Георги:
Започвам с едно изречение, защото и аз колко 15 години говоря с Господа и още продължавам да съм маловерец. Така, в Откровението на Йоан Богослов, Бог диктувал на Йоан какво да каже на 12-те апостола, 12-те апостолски църкви. Първите, които са, той след като си е заминал и правят 12 църкви и всеки един първосвещеник на всяка църква се казвал Светия още на Земята и той казва на един от тях, който му е много верен и му казва:
Бъди верен до край и ще ти дам венеца на живота – А на един друг казва – Виж понеже нито си топъл, нито си студен, а си хлъзгав и казваш – О, всичко имам, богат съм, здрав съм. – Аз ще те лапна, ще те сдъвча и ще те изплюя, за да разбереш силата ми.
Това, разбира се, е символ. Какво е искал да каже? Искал е да каже, че много ще го меси, много ще го тормози, МНОГО ЩЕ ГО ИЗПИТВА, докато стане или топъл или студен. Ще ви кажа, преди доста години, Духът ми каза:
– Синко, ЩЕ ОБИЧАШ НАЙ-МНОГО НАЙ-ДОБРИТЕ И НАЙ-ЛОШИТЕ. Другите ще ги обичаш равно, тези които са по средата. Но най-много ще обичаш най-добрите и най-лошите! – Викам:
– Тате, аз за най-добрите разбирам, сега за най-лошите?
– КОЙТО МОЖЕ ДА НАПРАВИ МНОГО ЛОШО, МОЖЕ ДА НАПРАВИ И МНОГО ДОБРО. КОЙТО ПРАВИ МНОГО ДОБРО МОЖЕ ДА НАПРАВИ И МНОГО ЛОШО. Обаче аз най-много се ОГОРЧАВАМ от БЕЗДЕЙНИТЕ, от наблюдателите, от съзерцателите.
Стои си само един и не влиза да направи нищо в живота. Имам един такъв приятел, който е вече на години, стар ерген и ми вика: “Георги, намери ми една хубава булка, невяста, около теб има много жени”. Викам “Да, все духовни са. Знаеш ли защо си в това положение? Човек, за да се ожени и за да бъде излъган от другата половина, той трябва да контактува с жените, не може да контактуваш само с мъже и да искаш да се ожениш, абсурд”. А той не излиза и не си подава носа никъде. Сега му се обаждам, преди две седмици и викам: “Ела, виж тук, ела на една моя изява в „Наш Дом“ – Духовният център, на Варна ела, какво толкова ти пречи, сам си, нищо, нямаш дете”. А има коте, две кучета и две кози и си стои на село и има 10 кошера и нищо не прави. „Ами не мога, похарчих парите”. “За какво си похарчи парите”? “Правих една голяма екскурзия по Испания, Италия”. Мед ми капна на сърцето, викам най-сетне този човек се отвори, автобус, минимум, според бройката на земното кълбо, те жените са повече, 60-65%, мъжете са по-малко, ама все пак поне половината автобус ще бъде с дами и той ще започне да контактува с тях.

Така, искам да ви кажа нещо, понеже почакахте, а важното е, разбира се, може да поискам извинение, което е нормално, веднъж една жена стой и чака и аз бързам онзи ден за автобуса от София да си отида към село, тя седи и вика: “Георги здравей, но той моят човек го няма”. Викам: “Защо”? „Ами аз дойдох само с 10 минути закъснение и него го няма”. Викам: „Слушай, той още може да не е дошъл, защото може да е закъснее 15 минути, почакай го 5 минути или 10 минути“. Пет минути човек чака за себе си, 5 минути за Ангела Хранител, след това още 5 минути, ако е твърде Великодушен чака за Господа, станаха 15 минути. Значи 15 минути все едно, че не си чакал, това е вече законно, но като станат вече повече от 15 минути да чакаш или си глупак, или си влюбен. А това е едно и също, но разбира се.

Ще ви кажа под секрет, че веднъж заради любимата, когато трябваше да чакам билет за самолета, при което на касата ми каза: “Като каца някой самолет – то имаше през 2, 3 часа в моята посока самолет – може да излезе някое място”. Аз винаги знам, понеже и баща ми е служил в авиацията, във военната, разбира се, и в гражданската авиация и досега има приятели, че винаги има между 3 и 5 места, свободни, в самолета и винаги може да се качи още малко багаж, защото те никога не го пълнят 100%, това е за осигуряване. Значи, стоя прав 24 часа, понеже там денонощно работи касата на летището, едната касиерка се смени, още една дойде, през 6 часа, може би, се сменяха или през 8 не знам. Когато пак дойде първата, тя като ме видя, че продължавам да стоя и вика: “Ама ти не си ли мърдал от тук”? Викам: “Не”. Това в една друга страна, разбира се  и тя тогава първият самолет, дето дойде, понеже идват с разни привилегии, тя им дава на тях билетите, на хората, някои отиват примерно.. Има си хора за болница, хора за кръщене, хора отиват на панихида и като каже и.. Аз стоя, викам: “Отивам при любимата”. Ей, като казах, първият самолет, който дойде, даде ми билет и се качих. Така, това е междудругото, за да знаете колко е мощна силата на любовта, значи тя е и със знак плюс и със знак минус .

Пътувам насам в 5:00, лекарката ми извади един зъб за нула време, за две минути, разбира се, викам: “КАРАЙ БЕЗ УПОЙКА, защото ще ми се схване ченето и няма..”. “КАК БЕЗ УПОЙКА, ти нормален ли си”? Викам: “Слушай, нормален, ненормален, ИСКАМ ДА ГОВОРЯ, че ме ЧАКАТ ХОРА, в крайна сметка”. Тя вика: „Аз ще ти сложа една упойчица”, сложи я, много внимателна, много добра. Значи Бог като почна да ми се подува от сутринта бузата, моментално УРЕДИ следобед, защото нямаше къде и как.

Преди няколко дни, АЗ ЗНАМ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ, но понеже ТРИ ДНИ ИМАШЕ ХОРА В ЦЕНТЪРА и аз трябваше да ИМ СЛУЖА, процеса беше СПРЯЛ, а сега само за няколко часа той се възстанови. Това го казвам междудругото за болезнените състояния на човека, ТОЙ може да ПОВЛИЯЕ и на болезненото състояние.

Ето какво става, сега ми идва нещо на ум, понеже никой не го е казвал до сега, а понеже доста почакахте, така да се каже, ще кажа някой интересни неща, може да са дребни наглед, но ТЕ НЕ СА ДРЕБНИ, защото е свързано с темата. А Темата е ПОДВОДНИ КАМЪНИ ПО ПЪТЯ НА ПРЕХОДА. Тоест какво ни МЪЧИ, какво НИ СПИРА, как не може ние гладко да вървим натам и това би следвало да бъде за всеки един от нас. Ако ги има предвид и ги ЗНАЕ КЪДЕ СА, както добрите щурмани, които водят кораба, добрите лоцмани, МОЖЕ ДА ГИ ЗАОБИКАЛЯ, защото ГИ ЗНАЕ! Значи там евентуално има подводен камък и той може да се блъсне в него.

Когато говоря и споменах БОЛЕЗНЕНОТО СЪСТОЯНИЕ, което е ИСТИНАТА, хората са съкратили думата на БОЛ – ЕСТ. БОЛ Е МНОГО на тракобългарски и на български и на санскритски също, бал, пети бал, девети бал, вълнение, бала е нещо голямо, бол е същото, много. А ЕСТ е ИСТИНА, значи МНОГО ИСТИНА, когато се ДАДЕ на НАС МНОГО ИСТИНА, а НИЕ ИМАМЕ У НАС МНОГО НЕИСТИНА. БЕЗ ДА ИСКАМЕ Я ПРАВИМ ТАЗИ НЕИСТИНА и без да искаме живеем така да се каже, малко по-мошенически, измамно, НЕПОЧТЕНО, нечестно спрямо хората, спрямо всичко, малко или много..

Ще си изключа телефона, разбира се, извинявайте.. Всичко е точно, абсолютно, благодаря ти, за две минути и сега вече започна беседата, благодаря ти… Това е момчето, което ме уреди, защото така гладко и бързо стана, тъй като иначе записване с дни става преди това в старозагорските зъболекарски кабинети, но СЛАВА на БОГА. Това ми е приятеля, случайно има един негов приятел, нали, много е хубаво да живееш в шуробаджанашката държава, наречена България. Аз много съм щастлив, че точно тук живея, защото, ако е при ония с капаците, както са ми казвали, една минута искам един подпис, в 18 часа свършват. В 18:01 искам един подпис. „А бе почакай ме само една минута да попълним някакъв документ”. Не, оня ТАК, гишето. „Чакай – викам – бе, ти човек ли си”? Не, гишето. Виж, човек по някой път трябва и да кривне от правия път, когато кривне В ИМЕТО НА ЧОВЕЩИНАТА, НА ПРИЯТЕЛСТВОТО, на шуробаджанащината даже. Той е прав и аз съм вършил мошенически работи, няма да ги казвам сега какви са, аз в нелегалните беседи успях да кажа, но в името на човека и Татко естествено ми е простил.

БОЛЕСТ значи ОГРОМНО КОЛИЧЕСТВО ИСТИНА, която НИЕ НЕ МОЖЕМ ДА ПРИЕМЕМ, защото СМЕ ПЪЛНИ С ЛЪЖА, ПЪЛНИ СМЕ С НЕИСТИНА и това СТАВА веднага БОЛЕЗНЕНО СЪСТОЯНИЕ, а истината е прекрасно нещо, истината, наистина е тежка дума.

Следователно ще цитирам още нещо, което сега се сетих, защото всички са мислили, че ЕРЕС не е добро нещо. Аз казвам, че ЕРЕС е НАЙ-ЧУДЕСНОТО И ПРЕКРАСНОТО ОТ ВСИЧКИ ДУХОВНИ НАПРАВЛЕНИЯ на Земното кълбо и се разписвам – Георги Изворски. ДЕВЕТ пъти казвам, че ЕРЕС и ЕРЕТИК е ЧУДЕСНО нещо и сега ще се обоснова.

ЕР – ЕСТ, БО – ЛЕСТ, БОЛЕСТ е МНОГО ИСТИНА, а ЕРЕС е СТАНИ И БЪДИ КАТО ИСТИНАТА! Който знае турски език, аз не го знам, ама знам някоя дума, който се казва Ердоган, чу ли сте Ердоган. Доган е сокол, а ЕР е СТАНИ, стани като сокол. Друга дума на турски е динч, която означава войн, войник, Ердинч. Понеже имам един приятел, дали се казва Динчер или Ердинч, Ери му викат, значи е Ердинч, той.. стани, бъди като войник, точен, изпълнителен, свестен, смел, решителен, чудесно. И като чуя ЕРЕС, става бъди като истината, стани като истината. ЕРЕСТА е за ДА ИЗПРАВИ ГРЕШКИТЕ на ЦЪРКВАТА, дали православна, дали католическа, дали източна, дали е западна, няма абсолютно никакво значение. Няма начин, да не е изкривила линията, няма начин, защото още 30 години след като си заминава, СЛАВА ТЕБЕ ГОСПОДИ, Господа Иисус Христос от Земята, неговите Апостоли, ученици започват да ИЗКРИВЯВАТ линията. Само 30 години, ами след 300 години, тя е съвсем изкривена! А СЕГА? Абсолютен КАНОН, капаци, консервирана и край! ТОВА ЛИ Е ИСТИНАТА? НЕ! Истината е ежеминутна, ежесекундна. ИСТИНАТА Е ЖИВОТЪТ, а ТОЙ Е ЖИВ, обаче трябва да бъде ЧЕСТЕН, ПОЧТЕН, НИЕ ДА ГО НАПРАВИМ ТАКЪВ! ОТ НАС ЗАВИСИ! Следователно, какво означава Еретик? ЕР, знаете, ЕТИК Е ЕТИКА, НРАВСТВЕНОСТ, МОРАЛ. А ЕРЕТИКА е нещо чудесно, бъди като морал, БЪДИ ЧОВЕК. Значи спазвай МОРАЛНО-ЕТИЧНИЯ КОДЕКС на Вселената. Чудесно, но хората като чуят еретик, той е изгорен на клада, ерес и така нататък. Всичко това е за промиване на мозъка, от нашата любима (аз уважавам всички църкви и всички религии), но все пак тя трябва да знае кое е ДА, кое е НЕ, т.е. с какво заблуждава масите. Значи, ако погледнем, хубав е папата, патриарха също. Е, той е баща на всички, значи патриарха, папата, те са нашите бащи възрастни, които ни учат и ни водят по пътя на ДУХА, обаче аз предпочитам ДА МЕ ВОДИ ЧОВЕК, който РАБОТИ С ИСТИНАТА! А не само защото е “ар”, нещо повече от другите или по-стар или по-голям, или “пат”, пат е родина буквално, обаче както и да е, означава и отечество, означава и баща. И затова ще ви кажа, че на Великият Богомил, който е Василий Врач, изгорен на клада в Цариград, са му казвали ЕРЕСИАРХ, защото неговото учение, което е и УЧЕНИЕТО на ЛЮБОВТА, което го е проповядвал и Исус, което го е проповядвал и Учителя Беинса Дуно, значи буквално едно към едно го проповядва и Василий. Има много Свети Василий, него защо не го произведоха за Светия и всички мислят, ама той е Светия, Свети Василий, ама кой? ПРОИЗВЕЛ ГО Е НАРОДА, ХОРАТА са го произвели за Светия, а не че е канонизиран от църквата, тя Василий Велики и ред други Василовци ги е канонизирала, но него НЕ! А е помогнал на толкова хора. Защо?  Защото е бил ЕРЕСИАРХ! ЕРЕСИАРХЪТ Е ПО-ГОЛЯМ от ПАПАТА и от ПАТРИАРХА, защото НЕГОВАТА ИСТИНА Е БОЖЕСТВЕНА ИСТИНА. Това няма къде ни да го прочетете, ни да го чуете, макар че изглеждат дребни неща, някоя друга дума казва Изворски и си решава да ги тълкува. Тълкувам ги, но знам, че е така, защото не аз ги тълкувам, ами ОТГОРЕ МИ СЕ СПУСКАТ и знам за какво става въпрос.

Друго е, че казват Изворски опростява нещата, как може.. Българите били кръстени на булгур, яли много булгур и ето. А не е ли булгура даден на българите като вид пшеница, жито и т.н.? Той е специален булгура, както лимеца, именно заради това се казва булгур, ако искат някой, аз мога да им дам.. БУЛ какво е? БУЛ е ЗАКОН! Затова се казва була, нещо, което е не само писмено, устно, но е ПРИНЦИП, затова българите са принципи. Какъв принцип? НА ДУХОВНОСТТА, а БЪЛ също е прекрасно нещо, вижте какво бъл, от там идва думата бълбука. На българите е дадено ДУХОВНОТО СЛОВО да бълбука и ЧРЕЗ СЛОВОТО ДА ВЪЗПИТАВА. Дори и БЪЛГАРИН, БЪЛ означава точно СВЕЩЕНОСЛУЖИТЕЛ и БУЛ, дали е БЪЛ, дали е БАЛ, бал значи много, както и да го наречем, това е дадено, БУЛ – ГУР. Г-то е БОЖЕСТВЕНОСТ, означава място, обикновено Вселена и АР, знаете, че е СВЕТЛИНА и РАБОТА. Това е българина, чрез труд, чрез работа, усъвършенства Духа и го разнася, Р-то означава рало, то е пробито в земята. Само р на български, малкото е пробито надолу, има чертичка, не е равно като в другите азбуки и езици. Това показва, че ние много ще орем, много ще се мъчим. Ар е разбира се и светлина и блясък, както ор и ур, булгУР, ако го вземем, УР е точно БЛЕСТЯЩА СВЕТЛИНА, ЗЛАТО. Значи една дума има разбира се винаги няколко значения, но те са близки, едно до друго.

Няма да се разпростирам в тази насока, а преминаваме към хубавите камъни, защото всяко нещо е за добро. Защо мислих за утре да отлагам, упойката щеше да ме поотпусне малко, може би щях да говоря пак така, но не точно така, тъй като лекарката, една млада хубава, с блестящ очи, ми каза: „Знаете ли, в упойката има малко адреналин”. „Адреналина – викам – ми е любимото вещество, за него преминах от колело на мотоциклет, от мотоциклет на кола, спортна кола, от кола почнах да хвърча, все повече и повече адреналин ми трябва, все малко ми беше, ама чудесно”. „Ама вие знаете ли, че човек става неадекватен”?  „Ама това ми е нормалното състояние, аз искам да бъда неадекватен и освен това ми харесва”. Не знам дали остана с впечатление, че нещо ми има, гаранция, 1000 на 100. Обаче аз ще кажа на моя приятел да изпрати една книжка: „Аз и Пикасо”, защото тя ме попита: „Вие сте някакъв интелектуалец, нали, художник ли сте, скулптор ли сте?” Викам: „Не, аз съм писател”. Вика: „Моят вуйчо е много голям скулптор, сега е пенсионер, но беше преподавател в художествената академия”. Няма начин, да не знае за Димитър Казаков – Нерон, за който съм написал една книга, 215 страници, нали „Аз и Пикасо”, следователно ще кажа на Минчо, да и занесе две книжки, едната за вуйчо й, едната за нея, за да разбере. Пита ме на каква тема пиша, викам й на различни теми, не и обясних, даже викам: „От време на време пиша някое стихотворение”. Така, толкова, за себе си човек не трябва да говори, особено Адепта и Духовния наставник, забранено му е две неща – да говори за себе си и да спори, даже няма право да спори със себе си. Какво трябва да казва? ВИНАГИ ИСТИНАТА!

Уловихме се сега за опашката на ИСТИНАТА, което е много важно, за да няма Духовни дразги, това е номер едно, значи понеже вижте МЪДРОСТТА ни води към ИСТИНАТА, ама не всеки може да помъдрее. Помъдряването става като трупаш знания, но знанията са НИЩО, ако не ги превърнеш НА ПРАКТИКА В ДЕЛА. Когато ги превърнеш в дела, те стават мъдрост, но както и да станат мъдрости. НАЙ-ХУБАВАТА МЪДРОСТ е когато ЗНАНИЕТО МИНЕ ПРЕЗ ИЗПИТАНИЕ, значи БОЛЕЗНЕНО СЪСТОЯНИЕ или СТРАДАНИЕ и стане МЪДРОСТ. Тогава вече ТАЗИ МЪДРОСТ ТЕ ВОДИ КЪМ ИСТИНАТА. Ти МОЖЕШ ДА Я ПОНЕСЕШ ТАЗИ ИСТИНА, защото иначе гърба и кръстчето ти е слабо да понесе истината, аз затова казвам болест – много истина. Но когато МИНЕМ през МЪДРОСТТА, ние вече започваме.. тука да ни щрака нещо, успяваме да я ПРИЕМЕМ и да я ПРЕРАБОТИМ. А ИСТИНАТА и МЪДРОСТТА ще ни заведат при ЛЮБОВТА, разбира се. И ТЕ СА НОСИТЕЛИ НА СВОБОДАТА, НА БЛАГОРАЗУМИЕТО, НА БЛАГОРОДСТВОТО, НА ЩЕДРОСТТА, НА ВЕЛИКОДУШИЕТО и на ред други ДОБРОДЕТЕЛИ. Но основните три си ги знаете – ЛЮБОВ, МЪДРОСТ И ИСТИНА!

И така, преди 100 години, когато е бил тук Всемировият Учител Беинса Дуно, точно той започва да им дава мъдрост, знание, затова и Рила, както съм казвал, е планината на мъдростта, Пирин на истината, а Родопите на любовта. Затова е Рило-Родопския масив, трите големи, хубави, прекрасни планини, като символ. Преди 100 години започва мъдростта, най-напред трябва да се даде на хората. А как?  По малко да им се дава, но да им се дава ТОЧНО за какво става въпрос, затова е изпратен и Учителя, да ВЪЗСТАНОВИ онова СЛОВО преди 2000 години на Исус Христос. Да ВЪЗСТАНОВИ МОРАЛНО-ЕТИЧНИТЕ ЦЕНОСТИ и да започне да ги дава. Какво е липсвало тогава, преди 100 години на нашите баби, прадядовци, които са живели тогава? ЛИПСВАЛА ИМ Е ИСТИНАТА, те са смятали за нормално ВИНАГИ ДА БЪДАТ МЕРКАНТИЛНИ. Винаги да очакват от всичко някаква изгода, 99.9% от човешките съзнания са учени така от баби, от дядовци, от всички. „Дайте да  видим какво можем”. Значи правя това, този бизнес, имам фабрика за платове в Габрово, обаче да видим какво ще се спечели? Ето това съзнание вече е отминало. Значи, ТОГАВА МЪДРОСТТА Е БИЛА ТАЗИ, но то е започнало, знанието, което им се дава, да преминава в мъдрост и от там в истина. И заради това на ВЪРХА НА ПЕНТАГРАМА Е СЛОЖИЛ тогава ИСТИНАТА. СЕГА ние слагаме ЛЮБОВТА, обаче тогава истината им е куцала и той е сложил всичко отдолу да работи за истината. СЕГА в момента младото поколение се ражда и много ненавижда ЛЪЖАТА, аз гледам, една детска градина така имам пред погледа си. Така, ходя от време на време там като изследовател, дечицата и виждам много интересни работи, виждам, че децата вече, особено Духовните деца от шестата раса, не онези, които се раждат със съзнание на трета, четвърта и пета коренна раса. А на шестата коренна раса им става ЛОШО от ЛЪЖАТА и те заради това стават АУТИСТИ, поради тази причина и поради това се държат така неадекватно, поради тази причина може да се сърди, блъска майка си, не иска да я вижда, баща си и т.н.. Защото усеща ЕГРЕГОРА, който е тук, той е НЕИСТИНЕН, има нещо, което непрекъснато го дразни, а това е АБСОЛЮТЕН ДРАЗНИТЕЛ и младото поколение не може да го издържи.

Междудругото, много добре са, защото аз мога да се почувствам на тяхното място тъй като повярвайте бях точно като тях, със много бой ме отучиха или да се пазя от истината или да започна леко да маневрирам, нещо имаше и виждам, че много по-леко се живее, усещам, че не ми е приятно това. А КАК? Да ме ошамарват ли? То тогава си беше разрешен боя, като направя беля, ме биеше, вместо да направят приятелска, братска забележка, те ошамарват, а пък ти си мисли за какво става въпрос, нали. Но това е човек, не е животно, оня ден нашият котарак беше подгонил младата кокошчица и аз гледам ей разлетяха се и викам сега го хващам за ушите и го водя там. Ако го бия извън заграденото място, той няма да разбере за какво е, ако дете или човек ще му кажа: “Ти подгони кокошките и заради това го бия”. Но сега го пускам обратно вътре и когато подгони кокошката, хващам го и в момента, в който тръгне да гони или да дърпа перушината го пляскам за ушите или муцуната с една съвсем тънка пръчица. Следователно, когато започне да има неприятни усещания животното, затова и много от ХОРАТА, които имат ¾ животинско съзнание, по този начин, САМО С НАКАЗАНИЯ. Само с БОЛЕСТ, иначе НЯМА ДА ВЛЯЗАТ В ПРАВИЯ ПЪТ С ДУМАТА. В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ! Или пък трябва да има СЪЗНАНИЕ 100% или 99% АНГЕЛСКО и да си инат като мен, тогава пак само с ритници, защото иначе не искаш да влезеш, виждаш го, че е така и го знаеш. Значи, ТОВА СА ДВАТА НАЧИНА, с които се възпитава и това е, иначе доброволно и доброзорно, както съм казал. Аз много харесвам хората, които доброволно вървят по духовния път и особено, когато служи, но един човек, който “парен каша духа”, тя е руска поговорка, но е минала и в българският език. „Парен каша духа“ е точно поради тази причина, значи леко, опитваш с лъжицата дали е топло и тогава, иначе веднага пуф, докато си изпатиш и вече  знаеш. Значи това е да пробваш на себе си нещата, когато ги ИЗПРОБВАШ ТИ САМ, това СТАВА едно дълбоко ЗНАНИЕ, превърнато в МЪДРОСТ. Когато тази мъдрост СТАНЕ НАВИК, тогава може да кажем, че сме СИ НАУЧИЛИ УРОКА!

Виждаш го, че този човек.. всички казват: „Това е най-лошият човек в нашата махала”. Е да, ама ти първо няма да се подвеждаш, защото вече ти е станало навик, какво искат да говорят хората, какво иска да говори папата за този човек, царя за този човек и президента, те всички имат мнението, че този човек е лош. ДА ама НЕ! Важното е ТИ да си съставиш такова мнение за него, най-напред ще го погледнеш от БОЖЕСТВЕНАТА СТРАНА. Има ли Божествена субстанция? Ами ИМА, значи как аз да кажа на този човек.. значи човек може да има лоши действия, лоши мисли, лоши дела, лоши думи, но в никакъв случай НЕ МОГА ДА КАЖА за един човек, че е лош, моментално ГОСПОД ЩЕ МИ СЕ РАЗСЪРДИ, ЩЕ ГО ОГОРЧА, ЩЕ ГО НАТЪЖА и той ще каже: „И ти ли синко? Ти ли, ти много добре ЗНАЕШ ИСТИНАТА. Не съм ли АЗ У ТОЗИ ЧОВЕК? И аз почвам да чупя (ръце) така: „Ама той еди какво си направил“. „ Ама аз съм го оставил да направи това, НЕКА ГРЕШИ, нека и другите да видят грешките и ДА СЕ ПОУЧАТ. За поука съм го направил, заради това допускам такива неща”. Защото много хора казват: „Вижте какъв е света, колко страдания, колко мъки, колко катастрофи, колко жестокости стават, колко войни”. ТОВА Е ПОСЛЕДСТВИЕ от нашата НИЗОСТ, от нашата ПОДЛОСТ, от нашата ИЗМАМА, от нашата ЛЪЖА, ами ще се случи така.

Значи, онова, което е, ако не сме такива, защото НИЕ НЕ ИЗПЛАЩАМЕ НЕ САМО СОБСТВЕНАТА СИ КАРМА. Ако си по ЧИСТ и ДУХОВЕН ЧОВЕК, когато си изплатиш твоята, вместо да въртиш синджирчето и да си свирукаш. Значи това на дядо Пешо каруцаря, като си изплати неговата карма, Господ няма да го задължи да работи за бай Наско комшията, който има карма, защото е пияница, бие жена си, гони децата си и не дава нищо в къщи. Но ако не е дядо Пешо каруцаря, А СЪМ АЗ без да чувам Господа, ПОЧВАМ ДА ЧИСТЯ МОЯТА КАРМА, по едно време почвам да ЧИСТЯ и на КОМШИЯТА и все нещо ми е некомфортно, не много де, държат ме, за да може да работя и да разбирам за какво става въпрос. Като ИЗЧИСТЯ на комшията бай Наско и бай Наско по едно време, нещо му стана, НЕ МОЖЕ ДА ПИЕ, от пиенето го е хванало на черния дроб – цирозата, не може да пие. Докторите викат: “А пийни малко, пътуваш”. И той спира, значи природата, ама АЗ СЪМ МУ ИЗЧИСТИЛ КАРМАТА през това време и ТОЙ ВЕЧЕ СТАВА ПО-ДОБЪР, защото като спре пиенето, което му активира дяволчетата в главата, (виното е мирно в бъчвата, когато влезе в главата то започва да буйства).

По едно време ми става ЛЕКО ЗА ЕДНА СЕДМИЦА, Господ толкова ми дава ОТПУСКА и ПОЧИВКА, отивам на центъра, пия си кафето. Щракам с пръсти, слушам народна музика и чалга и ми е много добре. По едно време на осмия, деветия ден, ставам сутринта нещо ми е НЕКОМФОРТНО, нещо ми се плаче леко, НЯКАКВА МЪКА тука ме притиска. КАКВО СТАНА? Уж съм здрав това-онова, АЗ съм ПОЧНАЛ отдавна леля ми Петя, пък ДА ЧИСТЯ НЕЙНАТА КАРМА. Тя на млади години вършила един милион дивотии, ама СЕГА ВЕЧЕ НЯМА КАК ДА ПЛАЩА. С какво ще плаща? С една патерица ходи насам натам и проклетисва от тука до девето коляно кой как види и аз викам: „Лельо искам да ти кажа нещо – СПРИ С ТЕЗИ ДУМИ, ще се пооправиш”.

Това го казах наистина на един, защото в момента ще ви кажа ШИФЪРА, ДЕФИНИЦИЯТА И КОДА. Значи НЕДОВОЛСТВОТО и ИЗЛЪЧВАНЕТО НА НЕНАВИСТ към ВСИЧКИ и ВСИЧКО е НАЙ-ГОЛЯМОТО НЕЩАСТИЕ на ЧОВЕКА.

Човек трябва ДА Е ЛЮБОВ, дори и от това, че цял ден днес ме боли зъб и то много, АЗ СЪМ ДОВОЛЕН! Викам: „БЛАГОДАРЯ ГОСПОДИ“! Значи благодарих му най-малко 50 пъти докато стигнем до Стара Загора. Викам: „Благодаря Господи, много е добре, както си решил”! Той вика: „Синко, сега ще оправим работата, аз уреждам нещата”! Викам: „Какво уреждаш, то няма време, къде ще уредим нещата, къде зъболекар под път, над път да търсим“? И аз продължавам да не вярвам и то на Господа, макар че хиляди пъти съм ВИДЯЛ ЧУДЕСА, обаче нали ме боли и мрънкам, това е естествено. Но човек трябва ДА ПРЕОДОЛЕЕ и БОЛКАТА, ДА ПРЕОДОЛЕЕ и така да се каже това невярване и това НЕГАТИВНО ОТНОШЕНИЕ към ВСИЧКИ и ВСИЧКО!

Седим си на морето и си пием кафето, минава един човек, който беше познат на един от моите хора, минава и поздравява. Клошар, с една количка с две колелета събира нещо, с патерица, куца и едва ходи. Спря така до масата и вика: „Добър ден момчета”. Той му вика: „Добър ден, това е моят приятел”. Започнах да си говоря с него и той започна за депутатите и за кмета, че е вземал някакво място на центъра на града, нали, извинявам се… И като започна от местното ръководство, регионалното ръководство и му прави удоволствие, аз виждам как бълва и аз по едно време погледнах и викам, ама силно, в заведението се чу, ние сме отвънка: „СТИГА мой човек, защото веднага ще умреш, ето запушвам си ушите – и си запуших ушите на масата. СТИГА НИТО ЗВУК ПОВЕЧЕ! – Му казвам с доста твърд глас. Той щеше да се задави със слюнката си. – Викам – виж, те ще ти кажат кой съм. Искаш ли да бъдеш ЗДРАВ след 1000 дни? Хвърляш патерицата и СТАВАШ на 30 години, цялото ти тяло е подмладено. Аз ти го казвам, 1000 дни”.

Той стой така, ама една кашпа, той от външната страна на площадчето, гледа и вика на този до мен: „ВЯРНО ЛИ“? Той вика: „Щом ти го казва 1000 дни, аз съм се убедил“!  „Е, какво трябва да направя”? Но той още подхожда с това неверие и аз викам: „Виж от утре, днес е минал деня. От утре, като станеш с отварянето на очите казваш: „Господи АЗ СЪМ ДОВОЛЕН от ВСИЧКО! Може да си бит, болен, гладен, жаден, без покрив, казваш – Господи АЗ СЪМ ДОВОЛЕН от ВСИЧКО и ВСИЧКИ. СУТРИН И ВЕЧЕР и няма да изпускаш нито един ден, ТОВА ТИ Е НОМЕР ЕДНО! Може да ходиш да събираш боклуци за прехрана, но – викам – като те гледам тебе, ти толкова не работиш, а непрекъснато се намират милостиви хора и по точната дума за тях не е милостиви, а по точно милозливи”. МИЛОЗЛИВИЯТ човек е човек, който СЪЖАЛЯВА, но НЕ БИВА ДА СЕ СЪЖАЛЯВА! В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ! На него и хляб няма да му купя, макар че пари вече не давам, но хляб, а и не само хляб и ред други работи. На оня, който наистина е закъсал, продукти може да купиш. И той си тръгна.

Минава една година, хиляда дни, обаче пак в този морски град, минава той и аз му викам: „Ти правиш ли това, което ти казах”? 1095 дни са три години, аз му казах 1000 дни. „О, ама това никога няма да стане”!

Това е същото като един Адепт, живеел в колибата си до последната къща при една жена и жената отива при Адепта нещо да го пита, винаги се е съветвала с него, той и казва и явно стават нещата. Той бил достатъчно милостив човек и великодушен, Светия или Гуру и й казва. Тя му е съседка, един ден, той и вика: „Виж какво лельо Стефано, ТИ НЯМАШ ДОСТАТЪЧНО ВЯРА и заради това идваш при мен да ти оздравя болката. БОЛЕСТИТЕ ЩЕ ОСТАНАТ, защото трябва ДА ПОВЯРВАШ! Ти вярваш ли, лельо Стефанче, че тази планина, която сега се намира на юг утре сутринта ще стой от северната страна на нашето село. Тя е от южната страна на нашето село, на другия ден ще е от северната страна. Ако повярваш утре ще си млада като момиче, 25-годишна, всичко ще си е точно, няма да имаш болести, даже ще се подмладиш. Стани и погледни утре сутринта”. Става поглежда, планината не е от север, пак си си е от южната страна и тя отива при Адепта, при Светията и вика: „Знаех си”. „Какво си знаеш”? „Ами знаех си, че няма да се премести планината”. „А видя ли, е тогава ЩЕ СИ ОСТАНЕШ БОЛНА и стара. Бедна, болна и нещастна”.

Значи когато казваш: „ДА ЩЕ ПОВЯРВАМ“. Ще повярваш, ама ще повярваш по документ, на книга. ТАКА НЕ СЕ ВЯРВА! Трябва да се вярва.. ДА УСПЕЕТЕ ДА УБЕДИТЕ КЛЕТКИТЕ, които са у вас, МИСЛЕЩИТЕ! Ръководните клетки, които са на ТРИ НИВА, защото МАКСИМУМ хората на ЕДНО НИВО УСПЯВАТ ДА ГИ УБЕДЯТ! И това кое ниво е? ФИЗИЧЕСКОТО! На физическото тяло мислещите клетки, физическото тяло има мислещи клетки, АСТРАЛНОТО тяло има мислещи клетки – СЪРЦЕТО и МЕНТАЛНОТО ТЯЛО, което е нашата ГЛАВА има мислещи клетки. От тези мислещи клетки ИМА НАЙ-МИСЛЕЩИ КЛЕТКИ, които са ГЕНЕРАЛНИЯТ ЩАБ! САМО ОФИЦЕРИ и САМО ГЕНЕРАЛИ! А не по-надолу, по-надолу могат и да те излъжат, ама как генерала ще излъже една армия, това е абсурд.

Така и следователно какво трябва да УБЕДИМ? Може от горе на долу, а може и от долу на горе, защото така правят Светиите. Светиите най-напред УБЕЖДАВАТ ГЕНЕРАЛНИЯ ЩАБ, МЕНТАЛНИТЕ КЛЕТКИ, че това, което ще направят е добро. Макар че на земно ниво СЪРЦЕТО, ама сърцето винаги или в 999.9% от случаите ТО Е УБЕДЕНО, ТО ЗНАЕ ИСТИНАТА, обаче чака акъла, защото в крайна сметка сърцето и ума на земно ниво са равни. Макар че винаги във Вселената Ментала командва. Кой Ментал? ДУХОВНИЯ и БОЖЕСТВЕНИЯ, а тук на земята този ментал, така да се каже, е първобитен. Следователно ако убедим УМА и той направи ВРЪЗКА, синхрон със СЪРЦЕТО сме свършили ⅔ от работата, но трябва да убедим и мислещите клетки на тялото. Къде са мислещите клетки на тялото? В СЛЪНЧЕВИЯ СПЛИТ. Тези мислещи клетки на тялото трябва да са убедени, както и на сърцето и на ума, КОГАТО ГИ НАПРАВИМ В СИНХРОН, ТОГАВА СТАВАТ НЕЩАТА! Иначе е трудно да стане и ги насочим в една цел, ето това са постигнали Съвършените, СВЕТИИТЕ. Това го могат Ангелите, да не говоря за съществата в Божествения свят, това и на нас сега ни се дава. Какво имам предвид?

Да намалим работата с нашите пороци и ДА УВЕЛИЧИМ РАБОТАТА С НАШИТЕ ДОБРОДЕТЕЛИ и тогава ще разберем, че нещата започват да се получават, ама заради това, тази ЧИСТОТА! НОМЕР ЕДНО! НЕ ТЕ ПУСКАТ В ЛЮБОВТА БЕЗ ЧИСТОТА. Значи в МЪДРОСТТА могат да те пуснат, защото взимаш големи количества знания и имаш страдания и помъдряваш. Помъдряваш, но ти още продължаваш да нямаш тази НРАВСТВЕНА МОРАЛНА ЧИСТОТА. ИСТИНАТА е символ, само ИСТИНАТА ЩЕ ВИ НАПРАВИ СВОБОДНИ, но при нея трябва да се отиде с ЧИСТОТА и със СЪРЦЕ, което ВЯРВА. Тогава ИСТИНАТА ПОЕМА НЕЩАТА, ДОИЗЧИСТВА и като направи всички СВОБОДНИ и ЧИСТИ, тогава ги предава на ЛЮБОВТА. ДУХА НЕ МОЖЕ ДА ИДЕ иначе при ЛЮБОВТА! Това е абсурд, говоря за БОЖЕСТВЕНАТА ЛЮБОВ! За истинската Ангелската, Духовната любов, не говоря за земната любов, която ние си мислим, че е любов. А това е чисто и просто едно влечение, харесване, обичане, симпатизиране и както и ще да го наречете.

И така, много ще ни се облекчи живота и ще разберем къде има подводни камъни, защото това ще стане ПО ЕСТЕСТВЕН НАЧИН, когато започнем да се ЧИСТИМ. Всички тела от горе на долу, значи и енергийните тела и физическото тяло, това е номер едно! ЧИСТОТАТА! Затова много дълго време може да говори Силвина, тя и напоследък, оня ден говори за това.

Значи, ЧИСТОТАТА започва, казал съм го, само като ФОРМУЛА ще го повтарям, защото уж повтарям едно и също, ама то не е едно и също, и по различни канали стига до човека – ЧИСТИ МИСЛИ, ЧИСТИ ЧУВСТВА, ЧИСТИ ДЕЛА и чист въздух, чиста вода и чиста храна, но това са втората степен. Значи ако имаме първите неща ЧИСТИ, автоматично изчистваме вторите. АВТОМАТИЧНО!

Казвал съм за оня приятел, който 10 години работи в една много така химическа атмосфера, изпарители, лепила, токсини, не знам. Два часа влязох вътре и нямаше и вентилация, веднага главата ме заболяваше и излизах, 10 години той работи по 8-10 часа като имаше поръчки, възстановяваше антики, антикварни неща. Те трябва да се изчистят да се направят, един милион химикали. „Един вентилатор – викам – що не си сложи”? „Не ми трябва вентилатор”. Добре, че залата беше колкото половината на тази, дето е тук, нищо, абсолютно е ЗДРАВ! Защо? Защото той НЕ ИЗЛЪЧВА никакви негативни мисли, всички са прекрасни, както и баща ми правеше. Не желязно, не стоманено, диамантено здраве, на 70 и няколко години нито веднъж не се разболя. Казвал съм ви и пак ви го казвам, вика: „Имам здраве като на космонавт”, от това, че той доброжелателен и добронамерен беше към всички.

Като не може да излъчваш любов към всички, поне или нищо не им излъчвай или им излъчвай добро, така да си живее, ГОСПОД ЩОМ ГО ТЪРПИ, търпи го точно такъв. НЕ ВЗЕМАЙ ОТНОШЕНИЕ! НЯМАМЕ ПРАВО ДА ОЦЕНЯВАМЕ ХОРАТА! Има ЕДИН, който ги оценява! Оценка на човека няма да даваш, може да направиш ПРЕЦЕНКА, но НЯМА ДА КАЗВАШ на другите какво си преценил, дали е този мошеник, измамник, престъпник. Човек е, преценката може да си я направиш за себе си, за да видиш, според ДАРА, твоят на РАЗЛИЧАВАНЕ. На къде кривва, дали у него са повечето пороците или повечето добродетелите, но това е само твое собствено мнение, дори и МНЕНИЕТО, ако можеш ДА НЕ СИ ИЗРАЗЯВАШ или така да се каже гореща информация. Другото име на горещата информация са клюките, особено българите много обичат този коментар, нали, клюкарстваме. Не клюкарстваме, ние коментираме, да, ама този коментар. Мъжете, така да се каже, го имат повече от жените. Когато кажат мъжка клюкарка, мъжете започват клюки с подробности, жената казва това и това и край, обаче мъже като ги слушам. Викам тези мъже ли са изобщо, ама те от девет кладенеца за този, за оня, за третия и докато одумат цялата махала, сутрин на кафе, те не си тръгват. Викам: „Кафето свърши, бе момчета”. „Не е свършило, ще пием още по едно, ние не сме свършили разговора, с това изглежда се разтоварват, но ТЕ НЕ ЗНАЯТ, че като се разтоварват по този начин, СЕ ТОВАРЯТ ПО ДРУГ. Ето това е и заради това е казано – НЕ КРИТИКУВАЙТЕ НИКОГО! Не гълчете никого и в крайна сметка, най-важното е да НЕ СЪДИТЕ НИКОГО, а осъждането е ВИД ОЦЕНКА!

Това са ДРЕБНИ ИСТИНИ, ама тези дребни камъчета ОБРЪЩАТ нашата хубава кола и от там почваме тук ни боли, там ни боли. То ВИНАГИ СЕ ПРЕВРЪЩА НА БОЛЕСТ. То в друго не може да се превърне това противоречие, защото НИЕ ВЛИЗАМЕ В ПРОТИВОРЕЧИЕ СЪС СВЕТЛИТЕ СИЛИ, с другите човешки същества.

И наистина, сега ни е по-леко на нас, защото всеки започва да усеща как да се отнася, значи просто слиза този ЕГРЕГОР отгоре, тази светла мисъл и показва. Напоследък много хора, на които им казах, дадох им чисто и просто една задача и викам: „Опитай се една седмица ДА НЕ КАЖЕШ НИКАКВА НЕИСТИНА”, да не казвам лъжата, защото е преднамерена, нали, гледаш някакви дивиденти, някаква изгода да извадиш от нея. Не казвай неистина или си ПРЕМЪЛЧИ, ако можеш. Една жена каза, аз мислих да я накарам, не три дни мълчалив пост, за три дни доста работи можеш да станеш мил на Бога и да си прецениш, ако мълчиш три дни и не издаваш звук. Тя вика аз съм на работа, тогава го сменихме, иначе СЕДЕМ ДНИ АКО МЪЛЧИШ е още по-добре, но дори и човек да си каже, сутрин става и вика: „Аз днес няма да кажа нито една дума”. Знаете ли колко е важно, това е наистина едно не промиване, а ИЗМИВАНЕ НА СЪЗНАНИЕТО! Все едно да си измиеш ръцете, да се изкъпеш, айде, ще го кажа баня на съзнанието. Значи когато само 24 часа не кажеш нито една дума, това е абсолютна баня на съзнанието и започваш да ВИЖДАШ НЕЩАТА ПО ДРУГ НАЧИН, от друг ъгъл. По-чисто, на тебе ти е по-спокойно и по-добре. И заради това, сухият пост, както го караме на 10 дни, сега напоследък изостанахме малко, ама то е по други причини. На 10 дни, точно 42 часа без вода, това е сухият пост, но ако може и да си мълчиш, е това е супер. Значи тогава внасят в Космическата банка, не да кажем 100 евро или 1 кило злато, а 2, фактически по едно и също време, с едно и също усилие.

Човек трябва да внимава много, защото според принципа на справедливостта, който слиза отгоре, и принципа на щедростта, хора, които не са щедри, не са справедливи, чисто и просто няма да останат на земното кълбо. Те летално ще си отидат, само че сигурно може да е след 50, след 100, след 300 години, Учителя след толкова е казал, аз съм намалил срока на 150 години, защото виждам как бързо върви това нещо. ХОРАТА ТРЯБВА ДА ПРИЕМАТ БОЖЕСТВЕНИТЕ ИСТИНИ, не само да ги приемат, а и ДА СЕ СЪГЛАСЯТ С ТЯХ. Скоро имах една дама от чужбина някъде, от оня край на света, седим и си говорим и тя вика: „Какъв ми е проблема”? Пита ме, аз като я погледнах така, викам: „Чакайте да ви сканирам и после ще ви кажа и викам: „Слушай, ти приемаш ли нещата“? „Да, приемам ги”. Обаче викам: „Това е 50% нали, младоженеца е съгласен, булката не знае, ами 50%, работата е обречена – и казвам: „А съгласяваш ли се с тях“? Тя мисли така, викам: „Най-простият пример, искам да разбера, приемаш нещата, с някой си се скарала МУ ПРОЩАВАШ, обаче НЕ СИ СЕ СЪГЛАСЯВАШ! Тя вика: „ДА“. Е тогава, това куцане на твоето здраве Е ОТ ТОВА и този НЕГАТИВИЗЪМ, който имаш. И все не ти е добре, затова няма да ти е добре”.

Така че идват много често със страхови неврози, СТРАХОВАТА НЕВРОЗА пък е, може да се каже СЛАБА ВЯРА. Вярата трябва да започне да се усилва у човека и тогава страховата невроза преминава. Защото НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ НАС! НИЩО НЕ Е НАШЕ! Казвал съм го и пак го казвам, значи ВСИЧКО след като Е НА БОГ, включително и МОЕТО ЗДРАВЕ и МОЯТ ЖИВОТ, аз го ОСТАВЯМ НА НЕГО! Аа не говоря, че и децата и ТЕ СА НЕГОВИ!

Една майка идва и вика: „Дъщеря ми идва и ми тръсва, там, където работя, детето, няма и 2 годинки – взимай, гледай си го – нещо и беше станало и си тръгна. Не, че няма да гледам детето, ама аз реших тази жена има проблем”. И аз викам: „Доведи ми я тук, да видя какъв е проблема”. В нашата махала, където живеем със Силвинка идва веднъж една баба и почнахме да говорим това-онова и после пак мина и каза: „Ами тук има едно детенце, което е на 7 години, до 5-годишна възраст е говорило, всичко е нормално, но сега не говори. Да ти го доведе баба му, за да видиш защо”. Викам: „Искам нещо да те попитам, ама да ми кажеш самата истина или разкажи ти историята, за да не я разказвам аз – викам  – това дете е твое нали”. „Да, взима го баща му, отиват на море, връщат се след 20 дена от морето и детето спира да говори”, „Кой баща”? „Първият”. „Ама това му е истинският баща, татко номер едно, биологически, втори, трети баща, четвърти. А причината къде е била? Нито е в бащата. Този баща си е свършил работата, прибира детето”. „Защо го гледа баба му детето”? „Еми защото майка му е женена за втори път и има от втория едно дете и втория мъж не иска детето”. Викам: „Аз ако съм жена и само да ми каже половин дума за това, че няма да ми приеме първото дете, ще го пратя отвъд майната си. В момента, защото една майка е длъжна според космическия закон, щом има физически деца, те са дадени от Бога, тя е длъжна до пълнолетие да ги гледа и да не се отдалечава от тях повече от два пръста и те от нея. Два пръста, а тя е тръснала детето на майка си – викам – когато дойде майка му в това село, а тя идва един, два пъти в годината. На две години един път да дойде, я искам, хваща детето за ръка и идват при мен, с майка си, защото ПРОБЛЕМА НЕ Е В ДЕТЕТО! Това дете, сега в момента, ако ти кажа, че УТРЕ ЩЕ ПРОГОВОРИ, утре ще започне да говори, но аз не искам това, защото това НЕ Е ВОЛЯТА БОЖИЯ! ВОЛЯТА БОЖИЯ Е ТАЗИ МАЙКА ДА СИ НАУЧИ УРОКА! И тя си го учи, дори и чрез това дете, а и близките и познатите”. „Ама баба му, една съседка, да кажа ли на баба му да го доведе”? Една друга, те всичките много се грижат и всичко се знае в селото, викам: „НЕ казвай, като дойде майка му, искам го с майка си тук при мен”. Така, не знам какви легенди се разказват в махалата, из селото, но ВСИЧКИ ИСКАТ ПРОБЛЕМИТЕ СИ ДА ГИ ПРЕХВЪРЛЯТ НА МЕН! Ще ги приема само тогава, КОГАТО ЧОВЕКА, който дойде е СЪГЛАСЕН 100% ДА СИ ГИ ОТРАБОТИ! Аз чисто и просто МОГА ДА МУ ДАМ един кредит, мога малко да го отдалеча, мога малко ДА ОБЛЕКЧА СЪСТОЯНИЕТО, 24 часа примерно. Ако виждам, че ЧОВЕКА Е ДОСТА ДУХОВЕН и интелигентен, ЦЯЛА СЕДМИЦА МОГА ДА МУ НАМАЛЯ СТРАДАНИЕТО и сега не знам, СЛАВА ТЕБЕ ТАТЕ, удължи живота на един, който цялата традиционна медицина му даваше 30 дни живот. Той лично ми каза: „Написал съм си завещание, всичко, всичко съм направил нотариално заверено, един месец свивам се всеки ден. Питам, Господа казва:  „Структурирай му една вода за него.“ Донесе 11 литра, едно шише минерална вода, изворна вода, направих. Този човек вече 5 или 6-ти месец е жив. Някой каза: “Георги ти защо му удължи агонията”? Викам: “Божията воля беше друга! Защото казват от горе – ако ТОЙ СИ НАУЧИ УРОКА! ДУХА ДА СЛОЖИ НАД МАТЕРИЯТА, защото досега има американско съзнание. Вчера говорих за западния синдром и американският. Слага материята над духа. Това е да впрегнеш КАРУЦАТА пред КОНЯ, коня ни може да я бута, ни да се дърпа. Просто тя ще си стой на едно място, но това е западния синдром, материята. Всичко материята и там така те обучават, така ТИ ПРОМИВАТ СЪЗНАНИЕТО, че МАТЕРИЯТА Е ВСИЧКО! НАПРОТИВ ДУХА и СЪЗНАНИЕТО Е ВСИЧКО! защото ДУХА КОМАНДВА МАТЕРИЯТА! Може да се убедите в това.

Обикновено да знаете СИЛАТА на МОЛИТВАТА! Сега прескачам от тема на тема, но пак ви давам само жалони и само така да се каже ви слагам сламки в книгата, къде може да четете и ви посочвам и страницата. Значи МОЛИТВАТА Е НЕЩО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО! В последната седмица трима души ми казват:

– ПОМОЛИХ СЕ точно по този образеца, който казваш и МОМЕНТАЛНО НЕЩАТА СЕ ПОЛУЧИХА!

Ще се получат, щом ме слушате, значи БОГ ИСКА ЯСНО, КРАТКО И КОНКРЕТНО И ДА МУ СЕ ДАДЕ ПОЗВОЛЕНИЕ ДА РАБОТИ ЧРЕЗ ТЕБ! Значи ПОЗВОЛЕНИЕТО Е дори като онзи човек, който куцаше с патерицата: “Господи доволен съм от всичко и от всички”! Сутрин и вечер, нищо повече, 1000 дни, ЗА ТОВА ТРЯБВА ВЯРА! За това ТРЯБВА ДА НАПРАВИМ НЯКАКВО УСИЛИЕ! Бог НЯМА ДА НИ ДАДЕ БОНУС, НАГРАДА и каквото ще да е, ако не направим усилие.

Добре, така, сега ще поседна малко, защото наистина съм изтощен и ми се замая  главата. Ама ще ви изслушам за въпроси, защото не знам дали съм бил качествен както казва учителя или лектор. Защото така се наложи, но все пак ТОВА, което КАЗАХ е КВИНТЕСЕНЦИЯТА! Вкъщи ще си го премислите, ще започнете да правите такива експерименти САМИ и ЩЕ СЕ УБЕДИТЕ В ТОВА!

Имам един приятел и вика: „Слушай, обадил съм се на един, една кола да купувам от провинцията, много хубава, обаче онзи ми каза – ако не ми се обадиш до три дена я продавам. Аз – вика – след една седмица мога да отида, не мога на оня край на 300 км. да отида, имам работа и т.н. задължения. Какво да направя”? „Мойто момче, удари една молитва”. „Е, една молитва“. „Тогава удари две”. „Последно”? Слушай последно ти казвам, 10 МОЛИТВИ, като удариш за един ден, колата ще стой там, ако ще 100 човека да отидат”. „Айде де”? „Нали ТИ ИДВАШ и МЕ ПИТАШ. Защото си ми приятел от едно време, другите хора, които ПО-МАЛКО МЕ ПОЗНАВАТ, ПОВЕЧЕ МИ ВЯРВАТ. Нали знаете, че е така, никой НЕ Е ПРОРОК в собствения си дом и в собствената си роднина”. След три дни се обажда и вика: „Утре отивам да взема колата”. Значи този човек му се обажда и вика: „В неделя щяха да идват, не дойдоха, в понеделник, щяха да идват другите, не дойдоха”. Викам: „Аз какво ти казах, тази кола седи за теб, щом я искаш значи е за теб, други няма, ето не са отишли изобщо да я гледат, а понеже той е единственият, който е минал да я види, другите все се обаждат по телефона и оня му казал: „Виж какво, ако си сериозен идваш и я взимаш, защото тебе съм те виждал, останалите не”. Така, ТОВА Е СИЛАТА НА МОЛИТВАТА!

И една друга жена ми се обади, че пак: „Чудото – вика – СТАНА”! Като и казах как да подходи към въпроса, тя искаше да подходи, защото всички и дават акъл, тъй като е ощетена, да отиде там и да съди ощетителите, веднага. Намират и даже нейните приятели най-добрия адвокат, който е точно по тези работи, недвижими имоти и там не знам за какво става. За далавери, нали приятелите се струпват, тя пита: „Какво да направя”? Викам: „Слушай, СПИРАШ ВСИЧКО! Казваш, че не искаш да се занимаваш, оттегляш се от случая, обаче ти ЕДНА СЕДМИЦА сутрин и вечер казваш: “ГОСПОДИ ТОЗИ ПРОБЛЕМ ГО ОСТАВЯМ НА ТЕБ“! И нищо не правиш, пиеш си спокойно кафето”. Обажда ми се на осмия ден и вика „ЧУДОТО СТАНА, този, който вика: „Ако ми влезеш тук в къщата ще те пребия, в двора, махай се”. А са ме ОЩЕТИЛИ с много пари! ИДВА САМ и вика: „Виж какво, понеже НЕ ИЗЛЯЗОХМЕ КОРЕКТНИ И ТОЧНИ, трябва нещо да започнем да плащаме и така нататък”. А, БЕЗ СЪД нали, така ли стана”? Вика: „МНОГО ТИ БЛАГОДАРЯ! ТОВА РАБОТИЛО“! Кое работи бе душице златна, АКО МЕ СЛУШАШ – РАБОТИ! Защото ти според закона на Вселената колкото повече НАПЪВАШ от тази страна, ами повече ще напъва и от другата. Ясно, че онези ще започнат да търсят под вола теле, ще подкупват адвокати, съдии, ще подкупват.. нейният адвокат ще го подкупват, нали. Като го подкупят и естествено, че той самият отвътре ще работи срещу нея. Това е прекрасното предателство. Следователно КАТО СЕ ОТДРЪПНЕШ, ОСТАВЯШ ВСИЧКО НА СВЕТЛАТА СИЛА! Дори на тебе нищо да няма, нищо. ОТКАЖИ СЕ ОТ ВСИЧКО И ЩЕ ПОЛУЧИШ ВСИЧКО! ЕТО ТОВА Е!

Добре, хайде, че наистина леко се поуморявам, аз не се уморявам, знаете, че и с часове може, сега имате ли някакви въпроси? Сливенски въпроси.

Question:
– Може ли да ни кажете нещо във връзка с тези промени, които ги пишат навсякъде, че ще станат след 28 септември?

Георги:
Нито чета, нито гледам, знам само, че след 20 септември, че ще има промени. Значи, още през септември ми казаха така, онова, което започва новото да личи е юни и юли. През юни и юли започва да се усеща нещо наистина, след това ми казаха в края на септември, октомври и ноември ще бъдат изключителни наистина. Ще започнат новите неща да се виждат, това е изграждането на Новото небе и Новата земя, но ако ние сме на Духовно ниво, няма от какво да се притеснявате и да се плашите.

Този пример го казвам за десети път, за нашият приятел от Варна, идва голямата вълна на Аспарухово и: „Там – вика – ние сме в мола, два метра вълна, на паркинга имаше 30, 40 коли и моята нищо и никоя една фолксваген, бял. И когато вълната идва, обаче мина и отмина. Като отмина всичките коли бяха на морският бряг, завлечени долу, на 50 метра и повече. Не знам колко е далеч морето, на паркинга като оттече водата, излизам. Намокрил съм си обувките един сантиметър и ми стана съвестно, че САМО МОЯТА КОЛА седи и като чели е завинтена и занитена”. Защо? Защото е Служител на Светлината, защото е Апостол, защото не може една такава сила да отмести една такава кола на Светията.

Учителя го пише и ще го цитирам пак, цитирал съм го. Става земетресение и в селото има 1000 къщи, 999 падат, най-паянтовата къща е на Светията, на Праведника, нали на Съвършения. СТОИ! НЕ МЪРДА! Значи нещо я крепи.

Същото е и с България. БЪЛГАРИЯ ИМА БОЖЕСТВЕН ПОХЛУПАК. България НЕ Е заливана цялата, знаете, че Рила и Мусала не са потъвали под вода, значи каквито и катаклизми да стават. „Господ е Булгарин” – викат сърбите. Всичко заобикаля България, ами поради тази причина, защото тук са нагнетени МНОГО ДУХОВНИ ХОРА. Тука има, значи този ДУХ държи неща.  Ако НЯМА ДУХ, а е само материя и география, като Непал, ги отнася, това е, но и те са си, така да се каже. Не мога да кажа, че не са си заслужили със своите неправомерни действия, УЖ ДУХОВНИ ХОРА, Тибет, Хималаите и т.н., а фактически НЕ Е!

Още нещо казвам, Учителя Беинса Дуно ще го цитирам пак, да не се цитирам аз: “Милосърдието не е кодирано у човека, докато не дойде бялата раса”. БЯЛАТА РАСА ДОНАСЯ МИЛОСЪРДИЕТО, независимо, че бялата раса е виновна за опустошителни войни. Но те са предвидени от Светлата Сила. Следователно МИЛОСЪРДИЕ В ДРУГИТЕ РАСИ НЯМА! Те смятат ЖЕСТОКОСТТА за ЕСТЕСТВЕНО НЕЩО. Белият човек не я смята за естествено нещо, може някой път да я прилага, но ТОВА Е ВОЛЯТА БОЖИЯ. Значи МИЛОСЪРДИЕ, БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ, ВЕЛИКОДУШИЕ И БЛАГОРОДСТВО са неща и ДОБРОДЕТЕЛИ на БЯЛАТА РАСА. Сега много са се кръстосали расите и аз не искам да разделям нещата, но казвам онова, което е казал Учителя и заради това аз ги оправдавам напълно. Още им е съзнанието на трета, четвърта и пета коренна раса. Това е нормално, значи ПРЕДИ  2 000 години, НОРМАЛНО е хората да бъдат РАЗПЪВАНИ НА КРЪСТ, да бъдат БЕСЕНИ, да бъдат ИЗГАРЯНЕ НА КЛАДА, но СЕГА ВЕЧЕ масовото СЪЗНАНИЕ ТРЯБВА ДА ГО ПРЕОДОЛЕЕ ТОВА! И да вървим към АБСОЛЮТНОТО МИЛОСЪРДИЕ, АБСОЛЮТНОТО ВЕЛИКОДУШИЕ и тази ЩЕДРОСТ И СЛУЖЕНЕ, СЛУЖЕНЕ! Ние, значи по-умният, по-интелигентният, ПО-ДУХОВНИЯ СЛУЖИ НА ДРУГИТЕ!

Оня ден гледам седя и си пия кафето на центъра на Пазарджик, не, на друг град беше, сигурно на Септември, не знам. И спира един абсолютно лъскав джип, точно отпред, аз съм на един метър на външната маса и чакам Силвинка да дойде с колата да ме вземе, за да не ме наказва 12км. да ходя пеша. И както седя, седи отпред един малчуган 8, 9, 10 годишен, баща му кара лъскавия джип и тъй като развива някаква вафла и през отворения прозорец, пуф, навън. Баща му го вижда и не му прави забележка и аз докато стана, хартията пада на тротоара. Аз ставам от масата, заобикалям и отивам да я вдигна, обаче той газ и тръгна, не знам детето изобщо.. ИСКАХ САМО С ДЕЙСТВИЕТО ДА ГО НАУЧА, не като баща му. Аз ако бях на мястото на баща му, щях да спра, не всички могат да го направят, но аз така съм обучавал, НЕ КАЗВАШ ДУМА, НЕ КОРИШ НИКОГО, слизам, спирам джипа. Слизам, взимам хартията и я пускам в кошчето, кошчето беше там на тротоара и освен това обрах още една, две чашки за кафе и ги пуснах там. Значи ДУХОВНИЯ ЧОВЕК, ИНТЕЛИГЕНТНИЯ ОПРАВЯ ГРЕШКИТЕ НА ДРУГИТЕ! Но какво щях да кажа като седна в джипа, щях да кажа: „Синко, я мини на задната седалка”. „Защо“? Мисли защо! Няма да ти кажа защо”! Значи трябва да има ответно действия, малко, дори и така нищо да не му кажеш на детето, но ТО ДА ЗАПОМНИ ДВЕТЕ НЕЩА. Първо, че си вдигнал хартията,  детето е на 10, баща му е на 35 години. И второ защо баща му го кара да мине на задната седалка, а го е сложил на джипа до него, равнопоставен. Малки, дребни детайли, но те се запомнят.

Говоря ви тези неща и ако наистина ВНИМАВАМЕ ЗА ВСИЧКО, а Исус е казал още преди 2 000 години ДА ВНИМАВАМЕ и тези неща, които идват може да ги НАМАЛИМ чрез нашето добро съзнание. Наистина няма начин да няма проблеми, да не ви казвам катаклизми или каквото и ще да са, но няма начин да не минат. Но ако НАШЕТО СЪЗНАНИЕ ИЗРАСТНЕ, ще остане колата, нашата на паркинга, нали. Ето, просто ЩЕ НАМАЛИ СИЛАТА, а то няма начин да няма цунами, урагани, земетресения, вулкани, всичко. Каквото трябва ще го има, но ако наистина работим и нашето съзнание е колективно и приятелски настроено, ЩЕ ГИ НАМАЛИ до минимум, ЩЕ МИНЕМ ЛЕКО и безболезнено.

Question:
Защо много хора казват, че е хубаво да се каже гласно молитвата, а не вътре на ум да я кажеш, каква е причината. Защо трябва точно определена дума да кажеш, а не както ти чувстваш нещата, каква е причината?

Георги:
Няма точна дума, значи казваш молитвата първо в свободен текст и второ ще ви кажа, аз досега съм го казвал преди 5, 6 години или повече, защото пак този въпрос се повтаря. Когато човек има тъй нареченото посредствено съзнание, елементарничко, влиза в църквата се моли или сам си се моли той трябва да каже обезателно вербално, словесно молитвата. Да се чуе от него или от Ангелите Горе, той е задължен да го каже, но всеки един от нас, които сме се събрали тук да ме слушате, е Аватар, той е Духовен човек, може да каже и мислено. И тази мисъл е с много висока вибрация, но човека, който е дядо Пешо каруцаря от село Чуковезер, който ми е приятел, той трябва да отиде и се моли на Господ. Нали бие кобилата, ругае, това-онова, пие ракии вечерно време, но трябва на глас да се моли на Господ. Господи това онова и да вика даже, но Духовният човек, който е на селото кмета и идва при мен и ме слуша, кмета може и да не вика, само като влезе в кметството: „Да, Господи с мен в кметството да командваме селото”.

Question:
Значи все пак има зрънце истина да се каже и на глас?

Георги:
И ако иска човек може и да я каже, дори и да е Съвършен, Светия, ако иска ще я каже, но ако иска може и на ум, но другите да задължени на глас. Дали е в стаичката, дали е отвънка и не точно текст, но по-добре каквото ти е на сърцето и казваш с най-прости думи, той Господ знае, но ти само като кажеш “Господи, моля ти се”, вече СИ МУ ДАЛ РАЗРЕШЕНИЕ ТОЙ ДА РАБОТИ 100%, иначе работи 10%. Разберете ме, Бог ЧАКА РАЗРЕШЕНИЕ, макар че ЗНАЕ КАКВО ВИ Е НЕОБХОДИМО. КОГА? КАК? ВСИЧКО! На него му е ЯСНО, но НИ ЧАКА ДА СЕ ПОДСЕТИМ ЗА НЕГО! Сутрин и вечер, ако се сещаме за него, ЖИВОТА ПОЧВА ГЛАДКО ДА НИ ТЕЧЕ! Колкото пъти седнеш в колата “Господи пред мене, аз съм след тебе”. Господи бъди с мен”. Аз толкова казвам и съм научил близки и познати. ПОКАНВАШ ВИНАГИ ГОСПОДА.

Значи, един доктор така ми каза, хирург, вика: „Нямам нито една несполучлива операция, защото от няколко години викам: „Господи ела да оперираме двамата! Някой все едно, че ми води ръката, леко, точно, всичко си е наред“.

Дори когато поканиш Господа така: “Господи не съм много адекватен, я карай колата, а аз ще държа волана”. Това се случва, не помня как съм минал през кръстовища, светофари, нищо, накрая се озовавам на мястото, всичко си е точно. Викаш: „Ей, как дойдох”? А не помниш нито маршрута, нито откъде си минал, нито какво е станало и колко време е минало, понеже вече си уморен, неадекватен. Винаги трябва ДА СЕ ПРИЗОВАВА. Значи аз съм казвал ТАЗИ ДЪРЖАВА ЩЕ ПРОСПЕРИРА и която и ще да е, а българските държави най-много са дръпнали напред на ДУХА, защото ЖРЕЦИТЕ са КОМАНДВАЛИ нещата. Свещениците, Първосвещениците, Шаманите, те командват и казват на водачите какво да направят, на Кановете. Фактически ЖРЕЦА ЗНАЕ за какво става въпрос и ако на българският парламент всяко заседание ЗАПОЧВА с една МОЛИТВА и само със СПОМЕНАВАНЕТО на ГОСПОДА, и ЗАВЪРЩВА тази държава ЩЕ ПРОСПЕРИРА НЯКОЛКО ПЪТИ ПО-БЪРЗО! Не че не върви, върви и аз се радвам и ВЪРВИ КЪМ ДОБРО но много по-бързо, този процес ще се активира. Казах на едни политици в Пловдив, казвам: „Вижте какво, каквото и да правите слагайте най-напред Господа, споменавайте го, споменавайте го и тогава ще видите как ще ви тръгнат работите. Ето НЕ ИСКАМ ДА МИ ВЯРВАТЕ, искам просто да го опитате, сложете си го на стената. Както една си сложи като на картичка, като влизам там където работи. Споменавай Господа сутрин и вечер, това съм и казал и винаги споменавай, Господи, моето желание е такова, както аз казвам, но твоята воля Господи! Или ТВОЯТА ВОЛЯ ГОСПОДИ, а моето желание е такова, това ми е формулата на мен. Значи ето, ВИНАГИ СЕ ОБРЪЩАШ КЪМ НЕГО и тогава ще видите как ГЛАДКО ЩЕ ВЪРВЯТ НЕЩАТА. Казвам ви КОДОВЕ, ШИФЪР, който да го приложим.

Е, не мога да ви бъда полезен 100%, ама 99% пак сте доволни и на 90% сте доволни. Еми в общи линии, Силвинке, приключихме ли вече, има ли нещо да кажеш, ако искаш кажи нещо.

Silvina:
И аз съм поизморена, обаче.

Георги:
Ако искаш пей, ти си шефа.

Silvina:
Благодаря, приятели. За ДОВОЛСТВОТО да кажа.

Знаете ли НЕДОВОЛСТВОТО Е КАТО ЕДНА ЛАВИНА! Като една малка топка, която тръгва надолу, първо е малка, но човек не си дава много сметка за нея. Обаче тя расте, расте, расте и в един момент от НЕДОВОЛСТВО става ЯДОСВАНЕ. От ядосване става ВЪЗМУЩЕНИЕ и накрая стигнем до ГНЕВА, който НАИСТИНА Е РАЗРУШИТЕЛЕН и чак тогава се сеща за малката снежна топка, която си пуснал надолу. Сеща се и за ГОСПОДА. Днеска ТЕМАТА беше за ПЪТЕВОДНАТА СВЕТЛИНА и за МОЛИТВАТА и хубаво, че Георги говори и за това.

Скоро, оня ден, като имаше при нас беседа, а след това и индивидуалните срещи в центъра и аз правя диагностики на хора. Електропунктурна диагностика, след това и подходящи терапии препоръчвам и видях НАЙ-ЗДРАВИЯТ ЧОВЕК, който съм гледала, това беше една жена от Стара Загора, която за мен винаги е била СИМВОЛ НА ДОВОЛСТВОТО! Тя е пенсионерка и чисти къщи и офиси на хората и казва:

Аз съм толкова доволна, толкова съм доволна от това, което правя. Аз отивам сутрин рано, изчиствам, ама идеално изчиствам на хората, като дойдат да им е светло, да им е чисто, да им е приятно.

Друг е въпросът, че ТЯ РАБОТИ С ЕНЕРГИЯ и тя не само физически изчиства офиса, ами и ЕНЕРГИЙНО! Но така или иначе, това не е човек, който да има лесен живот, въпреки това, тя е доволна. Не се храни здравословно, не прави кой знае какви неща, в който повечето хора са се вкопчили както става все по модно. Здравословното хранене, не знам какво, изобщо не яде месо и въпреки това, това беше най-здравият човек, който съм гледала до сега. А те са минали към стотина човека. Тъй че наистина трябва да внимаваме и в момента, в който хванем малката топчица, че тръгва надолу, веднага да направим нещо. УЧИТЕЛЯ е казал: „Като видите, че ТРЪГВА НЕГАТИВА, ВЕДНАГА ГО ЗАМЕНЕТЕ С ПОЗИТИВ“. Значи нещо, което да ни е приятно, дали песен ще изпеем, в момента в който усетим, че тръгва, защото той расте, расте, расте и накрая избухва в нас. В момента, в който го усетим още, да направим нещо, което да смени картината. И това го пробвах върху мен и пеенето много ми помага, тъй че всеки би могъл да го пробва този начин, да не допуска нещата надолу да се развиват.

Георги:
Ще ви кажа, че ДУХОВНИЯ ЧОВЕК, тъй като почна леко да ме боли главата.. нали нищо ми  няма, ще ми мине, нищо няма, аз не и обръщам внимание, но искам да ви кажа нещо – ДУХОВНИЯ ЧОВЕК НЕ СЕ ОПРАВДАВА И НЕ СЕ ОПЛАКВА, ТОЙ МЪЛЧАЛИВО НОСИ ДУШЕВНИТЕ И ФИЗИЧЕСКИ РАНИ, ето това е. Значи почнеш ли да се оправдаваш, ще почнеш и да се оплакваш и ТАКА ДА УСИЛВАШ НЕЩАТА, във всяко едно отношение. Значи ако почнеш да се оправдаваш ти искаш да се изкараш прав, ама може и да не си, ще сбъркаш нещо, ако пък започнеш да се оплакваш, ОПЛАКВАНЕТО НЕ Е ДОБРО, защото ти засилва болестта. НАПРОТИВ, не се оплакваш и казваш непрекъснато: „ДОБРЕ СЪМ, ИДЕАЛНО, ЩЕ СЕ ОПРАВИМ”.

Silvina:
Всъщност ВЕРБАЛИЗИРАНЕТО ЗАСИЛВА ЕНЕРГИЯТА, дали ще бъде позитивно като МОЛИТВА и наистина човек, който е по напреднал, не е необходимо да изрича нещата, защото в момента, в който само си помисли „Господи”, не е нужно дори да продължаваш и нататък, моментално ДУХА СЛИЗА и нещата започват да работят. Ангелите започват да работят, дали ще е лечение, дали ще е нещо друго няма значение. Но за човека, който тепърва започна да се занимава с тези неща, вербализирането засилва и защото се ВКЛЮЧВА СЪРДЕЧНАТА ЕНЕРГИЯ и въобще енергията на цялото тяло чрез гласа се изявява, така че ТРЯБВА МНОГО ДА ВНИМАВАМЕ КАКВО ГОВОРИМ!

Георги:
Някога бай Георги, ходя и седя там, къде прави масаж, къде лекува в една стаичка такава малка там и той какво караше всеки един пациент. Аз това съм го казал на Силвинка, значи сяда тука пациента и той вика: „Сега кажи – ГОСПОДИ, ОЗДРАВИ МЕ”. Той вика: „Господи, оздрави ме”.(мънка) „Какво? Викай силно”. „Господи оздрави ме”. „Не чувам, още по-силно”. Кара го да излезе на терасата и да крещи из цялата махала и вика: „Почвам да те лекувам, когато остана доволен от каквото викаш, ти го отнасяш, значи ти не си убеден, ама викай да те чуят хората. Срам те е от Господа или те е срам от това, че ще бъдеш оздравен, ами тогава няма да те лекувам, нито да бъдеш оздравен, нито нищо”. Значи всяко едно нещо се заплаща с работа, ама независимо каква работа, той трябва да знае. Той е знаел, отваряш към него този канал.. ТОЗИ ЛЪЧ, веднага се свързваш и ще видите как всичко започва да се урежда все едно, че той минава както снегорин. Два метра сняг, снегорина чисти, ти вървиш след снегорина, защото Господ е този снегорин, той ти изчиства, пъртина ти прави. Едно е да вървиш по пъртината, едно е два метра сняг стъпка по стъпка. Ще се убедите в това наистина, не ви казвам пак да ми вярвате всичко на 100%, дори и на 50. Проверете го.

Question:
Във връзка с възпитанието на младото поколение от шестата раса, както казахте, моят син е на 4 години и бях много шокирана като ми каза: „Ако не направиш това, което искам е да те убия”. Бях много шокирана. Как да постъпвам с това младо поколение?

Георги:
Изключително е трудно, тъй като, вижте, най-трудното за шестата раса, ще ви кажа, кое е и аз затова не мога да дам панацея, т.е. за всичките, тъй като всяко едно дете от шестата раса е уникум, уникат, абсолютно. Сто деца да има от шестата раса, стоте са със завършени характери. Защото ти го гледаш в малко шише, ама много силна течност вътре е сложена и абсолютно към всяко едно дете трябва да се подходи индивидуално. Това е като към всяка болест, вие мислите, че една баба лекува там с някаква тревка, като бях билкар, работя, то едно и също, а те сто човека отиват при нея, 30, 40 са излекувани и те казват: „Ей бабата ни излекува”. С камшик, една най-проста билка, рак лекувала, всички видове рак, а то внушението лекува, нали. Но няма нито за болести, нито за нещо друго всеки един и от нас всеки един е уникат, но ние горе долу, калъпа ни е пооформил, нали, но младото поколение не иска да бъде оформено с калъп. Значи то си е такова, каквото си идва и така трябва да действа, ОТ НАША СТРАНА СЕ ИСКА САМО С ЛЮБОВ, С ОБИЧ и МНОГО ВНИМАТЕЛНО! Значи това е като една пчела, ако искаш от тук да я пренесеш до тук, трябва внимателно като ти кацне на ръката да я пренесеш, а я хвана грубо, ужилила ме е, значи те са пчелички, много мед имат у тях, ама има и жило. Защото едно такова хлапенце, НЕГОВАТА МИСЪЛ СТИГА МОМЕНТАЛНО ДО БОГА, защото ТО ИМА ДИРЕКТНА ВРЪЗКА и като си помисли за нещо. Аз вече от 15 години уча за Светия, докато почна да правя същото, каквото правят те. ТЕ ТАКА СА СЕ РОДИЛИ, като си помисля нещо, ако си помисля, че онази къща ще пламне, ще пламне. Обаче децата са тук по същият начин, те вече идват с това съзнание и заради това при тях, ние трябва да намерим така да се каже, онази пътека. Да им кажем, че ЗА СЕГА ТОЗИ СВЯТ Е ТАКЪВ И ИМА И НЕУДАЧИ, ИМА И НЕИСТИНИ В ТОЗИ СВЯТ, които после постепенно ще минат. Но ние горе-долу трябва да работим за тях, нали, ДА ГИ НАПРАВИМ ИСТИНИ. Тези несъвършенства да ги направим съвършени. Когато казва едно дете така, ами ти кажи: „Да, виж, имай си собственото мнение”, но то трябва да се води толкова леко и внимателно, почти както пренасянето на пчела, това ми беше примера. И за това не мога да кажа за всеки отделно. Аз така имах, сега внука е голям, ама като беше малък, ние с него си говорихме телепатично и сега пак, но казах на майка му и баща му, това дете няма да го пипате с пръст, каквото и ще да направи, викаха му „тайфунчо“, вие знаете, където детето мине, покривката на масата със всичко, викам на баща му: „ Достатъчно си заможен да купиш чинии”. Детето то вижда сега и чака ответната реакция, е нищо, случва се, всички стени бяха нашарени, когато порасна и тръгна на училище на 7 години, абсолютен ремонт. КОЕ Е ПО-ВАЖНО искам да ви попитам, МАТЕРИЯТА или ДУХА? Живота и възпитанието или това, че ще нашари стените? Разберете ме, много майки отиват и си опердашват децата само защото са си счупили играчката, това е абсурд. Не се обучава чрез играчка, обучава се чрез нещо хубаво, живота. „Не, не гo тъпчи”. В детската градина ми викат. Бях при една учителка и тя казва: „Гледам едно време преди 10, 15 години ми правеше впечатление, виждат ония дечица ей там червейче, отиват и го стъпкват, сега пищят: „Не, не го пипай червейчето, гъсеница, нека си живее“. Значи повечето, но има в групата от 20, 25 дечица, 2, 3 ,4 или 5, които тъпчат”. Не са шеста раса, съжалявам, те са аборигени, 3, 4 и 5, разбира се, много е рядко  да си излее злобата така по този начин жесток от шестата раса. Те са меки има и такива сигурно има, нищо, че е от шестата раса, но върху него трябва да е оказано много силно НЕГАТИВНО ВЪЗДЕЙСТВИЕ. Баща му и майка му не се обичат, карат се, разправят се, макар че то уж, че вижда тези работи, но ТО ПОПИВА У НЕГО, защото не може да се скрие от тях, разберете ме. НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ СКРИЕ ОТ ШЕСТАТА РАСА, все едно да скриеш от Господа.

Silvina:
Те са катализатори, те ни провокират, за да излезе нещото от нас, което те усещат, че не е съвършенно. Примерно моделът: „Горкият аз”. Ако един човек се самосъжалява, не си вярва и тогава детето може да му каже: „Ще те убия”. За да се изчисти точно това, което то усеща, че този човек носи, че не е изчистено.

Question:
Това ли е рецептата за мира, хармонията и спокойствието – Обръщането към Бога, ако нещо повреждам, кажете ми да не идвам тук, защото няма как да се изчистим нали, да изчистим децата, докато стигнем до това обръщение.

Георги:
Ние се обръщаме, но ние ЗАПОЧВАМЕ ДА ВНИМАВАМЕ, понеже няма начин като споменеш днес два, три пъти името Божие. Ама ние наистина имаме толкова неудачи, толкова несъвършенства, че би следвало този тон непрекъснато да излиза от устата ми, хиляда пъти днес да го кажа и няма нищо лошо в това. Но именно това внимаване.. значи, ние започваме да бъдем по-добри, винаги да гледаме да бъдем по-добри и по-внимателни във всяко едно отношение, трябва ДА РАБОТИМ С ДОБРОДЕТЕЛИТЕ, да не ги изброявам сега и да оставим пороците.

Идва един захапал цигара и гледам чашата: „Георги, да дадеш един лек”. Знае, че някога съм бил билкар, викам: „Добре, моето момче, какъв лек искаш”? “Аз знаеш, нямам 40 години”. „Знам, че си млад, обаче жена ти ще те напуска, семейните задължения не си изпълняваш, иначе печелиш много пари”. „Е тя затова още не ме е напуснала”. Има добър бизнес. „Тя заради това жена ми в прав текст ми каза, че ще си намери любовник, а на мен ми е мъка”. „Защо да ти е мъка, ти можеш или не можеш”? „Не мога”.  „Ами тогава пусни жената“. „Нещо да кажеш билчица“? Виж какво, ако оставиш всичките тези работи тук, където са и спреш да ходиш на лов и риболов да убиваш животни, това аз ти го казвам, след 45 дена си жребче”. Той: „Как бе, това ми е принципа, това е живота, как, мръвката тука, пиенето и ходенето в събота и неделя, там стрелбите, от това да се откажа”? „Ами нали ТРЯБВА ДА НАПРАВИШ ЖЕРТВА, ако направиш жертва -ПОРОЦИТЕ, каквото и да поискаш от Бога, аз съм се убедил в това, няма начин да не ти го даде, рано или късно. Ти го чакаш на другия ден, на другия ден може и да не стане, ама няма начин да не стане, в това съм се убедил. А ТИ ИСКАТ БЕЗ ДА ДАДЕШ нещо ДА ПОЛУЧИШ.

Ама безплатен обяд, поне на тази земя и в тази МАТЕРИАЛНА ВСЕЛЕНА НЯМА! Вие мислите, че ВСИЧКО Е ДАДЕНОСТ! НЕ Е ДАДЕНОСТ! НИЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ! С какво? С мисли, с чувства, с дела. За въздуха, който дишаме, за водата, която пием, за храната, която имаме на трапезата, който си мисли противоположното, значи не е в час. Аз трябва да плащам моя данък – ДЕСЯТЪКА, нали, ама евреите са задължени. НЯМА БЕДЕН ЕВРЕИН, нали, ама поради тази причина, защото те ги задължават. И българите би следвало да ги задължат, те смятат, БЪЛГАРИТЕ СА ДУХОВНИ, ТЕ СА СЪЗНАТЕЛНИ! ТЕ САМИ ЩЕ СИ ДАВАТ! И после пищят, пищенето си е напълно оправдано, защо ме ужили пчела, защото трябва да си я ядосал, това е, не знаеш да се отнасяш към нея.

Silvina:
Значи ПРИЕМАНЕТО, СЪГЛАСИЕТО, но следващата степен е ДОВОЛСТВОТО. Не просто да приемаш, не просто да си съгласен, а ДОРИ да си ДОВОЛЕН и БЛАГОДАРЕН за това, което става. А това ДА СИ В МИР СЪС СЕБЕ СИ! Наистина означава да ПРИЕМАШ ВОЛЯТА, БОЖИЯ!

Георги:
Тогава ДУШАТА Е СИЛНА, ние си я отслабваме, аз това съм го писал в последната си книга, трябват ми един, два месеца да я допиша. Значи ПОРОЦИТЕ ОТСЛАБВАТ и ДУШЕВНОТО и ФИЗИЧЕСКОТО и ПСИХИЧЕСКОТО ЗДРАВЕ на ЧОВЕКА постепенно. Вика: „Аз съм много здрав, аз съм много як”, това е до време, след това изведнъж.. висока захар, кръвно и така нататък, нали си бил много здрав. В крайна сметка пороците са те завели до там, значи единствено, ако ИЗПЪЛНЯВАШ БОЖИЯТА ВОЛЯ, т.е. РАБОТИШ с ДОБРОДЕТЕЛИТЕ, ти си ЗДРАВ, БОГАТ И ЩАСТЛИВ. Иначе все някога, дори и сега да си така, все някога ЩЕ СТАНЕШ беден, болен и нещастен, гаранция 1000 на 100!

Question:
Не са ли взаимосвързани пороците и настроението, което има дадения човек, той стига до пороците и не приема нещата, примерно нещо му тежи, пие 2, 3, 5, 10 ,20 ракии, те са взаимосвързани.

Георги:
Да, но ТОВА НЕ Е РЕШЕНИЕ! Не трябва да бягаш от проблема, трябва да имаш достатъчно МЪЖЕСТВО и СМЕЛОСТ, минаваш през проблема и САМО ТОГАВА СЕ РЕШАВА. Господ иска като влезеш във проблема и го хванеш за ушите, ТОЙ ЩЕ ТИ ПОМОГНЕ. Вика: „Ей, това момче има смелостта да хване проблема, добре”. Но ти го заобикаляш, сега да мине това онова и в крайна сметка те оставят на произвола и вече.. значи дават те на тъй наречените тъмни духове и те те ошамарват, защото НЕ ИСКАШ ДА ПРИЕМЕШ НЕГОВАТА ВОЛЯ! Щом не приемаш на Бога волята, той при всички положения те дава на „братовчедите“. Няма да те изпрати при мен, ще те изпрати на „братовчедите“, а те няма начин да не те ошамарят. Все пак АЗ ЩЕ ТИ ДАМ АКЪЛ как може да ги избягаш от нещата. Но те няма да ти дадат акъл, никакъв, те там те бият, акъла, ако се сетиш от боя за какво става въпрос.

Silvina:
Наистина забравяме за молитвата, ще ви разкажа за рождения ни ден миналата година. Отиваме да наливаме вода, предстой да дойдат 50, 60 човека в центъра и отиваме на Варвара, това е в подножието на Родопите на около 20км. от Виноградец. И отиваме, наливаме и там се случва каквото се случва, обаче вече, връщайки се установявам, че съм си забравила чантата на чешмата. Но чешмата се посещава от десетки хора, там обикновено има опашка и вътре ми е телефона, на другия ден предстой да дойдат много хора, не знаят мястото, ще ми звъннат. Вътре са всички документи, пари и така нататък и аз, разбира се, значи, ТОВА Е ГОЛЕМИЯ ИЗПИТ. Ние хубаво си го говорим да приемаме, за молитвата, всички тези неща, обаче като дойде изпита, обикновено тогава енергията е малко по нагнетена. Като стрес, човек като е в стрес, забравя за тези неща, за които сме си говорили по някакъв начин и тръгвам аз по земния начин газ, обаче пред мен кола, не мога да изпреваря, натискам, мъча, от тук, от там през селата.

Георги:
Аз какво ти казах, че ключовете ще бъдат там.

Silvina:
Георги ми каза: „Ключовете са там”. Първо, че не му повярвах, значи вярата слаба.

Георги:
А после за ключовете ще кажеш.

Silvina:
Толкова човешки тръгвам, с моята си енергия, нали, суперменката, давай сега, газ, нали. Обаче виждам, че има спънка и не ми се получава и някъде по средата на пътя се СЕЩАМ и като го УДАРИХ на МОЛИТВА и някакси все едно пътя се разтвори. През тези селца минах наистина с много висока скорост, нямаше нищо спряло, никакви препятствия. Отидох там много бързо и чантата беше там.

Георги:
Кажи сега за ключовете и аз после ще кажа за обиците на онази жена, има много такива случай. А да, ти не искаш да кажеш. Сега, Силвина се прибира и има навик да си сложи ключа, където и падне и естествено не помни, но и аз имам ключ от нейната кола.

Silvina:
А, тези ключове, да.

Георги:
Еми можеш да кажеш и слага ключа отгоре, разбира се, като всяка една жена, на тавана на колата. И аз излизам с моите ключове сутринта да ходя до центъра на селото, пия си кафето, мотам се, с нейната кола. Паля, отивам, връщам се, след това на другия ден трябва да заминаваме до Пловдив да правим една голяма обиколка 100км. и повече и Силвина вика: „Няма ми ключовете, дай си ключовете”. Викам: „Търси ли ги”? „Търсих ги навсякъде, няма ги”. И сега давам и ключовете.

Silvina:
Сетих се аз къде може да бъдат, обаче викам: „Те са изпаднали ти когато ходи на центъра на селото, те са били на покрива на колата и са паднали”.

Георги:
Те са се хлъзнали, то няма какво да ги задържи, един ключ, аз и викам: „Слушай, ключа ще го намериш още като сядаме в колата”. Тя продължава да ми вика, че аз някъде съм го хвърлил, нали и така нататък. Викам: „Като ти казвам, че ще намериш ключа, ще го намериш”. Аз млъкнах, защото ще се скараме и тя кара, ходихме до Пловдив, излизаме, стана 100км. и по едно време тя слиза на една бензиностанция да зареди газ и както слиза и започва да зарежда газта. Поглежда отгоре на покрива: „Ключовете са тука”. И ми показва ключа, викам: „Аз ти казах, че ще го намериш”. „Как се е задържал”? „Не знам”. Но аз знам как, Бог МАТЕРИАЛИЗИРА и донася ключа като му се помолиш.

Silvina:
Наистина невероятно, това се материализира, нямаше как да се задържи там.

Георги:
Значи, ще ви кажа и този случай, една жена ми казва, у тях съм и седим си отвънка и тя вика: „Виж какво стана, аз сутринта в града – малък град на 5км. – трябва да отида на пазар и сутринта си слагам обиците, правя се тук, тръгвам по пътя на долу, виждам, че обиците са на мен. Тръгвам си обратно насам и какво стана, дали някой и е казал в заведението или някой я е видял и е казал: „Няма ти едната обица”. И аз тръгвам да я търся обратно по пътя”. Става мъжа й, ставам и  аз и ходим 5км. до долу, ходим по асфалта да търсим обицата, обаче аз като вървим надолу викам: „Виж какво искам нещо да ми кажеш, искаш ли обицата да я намерим”? Тя ми вика: „Как да не искам”. „Виж Свети Мина най-бързо носи посланията на Господа, аз като му се помоля и след 10 минути всичко е намерено. Ще се молиш на Свети Мина, пък после ще видим”. Слязохме до долу, връщаме се нагоре, сядаме по обяд вече и тя при нас, по едно време за какво се качва горе на втория етаж, където са спалните. И по едно време носи обицата и вика: „Обицата ми беше на спалнята отгоре, кой я сложи там”? Викам: “Виж сега какво прави Господа, къде и ще да е паднала, като му се помолиш, той я пренася и я материализира същата обица”. „Ама как”? Викам: „НЕ МИСЛИ, ЧЕ САМО ТИ СИ СЕ МОЛИЛА и АЗ СЪМ СЕ МОЛИЛ, затова е станало. И колкото ще да се молиш я стане, я не, аз като се помоля на Господа няма начин да не стане”.

Silvina:
В това със Свети Мина съм се убеждавала, обаждам се на Георги и пътувам към зъболекарката и обратно и се прибирам в някаква буря, дъжд, сама съм в колата, навън е тъмно, към 10 часа вече. Тя ми е приятелка и поседяхме повече време и търся ключовете за пореден път, няма ги, обаждам се на Георги, викам: „Георги не знам къде са ми ключовете“. „Спокойно ще се помоля на Свети Мина, помоли се и ти, ще се намерят”. „Как ще се намерят, няма ги в чантата, няма къде другаде да са“. И така, аз седя в колата, отвън вали проливен дъжд, аз продължавам да не се сещам точно какво да направя и изведнъж се сещам. Значи аз като тръгнах и ги оставих в къщата от вътрешната страна, майстора, той е много умен нашият майстор и видял, че съм свършила тази работа и е оставил външната врата отворена. Така че пробвах външната, влезнах и наистина бяха на вътрешната врата, така че с минимални усилия се разрешиха нещата.

Георги:
Значи казвал съм сина ми, дето се обажда. На автомивката мият колата на една бизнес дама колата, скъпа, нова кола. Обаче там едно ново момченце има и то не знае, че новите коли, като затвори вратата, щрак, след една минута се самоизключват, а нейните ключове вътре и вика: “Заключи се колата, какво да правя“. А аз съм в планината, той ми се обажда, това беше преди много години, викам: „Синко, не знам викай ключар”. „Ключаря ще ми вземе 50лв.”. „Еми 25 от новото момче и 25 от теб, защото ти си стар служител, ти трябваше да му кажеш, то не знае, разделяте си го по 50% и всичко си е точно. Ако не, ти знаеш трябва да се помолиш на Господа, на Свети Мина”. Вика: „Добре, ще се помоля”. Обажда се след 10 минути, а тя е казала: „Вижте какво след 1 час имам бизнес среща, няма да ходя до Младост – това е на Захарната фабрика в София – до Младост няма да ходя за другите ключове”. „Да, готово, след 5 минути стана”. „И как стана“?Дойде един таксиджия да си мие при мен колата, само при мен чака: „Момчета какво има“? „На тази дама се заключи… той вика: „Гледай тя да не погледне какво ще и направя на колата“. И само след 2 минути отвори колата и му измих колата безплатно, шофьора ме спаси”. Значи вижте ТОВА Е СИЛАТА НА МОЛИТВАТА, не ни е за пръв път човек като се помоли..

Но има и нещо друго. Оня ден, миналата седмица беше идва една жена, значи трябва да се отказваме моментално и да се съгласяваме с нещата. Вижте, когато ни се ДАВАТ ЗНАЦИ. Идва една жена и моят приятел златаря, той няма нищо общо с това, обаче тя вика така: „Дали обиците ми не са донесени при вас да изработите.. “ ? И тя си отиде и аз викам: „Каква е историята”? Вика: „Тази жена преди една година и половина губи от двете обици, едната, сребърни обици, 20, 30лв. да са всичките. И тя какво прави, знае, че като ти е загубена едната обица, тези обици НЕ ТРЯБВА ДА ГИ НОСИШ. КРАЙ.  Ако помолиш Мина и той я намери или Господа носиш ги, но ако НЕ Я НАМЕРИ – забравяш, оставяш и другата. Тя взима тази и отива в магазина и я дава за модел и пита има ли такава в магазина и казва, ако няма тук, ще я поръчате на златар, в града има много златари. И магазинера дали я е дал на златар или не, не се знае, онази, минава месец, два, три, пет и след една година се сеща за обицата, отива. И аз не знам дали я е дал на златаря с който е работено и тя затова сега започва да обикаля по златарите”. И той и вика: „Ами опиши я, има ли модел”. „Не”. Тя и втората си изгубила, моментално не си правиш никакъв труд, щом първата е изгубена, се отказваш и умният човек затова се отказва. И втората да е изгубена и да продължаваш да ровичкаш и да ходиш и да мрънкаш. В крайна сметка моят приятел и каза така, макар че няма нищо общо с това: „Виж какво кажи ми само модела, дай ми го, ще ти направя едни обици от мен и ще ти ги дам, безплатно, просто ще ти ги дам”. Като видя каква е нахъсана.

Значи това Господ НАЙ НЕ ТОЛЕРИРА НАПОРИСТИТЕ. Значи да се юрне и ДА НАПЪВА, вижда, че каузата е загубена и това няма да стане, но НЕ ПРОДЪЛЖАВАШ. Значи КОЛКОТО ПОВЕЧЕ НАТИСКАШ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ НЕ СТАВА Запомнете, ОТТЕГЛЯШ СЕ МОМЕНТАЛНО НЕЩАТА СЕ ОПРАВЯТ. И това го пробвайте, защото и аз това съм го пробвал на себе си хиляди дни, не хиляди, стотици дни правих едно нещо, не стана, прекрасно. Отказах се, след една седмица всичко беше уредено. Това е.

Една млада дама ми вика: „Баща ми го водим болят го бъбреците, изсъхват, къде ли не отидохме, при най-добрите специалисти, лекари, не става. Става все по-зле и по-зле”, баща и вече е на легло и идва при мен и аз викам така: „Научи ли си урока”? „Ми – вика – каквото ще да става вече”. Написах и едни билки и викам: „Отиваш с тези билки, минимум 20 дена и баща ти ще бъде добре”. Обади ми се след един месец и вика: „ВСИЧКО Е ТОЧНО“. Защото СПРЯ ДА НАПЪВАШ и щом спря и каза еми както дойде, значи се СЪГЛАСЯВА С БОЖИЯТА ВОЛЯ, моментално я изпрати при мен. МОМЕНТАЛНО. Те ходили насам натам, само традиционна медицина, а някой я е изпратил: „Върви при Изворски, той ще ти каже за какво става въпрос” и аз и казах с билки ще се оправи по-бързо, аз го виждам, нали докторите му изписват операции това-онова, обаче той не е за операции, а те по бързата процедура. Значи, човек трябва да прибягва до операция, повреждане на това хубаво физическо тяло, само в ЖИВОТОСПАСЯВАЩИ СЛУЧАИ, иначе не трябва да ни драсват, а днес ми биха инжекция в главата, ето сега ми е леко некомфортно.

Silvina:
Аз предлагам за финал една песен.

Георги:
Да, добре, ти ли ще я пееш, е не мога да я пея аз.

Silvina:
Можеш, ама не точно тази.

Георги:
Изпей я.

Silvina:
Добре, днес е Малка Богородица, ще изпеем една песен за Богородица, макар и католическата, но тя е прекрасна –  “Аве Мария”.

Георги:
СЛАВА на БОГА! БЛАГОДАРЯ ВИ, ЧЕ БЯХМЕ ЗАЕДНО!

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound
Cart Overview