нормално, другото е ненормално. И понеже е ненормално, спри с тази ненормалност, за да може да ти се простят всичките грехове от всичките предишни инкарнации и прераждания на Земята. Това е цялата философия, друго няма.
Господ иска в един живот /поне да спрат/. И някои от тях отиват монаси: „Ние отиваме калугери!“ … еди какво си. Леле, там един ми разказваше точно отиват в гнездото на осите, защото там е три пъти по-голям разврат. И аз не знаех, но той е бил навсякъде, обиколил е човека, богослов е, и казва: „Най-сетне избягах.“
Ами как ще стои там един свестен, честен и нормален човек?
Казвам предварително, преди Бог да ти забрани, това се казва Целибат на Изток, да ти забрани всякакви контакти с жените, бъди си с тях, ама два-три-пет-десет, за Него няма никакво значение. Значи за мен са аскети тези, които имат един брак, една жена. Да, прекрасно е ако бъдеш верен, искрен, истински. Но ако си намерил истинската си любов! Ако не ти е истинска, започваш да търсиш. А пък ако ти харесват жените, живей си така, все пак грехът с жена е съвсем малък, нищо че има много жени и ти се трупа все пак някаква карма, но са жени, а не с животни и със собствения ти пол.
И така, значи това са големите /грехове/ – наркоманията също, защото те отвежда в едни хубави видения, това-онова, но те не са истински и те те повреждат. И освен това те ти повреждат не само физическото тяло, те ти повреждат астралното и менталното тяло, и ти не можеш да станеш никога вече истински човек, тоест да се ОЧОВЕЧИШ.

КАКВО Е ЕВОЛЮЦИЯТА?
ОЧОВЕЧАВАНЕ!
Ние още не сме човеци, полускотове. Аз като гледам на земното кълбо, човеците са сигурно една шепа. Значи водим полускотски живот. Учителят го е казал, аз само го преповтарям. Изменило се е все пак от тогава, човеците сега са повече.
Значи ОЧОВЕЧАВАНЕ, ОАНГЕЛЯВАНЕ, т.е. ОДУХОТВОРЯВАНЕТО И ОБОЖЕСТВЯВАНЕТО на ЧОВЕКА. 
Това е пътя. Това е Еволюцията. Рано или късно, -ГОРЕ! Там е  ВЕЧНОСТТА, там време не тече. Пак ще ни връщат, пак на изпит, пак насам, пак натам. Искам да спестя на тези хора, които са грешни, седемдесет и четири хиляди години. Само това искам да им спестя като ги уча непрекъснато /и Силвина, и аз, разбира се, и всички ние, които сме се събрали тук, няма нито един случаен/. Всички сме Служители и Апостоли на Светлината, следователно всички ние ги учим на морал. Това е.

Но ние самите трябва да бъдем наистина много морални и безупречни. Да, знаеш го на теория, но докато не го приложиш на практика, няма ефект.

Практиката – „По делата им ще ги познаете“ казва Исус и ето какво пише на последната страница на Откровението, т.е. „Апокалипсиса“ на Йоан Богослов:
„Ето, ида скоро и от Мене е наградата, която давам според каквито са делата им“. Това е, няма друго.
НЕЩАТА СА ПРОСТИ, НО ТРЯБВА НЕПРЕКЛОННА ВОЛЯ.
Да, лично на мен ми струваше много да се откажа от хубавия пол. Много! Честно казано. И този изпит много пъти не съм го издържал, това е най-висшия изпит. Могат да те подкупват с пари, с оръжие да те заплашват и т.н., могат да ти дадат власт, които са много опияняващи и много хора, които са на духовно ниво, са се отказали от тях. Но когато ти изпратят една хубавица и се влюбиш в нея – сдал си багажа, край.
Както и да е, вече трябва да приключваме.

Silvina:
Има само още два въпроса преди това и накратко можем да отговаряме.

Question:
Какво да правим с плевелите в градината?

Silvina:
Ние имаме много богат опит с това… /отговаря се на въпроса по-надолу/

Question:
Когато имаме тежко болно животно, как да го гледаме, какво да правим?

Георги:
Ами да им кажа онзи пример за четирите часа с молитви… Тия големи кавказки овчарки на една наша позната пускат пяна /от устата/ и тя се обажда на доктора, и докторът казва: „До двадесет и четири часа, четиридесет и осем най-много… няма смисъл да идвам… кучето ще умре.“
След четири часа молитва, жената каза /знаеш откъде е и коя е, приятелка ни е/: „След четири часа животното започна да се оправя и на другия ден беше напълно здраво. Обаждам се на доктора и той казва: „Не е от тази болест.“ Е? как не е от тази болестт? Четири часа по Молитвеника! И казвах най-вече от молитвите на Силвина от Божественото лечение, на кучето до главата“.
След четири часа казва: „Пяната му спря. Пяна му излизаше от ушите, от всякъде пяна и се вижда, че то бере душа. Но започна да се оправя след четири часа. И на другия ден след като станах, то беше станало вече и ходеше из двора.“

Silvina:
А аз трябва да кажа, че ЩОМ ЕДНО СЪЩЕСТВО ТИ Е ПОВЕРЕНО – ТОВА Е ВЕРНОСТТА, което е много важно нещо, ЦЕЛОМЪДРИЕТО И ВЕРНОСТТА. Вярност към всяко едно създание, което е около теб и ти е поверено – да се грижиш за него. Ти си по-висшето същество, на което е изпратено това същество, за да се грижиш за него по някаква причина. Може карма да ти е, нещо да си бил… в случая става въпрос за куче, нещо да си наранил на някое животинче и заради това сега си изплащаш кармата като гледаш точно кучета.

Много хора пристъпват към ЕВТАНАЗИЯ. ЗА МЕН ТОВА Е АБСОЛЮТЕН ГРЯХ, това си е убийство. И човек трябва да си изкара срока, който му е даден за грижа към това същество, колкото и да е тежко, явно това е съдба и на двамата и трябва да си я преминат.

Георги:
Кажи за саможертвата на животните, защото животните се жертват за стопаните си, за господарите си и то твърде често.

Silvina:
Те затова се разболяват от същото, което има и стопанина, просто те изтеглят от кармата на стопанина и по този начин се жертват, за да не пострада той. Тези същества му помагат. Не само животните и растенията се жертват, въобще цялата природа се жертва. Някак си, ако човек има връзка с нея, със всички същества, те могат да му помагат по всякакви начини. Изключителни същества са!
Аз скоро имах един случай с едно от нашите котета и ми казват:
– Утре ще дойдат духовете на смъртта и ще го приберат и то ще умре.
И аз казвам:
– Господи, моля те, какво можем да направим, за да се спести това нещо, да не си отива животинчето?
То е още малко бебенце, котето нямаше и два месеца. И ми казаха:
– Добре, но някой трябва да умре.
Вижте, когато има карма, макар и по някакъв символичен начин, тя трябва да се изплати. Слава Богу, ние я изплащахме по символичен начин! Казват:
– Да, трябва да умре някой.
Питам:
– Може ли да е растение?
– Може!
Това беше вечерта. На другата сутрин ставам и един от тагетисите, туртите жълтите, кичестите от тези големите – абсолютно мъртъв. Изсъхнал напълно.

Георги:
Ами кажи сега въпроса. /към човек от публиката/

Question:
Въпросът ми е за за българите и бялата раса и за това, че всичко тръгва от тези земи и от България – така ли е? Тук и за розетката на Плиска можем да кажем…

Георги:
Да, абсолютно! Можеш да бъдеш абсолютно сигурен така, както ти седиш там, а аз седя тук.
За точност, точно преди тридесет и шест хиляди години слизат Божиите синове от Горе, за да може да направят контакт с хубавите земни булки и да се пръкне, да се роди бялата арийска раса. Осемнадесет хиляди години е подготовката само те да свикват да се раждат тук и т.н. Преди осемнадесет хиляди години започва или преди тринадесет-дванадесет хиляди и петстотин години. Най-напред си отива Лемурия и след това си отива Атлантида с повече от половината население, всичко, което е било с /леко така/ неадекватно поведение и мислене. Онези, разбира се, са заминали в Шамбала и след това, след като се оттича водата, тогава е имало потоп, за да може да се изчисти голяма част по физически път от човечеството, за да тръгне новата бяла раса.
И така, тракийските земи са ни определени и морето. Преди да има това море е имало друго Сарматско море, което е наистина е на двадесет хиляди години. Преди дванадесет хиляди и триста години се оттегля, става само едно езеро и Райската долина става Райска долина. И в нея всичко тук тръгва – включително царевицата, доматите и тютюна, които мислим, че са от Америка. Следващият път са от Америка! От тук траките четири хиляди години преди Магелан, Колумб и Америко Веспучи откриват Америка и ходят там.
Културата на инките и на маите е тракийска.
След като им занасят всички работи от Райската долина, защото би следвало да бъдат разселени по целия свят, то това е задачата – дървета, храсти, цветя, всичко.
Розата – да! Ами аз затова казах, че родината на розата е тук. Къде другаде да е? Роза Дамасцена.
Ето, всички тези работи си идват на мястото и вече са доказани. Доказани са. Докато аз го зная от Горе, като информация от ВИП-а.

Какво е ВИП-а? Всемирното Информационно Пространство, за което имам карта за влизане вътре, в читалнята /така да се каже/, в библиотеката.
Имам карта, показвам я на хората и така чета. Обаче сега вече се доказа от земни източници, че всичко това се е знаело и е написано, и от ведите, и от руните, и от ред други работи.

Значи Първата българска държава е била шест хиляди километра или повече от шест хиляди километра дълга и четири хиляди и петстотин километра широка. Ами какво да говорим тогава? Черно на бяло! Освен това, по какво се познава, че арийската раса тук, тракобългарите, са по-различни от другите в света? Навсякъде е имало робство, във велика Русия е имало крепостничество, подобно на робството. Знаете ли какво е писано във всички първи дванадесет държави, които са направени от българите, големи или малки, да не говорим за Волжска България?

„Който влезе тук, става свободен човек“.

Колко века е имало робство? А тук няма робство и ред други неща, които съм ги казвал неведнъж.
След битката оцелелите биват пускани, а не пленниците да са продавани във робство, за да са на далавера, както гърците и евреите са правили с враговете си. Или са ги избивали да намаляват, или са ги продавали в робство, за да вземат някоя и друга златна монета.
Не! Пускат се, дава се помощ на ранените. Пускат се. Хляб, сол и се изпращат пленниците.
Коя друга страна в света, коя друга цивилизация в света го е правила питам аз? Коя?!
Е, благодаря на Господа, че ме е изпратил тук!
Но и в Албания да ме беше изпратил, пак щях да говоря Истината. Това е! И където и ще да е, защото това е Истината.
Не че не е имало от бялата раса и в далечния Север, имало е и в Африка, чисто бели. И са носили маски, иначе са бели, високи и синеоки, защото тогава е имало от властимащите заповед да бъдат избивани.
Ние мислим, че сега са открити всичките световни открития. Боже! Лазарът го е имало през всичките времена и го е имало като едно обикновено фенерче, защото когато са открили в Африка един такъв човек и са виждали, че е бял, пише го в един много стар ръкопис: „Убиваха го със слънчев лъч и той ставаше на пепел…“ Какво убиваш със слънчев лъч и става на пепел сега? Всичките го знаете, ама преди хиляда-две хиляди години не сте го знаели. Ето, виждате ли, всички неща са били у посветените.
Изкарват един джип, който има останки сега във Ватикана. Във Ватикана има такива работи, обаче няма в тази част, която пускат за музея да се гледа от всичките, а в другата част. Хиляда осемстотин и някоя година, даже седемстотин някоя година на края на осемнадесети век копаят и откриват един джип. Джип – метален, всичко, както трябва да бъде и един го нарисува и остатъци от него са във Ватикана, разбира се. Той е изгнил, значи е правен от ламарини, от желязо, от гумите му почти няма нищо. Е, може ли преди двеста години нашите да заровят един джип сегашен, модерен, хубав? А толкова работи има там и мога да разказвам, но тези работи от всички се знаят.

Silvina:
Георги, знаеш ли, времето напредва и не всички като теб издържат на слънце толкова дълго…

Георги:
Да. Чудесно е.

Silvina:
Може и да издържате.

Георги:
Въпрос ли искаш /към слушател/? Кажи го и този въпрос и това ще е.

Question:
Как да се справим с вината и самообвинението?

Георги:
Виж, няма да казваш на Господа, че си голям грешник, само кажи:

„Господи, разкайвам се за всичко недобро, което съм направил и което съм направил на всяко едно живо същество“, включително и на човека. Наранил съм, обидил съм, охулил съм, лишил съм от живот и т.н., това е, „ПРИЕМИ ИСКРЕНОТО МИ РАЗКАЯНИЕ!“.

Когато се молиш така, няма начин да не го получиш. Като онзи, който бил военен и който е стрелял, има повече от десет убийства. Последния път като го видях, преди два месеца, питам Бог и Той вика: „Простил съм му всичко“. А! Простил му е убийство още в сегашния живот – ами защото е много вярващ.
Като си вземе своята пенсия, той я раздава на всичките и живее само със заплатата на жена си. А е бил в Контингентите по шест месеца, по една година и казва:
– Две жени ме напускат. Тази жена дойде при мен, но Бог я изпрати. Двадесет години по-млада от мен, живеем заедно. Тя ме храни, всичко. Взимам и всеки път чета твоя Молитвеник.
Питам:
– Защо не отидеш при дядо поп?
И казва:
– Абе, не усещам, че там има истина – това каза човека.
Срещна ме на улицата най-случайно и му викам:
– Разбери ме, Бог ти е простил греховете.
– Сериозно?
– Да!
Защото много голяма вяра има, много силна и прави нещо, което е… раздава цялата си пенсия, значи ето това е Новата Промяна, това е Божествената Алхимия, този човек я е направил.

А ние ще се справим с тези работи. Казваш: “Аз съм била такава..“, „Аз съм бил такъв..“ – тогава съм бил с друго съзнание.
Не си вменявай вина за нищо. „Направил съм го!“ – даже се радвам, да! Радвам се, че съм бил лош, радвам се, че съм избил толкова животни, птици и риби и съм бракониерствал, казвам го официално. Е, значи аз съм се разкаял пред Бога, всичко е точно, сега няма муха /да убия/, няма мравка. За мравката внимавам и ако случайно умре, гледам да я съживя.
Не се шегувам, защото и това може да го направиш, нали.
Така, значи не си вменявай вина. Било каквото било, слагаш една черта и казваш: „Аз съм чисто нов човек и вървя по чисто нов път. Господи, приеми ме сега такава, каквато съм, за всички останали работи се разкайвам!“ РАЗКАЯНИЕТО Е МНОГО ВИСОКО НИВО, защото Той скоро ми каза преди няколко месеца: „Кажи им, синко, да казват три пъти „РАЗКАЙВАМ СЕ!“
РАЗКАЯНИЕ! РАЗКАЯНИЕ! РАЗКАЯНИЕ!
И СЛУЖЕНЕ! СЛУЖЕНЕ! СЛУЖЕНЕ НА ДРУГИТЕ ХОРА!
Трябва да служиш на някого, на някакво общество, на пет човека поне, а не да гледаш само собственото си мъжле и дечицата, майката и бащата. Ще гледаш на един по-широк кръг, да работиш нещо безкористно. Да отидеш и да чистиш всеки ден около чешмичката в градската градина боклуците. Сега един казва:
– Георги, откакто започнах да чистя един месец, животът ми се промени, бе! Всичко, каквото пожелая, става.
Всяка сутрин става един час по-рано и отива, вместо да прави Паневритмия, да посреща слънцето и гимнастика, отива и чисти наоколо, а те все хвърлят чаши от кафе, това-онова, цигари и други боклуци около чешмата в градската градина. И той казва:
– Рано отивам, няма толкова хора. Изчиствам си един чувал. Вече един месец и ми се промени живота.

Silvina:
Може ли да се включа и аз, защото има въпрос точно за чистене, за плевелите.
Може да идваш в нашата градина да плевиш! Просто се включвам с този въпрос и може да завърша с това, защото вече към два часа отива.

Всяко растение символизира една Добродетел, това не е тайна. Хранейки се с него, ние се свързваме с тази добродетел и тя нараства в нас. По същия начини и плевелите символизират порок.

Ще кажеш, че няма нищо излишно, но и порокът не е излишен. Значи трябва да минеш през тъмнината, за да стигнеш до светлото. И всъщност какво се случва? Когато чистим плевели, ние разбира се, винаги оставяме по малко, защото те са „стражарите“ на културните растения. По принцип не е правилно растенията да са сами, например само домати и нищо друго. Е да, но някои от съседните растения им помагат по някакъв начин. Не трябва напълно да се чисти, както в образцовите градини нашите баби казват: „Леле, трябва всичко да изчистим, че ще дойдат хора, да не се посрамим, че не сме си изчистили градините“. Тоест,

работата с плевели за мен е работа с подсъзнанието, саденето на растения е работа с добродетели и затова казах: „Каквото долу, това и Горе“. Всичко, което човек върши съзнателно, задвижва съответните духовни процеси в него.

Георги:
Искам да ви благодаря най-искрено, най-сърдечно и най-приятелски! И Силвина, и аз ви благодарим за това, че дойдохте тук и слушахте Словото! И за вашето пълноценно участие. Защото Бог е казал: „Синко, който присъства на мястото, дори една дума да не каже, той помага“. Нали ме разбирате? С присъствието си помага, защото е дошъл физически, направил е някакво усилие, а не отдалече да слуша и казва: „Да, Георги, аз после го слушах това“. Защо не дойде тук да слушаш?
Благодаря ви! Поклон!

Silvina:
Благодаря и аз! И наистина с пожеланието да се разделим /така да теглим вече чертата, както и Георги каза/ с вина, страх, с негативи всякакви. Да се разделяме вече с тях, за да може спокойно и в Мир да си вършим работата, всеки неговата си, за която е изпратен. Наистина има много хора, на които трябва да благодаря за целия този период, донякъде труден и за нас с Георги, през който имахме много подкрепа от много приятели и наистина днешният ден се надявам да е едно Новораждане, в което просто така ЛЕКОТАТА И МИРЪТ ДА СА С НАС ОТ ТУК НАСЕТНЕ, за да можем да работим по-спокойно.

Няколко думи искам да кажа за бъдещите неща, защото много хора питат какво предстои. Събитията с нас ще бъдат вече много малко. По някаква причина, общо взето се съобразяваме с това, което от Горе ни насочват. Това лято няма да има големи екскурзии до планини или езера и т.н., както преди, но ви съветвам в малки групи срещайте се, събирайте се и не чакайте ние да ви организираме, ходете на тези хубави места.

Съответно следващата лекция най-вероятно ще бъде в Бургас през август, т.е. юли ще бъде пауза и след това октомври в София ще търсим подходящи зали, места, които да могат да съберат всички. Надявам се до тогава и мерките да паднат, за да може по-спокойно да се събираме и така. Тук, разбира се, има книги, който желае може да си вземе, като дарение са нещата, нали те имат някаква стойност, но всеки ще прецени какво иска да остави, има кутии за дарение.

Така че ОТ НАС ОТ СЪРЦЕ МНОГО ЛЮБОВ и НАИСТИНА ДА БЪДЕТЕ ПРЕОБРАЗЕНИ И ПРЕСЪТВОРЕНИ СЛЕД ДНЕШНИЯ ДЕН! БЛАГОДАРЯ!

Да кажа и за срещите във Виноградец, понеже със сигурност много хора имат лични въпроси. Няма да е възможно с всички сега да се видим, нали така? Но събота, неделя и понеделник са дните, в които правим лични срещи във Виноградец – мястото, където живеем. Който се интересува, може да пише на месинджър и да получи информация или на сайта www.georgiizvorski.com – ето я информацията и от мен.

БЛАГОДАРЯ! ЛЮБОВ И БЛАГОДАРНОСТ!

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound
Cart Overview